Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δεξαμενές (τεχνητές λίμνες) (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=159)
-   -   επιτελους ανεβασα της πρωτες φωτογραφιες μου απο την λιμνη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=35674)

yiannossavva 04-06-10 18:18

Άρχισε το (φυτο-φίλτρο) σου να δουλεύει!;)

apostolis veroia 04-06-10 19:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από yiannossavva (Μήνυμα 453337)
Άρχισε το (φυτο-φίλτρο) σου να δουλεύει!;)

τελεια!!!!!!

apostolis veroia 06-06-10 16:30

5 Συνημμένο(α)
και αλλες φωτογραφειες που φενεται πως καθαρισε η λιμνη
και ενα αλογακι της παναγιας:p

japetus 06-06-10 17:42

Σου άνθισε κιόλας η Ποτεντέρια; Από πότε την έχεις μέσα στη γλάστρα;

in the pond 06-06-10 22:50

Επειδή Αποστόλη καταλαβαίνω ότι έχουμε κοινές ανησυχίες, σου επισυνάπτω μερικές ακόμα φωτογραφίες από την ζωή στην αυλή μου.

Μερικές παραγωγές πεταλούδων στην αυλή μου. Για όσους βέβαια δεν θεωρούν τα σκουλίκια παράσιτα... :(απλά χρειάζεσαι 2-3 ριζούλες μαϊντανός για την μαχαόν (Νο1) και μπρόκολο για την (Νο2). Μια τεράστια νυκτοπεταλούδα (δεν γνωρίζω ονομασία) (Νο3) θέλει κλιματαριά. Στην Νο4 ένα υπέροχο σκουλικάκι πάνω σε ένα παχύφυτο που δυστυχώς δεν κατάφερα να παρακολουθήσω που ανέβηκε για να μετατραπεί σε πεταλούδα...
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_0660.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_1149.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_0581.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_1000.jpg

Μια όμορφη αράχνη Νο5
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_1166.jpg

Υπάρχουν δεκάδες φώτο άλλων ειδών που υπάρχουν στην αυλή μου, αλλά θα ανέβουν κάποια άλλη στιγμή. Μεταξύ άλλων και αναπαραγωγή των μάντις (αλογάκια της Παναγίας).
Προς το παρόν απολαύστε τις πιο πάνω.
Βέβαια εδώ θα πω ότι εννοείται ότι είμαι μακράν ο χειρότερος φωτογράφος του φόρουμ. Νά' ταν στ' αλήθεια εδώ ο Raven...!

MIXALIS CYPRUS 07-06-10 00:37

Αυτα ειναι ! Φοβερα πραματα!

apostolis veroia 07-06-10 09:46

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από japetus (Μήνυμα 453922)
Σου άνθισε κιόλας η Ποτεντέρια; Από πότε την έχεις μέσα στη γλάστρα;

30 μαρτιου! μερα πανσεληνου! εχω καταλαβει οτι ολα τα υδροβια και υδροχαρη φυτα καλα ειναι να μπενουν στη γεμιση του φεγγαριου μεχρι και την πανσεληνο! γιαυτο και τοσο αναπτυξη. ;) του χρονου θελει αλλαγη γλαστρας!
-------------------------
να σε καλα! η αραχνες ειναι τα αγαπημενα μου εντομα βασιλη!!!!!!!

yiannossavva 07-06-10 11:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από apostolis veroia (Μήνυμα 453893)
και αλλες φωτογραφειες που φενεται πως καθαρισε η λιμνη
και ενα αλογακι της παναγιας:p

Θα καθαρίσει ακόμη περισσότερο Αποστόλη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις εσύ είναι να μην κάνεις τίποτα :p

Να και μια από εμένα.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...a-dsc00011.jpg

apostolis veroia 07-06-10 14:27

πολυ ωραιο Γιαννο!!!!!!! ειναι διαφορετικο απο το δικο μου!!!

in the pond 12-06-10 20:00

Αποστόλη, όπως σου έχω υποσχεθεί, μια σημερινή φώτο με τους νεοσσούς σπίνους πια. 4 μικρά με ανοικτό το στόμα...χιχιχι

