Εξωτερικο φιλτρο εχω πρεπει να βαλω και εσωτερικο??
Εχω και εναν κυκλοφοριτη |
..
Παράθεση:
Στην αρχη πηρα εναν απο e bay αλλα τον εσπασα κατα λαθος κι επειδη δεν μπορουσα να περιμενω κανα μηνα αγορασα τον παραπανω απο ολυμπια..Βεβαια την καλυτερη διαχυση την κανεις με ριακτορα αλλα ανεβαινεις σε εξοδα και θεωρω πως θελει κι ενα βαθμο εξοικειωσης να ασχοληθεις καθ οτι πιο πολυπλοκη συνδεσμολογια και απαραιτητη προυποθεση η πολυ καλη ροη του φιλτρου ωστε να μπορει να διασπασει το co2 με το νερο..Αποψη μου ξεκινα με diffuser;) |
Για μικρό ενυδρείο συμφωνώ!! Τι φυτά σκοπεύεις να βάλεις και πόσα λίτρα είναι το ενυδρείο σου?
|
330 λιτρα μικτα.
Μεχρι εχθες ειχα καταληξει γιατι απογοητευτικα με το διοξιδιο αλλα μετα απο διαβασμα ολο το βραδυ κατεληξα αλλα ακομα δεν ειναι σιγουρο σε eleocharis parvula σε ολο τον πατο και σε limnofila sessiliflora για ενα μικρο δασακι. Στην γωνια. Θα δοκιμασω αυτα τα φυτα και οτι γινει αλλα θελω πολλα για ολο τον πατο και απο οτι εθδα στην ελλαδα εζουν γυρο στα 11 ευρο απο πετ αλλα δεν ξερω τι ποσοτητα δινουν. |
..
Παράθεση:
εχω αγορασει δινει πολυ καλη ποσοτητα,βεβαια υπαρχουν κι αλλα οπως η αβυσσος εχει καλες τιμες παρε τηλ. και ρωτα!! |
Από εχτές και μέχρι να έρθει το κιτ, έβαλα CO2 με το γνωστό μίγμα (ζάχαρη - μαγιά). Η δίαχυση του CO2 στο νερό, ξεκίνησε κατά τις 21:30. Σήμερα το πρωί που μέτρησα το Ph, είχε πάει από το 8 στο 7,5. Είναι υπερβολική μείωση ή όχι?
|
Παράθεση:
Δεν είναι μόνο το CO2, αλλά θα χρειάζεσαι και αρκετά watt για φωτισμό, ειδικά αν θέλεις γρασιδάκια και αρκετά χρήματα για λιπάσματα... Σίγουρα δεν θα σε καλύψει μόνο μία παροχή CO2 είτε πας σε μπουκάλα είτε σε DIY... Εγώ έχω δουλέψει την παραπάνω μέθοδο μέχρι σε 180άρι αρκετά φυτεμένο με ριάκτορα και 4δ/δευτ. που πιστεύω είναι το όριο του ριάκτορα που μιλάγαμε παραπάνω... Επίσης το ενυδρείο είχε και έναν κινέζικο wavemaker λίγο πριν την μέση που έπαιρνε την "μειωμένη ροή" και την διασκόρπιζε μέχρι την άλλη άκρη στην επιστροφή... Και τα spraybars ήταν κάτω από την στάθμη του νερού... Πήγε μια χαρά... Στα δικά σου λίτρα θα χρειαστείς 2 παροχές CO2 και πολύ καλή αλλά και προσεγμένη κυκλοφορία .ωστε να μην έχεις νεκρές περιοχές και να μην σκορπίζεις πολύ νερό στην επιφάνεις και έχεις απώλειες... Αν θες απλά να βοηθήσεις λίγο τα φυτά σου, βάλε και μια παροχή με wavemakers όμως... ------------------------- Παράθεση:
Δεν την έχω δοκιμάσει ποτέ την μέθοδο αυτή... Την χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος όμως πολλά χρόνια τώρα, αλλά δεν την έχω δει πουθενά να δουλεύει κοντρολαρισμένη όπως η μπουκάλα, ή η παραπάνω μέθοδος... Επίσης η παραγωγή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την θερμοκρασία και ειδικά το Χειμώνα, με εναλλαγή κρύου ζέστης, λόγω του καλοριφέρ π.χ. παίζει σε μεγάλο βαθμό η παροχή CO2... |
Παράθεση:
Η διαφορά των φυτών πάντως με το CO2 (και με τον τρόπο της μαγιάς) είναι απίστευτη!! |
..
