Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   550 litra malawi (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80879)

Κλεόβουλος 15-07-14 11:45

Η πρώτη είναι για να φτιάξεις αρτέμια.
Αλλά μη κολλάς, υπάρχουν αρκετές άλλες που μπορείς να επιλέξεις.
Εγώ είπα ενδεικτικά 2-3 ;)

dinoula 15-07-14 11:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 847449)
Η πρώτη είναι για να φτιάξεις αρτέμια.
Αλλά μη κολλάς, υπάρχουν αρκετές άλλες που μπορείς να επιλέξεις.
Εγώ είπα ενδεικτικά 2-3 ;)

βασικά αυτές της μέρες που είδα σε πετσοπ ποσο άσχετη είναι όλοι, για αυτο πες μου ακριβώς ποιο να πάρω.
είπες οχι flake εγώ δίνω pallet δικό μου λάθος πριν είπα δίνω με flake.
Ocean Nutrition Brine Shrimp αυτό με pallet δεν βρισκω μονο flake εχει.
αν ξέρεις κάνα site πες μου να το πάρω απο εκεί.

Κλεόβουλος 15-07-14 12:34

Και flakes μπορείς να δίνεις. Εγώ είπα ότι προτιμώ τροφές σε pellet (δίνω και flakes κατά περίπτωση) επειδή λερώνουν λιγότερο το νερό, καταναλώνονται σχεδόν όλα από τα ψάρια και θεωρώ ότι λόγω μορφής έχουν μικρότερη απώλεια βιταμινών κλπ από τη στιγμή που θα ανοιχτεί η συσκευασία.
Σου βάζω πάλι ενδεικτικά μερικές κατάλληλες τροφές:
http://www.oceannutrition.com/?post=...2%84%A2-flakes
http://www.oceannutrition.com/?post=formula-one-flakes
http://www.nlspectrum.co.uk/pop_ups/...oduct_fw_2.php
http://www.nlspectrum.co.uk/pop_ups/...duct_fw_11.php
http://www.hikari.info/tropical/t_26.html
http://www.tropical.com.pl/cichlidca...d257,0,en.html
κλπ
Σε πολλά ψάρια (όχι σε όλα) καλό είναι να υπάρχει ποικιλία και εναλλαγή τροφών για να καλύπτουν όσο το δυνατό τις ανάγκες τους σε ιχνοστοιχεία,βιταμίνες κλπ που μπορεί σε μια μόνο τροφή να μην είναι επαρκή.

Στην ενότητα "Καταστήματα" θα βρεις τα site που τις διαθέτουν.

dinoula 18-07-14 17:19

1 Συνημμένο(α)
Τι ακριβώς είναι αυτό?

gordon 18-07-14 17:30

έχεις κερατόφυλλο ?

dinoula 18-07-14 17:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από gordon (Μήνυμα 847878)
έχεις κερατόφυλλο ?

Ναι, πρόσφατα έβαλα από το μικρό ενυδρείο μου, γιατί δεν χωρούσε εκεί .
Γιατί είναι πρόβλημα?

gordon 18-07-14 17:39

όχι ,άλλα αν βλέπω καλά είναι αυτο μαδημένο ..

dinoula 26-07-14 15:54

2 Συνημμένο(α)
Καλησπέρα όλους.
Λοιπόν σήμερα έβαλα αλλά 50 κιλά moonstone και έβαλα πίσω μέρος. Πείτε μου πως Σας φαίνετε?
Τώρα θα μου πεις είχες 100 κιλά και πήγες έβαλες αλλά 50 κιλά. Ο λόγος που το έκανα είναι επειδή παρατηρούσα κάθε μέρα ότι κρυψώνες ήταν πολύ λίγα, τα ψάρια θέλουν πολλές κρυψώνες, φαντάσου έχω 3 ψάρια αφού το ένα θύλακο εξαφανίστηκε, μαλών ψόφησε.
Σε λίγο καιρό αφού θα γεμίσω με ψάρια, θέλουν χώρο για να κρυφτούν και να κάνουν το σπίτι τους.
Αυτές της μέρες θα κάνω μια παραγγελία και θα πάρω τα ψάρια μόλις γυρίσω από διακοπές.
Λοιπόν τα ψάρια είναι.
Aulonocarastuartgranti "Mdoka” η maylandi ούτε εγώ έχω καταλάβει ποιο είδος από τα δυο είναι γιατί όσο πάει αλλάζει το ψαρί και πάει ποιο κοντά για mdoka.
Και θα παραγγέλλω
Scianochromis fryari 1m 3f
Labidichromis Hongi Red καιlabidochromis sp. Yelow 1-2m 4-5f (η θα βάλω 6-7 μικρά αν δεν βρω μεγάλα ώστε να ξέρω το φύλο.
pseudotropheus sp flavus 1-2m 4-5f (η θα βάλω 6-7 μικρά αν δεν βρω μεγάλα ώστε να ξέρω το φύλο.
αν μου πείτε ότι δεν ταιριάζουν τότε πείτε μου ανάμεσα σε αυτά.
Copadichromis azureus, Protomelas spilonotus (Mara Rocks), nimbochromis venustus.
Για πείτε μου τι να κάνω?

