Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Προσφορά - Αντίστροφη όσμωση και ανταλλακτικά (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=12080)

george140 08-11-06 22:55

Αντέ να τελειώνουμε γιατί δεν ξέρετε τι τραβάω με αλλαγές στα 350 λίτρα με όζμοση 125 λίτρα την ώρα.:D

Giorgos 09-11-06 01:11

Θα σας ειδοποιήσω όταν θα αποσταλούν.
Έχουμε και δουλειές... δεν δουλεύουμε για τον Σύλλογο..... :rolleyes:

Βενέρης Πέτρος 15-11-06 10:14

Giorgo,

Ευχαριστώ πολύ :p :p για την όσμωση την έχω ήδη δοκιμάσει και απ' ότι βλέπω λειτουργεί καλά.

Άντε και σε λίγο καιρό να οργανώσεις και την προμήθεια κανενός PH Controler με σύστημα διάχυσης CO2.:smt043 :smt043

Μπορεί γενικότερα να υπήρχε μία κάποια καθυστέρηση αλλά αυτά συμβαίνουν σε μεγάλες παραγγελίες από το εξωτερικό.

Εύχομαι σε όλους να τις εγκαινιάσουν με επιτυχία.

Ευχαριστώ και πάλι,

klaz 15-11-06 10:36

εγω απλα θα πω οτι ελλαδα δεν ειναι μονο η αθηνα.γνωριζω ολα τα προβληματα που ανεκυψαν,(και που γιωργη μου δεν φταις σε τιποτα),αλλα δεν κρυβω οτι σπαστηκα απο την παραπανω δηλωση του συναδελφου(χωρις να εχω τιποτα μαζι σου αγαπητε..)γιατι εμεις την παραγγειλαμε πρωτοι,την πληρωσαμε πρωτοι....και φυσιολογικα ετσι οπως εξελιχθηκαν τα πραγματα, δυστυχως θα την παρουμε και τελευταιοι.....εεεε,δεν ειναι λιγουλακι αδικο....???(λογω σαβουαρ βιβρ μιλαω στον πληθυντικο...,μιλαω παντα για το πανεμορφο τομαρι μου..!!!!

GP250381 15-11-06 10:48

οχι και τελευταιοι κλαζ.εμεις εδω ειμαστε οι τελευταιοι

klaz 15-11-06 10:50

μπορει.αλλα ειστε οι καλυτεροι.

Βενέρης Πέτρος 15-11-06 11:14

Με όλο τον σεβασμό στην παρέα και στα αρχαιότερα μέλη επιτρέψτε μου να απαντήσω στον Klaz, ότι μπορεί μεν να είναι καθυστερημένη η παραλαβή του δεν μπορούμε όμως να απαιτούμε σε έναν ιδιώτη όπως ο Γιώργος που ασχολείται με το θέμα στον ελεύθερο του χρόνο να εξυπηρετεί σαν πρακτορείο μεταφορών.
Σίγουρα οι παραγγελίες καθυστέρησαν αρκετά αλλά όποιος βιαζόταν πολύ θα μπορούσε να προμηθευτεί μια όσμωση από ένα μαγαζί των Αθηνών, να την πληρώσει πιο ακριβά και σε δύο μέρες το αργότερο να την έχει με κουριερ στο σπίτι του.
Προσωπικά παρήγγειλα την όσμωση στον Γιώργο λόγο συμφέρουσας τιμής, υποπτευόμενος την καθυστέρηση.
Πάνω απ' όλα εφόσον είμαστε μία παρέα πρέπει να κάνουμε υπομονή και να έχουμε κατανόηση.:smt017
Εάν κάποιος πιστεύει πως έχει την δυνατότητα να φέρει καλύτερα αποτελέσματα μένει μόνο να πάρει πρωτοβουλία μίας αντίστοιχης παραγγελίας.

klaz 15-11-06 11:28

τελος παντων..δεν υπαρχει θεμα.....απλα καμμια φορα η αναμονη..αναβει λιγο παραπανω τα αιματα.....εν αναμονη λοιπον...

Tolis 15-11-06 13:33

Θειο εχεις ενα δικιο θεωρητικα, αλλά οι Αθηναίοι εχουν το αβανταζ να περνανε μονοι τους απο το Συλλογα και να τις παιρνουν, πριν οι υπολοιπες πακεταριστουν ανα πολη και πανε στα ΚΤΕΛ ή στα παπορια ή στους κουριερ...