Σημερα εφτιαξα καινουριο μειγμα;)μισο κιλο κ.οξυ με 400γρ νερο+μισο κιλο σοδα με ελαχιστο νερο μεσα.δουλεψε κατευθειαν τωρα το χω 1,5 φ./δευτ περιπου.
Το κιτρικο 4 ευρω το κιλο και τη σοδα 1,40 το κιλο απο καταστημα γενικου εμποριου καλα δεν ειναι;:D |
Ωραία... Χαίρομαι που λειτουργεί... Είχα αρχίσει να πιστεύω οτι λειτουργεί μόνο στην Πάτρα το σύστημα :D :D :D
Εγώ παίρνω κιτρικό 2 ευρώ το κιλό και σόδα 0.8 το κιλό από κατάστημα με βότανα και μπαχαρικά... ------------------------- Παράθεση:
|
co2 εξοπλισμος
Παίδες έχει ένας φίλος πυροσβεστικά είδη και διάβαζα σε διάφορες σελίδες ότι οι μπουκάλες co2 είναι οι ίδιες με αυτές των πετ σοπ.
εκτός από την μπουκάλα τι άλλο αν τον ζητήσω να μου στείλει? πχ τι μανόμετρα χρειάζομαι ? τι βαλβίδες? Τι αντεπιστριφες? τι ηλεκτροβανα? ότι χρειάζομαι αν μπορώ να τα πάρω από αυτόν πείτε τό μου να το παρω. υπάρχει κάτι που δεν θα βρω σ αυτόν? Εκτός από σωληνάκια και διάχυτη? Ευχαριστω |
3 Συνημμένο(α)
Μόλις πριν από λίγο, τοποθέτησα κι εγώ το κιτ co2 D201.
Χρησιμοποίησα 250 γρ. κιτρικό με 600 γρ. απιονισμένο νερό και 250 γρ. σκέτη σόδα. Το μανόμετρο μετά τη διαδικασία ανάμειξης όπως την περιγράφει ο φίλος pagokoftis, έδειξε 1,5 bar. Μετρητής diy με σύριγγα και βαλβίδα αντεπιστροφής και διάχυση του CO2 με τη βοήθεια του εσωτερικού φίλτρου (αερόπετρα στο τελευταίο "διαμέρισμα" του φίλτρου). Η διάχυση του CO2 μέσα στο ενυδρείο με 1 φ/δ (κατά τη γνώμη μου) απίστευτη!!! Δείτε και τις φωτο. Καμία σχέση με το μείγμα ζάχαρης-μαγιάς. Θα το παρακολουθώ τις επόμενες μέρες για να ελέγχω τυχόν μεταβολές της πίεσης. |
Μια χαρά!! Θα δεις μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την μαγιά και σταθερότητα στην παροχή πάνω απ΄όλα... Καλή συνέχεια...
------------------------- Παράθεση:
|
Του είπα ότι είναι για ενυδρειο και μου ότι γνωρίζει γιατί δίνει σε πόλους.
Απλά μου είπε ότι μανόμετρα με ηλεκτροβανα και μετρητή φυσαλίδων να πάρω από πετ και αυτός δεν έχει. |
Καλησπερα.
Το δικο μου παιδες εχει προβληματα απο την πρωτη ημερα οπως διαβασατε,εκει που κατεληξα πλεον ειναι προβλημα της βελονοειδους βαλβιδας.Σταματαει η παροχη και συνεχιζει μονο αν ανοιξεις κι αλλο την βαλβιδα ,δινει παροχη για λιγο σταματαει ξανα κ.ο.κ Εχει σταματησει η συνεχομενη παροχη εδω και καιρο με αποτελεσμα να το εχω παρατησει.Χρησιμοποιω τον τροπο του παγοκοφτη με τις 2 ανεπιστροφες εντος του μπουκαλιου με την σοδα και η ακρη απο το σωληνακι βυθισμενη στο σοδονερο..Σκετη απελπισια.. |
Παρήγγειλε την καλή βελονοειδή που προτείνω παραπάνω, την έχει το d301 σύστημα αν δεν κάνω λάθος, με την χοντρή στρόφιγγα, η άλλη με την λεπτή δεν κάνει για ΤΙΠΟΤΑ.....
|
Κι ομως αυτην εχω αυτο το συστημα εχω αγοαρασει το d301 .Ισως θελει καθαρισμα τι να πω θα την ξεβιδωσω τελειως και θα την καθαρισω με ξυδι.Δεν κανω κατι διαφορετικο απο αυτα που περιγραφεις και ομως εχω προβληματα.Διαβαζω τα δικα σου για 2-3 μηνες λειτουργιας συνεχομενα με ενα γεμισμα και προβληματιζομαι
|
περίεργο μου κάνει
|
καλησπέρα σε όλους. έχει δοκιμάσει κανένας το παρακάτω?
http://www.ebay.com/itm/DIY-CO2-Gene...YAAOSwT6pVpgi2 έχει διαφορές από τα δ201 και δ301? |
..