Κωστας Malawi 26-07-14 16:13

το pesudotropheus δε θα ταιριαξει διατροφικα με τα σαρκοφαγα.
copadichromis η protomelas ειναι μια χαρα.
το ενυδρειο σου ειναι πολυ ομορφο με αρκετες κρυψωνες αλλα τα χαπς προτιμουν ελευθερο χωρο για κολυμπι!!

οσο για το nimbochromis venustus εχω να πω οτι ειναι φανταστικο ψαρι αλλα μην το υποτιμησεις ποτε.τα ονομαζουν κυνηγους ενεδρας και θα κανει τα παντα(ακομα και τον νεκρο) για να βαλει στο στομα του οτι χωρεσει!!και πιστεψε με χωραει μεγαλα ψαρια στο στομα του..

προτεινω αν σκοπευεις να βαλεις θυρευτη,να τον βαλεις τελευταιο στο ενυδρειο και σε μικρο μεγεθος..

επισης υπαρχουν αρκετα ειδη στην οικογενεια αν σου αρεσουν καλυτερα οπως.. nimbochromis polystigma-livingstoni-linni-fuscoteniatus!!

φυσικα υπαρχουν και αλλα ενδιαφερον ψαρια θυρευτες οπως dimidiochromis compressiseps,exochromis anagenys,aristochromis crystli,champsochromis caeruleus..παντα ομως να γνωριζεις οτι γινοντε τεραστιων διαστασεων..μερικα οπως το τελευταιο φτανουν σχεδον μισο μετρο:D

dinoula 26-07-14 16:34

Μα αυτό είναι το πρόβλημα μου ότι θέλω 1 χαρέμι aulanacara και ένα scianochromis fryari.
Με συνδυασμό mbuna, όσο για τη διατροφή τους μην ανήσυχης θα τους φροντίσω.

Κωστας Malawi 26-07-14 16:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dinoula (Μήνυμα 848790)
Μα αυτό είναι το πρόβλημα μου ότι θέλω 1 χαρέμι aulanacara και ένα scianochromis fryari.
Με συνδυασμό mbuna, όσο για τη διατροφή τους μην ανήσυχης θα τους φροντίσω.

το μονο mbuna που μπορει να δεχτει καποιες ποσοτητες πρωτεινουχας τροφης ειναι το labidochromis.

εξηγησε μου λιγο πως θα ταισεις το καθαρα σαρκοφαγο fryeri χωριστα απο το καθαρα φυτοφαγο pseudotropheus??

η σιμβιωση haps+mbuna θα ηταν εφικτη αν ειχαμε τροπο να ταιζουμε ξεχωριστα..

φυσικα δεν ειμαι απολυτος σε τιποτα αφου πολλοι ειναι αυτοι που τα διατηρουν μαζι αλλα η απορια μου συνεχιζει να υπαρχει..

αν επιλεξεις να τα ταιζεις ολα με χαμηλα ποσοστα πρωτεινης ωστε να μην εχεις προβλημα,τοτε σε ενημερωνω οτι τα χαπς δεν θα αναπτυχθουν σωστα με οτι αυτο συνεπαγεται..

