Παράθεση:
Όσο για την ενέργεια που καταναλώνει ο εξοπλισμός μου είναι: 2 Αντλίες Sequence 12,000 λίτρα την ώρα (72-92 watt X2) 1 UV ProClear Advantage (twin 55 watt) 110 watt 1 Air pump 70 (70 λίτρα το λεπτό) 34 watt Σύνολο κάπου στα 315 watt Mε τις τρέχουσες τιμές που έχετε στην Ελλάδα, μπορείτε και να υπολογίσετε την ολική κατανάλωση. Επίσης εύκολο είναι να βρείτε και πόσο κοστίζει ο κάθε εξοπλισμός ξεχωριστά από το διαδίκτυο. Το τάισμα των ψαριών είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα. Αναλόγως του βιοφορτίου που έχεις, πρέπει να έχεις ανάλογα κιλά βιολογικού υλικου (στην περίπτωση μου Κ1) ώστε τα ψάρια να παίρνουν κάπου το 5% του γενικού τους βάρους ημερισίως αναλόγως θερμοκρασίας νερού. Αν υπολογίσετε ότι στα 10 κιλά βιοφορτίο απαιτείται μισό κιλό τροφή, τότε πολύ εύκολα διαπιστώνετε ότι ΠΡΕΠΕΙ να διαθέτετε το απόλυτο της φίλτρανσης. Τροφή έχω 4 είδη, τα 3 σακουλάκια της hikari (Ekonomy - Gold - Wheat Germ ) και ένα της evolution aqua (Silk worm). Αναλόγως εποχής, ταΐζεις με την ανάλογη τροφή ή και σε συνδυασμό. |
Για τη τροφη εγω παιρνω απο ολες τις μαρκες απο κατι για να υπαρχει ποικιλια .Αμαν εχει ζεστη ταιζω περισσοτερο .
|
Σας παρουσιάζω μια φωτογραφία πριν ένα περίπου μήνα με την καμέλια :p
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_2210.jpg Όπως επίσης την εξέλιξη και σχεδόν αποπεράτωση της γιαπωνέζικης γέφυρας: http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_2214.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_2218.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_2225.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_2230.jpg Υπολοίπονται οι μπάλες/πόμολα πάνω στα δοκαράκια. |
Παράθεση:
|
Κρίσο, δεν γνωρίζω αν σε κάλυψα επάνω στην κατανάλωση, αλλά πριν λίγες μέρες ένα μέλος εδώ, ρώτησε για μα (και μόνο) συγκεκριμένη αντλία ώστε αν μπορεί να την τοποθετήσει στη λίμνη του. Η αντλία είναι αυτή.
Εγώ καταναλώνω κάπου στα 315 watts (σύνολο εξοπλισμού). H συγκεκριμένη αντλία που ανέβασε ο Ραφαήλ, καταναλώνει 350 watts από μόνη της. Οπότε προσοχή λοιπόν και καλό ψάξημο στην αγορά πριν αγοράσετε οτιδήποτε. Κάποια πράγματα ενώ αρχικά φαίνονται να είναι ιδιαίτερα ακριβά στην τελική ανάλυση είναι και τα πλέον πολύ πιο οικονομικά.;) |
πω πω!!! ανυπομονω να τη δω και ολοκληρωμενη...ΑΝ ολοκληρωνεται ποτε ενα τετοιο εγχειρημα...;)
|
φανταστικο αποτελεσμα!!!καμια πιο μακρυνη φωτογραφια?η γεφυρα ολα τα λεφτα ειναι!!!
|
μαλιστα :) ....παντως το project σου εχει ξεφυγει κατα πολυ απο τα δεδομενα ενος απλου χομπιστα που απλα κανει το κεφι του! ;) :) ολα φαινονται πολυ προσεγμενα ..σου ευχομαι να βαλεις μεσα πολλα πολλα ΚΟΙ! :D
|
Παράθεση:
Δέχομαι, ότι μια σωστών προδιαγραφών δεξαμένη για nishikigoi δεν είναι κατάλληλη για κάθε χομπίστα, αλλά όταν είναι όνειρο ζωής, αλλάζει το πράγμα.;) Παράθεση:
|
πανεμορφη εγινε,που να ολοκληρωθει κιολας
|
ανυπομωνουμε να δουμε το τελικο αποτελεσμα.
|
Πελλαμος η γεφυρα Βασιλη!!!!!!:smt041:smt041
|
ωραια βασσιλη!