Ναι το χω δει κι εγω αυτο κι απ οτι φαινεται ειναι ιδιο με το d301 οσον αφορα τη βελονοειδη και το μανομετρακι, τα οποια ομως εδω ειναι προσαρμοσμενα πανω στο πλαστικο οποτε δεν πανε περα-δωθε τα μπουκαλια κι αποφευγονται φθορες-διαρροες.Ειναι ας πουμε κατι πιο ολοκληρωμενο γι αυτο ειναι και κατι πιο ακριβο απ το d301:) Κι εγω το d301 εχω!
|
+1000
|
προτιμάμε αυτό αντί του δ301? αν χαλάσει κάτι πως το αντικαθιστάς? πχ χαλάει ένα σωληνάκι στο δ301 απλά το αλλάζεις!!! επίσης για κύβο 30 λίτρα που ετοιμάζω είναι η κατάλληλη μέθοδος για co2 ή προτείνετε κάτι άλλο? (αυτό το βιντεακι το περιμένω πως και πως!!!)
|
Παιδιά με την ηλεκτρομαγνητική έχω ένα θέμα.
Την έχω βάλει μαζί με το εσωτερικό φιλτράκι στον ίδιο χρονοδιακόπτη. Κλείνουν όλα μια χαρά και πίεση έχω σταθερή. Ωστόσο την άλλη μέρα όταν έρθει η ώρα να ξανανοίξει δε βλέπω φυσαλίδες αλλά ούτε και να πέφτει η πίεση :smt120 Σας έρχεται κατι στο μυαλό για τι να φταίει? Με το χερι ξανά εάν ρυθμίσω τη βελονοειδή όλα καλά. πίεση συνήθως έχω 1-1.5 bar. |
Παράθεση:
Το βίντεο έχει καθυστερήσει αρκετά το ξέρω... :( :( θα βρω χρόνο πριν τις γιορτές σίγουρα!!!!!! ------------------------- Παράθεση:
Ίσως κολλάει και σου παρουσιάζεται αυτό το θέμα... Έχεις προσέξει αν κατά την ρύθμιση που κάνεις, την αφήνεις τελικά στην ίδια θέση?? Κάτι θα πρέπει να έχει "φαγωθεί" εσωτερικά λογικά... Δεν είναι θέμα ηλεκτρομαγνητικής, οπότε μόνο αυτό μπορώ να φανταστώ... |
καλησπερα σας εχω διαβασει το ποστ σας σχετικα με το c02 αρκετες φορες και εκανα μια μικρη ερευνα στι ebay και βρηκα το 301 αυτο
http://www.ebay.com/itm/Professional...fK7GKN9hZkll7g και σκεφτομουν αντι να παρω αυτο αμα παρω τα εξης κομματια και τα ενωσω την ιδια δουλεια δεν θα κανει? http://www.ebay.com/itm/DIY-CO2-Kit-...F7Wb3d7RaFcxow http://www.ebay.com/itm/CO2-Needle-V...tShZNiuJFJp7yA http://www.ebay.com/itm/Pressure-Gau...cAAOSw~bFWG0FR |
Ξεχωριστά, είσαι ήδη 14 ευρώ χωρίς σωληνάκι, αερόπετρα και έτοιμη ανεπίστροφη βαλβίδα στο σωληνάκι...
Πάρε το πακέτο, δεν γλιτώνεις κάτι... Το σωληνάκι δεν είναι αεραντλίας, είναι διαφορετικό, πολύ πιο σκληρό (λόγω υψηλών πιέσεων) και πιο ακριβό από 50-70 λεπτά το μέτρο που έχει το απλό!!! Αν έχεις κάποια κομμάτια ήδη, τότε μπορείς φυσικά... |
..
