Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Bettas (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39)
-   -   νεο diy μονομαχοενυδρειο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85965)

kgf12345 20-04-15 14:28

george ψιλοφοβαμαι να την αφησω εξω.
πιο πολυ φοβαμαι για σπασιμο τωρα παρα για διαροη.
δεν ξερω,μπορει να την αφησω και μεχρι αυριο και να δω.

Τσουπρακάκος παναγιώ 20-04-15 15:27

Βάλε τον σκύλο να την φυλάει Γιώργο!:D

no_name 20-04-15 15:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 885965)
george ψιλοφοβαμαι να την αφησω εξω.
πιο πολυ φοβαμαι για σπασιμο τωρα παρα για διαροη.
δεν ξερω,μπορει να την αφησω και μεχρι αυριο και να δω.

Στο δικό μου όταν το κόλλησα το άφησα πέντε (5) μέρες χωρίς νερό και πέντε (5) μέρες με νερό για να δω τι γίνεται!!!

kgf12345 20-04-15 16:06

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από no_name (Μήνυμα 885974)
Στο δικό μου όταν το κόλλησα το άφησα πέντε (5) μέρες χωρίς νερό και πέντε (5) μέρες με νερό για να δω τι γίνεται!!!

Ελα βρε,υπερβολες:D
Χαχαχα:D

Παναγιωτη δεν πα να βάλω και σεκιουριτυ,εδώ είναι το σπίτι των ανέμων με τόσο κοσμο που πηγαινοερχεται.
κ καθονται ολοι στη βεραντα:D

Τάκης 20-04-15 16:53

Γιώργο άστο άδειο 2-3 ημέρες να ξεμυρίσει και να τραβήξει καλά

kgf12345 20-04-15 17:45

λοιπον καθομαι και διαβαζω τα λινκς του σπυρου τωρα και ειναι πολυ ενδιαφεροντα ψαρια.θαναι πολυ ενδιαφερον να προσπαθησω,αλλα...

οι θερμοκρασιες που θελουνε,(18 με 25 και ισως και πιο χαμηλα θα ελεγα) δεν παιζουν εδω το καλοκαιρι με τα παραθυρα ανοιχτα ολη μερα και χωρις aircondition(τις περισσοτερες ωρες της μερας).

δηλαδη πραγματικα αμφιβαλω οτι ειναι δυνατο να γινει καλοκαιρι στο σπιτι μου.θα πρεπει σιγουρα να μπει καπακι,εστω και σκετο πλεξι με 3-4 ανεμιστηρια και κοντρολερ, που θα δουλευουν τις περισσοτερες ωρες της μερας και με τρελλη εξατμιση στα 80 λιτρα.

το θετικο ειναι πως φαινεται το νερο της αθηνας να ειναι καταλληλο για να κανω αλλαγες απο βρυση.

αν ητανε καμια 200αρια λιτρα ενυδρειο θα το δοκιμαζα ανετα,αλλα σε 80 λιτρα και καλοκαιρι το βλεπω δυσκολο.
δεν ξερω θα το ψαξω λιγο ακομα.
παντως το σεταπ που θελουνε θαναι φανταστικο.θα φαινεται πραγματικα σαν ποταμι:)

kostasz87 26-04-15 23:51

Διάβαζα το θέμα σου και με ενδιαφέρουν και μένα τα hillstream loaches πολύ αλλά είναι πολλά τα θέματα που πρέπει κάποιος να λάβει υπ' όψιν για να τα "κρατήσει" σωστά και αν και θα θελα πολύ ποτέ δεν ασχολήθηκα με αυτά τα ψάρια εξ αιτίας των πολλών δυσκολιών που έχουν.....
Κάποτε που έψαχνα και εγώ πως μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα ποτάμι είχα βρει αυτό το video:
https://www.youtube.com/watch?v=8nIjueqcjhU

Έτσι για να δίνω ιδέες....:rolleyes:

kgf12345 27-04-15 00:10

το ειχα δει το βιντεακι παλιοτερα.
ενταξει τι να λεμε?...

μιλαμε πως θες πολλαααα λεφτα για να κανεις τετοια ιστορια και να την κανεις σωστα.
χωρια τη μελετη που πρεπει να πεσει δηλαδη.
ειναι απιστευτο πραγμα,και ισως το καλυτερο ειδος ενυδρειου που μπορει να στησει καποιος κατα τη γνωμη μου,αλλα...