Stilatos 15-11-06 16:39

εγω παντως θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στον γιωργο και στο συλλογο. δυστυχως λογο οτι τρεχω συνεχεια δεν εχω προλαβει ακομα να την βαλω την οσμωση αλλα θα το κανω συντομα.

akisk 15-11-06 17:05

Να πω και εγώ ένα ευχαριστώ στον Γιώργο που τον έτρεξα εχθές για να μου δώσει την όσμωση.
Γιώργο ευχαριστώ!!! :D

Tricky 15-11-06 21:05

Υπαρχει κανεις να μας δωσει καμμια TDS μετρηση για αυτην την RO ?...ετσι δειγματοληπτικα , με καινουργια φιλτρα , στην εισοδο/εξοδο .Οσοι περισσοτεροι τοσο καλυτερα ...

Fonamstel 15-11-06 22:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tricky
Υπαρχει κανεις να μας δωσει καμμια TDS μετρηση για αυτην την RO ?...ετσι δειγματοληπτικα , με καινουργια φιλτρα , στην εισοδο/εξοδο .Οσοι περισσοτεροι τοσο καλυτερα ...

Θα είναι αναξιόπιστη η μέτρηση (της εξόδου). Τι να την κάνεις; :rolleyes:

Tricky 16-11-06 10:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Fonamstel
Θα είναι αναξιόπιστη η μέτρηση (της εξόδου). Τι να την κάνεις; :rolleyes:

Πως θα αξιολογησω το νερο που δινει η RO (το TDS δηλαδη) αν δεν ξερω και το TDS του νερου της βρυσης τη δεδομενη στιγμη ??

netblues 16-11-06 13:22

Αναξιοπιστη η tds μετρηση με ηλεκτρονικό οργανο?
Δεν μιλησε κανεις για υγρα τεστ..

Giorgos 16-11-06 18:09

Αν βιάζεστε να λάβετε τις οσμώσεις, μπορούν να αποσταλούν άμεσα (Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα) με κούριερ αλλα καταλαβαίνετε ότι τα έξοδα μεταφοράς θα είναι σαφώς ακριβότερα από την αποστολή με ΚΤΕΛ ή πλοίο.
Επειδή αυτήν την εποχή τρέχω ασταμάτητα για κάποια έργα, δεν έχω χρόνο να πάω στα ΚΤΕΛ και στο λιμάνι (την ώρα που τελειώνω έχουν κλείσει οι αποθήκες).

Πείτε μου το ΟΚ για να γίνει η αποστολή με κούριερ και θα γίνει άμεσα.

GP250381 16-11-06 21:35

ποσο δηλαδη???

Juan 16-11-06 21:46

Αν θέλετε εγώ μπορώ το Σάββατο να πάω στο σύλλογο, να τις πάρω και να τις βάλω στο πλοίο για την Κρήτη.
Αν δεν γίνεται αλλιώς Λεωνίδα για τα χρήματα, θα μου τα ανταποδώσετε όταν έρθω στην πατρίδα :D

klaz 16-11-06 21:48

μηπως το καραβακι θα περασει και απο σαλονικα,να χαμογελασει το χειλακι κανενος ανεργου.........???

mikenuke 16-11-06 21:49

γενικη ταχυδρομικη αποστολη με Β προτεραιοτητα εξοδα 3,60 € σε 3 μερες το εχετε. αν ψαχνετε για οικονομικη λυση κουριερ.
με τρεις και εξηντα δηλαδη!!!

Juan 16-11-06 21:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz
μηπως το καραβακι θα περασει και απο σαλονικα,να χαμογελασει το χειλακι κανενος ανεργου.........???

Αμέ ! :D:D:D
Και στα ΚΤΕΛ πάω αν είστε καλά παιδιά ;)

klaz 16-11-06 22:00

πανε,πανε..γιατι εγω τουλαχιστο,ειμαι εντελως στεγνος και ψυχραιμος.....

Fonamstel 16-11-06 22:08

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues
Αναξιοπιστη η tds μετρηση με ηλεκτρονικό οργανο?

Είμαστε Off-topic, αλλά τεσπα.

Το συγκεκριμένο TDSόμετρο είναι εντελώς ακατάλληλο για μέτρηση του νερού που βγάζει η RO - σχεδόν καθαρό H2O. Αυτό εννοώ σαν "μέτρηση (της εξόδου)".
Για τέτοια σχεδόν καθαρά νερά χρειάζονται πανάκριβα όργανα και όχι γκατζετάκια για ερασιτέχνες ενυδρειάδες.