Παρασκευα κι εγω θα σου προτεινα να παρεις ολοκληρωμενο συστημα οπως αυτο που πηρα κι εγω:http://www.ebay.com/itm/Pro-DIY-CO2-...8AAOSw34FVBnyI
Επιπλεον εχει και μικρη βαλβιδα εκτονωσης σε περιπτωση που παει κατι στραβα και ανεβει η πιεση αποτομα..Το λεω γιατι σε μενα συνεβη κατι αναλογο:cool: Απο εκει και περα το μονο μειον στο συστημα ειναι η μικρομετρικη που δεν κραταει σταθερη πιεση οταν βαζουμε ηλεκτρομαγνητικη να ανοιγοκλεινει κι εκει ειναι ενας μεγαλος μπελας..Εγω καθε μερα ρυθμιζα την πιεση,ποτε εβγαζε πολυ ποτε λιγο, οποτε κατεληξα στο 24ωρο ανοικτο με αρκετη αναταραξη επιφανειας και μετρησεις ph να δω που βρισκομαι ..Απλα τελειωνει το μειγμα γρηγορα.. Μπορει και το δουλευει κανεις με ηλεκτροβανα κι εχει απολυτα σταθερη πιεση με το ανοιξε-κλεισε;;:confused: ----------------- Κατι αλλο επειδη θελω να κανω χρηση 2λιτρων μπουκαλιων , ποια ειναι η μεγιστη ποσοτητα κιτρ.οξεως και σοδας που μπορουμε να βαλουμε;Το εχει κανει κανεις;;Στα 1,5λιτρα που εφτιαξα αυτη τη βδομαδα εβαλα απο 300γρ σε καθε μπουκαλι με 800 και 150μλ νερου αντιστοιχα και λειτουργει αψογα!! Εχει αραγε περιθωριο για 1 κιλο σε 2λιτρο μπουκαλι ή ειναι υπερβολη;; |
Παράθεση:
Έχω βάλει σε 2λιτρη 1 κιλό + 1κιλό, απλά πρόσεξε την θέση της ανεπίστροφης στο δεύτερο μπουκάλι!! Πήγε μια χαρά... |
..
Φιλε pagokofti ευχαριστω για την απαντηση!!:pΕννοεις η ανεπιστροφη να ειναι ψηλα στο μπουκαλι για να μην την καλυψει το μειγμα με την ανοδο της σταθμης σωστα;Παντως εδω διαβαζω για περιπτωσεις παιδιων που εχουν μπουκαλα με διπλα μανομετρα κτλ με σαφως καλυτερης ποιοτητας μικρομετρικες που παρ αυτα αντιμετωπιζουν το ιδιο θεμα με την ανισορροπια στην παροχη οταν ανοιγοκλεινει η ηλεκτκροβανα οποτε το δουλευουν 24/7 και για αυτο το λογο..:rolleyes:Σιγουρα η δικη μου εχει καποιο θεμα οποτε εχω δει αυτη(http://www.ebay.com/itm/CO2-Needle-V...tShZNiuJFJp7yA) πως την βλεπεις;Δειχνει πανομοιοτυπη με αυτη που φοραει το d301..
|
Παράθεση:
Ναι πάρε αυτή, την έχω αγοράσει κι εγώ για 2 D101 συστήματα και παίζει μια χαρά!!! Δεν είχα ποτέ μπουκάλα και μου κάνει πολύ περίεργο... Απλά επειδή δεν μπορώ να φανταστώ κάτι να αλλάζει στο άνοιξε κλείσε... Δηλαδή αν έχεις μισόκλειστη μια βρύση και κάνει διακοπή νερού η ΕΥΔΑΠ, όταν επαναφέρει το νερό, το ίδιο θα τρέξει η βρύση όπως και πριν... Και το CO2 δεν είναι νερό, να πω οτι θα πιάσει άλατα ή ξέρω 'γω κάτι να γίνει... Είναι αέριο... και έστω οτι με την όποια υγρασία από το μπουκάλι παράγεται H2CO3 και οξειδώνει την μικρομετρική... θα έπαιρνε αρκετό καιρό να γίνει... Τέλος πάντων... Δεν είναι σε καμία περίπτωση οτι δεν πιστεύω εσένα, ή τους ανθρώπους που αναφέρεις, απλά μου κάνει περίεργο προσπαθώντας να το εξηγήσω... Το μικρόβιο του Φυσικού :D :D :D Πάντως με την μικρομετρική του D101, το πάθαινα κι εγώ αυτό!! Αν και όταν άφηνα το αέριο για 1-2 λεπτά επανερχόταν στη ροή που είχε 16 ώρες πριν... Αλλά σε βάθος χρόνου, κάθε βδομάδα τουλάχιστον, έπρεπε να σφίγγω και λιγάκι, καθώς πέρναγε περισσότερο αέριο, μέχρι που δεν έσφιγγε άλλο και συνέχιζε να περνάει ανεμπόδιστο το CO2 :D :D :D Και την έστειλα για ανακύκλωση :D :D :D :D :D :D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:34. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board