Α ρε Νασο, εχεις ματι τελικα...Το helferi δεν δεχοταν αρκετο φως τελευταια λογω του οτι ο χηλικος σιδηρος χρωματιζει το νερο σε υπερβολικο βαθμο και κοβει πολυ φως στα φυτα που βρισκονται χαμηλα.Αν κοιταξεις προσεκτικα, φαινεται ακομα η αμμος που κοκκινιζει .:smt065
Ως αποτελεσμα λεπτυνε και ψηλωσε. Τον σιδηρο θα τον ξανα αλλαξω σε seachem παλι. |
Μάλιστα.. Δεν γλυτώνουμε απ'την seachem τελικά..
Ελπίζω το Power4 να μην κάνει τα ίδια. :rolleyes: |
3 Συνημμένο(α)
Καταρχήν μπράβο για το κουράγιο σου και την πολύ δουλειά που έχεις ρίξει.
Μια και δεν έχω γνώσεις από φυτά δε μπορώ να πω κάτι για αυτά.:smt102 Ποια είναι τα κριτήρια για τέτοιου είδους διαγωνισμού πάλι δε ξερώ.:D Οπότε το μονό που μπορώ να προτείνω είναι κάτι στη θεματολογία του στησίματος. Θεωρό ότι αν έβαζες στο τέλος του μονοπατιού που έφτιαξες μια σπηλιά με 3-4 σκαλάκια και μερικά όρθια ξυλαράκια κάτι σαν στοιχειωμένο δάσος δηλαδή θα έδειχνε κάτι ποιο ολοκληρωμένο και διαφοροποιημένο απο παρόμοια ενυδρεία του διαγωνισμού. Φυσικά μπορεί να είναι τελείως άστοχα αυτά που λέω . Βάζω κάτι σχεδιαγράμματα πως το φαντάζομε . Νομίζω ότι καμιά φορά πάντως η διαφοροποίηση κερδίζει πόντους |
Μπα...θα φαινεται πολυ τεχνητο.. Οπως ειπα προσπαθω να το κανω οσο πιο φυσικο γινεται.
|
Πολυ ομορφο Αλεξανδρε.....
Δεν χρειαζεσαι φλας,φωτισε το με την επεξεργασια σου.... |
Σ ευχαριστω Χρηστο. Επεξεργασμενες ειναι να φανταστεις ! Γιατι μου βγαζει τοσο κοκκο αν και ειναι με iso 200-400 οι πιο πολλες;
Δεν το'χω ακομα με την φωτογραφια.:( θα με ξελασπωσει ο lucky με το σημαδιακο nickname :D |
Αν και σχεδον παντα ειναι καταστροφικο να επεξεργαζεσαι επεξεργασμενη φωτο πηρα το θαρρος...
http://i85.servimg.com/u/f85/12/25/27/53/dsc_0010.jpg |
Πραγματι, πολυ καλυτερη ! Κι αυτο σε τοσο μικρο αρχειο ειναι δυσκολο...φανταζομαι οτι το πρωτοτυπο σε raw ή σε 4+ΜΒ θα το εκανες τελειο. Εισαι μαγος τελικα..+-3
|
Νομίζω οτι άκουσα κιόλας το email να φεύγει...:smt033
Ή μήπως όχι?? :smt077 |
Είχα την τύχη να το δω από κοντά τη Δευτέρα!! :smt054:smt054:smt033:smt054
Τι να πω?! Αλέξανδρε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!!!! Και καλή τύχη στο διαγωνισμό :) Φτου φτου να μην το ματιάσω!!:smt054 |
καλη επιτυχια!!!
αν και...κατ'εμε εχεις πετυχει ηδη!! |
Αλέξανδρε έχω την εντύπωση ότι το aquascape στην φωτογραφία της υπογραφής σου είναι πιο ισορροπημένο. Στις τελευταίες φωτογραφίες το μαύρο τρίγωνο στο φόντο έχει ίση σχεδόν επιφάνεια με το τρίγωνο που σχηματίζει ο δεξιός όγκος . Η παρατήρηση του ενυδρείου από μακριά δίνει μια πιο αντικειμενική κρίση για τελικές διορθώσεις. Επίσης θα προτιμούσα , αν και δεν φαίνεται πολύ, ένα είδος χαλικιού σε όλη την έκταση του βυθού.