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_1328.jpg

apostolis veroia 13-06-10 11:43

πολυ ωραια! ευχαριστω!

apostolis veroia 18-06-10 14:00

1 Συνημμένο(α)
να και το νουφαρο που σας ελεγα! ειναι νανος:confused:

yiannossavva 18-06-10 16:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από apostolis veroia (Μήνυμα 457600)
να και το νουφαρο που σας ελεγα! ειναι νανος:confused:

Πολύ ωραίο!!!!!!!!

apostolis veroia 27-06-10 11:56

2 Συνημμένο(α)
εβγαλα κανα 2 φωτο που μεγαλονουν τα φυτα μου!
αλλα σαν τον Γιαννο ποτε θα γινει:confused:
Λουσι τελικα οι ιβισκοι πιασαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και τα νουφαρα εβγαλαν πολα φυλλα!!!!!!

in the pond 27-06-10 13:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από apostolis veroia (Μήνυμα 460020)
εβγαλα κανα 2 φωτο που μεγαλονουν τα φυτα μου!
αλλα σαν τον Γιαννο ποτε θα γινει:confused:
Λουσι τελικα οι ιβισκοι πιασαν!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και τα νουφαρα εβγαλαν πολα φυλλα!!!!!!

Η λίμνη θέλει υπομονή Αποστόλη...εγώ περίμένω σχεδόν 10 χρόνια για να έχω και ψηλή βλάστηση μαζί με τη λίμνη μου. Δείχνει όμως από τώρα να έχει πολύ καλή προοπτική.

_antonis_ 27-06-10 16:53

Πάρα πολύ ωραία, φαντάζομαι πώς θα γίνει αργότερα!!

apostolis veroia 27-06-10 17:56

βρε παιδια εχω θελω τωρα:D:D:D:D:D:D:D

lucy 28-06-10 08:48

Χαλάρωσε βιαστικέ!

Τα φυτά πάνε καλά αλλά του χρόνου θα αρχίσει το ξεφάντωμα!!! Τους ιβίσκους τους φοβόμουν! Τώρα θα τους πολλαπλασιάσω για τα καλά!

apostolis veroia 28-06-10 10:17

2 Συνημμένο(α)
αυτοι ειναι;) θελουν αλλες γλαστρες;)

in the pond 28-06-10 10:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από apostolis veroia (Μήνυμα 460296)
αυτοι ειναι;) θελουν αλλες γλαστρες;)

Βρε παιδιά, όταν λέτε ιβίσκοι, εννοείτε το γνωστό φυτό με τα μεγάλα κίκκινα λουλούδια που χαρακτηρίζει την Χαβάη? :confused: Μπορούν να ζήσουν στο νερό?:o

στη δεύτερη φώτο είναι είδος ιππομαίας? Λιγάκι αλλιώτικα φυλλαράκια έχει για να παραπέμψει σε ιβίσκο...τί είδος ιβίσκου είναι?

apostolis veroia 28-06-10 21:00

ειναι ιβισκος του νερου! δε ξερω να σου πω και γω! Η loysi ισως να ξερει!

lucy 29-06-10 11:16

Φέτος δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή. Όσο χώρο τα δίνεις τόσο μεγαλώνουν, ψηλώνουν .... και 2 μέτρα, και απλώνει και η ρίζα τους. Μπορείς να τα βάλεις και στη γη αρκεί να ποτίζεις πολύ.

Βασίλη δεν είναι οι κοινοί ιβίσκοι. Τους αγόρασα ως νεροιβίσκους αλλά δεν θυμάμαι το λατινικό τους όνομα! Θέλουν πολύ νερό. Το φύλλο τους είναι πολύ πιο έλοβο από τους κοινούς και το λουλούδι όχι τόσο γεμάτο ... χμμ ...παώ να βρω φωτο

in the pond 29-06-10 12:05

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 460526)
Φέτος δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή. Όσο χώρο τα δίνεις τόσο μεγαλώνουν, ψηλώνουν .... και 2 μέτρα, και απλώνει και η ρίζα τους. Μπορείς να τα βάλεις και στη γη αρκεί να ποτίζεις πολύ.