|
Φιλε Βασιλη εχει γινει φοβερη δουλεια αναμφισβητητα!:p
Και οταν σκεφτεσαι 10+ κυβικα νερο με καταναλωση ενος ενυδρειου 200-300 λιτρων χαμηλων απαιτησεων το κανει ακομη καλητερο!!:D Μπορεις να δωσεις καποιο link για τις Sequence γιατι δεν βρισκω κατι? Εσυ απο Κυπρο τις προμηθευτηκες? Αν ειναι και e-shop για παραγγελια ακομη καλητερα...:rolleyes: :smt052 |
Τα συγχαρητήρια μου
Αν είχα χρόνο,χώρο και λεφτά (μόνο αυτά τα 3 πράγματα μου χρειάζονται) θα ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο! Προς το παρόν χαζεύω τις φωτογραφίες σου:) Τέλεια κατασκευή;) |
Παράθεση:
...για 10,000 λίτρα δεξαμενή για κοι ο εξοπλισμός που χρειάζεσαι κομπλέ είναι κάπου στα 1000 ευρουλάκια (φύλτρανση, uv, αντλία). Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Η αλήθεια τώρα δεν τείθεται κάν θέμα σύγκρισης, γιατί μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και μεγέθη, έτσι? Το Παράθεση:
|
δηλαδη στο ενυδρειο εχω θερμοστατη 300watt ας πουμε αλλα δεν καιει 24 ωρες.τα 315 watt που εχεις εσυ ολη την ημερα καινε σωστα?αυτο.
|
Παράθεση:
Ας μας πεί κάποιος που γνωρίζει με σιγουριά το θέμα... |
Παράθεση:
Υπαρχουν λιμνες στα λιτρα του Βασιλη που καινε πολυ περισσοτερο ρευμα...για διαφορους λογους.. πχ θελουν περισσοτερο αερισμο η οι αντλιες τους δεν ειναι low voltage κλπ.... Πριν ενα χρονο η δικη μου λιμνη 6000 λιτρα ειχε καταναλωση 335 watt Σημερα με τον πιο κατω εξοπλισμο εχω καταναλωση 210 watt. Αντλια sequence 90 watt Αεραντλια (RESUN LP 60) 50 watt UV oase bitron 72 watt Οπως καταλαμβαινεις, στο θεμα καταναλωση (σε σχεση με τις λιμνες) ολα ειναι θεμα εξοπλισμου αφου η σημερινη τεχνολογια βοηθα στον τομεα αυτο. Αν παρουμε μια αντλια sequence low voltage 12000 λιτρων (καιει 90 watt) και την συγκρινουμε με μια αλλη αντλια παλι 12000 λιτρα, που δεν ειναι low voltage, η διαφορα θα ειναι τεραστια. Για παραδειγμα, η βυθιζομενη αντλια της sera που ειχα περσυ 12000 λιτρων την ωρα, εκαιε 175 watt. Μια εξωτερικη αντλια 12000 λιτρων που δεν ειναι low voltage, θα καιει κατα πολυ περισσοτερο... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
5 Συνημμένο(α)
Πάντως η γεφυρα ειναι πολυ γερη, μας κρατησε ολους για τις φωτογραφίες!!!
Η λιμνη ειναι υπεροχη, το νερο πεντακαθαρο, η αλγη στα τοιχωματα και τον βυθο σαν γρασιδι, και τα κοι καταπληκτικά!!! Οπως και η μικρότερη λιμνούλα με τα πανέμορφα χρυσόψαρα! |
τι να λεμε τωρα????????/φανταστικη!!!!μιλαμε για πολυ φραπα:D:D
|
Αντε με το καλο...την επομενη φορα να βρεθουμε ολοι!