Τώρα βέβαια ψάχνουμε λεπτομέρειες σ' ένα καταπληκτικό ενυδρείο. |
Παράθεση:
|
Θα σου πω ότι είναι από τα αγαπημένα ενυδρεία
Αυτά που μου κτυπάνε στο μάτι Α)το ξύλο που πάει στην επιφάνεια Β)τα πολλά Pogostemon που είναι ευθεία Γ)η moss στην αριστερή πλευρά που προχωρεί πολύ Δ)η moss στο μεσαίο ξύλο στα αριστερά Ε)τα ψαριά που κολυμπάμε στο βάθος Μου αρέσει όπως είναι η moss στο τέρμα αριστερό ξύλο Με backlight ίσως να φώτιζε λίγο αλλά το μαύρο look εμένα μου αρέσει |
Τελικη παρουσιαση
Το aquascape αυτο ολοκληρωθηκε μετα κοπων και βασανων (και εξοδων) και ειναι η τελευταια φορα που σας το παρουσιαζω.
Θεωρω οτι για το 1ο μου σοβαρο layout εχω πετυχει τον στοχο μου και ειμαι αρκετα ικανοποιημενος. Μεχρι το Σεπτεμβριο θα γινει ενα γερο rescape και θα επανελθω με κατι νεο, ισως με διαφορετικα ξυλα, ριζες και πετρες. Επιτρεψτε μου να κανω μια ολοκληρωμενη παρουσιαση μιας και εχουν αλλαξει πολλα απο τα αρχικα δεδομενα του ενυδρειου και να σας το παρουσιασω με μια επιλογη απο διαφορετικα φοντα, απο μαυρο , ουδετερο και backlight φωτισμο με διαφορετικες φωτογραφικες ρυθμισεις. Σας ευχαριστω ολους που συμμετειχατε στην πορεια αυτου του ενυδρειου, και αν ετσι καταφερα να παρακινησω και να παρασυρω καποιους να ασχοληθουν λιγο παραπανω με τα φυτεμενα ενυδρεια και να σκεφτουν το ενδεχομενο συμμετοχης σε διεθνεις διαγωνισμους προωθωντας την εικονα της χωρας μας στο χωρο του Aquascaping...τοτε αυτο για μενα ειναι η μεγαλυτερη επιβραβευση ! Πληροφορίες Διαστάσεις:121x50x55 Όγκος:300L Κατηγορία:full planted Φυτά:Anubias coffeafolia, Anubias afzelli,Crinum calamistratum, Microsorum pteropus, Eusteralis stellata, Nesaea crassicaulis, Proserpinaca palustris, Micranthemum umbrosum, Rotala macrandra, Blyxa japponica, Lysimachia nummularia, Pogostemon helferi, Rotala sp."green", Ludwigia repens,Ludwigia palustris, Limnophila aromatica, Heteranthera zosterifolia, Rotala rotundifolia, Cabomba furcata, Mayaca fluviatilis, Echinodorus tenellus, Hemianthus micranthemoides, Cryptocoryne beckettii, Glossostigma elatinoides, Eleocharis parvula, Xmas moss, Willow moss, Triangle moss, Pelia, Riccardia chamaedryfolia. Ψάρια / Άλλα είδη:13 Trigonostigma heteromorpha, 6 Pseudomugil furcata, 7 Iriatherina werneri, 14 Celestichthys margaritatus, 4 Melanotaenia praecox, 10 γαριδες amano, 200+ red cherry, 4 Neritina natalensis. Διακοσμητικά υλικά:Pagoda πετρες, moorwood, ξυλα απο την φυση, λευκη αμμος. (χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.) Φόντο: Φωτισμός:Φωτιστικο Solarmax dimmable 4x54W Sylvania gro lux T5 Διάρκεια φωτισμού:11 ωρες 2x54 και 8 ωρες 2x54 -(ανατολη -δυση για 2 ωρες συνολο). Φιλτράρισμα:ΕHEIM 