Βασίλη δεν είναι οι κοινοί ιβίσκοι. Τους αγόρασα ως νεροιβίσκους αλλά δεν θυμάμαι το λατινικό τους όνομα! Θέλουν πολύ νερό. Το φύλλο τους είναι πολύ πιο έλοβο από τους κοινούς και το λουλούδι όχι τόσο γεμάτο ... χμμ ...παώ να βρω φωτο

Μη μου πεις ότι είναι κάτι σαν κι αυτό, γιατί θα βάλω τα κλάματα...:smt088 ...δεν έχω άλλο χώρο..:(

Χαίρομαι όμως, γιατί σιγά-σιγά αναπτύσσονται όλες οι κατηγορίες της λίμνης μαζί με τα φυτά τους...αναρωτιέμαι τι θα λέμε του χρόνου με την ταχύτητα που πάμε...:grin:

lucy 29-06-10 12:14

Τον βρήκα! ναι αυτό είναι! Σε κόκκινο και ροζ χρώμα.
Είναι ο Hibiscus Coccineus

Μπορείς να τον φυτέψεις και έξω από την λίμνη. Θέλει όμως το νεράκι του!
-------------------------
Του χρόνου θα λέμε λίμνη βιότοπος Μακεδονίας, λίμνη βιότοπος Πελοπονήσου, Κύπρου ... μα τόσο φυτό που υπάρχει που να χωρέσει; Θέλουμε ολόκληρο βοτανικό κηπο...λίμνη! :D

in the pond 29-06-10 12:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 460536)

Μπορείς να τον φυτέψεις και έξω από την λίμνη. Θέλει όμως το νεράκι του!

Τί να κάνουμε? Τον πρόλαβαν άλλα φυτά...χώρος γιοκ!!!...να τελειώσει η λίμνη και βλέπουμε....φανταστικό λουλούδι όμως...!

Λούση, έχω αγοράσει εδώ και 3 μήνες δύο ποικιλίες ιππομέας. Το ένα έχει κόκκινο φύλλωμα και το άλλο έχει τρίχρωμο. Στα γλαστράκια του έγγραφε μόνο ιππομέα και περιγραφές για χώμα, υγρασία κ.α. Δεν έγγραφε τίποτε όσων αφορά το λουλούδι τους. Όπως ρώτησα τον καταστηματάρχη εκεί, δεν είχε ιδέα. Τέτοια σπανιότητα πάντως δεν θα την άφηνα να φύγει...αγόρασα και τα δύο γλαστράκια τα οποία μεγαλώνουν με τις ώρες... έχεις εσύ κάποιες παραπάνω πληροφορίες? Αν θέλεις φωτογραφίες θα προσπαθήσω απόψε....

Tις έχω ήδη περασμένες στο photobucket είναι αυτές:

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_1356.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...p-img_1358.jpg

...όχι, όχι...δεν είναι κισσός. Εννοείται ότι απαιτούν νερό κ.λ.π.

Παράθεση:

Του χρόνου θα λέμε λίμνη βιότοπος Μακεδονίας, λίμνη βιότοπος Πελοπονήσου, Κύπρου ... μα τόσο φυτό που υπάρχει που να χωρέσει; Θέλουμε ολόκληρο βοτανικό κηπο...λίμνη! :D

Μα όταν το λέω αυτό στον Yiannis59 με βγάζει τρελό...:p:p:D

lucy 29-06-10 12:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 460541)
...να τελειώσει η λίμνη και βλέπουμε....φανταστικό λουλούδι όμως...!

Η διακίνηση του είδους είναι εύκολη! Υπάρχουν άφθονοι σπόροι! ;)

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από in the pond (Μήνυμα 460541)
...Το ένα έχει κόκκινο φύλλωμα και το άλλο έχει τρίχρωμο.....