εγω δηλαδη στη φαση που ειμαι δεν μπορω να ξεκινησω τετοιο προτζεκτ,για ολους τους παραπανω λογους και αλλους που δεν αναφερω.
σε 2 με 5 χρονια απο τωρα ομως,ισως να μπορω.
ελπιζω...

delta66 27-04-15 00:23

Υποδειγμα βιοτοπικου ενυδρειου για Panaque cf armbrusteri L027

.

sarpijk 27-04-15 00:23

BORKED

kgf12345 27-04-15 15:08

μονομαχους βλεπω.
εκτος αν δεν μπορεσω να βρω τιποτα τελικα,οποτε η θα μεινει αδειο μεχρι να βρεθει ψαρι,η θα παω σε κατι αλλο εντελως,
αλλα σχετικα ευκολο.πχ sterbai.
παντως μεχρι στιγμης,για μονομαχο το ψηνω περισσοτερο.

kgf12345 01-05-15 23:05

εκανα παραγγελια για ψαρια,ο θεος βοηθος τωρα αν ερθουνε,εχω κανει ταμα:D

πηρα και μερικα φυτα σημερα απτην εκθεση και απο τεταρτη εχω πενθημερο off,οποτε θα στηθει επιτελους και το ενυδρειο.
εχω κανα δυο ιδεες για το στησιμο,αλλα θελω να το ψαξω λιγο μπας και το κανω αυστηρως βιοτοπικο φετος,αν και δε νομιζω να μου βγει.
θα δουμε.

sarpijk 01-05-15 23:58

Παραγγελια απο fishbay Γιωργο?

kgf12345 02-05-15 00:07

ναι,ελπιζω να ερθουνε.θα δουμε.
ενα αρσενικο θα μπει στη λιμνη και ενα στο ενυδρειο.
αυτο ειναι το σχεδιο προς το παρον δηλαδη,να δουμε αν θα ερθουνε πρωτα.

lifefx 02-05-15 01:20

Βρε κοιτά τον άγχος!
Δε το πιστεύεις οτι θα έρθουν ε;χαχα

kgf12345 02-05-15 08:35

γιωργο δεν ξερω,δεν εχω ξανακανει παραγγελια απτο καταστημα οποτε δεν εχω γνωμη.
εχω απογοητευτει και λιγο με την ολη κατασταση των παραγγελιων γενικα
και εκτος αυτου ειναι και οι δυσκολιες του ταξιδιου κλπ.

παντως αν δεν ερθουνε θα μπει ενας splendens halfmoon απο συμφορουμιτη που χρειαζεται φιλοξενια και εχω μιλησει και θα δουμε παρακατω.

θα μπει ειτε στη λιμνη ειτε στο ενυδρειο,και οτι μεινει χωρις ψαρια θα δω τι θα βαλω.

kgf12345 06-05-15 18:01

σε καποιο θεμα στα λινκ που εβαλε ο sarpijk ειδα καποια στιγμη ενα ενυδρειο οπου ο τυπος εβαλε αμμο μεσα σε διχτυ για να σηκωσει το βυθο ψηλα.
θελω μερικες ιδεες...

καταρχην που θα βρω διχτυ ψιλο.αν και αυτο μπορω να το κανω και με Dow οπως την προηγουμενη φορα.

τωρα σκεφτομαι πως θα γινει το στησιμο ωστε να μπορεσω να βαλω και το ρυζι.
αρχικα ελεγα να βαλω πετρες απτη μια μερια να βγαινουν απτο νερο,να μπει η σολειρολια εκει πανω και σε καποιο σημειο πανω τους να πεφτει κ το νερο απτο κρεμαστο φιλτρο.
απτην αλλη μερια ελεγα να το κανω πιο βαλτωδες, ισως και με χωμα που θα φτανει περιπου 5εκατοστα απτην επιφανεια ωστε να φυτευτει το ρυζι πανω του.

το θεμα ειναι πως θα το χωρισω ετσι.
εχω λεπτη αμμο μαυρη απο ποταμι που την εχω καθαρισει.μηπως να την ανακατευα με τυρφη και απλα να παιξω με το υψος;

lifefx 06-05-15 19:12

Μπορείς να φτιαξεις μια"περίφραξη " με τις πέτρες (οι οποίες θα βγαίνουν και εκτός νερου).
στον περιφραγμένο χώρο, στρώσε τούλι η με σιτα για εντομα κι εκεί μέσα μπορείς να κάνεις οτι θέλεις.
Η ανακατεμενη τύρφη με την άμμο είναι καλη ιδέα για το ρύζι;
Ο Στέφανος sarpijk έχει μια καλή ιδέα για χρηση φυτοχωματος σε ενυδρείο
(Όχι,δεν είμαι ρουφ:D)
Υπ'οψην οτι αν πιάσει η σολειρολια θα σου πνίξει το ρύζι.

sarpijk 06-05-15 19:25

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 888301)
σε καποιο θεμα στα λινκ που εβαλε ο sarpijk ειδα καποια στιγμη ενα ενυδρειο οπου ο τυπος εβαλε αμμο μεσα σε διχτυ για να σηκωσει το βυθο ψηλα.
θελω μερικες ιδεες...