|
Παράθεση:
Πιο κάτω μπορείτε να δειτε το τελικό σχέδιο κάτοψης όπως είναι σήμερα. Μπορείτε να διακρίνετε τους ανοικτούς διάδρομους του νερού ώστε να "τρέχει" ομοιόμορφα χωρίς τη δημιουργία γκρίζων ζωνών, και τον ευθή μεγάλο διάδρομο 5.60μ. που σχηματίστηκε διαγώνια του συστήματος. Η είσοδος του νερού γίνεται με τους 2 σωλήνες που φαίνονται (γκρίζο σκούρο) στην ευθεία και ενάμιση μέτρο μακριά από τις αντλίες μου ώστε να μην πέφτει η απόδωση κατά κύριο λόγο. http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ypondfinal.jpg Εύχομαι να είναι αρκετά κατατοπιστικό το σχέδιο ώστε να βοηθήσει αυτούς που πρόκειται να ασχοληθούν κάποτε με αυτού του είδους συστήματα. Δεν είμαι απόλυτος στο σχήμα και εξοπλισμό, οπότε είναι καλύτερα να ψάχνετε και από μόνοι σας και να μοιράζεστε μαζί μας τις ανησυχίες σας και τις διαδυκτυακές "ανακαλύψεις" σας. Τα ερωτήματα ευπρόσδεκτα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Βασιλη ερωτησεις!!:p
1)Το σχεδιο σου ειναι καταπληκτικο!!! Με τι προγραμμα το εφτιαξες αν γινεται να μου πεις γιατι με ενδιαφερει? 2)Τι ειναι το EAZY POT?Τα NEXUS? 3)Το BOTTOM DRAIN φανταζομαι δεν ειναι στο κεντρο για να μην ειναι πολυ κοντα στις επιστροφες σου? 4)Θελω να αναλησεις λιγο το φιλτρο που εχεις φτιαξει για MOOVING BED. Αν υπαρχουν και φωτοζ με την διαδικασια κατασκευης ακομη καλητερα! 5)Τελος, θα ηθελα να ρωτησω πως ακριβως ειναι ο πατος της λιμνης και που ακριβως ειναι το βαθυτερο σημειο. Ειναι στο κεντρο η ειναι κατηφορικη σε στυλ πισινας?Η ειναι ολο ενα?(Ρωταω γιατι γραφεις: HIGHEST DEPTH) Μου αρεσει πολυ αυτο το τρελο ακανονιστο σχημα που της εχεις δωσει!!:p Ευχαριστω!:D |
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
...ποιος ειναι ποιος; ...περα απο την Αργυρο δεν γνωριζω κανεναν αλλον! :) :) ....φοβερη κατασκευη τι να λεμε! ;) |
Απίστευτος. Εύγε.
|
Μαγικος τοπος Βασιλη! :smt041
|
τουμπανο η λιμνη! οτι και να πω ειναι λιγο! θελουμε φωτο απο την φιλτρανση!!!!!!
|
πανέμορφη πραγματικα!!!!!!! όσο την κοιτάζω τόσο δεν την χορταίνω..
είσαι άξιος άνθρωπος και μπράβο σου που την έχεις φτάσει μόνος σου, με προσωπική εργασία και κόπο, σε τόσο μεγάλο και υψηλό επίπεδο!!!!!! πάντα διαβάζω τις εξελήξεις της λίμνης σου!! γράφεις και παρουσιαζεις με όρεξη και πραγματική αγάπη τα όσα κάνεις, και μου κάνει εντύπωση με πόση διακριτηκότητα και ευγένεια (χωρίς ποτέ να καυχιέσαι,αν και θα χες κάθε λόγο) προσπαθείς να μεταδωσεις σε όλους τους υπόλοιπους κομμάτια απο την εμπειρία και τις γνώσεις σου!!!!!! μπράβο σου!!!!!! |
Γεια σου και πάλι φίλε (in the pond ) περιμένουμε
Την παρουσίαση στο στήσιμο του φίλτρου σου. Σε κατάστημα με είδη ναυτιλίας είδα καπιο πανί με ίνες για πολυεστέρα Αυτό είναι το ( fiberglass )?? . Αν όχι , μπορω να χρησιμοποιήσω και αυτό ? Το Gel coat είναι όπως τα χρώματα δυο συστατικών ναυτιλίας ? Ευχαριστώ |
Παράθεση:
Όσον αφορά το υλικό, υπάρχουν ποιότητες και είδη. Καλό είναι να γνωρίζεις το όνομα του προϊόντος έτσι ώστε να πληροφορηθείς αν είναι ιδανικό για ψάρια. Υπάρχουν π.χ. που είναι για μεγάλη αντοχή στην υγρασία και κάποια άλλα για να βρίσκονται μόνημα στο νερό. Τα συστατικά είναι 4: 1. το ρούχο πολυεστέρα (fiber glass) Αυτό μπορείς να το βρεις με το τρεχούμενο μέτρο, αλλά και έτοιμο πακεταρισμένο. Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο πάχος, έτσι? 2. resin (το κύριο υγρό κάλυψης) 3. Gel coat (το υγρό που αντιδρά με το resin ώστε να στεγνώνει γρήγορα, κάνοντας το μείγμα ιδιαίτερα σκληρό, αλλά κολλώδες. 4. Wax - Μικρή δοσολογία μεσα στο συνδυασμό resin & gel coat έτσι ώστε να καλύψει και να εξαφανίσει εκείνη την κολλώδη επιφάνεια. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:22. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board