:shock: εεεεεεεε;;;;;;;;;;;; τι λές τώρα; Δεν έχω ιδέα! Φρόντισε να μαζέψεις σπόρους!!! Εγώ έχω ριγέ ιππομέα, αλλά στο άνθος! Λευκή με μωβ ροζ ρίγες. Γενικά όλες οι ιππομέες θέλουν την ίδια περιποίηση!

Αλλά το να πουλάνε και να μην ξέρουν τι πουλάνε ... :smt013 ... μπορώ να πάθω εγκεφαλικό!!!!!!!!!!!!!
Από δω και πέρα θα δίνω κι εγώ κουτιά και θα λέω "μπογιά είναι, βάψε"!

in the pond 29-06-10 12:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 460545)
:shock: εεεεεεεε;;;;;;;;;;;; τι λές τώρα; Δεν έχω ιδέα! Φρόντισε να μαζέψεις σπόρους!!! Εγώ έχω ριγέ ιππομέα, αλλά στο άνθος! Λευκή με μωβ ροζ ρίγες. Γενικά όλες οι ιππομέες θέλουν την ίδια περιποίηση!

Αλλά το να πουλάνε και να μην ξέρουν τι πουλάνε ... :smt013 ... μπορώ να πάθω εγκεφαλικό!!!!!!!!!!!!!

Λούση, θα τις έχω σαν κόρη οφθαλμού. Άλλα φυτά δεν υπάρχουν. Όταν φτάσει η ανθοφορία και οι σπόροι τους, να είσαι εδώ για βοήθεια...ενοείται ότι αν πετύχουμε τον σκοπό μας, θα εχετε και εσείς φυτάκια σύντομα.:p:p:p

Όσον αφορά το χρώμα των λουλουδιών τους πάντως, ίσως μας έρθει και σαν έκπληξη, γιατί δεν φαντάζομαι να είναι γαλάζια όπως την κλασική ιππομέα...όλοι αναμονή λοιπόν.;)

japetus 29-06-10 12:41

Παράθεση:

Χμμμ.... πολύ περίεργα φύλλα σαν να έχει... Αν δεν ειναι ανθισμενος, μπορει και να σε παραξηγησουνε :D

Παράθεση:

Αυτο ειναι κλασικο φαινομενο και εν μερει φταινε οι καταναλωτες γι αυτο.. Οταν πηγαινουν για λουλουδια και λενε, θελω ενα κοκκινο που να αντεχει στην σκια ή εκεινο το πρασινο με τα κιτρινα λουλουδακια, τί περιμένεις;
Δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι φυτωριουχοι κανουν χρυσες δουλειες με πετουνιες και γεράνια... Γιατί λοιπον να παιδευτουν να μαθουν κατι παραπανω;
Βλεπω παντως πως η νοοτροπία σιγα σιγα αλλαζει... Οταν ο αγοραστης ειναι ενημερωμενος και ξερει τί ζητάει, τοτε δεν τον παιρνει τον πωλητη να λεει αερολογιες...

lucy 29-06-10 12:42

Ελπίζω να μην τις φύτεψες πολύ κοντά, μην και μπερδευτούν τα είδη! Αναμονή λοιπόν! :p

in the pond 29-06-10 12:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από japetus (Μήνυμα 460558)
Βλεπω παντως πως η νοοτροπία σιγα σιγα αλλαζει... Οταν ο αγοραστης ειναι ενημερωμενος και ξερει τί ζητάει, τοτε δεν τον παιρνει τον πωλητη να λεει αερολογιες...