καταρχην που θα βρω διχτυ ψιλο.αν και αυτο μπορω να το κανω και με Dow οπως την προηγουμενη φορα.

τωρα σκεφτομαι πως θα γινει το στησιμο ωστε να μπορεσω να βαλω και το ρυζι.
αρχικα ελεγα να βαλω πετρες απτη μια μερια να βγαινουν απτο νερο,να μπει η σολειρολια εκει πανω και σε καποιο σημειο πανω τους να πεφτει κ το νερο απτο κρεμαστο φιλτρο.
απτην αλλη μερια ελεγα να το κανω πιο βαλτωδες, ισως και με χωμα που θα φτανει περιπου 5εκατοστα απτην επιφανεια ωστε να φυτευτει το ρυζι πανω του.

το θεμα ειναι πως θα το χωρισω ετσι.
εχω λεπτη αμμο μαυρη απο ποταμι που την εχω καθαρισει.μηπως να την ανακατευα με τυρφη και απλα να παιξω με το υψος;

Γιωργο αναφερεσαι σε αυτο το θεμα απο το UKAPS (ακομα δε γραφτηκες?)

kgf12345 06-05-15 19:34

ναι σαυτο το υπομνημα αναφερομαι.
τη σολειρολια δεν θα τη βαλω μαζι με το ρυζι.
γιαυτο θελω να το χωρισω γιατι σιγουρα θα το πνιξει αν κρατησει.
αλλα μπορει και να χαλασει σε τοσο νερο που θελει το ρυζι.

το θεμα ειναι πως ψαρια δεν εχω ακομα,ουτε ξερω τι θα μπει αν δεν βρω,οποτε δεν εχω καθαρη εικονα του τι θα κανω τελικα.
μαλον ειναι νωρις ακομα να το σκεφτω,πρεπει να δω τι θα γινει με τα ψαρια πρωτα.

απλα καθαρισα την αμμο σημερα και εβγαλα τι υλικα εχω εδω που μπορω να χρησιμοποιησω και γιαυτο εκανα το ποστ.

στελιος προεδρου 14-05-15 16:37

παιδες επειδη μαλλων βρηκα τροπο να φερω wild smaragdina betta αλλα τα κομματια ειναι 18 χωρις να γνωριζω ακομα το φυλο τους ,υπαρχει ενδιαφερων ;

Τάκης 14-05-15 16:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 888301)

καταρχην που θα βρω διχτυ ψιλο.

Δίχτυ από πατάτες και κρεμύδια μαζί με τούλι

http://hellagro.gr/components/com_op...0-500x500a.jpg

ή ακόμα διχτι απο ανθοπωλείο
η ακόμα γεωύφασμα

http://www.xrwmatopwleio.gr/products...384096_0.pjpeg

και νομίζω πως αν μέσα στο δύχτι βάλεις πετρούλες ή διογκωμένη άργιλο ή ελαφρόπετρα αντι για άμμο θα έχεις λιγότερες πιθανότητες να αναπτυχθεί αναερόβια βιολογία

kgf12345 14-05-15 17:15

στελιο απο μενα ναι!
2 αρσενικα και 3-4 θηλυκα.
υπολογισε με στανταρ.εχω λαβει μερος σε προπαραγγελια αλλα δεν ξερω τι θα γινει τελικα,περιμενω.αρχες ιουνιου τωρα...

lifefx 14-05-15 20:15

Μπορεις να χρησιμοποιησεις και γυναικειο καλτσον.

kgf12345 19-09-15 13:41

update.ψαρια τελικα δεν βρηκαμε,τα λεφτα τις προκαταβολης(20ευρω) πηγαν περιπατο,ενημερωση δεν ειχα καμια,και τελικα το ενυδρειο εμεινε αδειο.

τωρα εχω αρχισει να ψηνομαι να στησω παλι,οποτε ακουω καμια ιδεα για ψαρια,η αν εχει δει κανεις τιποτα μονομαχους πουθενα αξιολογους,πεστε μου να παω να δω...

εχω αρχισει κ σκεφτομαι κ για ζευγαρι ραμ η κοπαδι(σκετο) οτοκυκλους,η κορυντορας κλπ.

ενα ειδος μονο.
για τα κορυντορας προβληματιζομαι λιγο λογω χαμηλου υψους της γυαλας οποτε δεν ξερω.