Για "καθημερινά" νερά (βρύση κλπ) εννοείται οτι είναι ότι καλύτερο.

klaz 16-11-06 22:10

αστα τωρα αυτα,και δες πως θα τις παρουμε πανω......αντε χριστουγεννα ηρθανε........

leonm 16-11-06 22:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Juan
Αν θέλετε εγώ μπορώ το Σάββατο να πάω στο σύλλογο, να τις πάρω και να τις βάλω στο πλοίο για την Κρήτη.
Αν δεν γίνεται αλλιώς Λεωνίδα για τα χρήματα, θα μου τα ανταποδώσετε όταν έρθω στην πατρίδα :D

Εγώ θάλεγα ότι δεν βιάζομαι καθόλου όμως ο φίλος gp βιάζεται.Οπότε αν δεν σου κάνει μεγάλο κόπο...όπως νομίζεις.
Οσο για την ανταπόδοση...από κοντά όταν έρθεις:D
ΥΓ Klaz το καραβάκι δεν περνά από σαλλόνικα οπότε μάλλον τελευταίοι θα τις πάρετε εσείς οι βόριοι:smt064

Οσο έγραφα αυτά γράφτηκε και για το ΚΤΕΛ οπότε άκυρο το ΥΓ

Fonamstel 16-11-06 22:29

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz
αστα τωρα αυτα,και δες πως θα τις παρουμε πανω......αντε χριστουγεννα ηρθανε........

Τόσους μήνες περιμέναμε, δε χάθηκε ο κόσμος για μερικές μέρες ακόμα.
Πολύ βιάζεσαι μωρ' αδερφάκι μου :D

ΥΓ: τα χριστούγεννα είναι σε 40 μέρες :p

ΥΓ2: Εδώ (σαλονικα) είμαστε αρκετοί. Ακόμα και με κούριερ να σταλούν... αν μοιραστούν τα έξοδα σε 6,7 πόσοι είμαστε, πάλι σχετικά φθηνά δε θα βγουν;:smt017

Giorgos 17-11-06 00:59

Οπότε έκλεισε.
Τα πράγματα για Θεσσαλονίκη, Κρήτη και Πάτρα είναι όλα τακτοποιημένα και πακεταρισμένα. Το μόνο που μένει είναι να τα πάρει ο Γιάννης (Juan) και να τα πάει στο ΚΤΕΛ και το λιμάνι.
Γιάννη, θα τα πούμε το Σάββατο.

Fonamstel 17-11-06 01:15

Σάββατο; :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Γιάννη (Juan) θερμή παράκληση, ει δυνατόν από Δευτέρα οι αποστολές... μια που κανόνισα λουτροθεραπεία το Σαβ/κο... ;) ;) ;)

Juan 17-11-06 10:49

Το να κινηθείς καθημερινές με αυτοκίνητο στην Αθήνα απαιτεί πολύ χρόνο και δεν υπάρχει :D Δεν νομίζω όμως ότι θα υπάρχει πρόβλημα να παραμείνουν στις αποθήκες των ΚΤΕΛ μέχρι να τις παραλάβετε.

Το πρόβλημα είναι για την μεταφορά με το πλοίο που φτάνει νωρίς στο λιμάνι και θα πρέπει να περιμένει κάποιος το πακέτο... Πείτε μου λοιπόν οι Κρήτες αν και πως (και αν) θέλετε να γίνει (με π.μ.)

Fonamstel 17-11-06 16:56

Μπα, δεν θα παραμείνουν στις αποθήκες.
Ο γνωστός άγνωστος με καταράστηκε και η λουτροθεραπεία ακυρώθηκε :mad:

akisk 17-11-06 17:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tricky

Λοιπόν ας κάνω εγώ την αρχή των μετρήσεων, δεν μπορώ να κρίνω αν είναι αξιόπιστο για έξοδο R0 ή όχι το TDS meter, αλλά οι μετρήσεις πιστεύω ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον:
Νερό βρύσης (Μαρούσι): TDS 165, Ph 7.4 (Tetra Test σταγόνες)
Νερό εξόδου όσμωσης : TDS 11, Ph 7 (Tetra Test σταγόνες)

Νερό του ενυδρείου μου: TDS 230, Ph 7.3 :mad: (Tetra Test σταγόνες)
Νερό από ενυδρείο μεγάλου "γνωστού" ενυδρειομάγαζου: TDS 630 :eek: , Ph 7.7 :eek: (Tetra Test σταγόνες)

Αυτά για την ώρα ...