Κλεόβουλος 26-07-14 17:30

Σ' αυτό το θέμα ανακυκλώνουμε απαντήσεις που έχουν δοθεί από την πρώτη σελίδα, όσον αφορά το συνδυασμό των ψαριών :confused:

Η συμβίωση με mbuna δεν είναι απαγορευτική λόγω διατροφής (κατά τη γνωμη μου δεν υπάρχουν "καθαρά" φυτοφάγα ή σαρκοφάγα ψάρια αλλά κυρίως σαρκοφάγα ή φυτοφάγα)
αλλά κυρίως λόγω συμπεριφοράς και διαφορετικών αναγκών στη διαμόρφωση του ενυδρείου.

dinoula 26-07-14 18:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 848796)
Σ' αυτό το θέμα ανακυκλώνουμε απαντήσεις που έχουν δοθεί από την πρώτη σελίδα, όσον αφορά το συνδυασμό των ψαριών :confused:

Η συμβίωση με mbuna δεν είναι απαγορευτική λόγω διατροφής (κατά τη γνωμη μου δεν υπάρχουν "καθαρά" φυτοφάγα ή σαρκοφάγα ψάρια αλλά κυρίως σαρκοφάγα ή φυτοφάγα)
αλλά κυρίως λόγω συμπεριφοράς και διαφορετικών αναγκών στη διαμόρφωση του ενυδρείου.

οντος εχουμε κουρασει το θεμα, με τα ψαρια...
Κλεοβουλος, μπορω να βαλω δυο διαφορετικα labydochromis?
μονο αυτο θελω να μαθω. Και αυριο παρανγκελνω.

kixlidatos 27-07-14 13:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dinoula (Μήνυμα 848810)
οντος εχουμε κουρασει το θεμα, με τα ψαρια...
Κλεοβουλος, μπορω να βαλω δυο διαφορετικα labydochromis?
μονο αυτο θελω να μαθω. Και αυριο παρανγκελνω.

Οχι θα υβριδισουν

dinoula 27-07-14 16:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kixlidatos (Μήνυμα 848857)
Οχι θα υβριδισουν

τοτε θα μπει ενα χαρεμι Labidichromis Hongi Red και ενα χαρεμι pseudotropheus sp flavus και Scianochromis fryari 1m 3f.
thx for help guys.

kixlidatos 27-07-14 16:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dinoula (Μήνυμα 848875)
τοτε θα μπει ενα χαρεμι Labidichromis Hongi Red και ενα χαρεμι pseudotropheus sp flavus και Scianochromis fryari 1m 3f.
thx for help guys.

Hοngi να βαλεις,pseudotropheus οχι θα ελεγα,γιατι αυτα ειναι του σαλατικου:Dενω αυτα που εχεις ειναι της μπριζολας:D

dinoula 27-07-14 16:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kixlidatos (Μήνυμα 848876)
Hοngi να βαλεις,pseudotropheus οχι θα ελεγα,γιατι αυτα ειναι του σαλατικου:Dενω αυτα που εχεις ειναι της μπριζολας:D

:D:D:D:D λες να μοθ το φανε ;). αν βαλω μεγαλα λες παλι να μου το φανε?

Κλεόβουλος 27-07-14 16:26

Εξήγησε μας όμως γιατί επιμένεις να μπερδέψεις mbuna με haps;;;
Δεν σε κάλυψε η αντίθετη επιχειρηματολογία??
(ρωτάω για να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος :D)

dinoula 27-07-14 16:30

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 848879)
Εξήγησε μας όμως γιατί επιμένεις να μπερδέψεις mbuna με haps;;;
Δεν σε κάλυψε η αντίθετη επιχειρηματολογία??
(ρωτάω για να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος :D)

γιατι πειγα και ειδα απο κοντα τα δυο ψαρια και ερωτευτικα :D:D
κακο ειναι?

kixlidatos 27-07-14 16:36

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από dinoula (Μήνυμα 848881)
γιατι πειγα και ειδα απο κοντα τα δυο ψαρια και ερωτευτικα :D:D
κακο ειναι?