2215 + EHEIM 2236 + εσωτερικο κυκλοφορητη juwel 1000L/H με σφουγγαρι (πατεντα) Θερμοστάτης:300W τιτανιου, Eliwell controller Λίπανση:Estimative Index, προσαρμοσμενη με fleet enema και της Seachem trace, flourish και Iron. Παροχή CO2:3,5 kgr φιαλη. Παράμετροι: pH:6,6 Γενική σκληρότητα (GH):7-8 Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):4-5 Αμμωνία (ΝΗ3):- Νιτρώδη (ΝΟ2):- Νιτρικά (ΝΟ3):15-25ppm Αλλαγές νερού:καθε 7 μερες 50% Θερμοκρασία:26 Άλλες πληροφορίες: Φωτογραφία: slide show: http://s597.photobucket.com/albums/t...view=slideshow http://www.aquatek.gr/rimages/albums...-rio_300-1.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...rio_300-11.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...-rio_300-2.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...-rio_300-7.jpg |
....αντε παλι θα ξεφουσκωσουμε λαστιχα μου φαινεται .......πςςςςςςς...πςςςςςς :D
υ.γ....μα καλα ζωγραφος εισαι? :D Καλη επιτυχια να 'χεις.;) |
το ωραιοτερο εντδρειο στο forum κατα την γνωμη μου!
|
Ελπιζω να εστειλες στο διαγωνισμο φωτο με φοντο οπως στην τελευταια.
Δεν ειναι καθολου ασχημο.:smt054 Χωρις τη μοσ που ειναι τυλιγμενη στα ξυλα, θα ηταν τελειο :D Καλη επιτυχια. |
Ευγε.Αντε αλεξανδρε καλη επιτυχιααα
|
Απλα τελειο............Μην αλλαξεις τιποτα φιλαρακο .... :rolleyes::p:p:p:p:p:p:p:p
|
Ό,τι και να πει κανείς δεν φτάνει..
Έχεις συνδυάσει ούτε λίγο ούτε πολύ, τριάντα (!) διαφορετικά είδη φυτών με τον πιο απίστευτο τρόπο.. :smt119 Καλή επιτυχία! :p |
Φανταστικό :smt023:smt023:smt023
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο διαγωνισμό. |
Πω πω ενα χάλι .....:D
Ενα απο τα ωραιοτερα ενυδρεια που εχω δει στο φορουμ !!! ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΣ !!! ΥΓ. Μια μικρη παρατηρηση μονο.....θα συμφωνησω με τον Δελτα. Βάλε μος σε ολο το μηκος του κλαδιου ή βγάλτη τελειως...φαινεται λιγο αφυσικο ετσι οπως ειναι η ακρη.... Μαλλον την εχεις βαλει για να απογυγεις τυχον αλγη στο ξυλο ? |
Kαλή σου επιτυχία. Το ενυδρείο είναι φανταστικό.
|
Πραγματικά πανέμορφο ενυδρειο!!!. καλη επιτυχία σου ευχομαι!!
|
Μπράβο Αλέξανδρε , καλά το πας. Η αριστερή πλευρά άρχισε να "ζωντανεύει" βοηθώντας έτσι στην καλύτερη ισορροπία του συνολικού στησίματος. Θα προτιμούσα η aromatica να είναι πιο ψηλά από την rotala. Για να πετύχουμε με ακρίβεια το επιθυμητό τελικό ύψος των φυτών κορυφής την ημέρα της φωτογράφησης , είναι καλύτερα να αφήσουμε τα φυτά αυτά να ξεφύγουν αρκετά σε ύψος και την προηγούμενη της φωτογράφησης να τα κάνουμε ένα "κατέβασμα" όλα μαζί , από το να τα αφήσουμε να έρθουν σε ένα ύψος μεγαλώνοντας. Απ' ότι βλέπω κάτι τέτοιο σκοπεύεις να κάνεις.