kastmaniac 17-11-06 17:22

Εμείς οι Κρήτες έχουμε ήδη κανονίσει. Ο newfish ανεβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στον σύλλογα και θα παραλάβει τις οσμώσεις για εμάς. Θα τις φέρει Ηράκλειο όπου θα τις παραλάβω εγώ. Με τους leonm και GP θα συναντηθούμε Ρέθυμνο και θα τις πάω εγώ. Απ' όσο ξέρω δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν τα παιδιά στα Χανιά βιάζονται τόσο πολύ και δεν μπορούν να περιμένουν μια εβδομάδα ακόμα Juan, ας το επιβεβαιώσουν και στείλε τις οσμώσεις με πλοίο κατ' ευθείαν εκεί (Χανιά). Την δική μου θα την παραλάβει ο newfish μια και καλή!

leonm 17-11-06 18:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kastmaniac
Αν τα παιδιά στα Χανιά βιάζονται τόσο πολύ και δεν μπορούν να περιμένουν μια εβδομάδα ακόμα Juan, ας το επιβεβαιώσουν και στείλε τις οσμώσεις με πλοίο κατ' ευθείαν εκεί (Χανιά).

Τις δικές μας θα τις στείλει τελικά ο Juan.

GP250381 17-11-06 18:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kastmaniac
Εμείς οι Κρήτες έχουμε ήδη κανονίσει. Ο newfish ανεβαίνει την ερχόμενη Πέμπτη στον σύλλογα και θα παραλάβει τις οσμώσεις για εμάς. Θα τις φέρει Ηράκλειο όπου θα τις παραλάβω εγώ. Με τους leonm και GP θα συναντηθούμε Ρέθυμνο και θα τις πάω εγώ. Απ' όσο ξέρω δεν έχει αλλάξει κάτι. Αν τα παιδιά στα Χανιά βιάζονται τόσο πολύ και δεν μπορούν να περιμένουν μια εβδομάδα ακόμα Juan, ας το επιβεβαιώσουν και στείλε τις οσμώσεις με πλοίο κατ' ευθείαν εκεί (Χανιά). Την δική μου θα την παραλάβει ο newfish μια και καλή!

γιωργαρε εγω βιαζομαι δυστυχως

Tricky 17-11-06 18:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από akisk
Λοιπόν ας κάνω εγώ την αρχή των μετρήσεων, δεν μπορώ να κρίνω αν είναι αξιόπιστο για έξοδο R0 ή όχι το TDS meter, αλλά οι μετρήσεις πιστεύω ότι έχουν κάποιο ενδιαφέρον

Φιλε μου κατι τετοιο θελω , σε ευχαριστω ...
οσο για το TDS , μην το συζηταμε ...αυτος ειναι ο μονος τροπος αξιολογησης της λειτουργειας της RO ...το TDS θα σου πει και ποτε να αλλαξεις μεβρανη.

Παντως με βαση τις μετρησεις σου , η RO φαινεται να κανει καλη δουλεια ...αν παρει και μια στηλη DI , τοτε σιγουρα θα χτυπησει TDS = O .

Giorgos 18-11-06 21:37

Πολύ χρήσιμες οι μετρήσεις σου Άκη. :smt023
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από akisk
Νερό από ενυδρείο μεγάλου "γνωστού" ενυδρειομάγαζου: TDS 630 :eek: , Ph 7.7 :eek: (Tetra Test σταγόνες)

Δεν μας λες και ποιο είναι το μαγαζί αυτό; :smt017

GP250381 19-11-06 07:36

ηρθανε και εδω οι πολυποθητες οσμωσεις:smt026:smt026:smt026:smt026:smt026:smt026 :smt026
τις πηρα το πρωι.ευχαριστουμε πολυ;););)
(klaz ηρθε το κτελ??)

akisk 19-11-06 09:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Giorgos
Πολύ χρήσιμες οι μετρήσεις σου Άκη. :smt023

Δεν μας λες και ποιο είναι το μαγαζί αυτό; :smt017

Κοίτα Γιώργο, επειδή πιστεύω ότι πρέπει να λέγονται και τα καλά και τα άσχημα θα στο πω. Το μαγαζί είναι το WaterInn.
Πραγματικά με προβλημάτισε η μέτρηση της ποιότητας του νερού, στην ψαρασακούλα που βρίσκονταν τα ψάρια, η οποία δεν συμβαδίζει με την ποιότητα (και την επένδυση που έχει γίνει) στο μαγαζί αυτό.

klaz 19-11-06 12:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GP250381
(klaz ηρθε το κτελ??)

γιωργο,αν μιλησω με τον φον-μπυρα...:D..θα το μαθω....εξαλλου μολις ξυπνησα......:rolleyes::p

Fonamstel 19-11-06 12:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από GP250381
ηρθε το κτελ??

Οχι

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:34.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,03502 seconds with 10 queries