Φίλε, japetus γνωρίζω πάρα πολλά πράγματα περί φυτών. Ξέρω επίσης τι είναι η υππομαία και ότι έχει πολλές - πολλές ποικιλίες. Το θέμα εδώ όμως είναι ότι κανένα από τα βιβλία κηποτεχνίας που έχω δεν αναφέρει τίποτε. Έψαξα και στο διαδίκτυο με μηδαμινά αποτελέσματα...:( Ακόμα και η wikipedia έχει κάποιες φωτογραφίες ιππομαίας που είναι λανθασμένες σε σχέση με το είδος...:( Πάμε εντελώς τυφλά δηλαδή...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 460559)
Ελπίζω να μην τις φύτεψες πολύ κοντά, μην και μπερδευτούν τα είδη! Αναμονή λοιπόν! :p

Όχι, όχι! Εννοείται αυτό... Λούση, θα έχω και στα δύο φυτά λάστιχο που θα φέρει το νερό από το sump που θα πλένω τα φίλτρα καθημερινά...τους κάνουν καλό τόσα νιτρικά?

lucy 29-06-10 13:04

Πω πω!!!!!!!!! πολύ διαφορετικά φυτά! Τώρα τα είδα!!! ότι χρώμα και να είναι το λουλούδι εδώ η ομορφιά είναι στο φύλλο!

Δεν ξέρω αν θα τους κάνουν καλό τόσα νιτρικά, θα δείξει, αλλά καλού κακού εσύ μην το παρακάνεις!

Νίκο όντως τα φύλλα του νεροϊβίσκου είναι άκρως παρεξηγήσημα! :D

Οι καταναλωτές φταίνε -φυσικά - για το χάλι των ονομάτων, και εν συνεχεία και για την ανύπαρκτη γνώση της φροντίδας. Αυτό ήταν που με οδήγησε κι εμένα στο να ψάχνω. Αλλά όπως και να το κάνουμε η ιππομέα μέχρι τώρα θέλει την ίδια φροντίδα. Όσο πιο δροσερό το μέρος και με αρκετό νεράκι τόσο καλύτερα.

in the pond 29-06-10 13:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από lucy (Μήνυμα 460570)
Πω πω!!!!!!!!! πολύ διαφορετικά φυτά! Τώρα τα είδα!!! ότι χρώμα και να είναι το λουλούδι εδώ η ομορφιά είναι στο φύλλο!
Δεν ξέρω αν θα τους κάνουν καλό τόσα νιτρικά, θα δείξει, αλλά καλού κακού εσύ μην το παρακάνεις!

Τώρα με βάζεις δύσκολα...:smt120 Θα ξεκινήσω με νερό των φίλτρων και θα δούμε στη συνέχεια...αν κάποιος από εσάς γνωρίζει κάτι παραπάνω, να εκφραστεί, ίσως βοηθήσει περισσότερο.

Λούση, βγάζουν και τα δύο φυτά από ένα φυλλαράκι την ημέρα...τόσο γρήγορη είναι η ανάπτυξη τους...

lucy 29-06-10 13:20

Ναι ναι, αν αρεστούν έχουν τρελή ανάπτυξη!

apostolis veroia 30-06-10 09:56

εχω αυτον τον ιβισκο στο σπιτι μου;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;:D:D:D:D
δε το πιστευω:o:o:o:o

lucy 30-06-10 10:44

Ναι, και μάλιστα έχεις και τα δυο χρώματα! ;)

apostolis veroia 02-07-10 09:52

καμια φορα η αγνοια κανει θαυματα:D:D:D

lucy 02-07-10 11:40

:shock: ηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

Καλέ δεν σου ευχήθηκα!!! :oops:

Χρόνια πολλά καλά κι ότι επιθυμείς!!! Να χαίρεσαι την γιορτή σου κι ότι αγαπάς!!!
:smt060

Και καλές ανθοφορίες στην λίμνη!!! :cool:

apostolis veroia 02-07-10 12:38

ευχαριστω lousi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

in the pond 02-07-10 13:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από apostolis veroia (Μήνυμα 461544)
ευχαριστω lousi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aποστόλη, σπόρους ιππομαίας σου έχει στείλει η Λούση για γύρω-γύρω από τη λίμνη σου? Αναπτύσσονται καλά, είναι αναρρυχόμενα, απαιτούν μπόλικη υγρασία και αναδεικνείουν έναν υγροβιότοπο.

apostolis veroia 02-07-10 19:21

lousi; μου στειλες:confused::confused::confused::confused::co nfused::confused::confused::confused::confused::co nfused::confused::confused::confused::confused:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:47.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03158 seconds with 10 queries