Οπως ερωτευομαστε τον λαθος ανθρωπο και την παταμε,ετσι και εσυ θα την πατησεις στο τελος:D:D:D

Οχι δεν θα στα φανε,απλα αλλη δομη στο στομαχι εχουν τα σαρκοφαγα,και αλλη τα φυτοφαγα.

dinoula 27-07-14 16:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kixlidatos (Μήνυμα 848884)
Οπως ερωτευομαστε τον λαθος ανθρωπο και την παταμε,ετσι και εσυ θα την πατησεις στο τελος:D:D:D

το ξερω, τεσπα θα βαλω οτι ειχαμε πει αντινα βαλω το sp yellow θα βαλω hogi.

Κλεόβουλος 27-07-14 16:46

BORKED
Για αισθηματικά και αστρολογικά δεν έχω άποψη.
Παρακαλώ καλέστε 090800........ :smt033

dinoula 28-07-14 10:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Κλεόβουλος (Μήνυμα 848886)
BORKED
Για αισθηματικά και αστρολογικά δεν έχω άποψη.
Παρακαλώ καλέστε 090800........ :smt033

:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p:p
-------------------------
-------------------------
μια ερώτηση οποίος γνωρίζει.
όντως τα Labidichromis Hongi Red είναι τόσο ακριβά γύρο 25-30 ευρώ σε σχέσει τα Labidichromis yellow που κοστίζουν 5-6 ευρώ.

kixlidatos 28-07-14 10:56

Οτι ειναι ακριβοτερα,ειναι σιγουρο.Αλλα τα ποσα που αναφερεις ειναι υπερβολη

dinoula 28-07-14 11:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kixlidatos (Μήνυμα 848942)
Οτι ειναι ακριβοτερα,ειναι σιγουρο.Αλλα τα ποσα που αναφερεις ειναι υπερβολη

θα ψάξω να βρω σε άλλο μέρος.
εσύ συνήθως απο που παίρνεις ψάρια?

kixlidatos 28-07-14 11:50

Απο τον Σταυρο,Τετοια εποχη ειναι δυσκολο να βρεις αυτο που θελεις.

Καλυτερα να αργησεις για να εχεις αυτο που θελεις,παρα να βαλεις τωρα κατι μεσα και μετα να μην μπορεις να αλλαξεις

Η αληθεια ειναι τα Hongi den ta βρισκεις και ευκολα

Κωστας Malawi 28-07-14 12:50

σημασια εχει να βρεις καλο ψαρι..ας ειναι και λιγο ακριβο..

πως καταληγουμε ομως στο hongi red?εσυ δεν ελεγες πιο πισω οτι ψαχνεις κατι σε κιτρινο και σου προτεινε ο Κλεοβουλος το labidochromis yellow??δεν θελεις τωρα κιτρινο ψαρι?δε διαφωνω με το hongi..ισα ισα που ειναι πανεμορφο.εγω θα τα εδινα τα 30ευρα αν εβρισκα καλα ψαρια..εχω δωσει και 70αρια..η ποιοτητα και η σπανιοτητα πληρωνετε..

kixlidatos 28-07-14 13:02

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tyrinthos (Μήνυμα 848958)
σημασια εχει να βρεις καλο ψαρι..ας ειναι και λιγο ακριβο..

πως καταληγουμε ομως στο hongi red?εσυ δεν ελεγες πιο πισω οτι ψαχνεις κατι σε κιτρινο και σου προτεινε ο Κλεοβουλος το labidochromis yellow??δεν θελεις τωρα κιτρινο ψαρι?δε διαφωνω με το hongi..ισα ισα που ειναι πανεμορφο.εγω θα τα εδινα τα 30ευρα αν εβρισκα καλα ψαρια..εχω δωσει και 70αρια..η ποιοτητα και η σπανιοτητα πληρωνετε..

Εξαρτατε το ψαρι,30 ειναι πολλα γιαυτο το ψαρι

Κωστας Malawi 28-07-14 13:07

για να το βρει φθηνοτερα θα πρεπει να περιμενει απο σεπτεμβριο..τωρα δεν σαλευει η αγορα:(

kixlidatos 28-07-14 13:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tyrinthos (Μήνυμα 848966)
για να το βρει φθηνοτερα θα πρεπει να περιμενει απο σεπτεμβριο..τωρα δεν σαλευει η αγορα:(

Σαυτο συμφωνω,αλλα οχι και 30αρι hongi

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:34.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02937 seconds with 10 queries