αν εχει κανεις καμια αλλη ιδεα ας την πει...

delta66 19-09-15 13:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kgf12345 (Μήνυμα 899528)
update.ψαρια τελικα δεν βρηκαμε,τα λεφτα τις προκαταβολης(20ευρω) πηγαν περιπατο,ενημερωση δεν ειχα καμια,και τελικα το ενυδρειο εμεινε αδειο.

Καταρχην τι εννοεις πηγαν περιπατο?????
Ποιος ειναι υπαιτιος που δεν πηρες ψαρια? Εσυ αρνηθηκες να τα παρεις αυτα που παράγγειλες?
Αν οχι, υπηρχε στη συνναλαγη ορος, οτι αν δεν παρεις ψαρια για οποιοδηποτε αλλο λογο, δεν ειναι υποχρεωμενο το καταστημα να σου δωσει πισω την προκαταβολη?
Ζητησες τα χρηματα πισω και δεν στα εδωσε?
Για δωσε πληροφοριες για να ξερουμε να προσεχουμε τουλαχιστον και λεμε και για αλλα ψαρια

kgf12345 19-09-15 14:03

σπυρο η μονη ενημερωση που ειχα εγω ητανε πως επρεπε να προπληρωθει το μισο της τιμης κατα την προπαραγγελια κ το υπολοιπο στην παραλαβη.

εκανα την πληρωμη μεσω paypal κατοπιν συνενοησης με email και περιμενα.η παραλαβη αναβληθηκε κανα δυο φορες λογω προβληματων(δεν ξερω ακριβως ποια ηταν αυτα) κ οταν αργοτερα περασα απτο καταστημα περιπου 20-25 μερες μετα ενα απογευμα για να δω τι γινεται,αυτο που μου ειπε ο τυπος ητανε : τα περιμενω στο τελος της βδομαδας.

του αφησα τηλεφωνο να με ενημερωσει και του ειπα "αν δεν ερθουνε θα γινει επιστροφη χρηματων ετσι?" κ μου λεει αν δεν θες κατι αλλο απτο μαγαζι με τα χρηματα, οκ.(δεν το ειπε πολυ θερμα το οκ,αλλα το ειπε).

αποκει και υστερα δεν ειχα καμια ενημερωση για τιποτα.ουτε για ψαρια ουτε για λεφτα.
η αληθεια ειναι πως ουτε εγω το κυνηγησα μετα απο αυτο γιατι τα παρατησα.δεν με ενδιαφερε το 20ευρω τοσο πολυ οσο με ενδιεφερα να βρω ψαρια.(οχι οτι δε με νοιαζει το 20ευρω φυσικα...)απλα απογοητευτικα και βαρεθηκα να ασχοληθω.δικια του ευθυνη ητανε στο κατω κατω.εγω σαν πελατης οτι ζητησε το εκανα.

μαλιστα το ιδιο απογευμα αγορασα απτον ιδιο και μια θηληκια που του ειχανε παει κ ηταν ομορφη αλλα πολυ επιθετικη.αφου πηγα λεω ας παρω κατι...

πηρα τελικα...:rolleyes:

delta66 19-09-15 14:09

ΟΚ, χρειαζεται να το πιεσεις εσυ δηλαδη το θεμα λιγουλακι.
Ζητα τα χρηματα σου ρε ανθρωπΑ πισω κι εσυ.
Τι περιμενεις να σου πουν "συγνωμη κυριε που δεσμευσαμε τα χρηματα σας τοσο καιρο και σας καθυστερησαμε τα σχεδια. Σας τα στελνουμε πισω, μαζι με ενα δωρο ως συγνωμη και θα φροντισουμε να μην επαναληφθει"?
Ελλαδα ειμαστε.

kgf12345 19-09-15 14:16

ναι δικιο εχεις,σαυτο εφταιξα κιεγω.θα επρεπε να το κυνηγησω λιγο ακομα.αλλα οταν σκεφτεσαι αν θα βρεις ψαρια και ψαχνεις παντου να βρεις,σκεφτεσαι τα ψαρια δε σκεφτεσαι τα υπολοιπα.(εγω δηλαδη...)

τεσπα.αφου δεν υπηρχε σωστη αντιμετωπιση απλα δεν θα εμπιστευτω ξανα.
το 20ευρω ας το βαλει μασουρι μπας κ κρατησει το μαγαζι του ανοιχτο.
προς γνωση και συμμορφωση...
τα ειχα ακουσει κιεγω αλλα δεν εδινα σημασια...
λεω τι διαολο? θα ετυχε.
αλλα τελικα δεν ετυχε,πετυχε:D

τωρα τι ψαρια να βαλω θα πεις καμια ιδεα;:D
να τα βρισκουμε κιολας ε;:D

delta66 19-09-15 15:29

Cory

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:00.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02535 seconds with 10 queries