Τώρα για το φόντο , αν και το εφέ που δημιουργεί το ανοιχτόχρωμο είναι εντυπωσιακό , θα προτιμούσα την σιγουριά του μαύρου , ειδικά αν πρόκειται να συμμετάσχεις στον διαγωνισμό της AGA. Με το ανοιχτόχρωμο φαίνονται τα κενά στο φύλλωμα των φυτών κορυφής δείχνοντάς τα πιο αδύναμα. Για την moss θα συμφωνήσω και εγώ στο να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να την αφαιρέσεις :( Καλή επιτυχία ! Υ.Γ Άν την αγαπάς πολύ την moss άστην στην θέση της :smt054 |
Να πω οτι καμια απο αυτες τις φωτο δεν εσταλη σε κανεναν διαγωνισμο. Ηταν μια δοκιμαστικη φωτογραφιση για να βρεθουν οι ρυθμισεις και οι εναλλαγες του φοντου.
Το ενυδρειο ειχε κλαδευτει αρκετες μερες πριν οταν και εγινε η πρωτη φωτογραφιση με την βοηθεια του Lucky 13 τον οποιο και ευχαριστω ! Μετα απο 4 μερες που εγινε η παρουσα φωτογραφιση τα φυτα ειχαν μεγαλωσει παλι, και ιδιαιτερα το stargrass , γι αυτο και φαινεται ετσι με τον backlight φωτισμο. Τωρα πλεον καταλαβα οτι αν ειναι να φωτιστει απο πισω το ενυδρειο, αυτο πρεπει να γινει πολυ διακριτικα και οι προβολεις να εχουν αρκετη αποσταση ωστε το φως να χτυπαει διαχυτο και απαλο και οχι συγκεντρωμενο. Επισης καταλαβα πώς ακριβως πρεπει να εχουν κλαδευτει τα φυτα ωστε η εικονα τους να ειναι αψογη και να δενουν μεταξυ τους. Τωρα συμφωνα με τους κανονισμους και αφου εχω στειλει ηδη συμμετοχη σε εναν διαγωνισμο, πρεπει μεχρι τελη Μαιου να φτιαξω ενα νεο aquascape ωστε να εχω το δικαιωμα να συμμετασχω στον IAPLC του Αμανο με αδημοσιευτη φωτο. Οσο για τις moss, καποτε εδεναν με το τοπιο αλλα τωρα βλεπω κι εγω οτι πρεπει να φυγουν. Για τον ΑGA απ οτι διαβαζω, υπαρχει το ενδεχομενο να μην γινει φετος μιας και υπαρχει κενο ηγεσιας. |
Παιδιά δεν είναι φόντο, είναι η δύση του ηλίου!
Απίστευτος... |
Παράθεση:
|
Το ενυδρειο αυτο, μετα απο τον Aquavida εχει κανει αισθηση διεθνως :smt033
Τωρα και σε γνωστη ιταλικη ιστοσελιδα του Marco Conti. http://www.acquarionaturale.it/ Φυσικα ζητησε πρωτα πολυ ευγενικα την αδεια να το βαλει. |
BRAVO!!
Περιμενουμε και αλλες φοτο |
.
τι να πει κανεις?τελειο?υπεροχο?το καλυτερο?εγω τα λεω ολα!!!νομιζεις οτι ειναι αφισα!!!!!!!ΜΠΡΑΒΟhttp://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon14.gifhttp://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon14.gifhttp://www.aquatek.gr/vb/images/icons/icon14.gif
|
πανεμορφη η ενυδρειαρα:D:Dαν τη βαρεθεις εγω ειμαι εδω:smt033:smt033
σοβαρα τωρα ειναι ζωγραφια:smt023απλα υπεροχο.... να σου κανω μια ερωτηση?τα κλαδια απο τι επεξεργασια τα περασες για να τα βαλεις μεσα? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:41. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board