Παράθεση:
Κρίμα να ταλαιπωρείς το ψάρι |
ΠΟΤΕ ταμπλετα.
Για 7 μερες δεν χρειαζεται ταισμα. Ταιζεις λιγο περισσοτερο την προηγουμενη εβδομαδα πριν φυγεις. Φως πρεπει να εχει το ψαρι (λιγοτερες ωρες οταν λειπεις και δεν ταιζεις - αλλα πρεπει να πεσουν οι ωρες σταδιακα και σταδιακα να ξανανεβουν οταν γυρισεις - πχ 15 λεπτα μειον καθε μερα και απο 7-9 ωρες -συνηθως- σε 4-5) |
Παράθεση:
Οσο για τα ΝΟ3=0, πηγα απο το παλικαρι που ειχε το μπολι και μου ειχε δωσει και κανονισαμε σε 5-7 μερες (χωρις αλλαγες νερου + κατα συνεπεια μη προσθεση prime) να του παω λιγο νερο να το τεσταρουμε με ΑPI Tests (της ΤΕΤΡΑ ειπε στα νιτρικα αστοχουν) Βεβαια, απο την αλλη με το μπολι μου ειπε δεν παιζει να μην επιασε! Aπλα, η "απουσια" πολλων ψαριων δεν βοηθα τη κατασταση εφοσον δεν δημιουργειται ΗΝ3 + ΝΟ2 πολυ! Στο ενυδρειο απο το οποιο πηρα μπολι μου ειπε οτι ειναι φουλ στα νιτρικα! Ομως, δεν ειμαι σε θεση να βαλω το οτιδηποτε μεσα με το παγκασιους so...χερια δεμενα απο ολες τις πλευρες! :( |
Το φωτισμο θα τον εχεις για ενα 8ωρο , τις ωρες που θα εισαι σπιτι, για να βλεπεις το ενυδρειο. Αυτο δεν θα το αλλαξεις.
|
Φως, σε νορμαλ καταστασεις (οχι οταν λειπεις και θελεις να ριξεις το μεταβολισμο των ζωντανων γενικοτερα) πρεπει να υπαρχει για καποιες ωρες.
Συνηθως 8-12 ειναι ΟΚ Απο που θα προερχεται και ποσο δυνατο θα ειναι, εξαρταται απο πολλουε παραγοντες. Πχ εγω επειδη εχω τα ενυδρεια σε χωρο που υπαρχει φως, αναβω τις λαμπες για 5-6 ωρες, το απογευμα που πεφτει το φως. (υποψιν οχι απευθειας ηλιακες ακτινες στο ενυδρειο - ευνοει τις αλγες) Η ενταση του φωτισμου πρεπει αν ειναι τετοια που να εξυπηρετει τα ψαρια πρωτιστως. Υπαρχουν ψαρια που δεν θελουν δυνατο φως για να κανουν ... οτι κανουν σαν ψαρια. Απο εκει και μετα, προσαρμοζουμε οτλα τα υπολοιπα σε αυτον τον φωτισμο που χρειαζονται τα ψαρια. Πχ ο πανκασιους θελει σκοταδι. Δεν μπορουν να επιβιωσουν φυτα, περα απο καποια πολυ ευκολα. (ασχετα του οτι δεν θα επιβιωσει ουτε ο πανγκασιους) :D Για να δυναμωσεις τη βιολογια, μπορεις να ταιζεις πλουσια. Προσοχη ομως. Δεν εριχνες μεχρι σημερα πχ 5 φυλαρακια, και απο αυριο αμεσως ενα κουτι τροφη. Πολυ σταδιακα η αυξηση της τροφης. Πχ 5-10% περισσοτερο τροφη καθε επομενη μερα. Στο τελος θα πρεπει να ταιζεις τοσο οσο θα τρωνε τα πρωτα ψαρια που θα βαλεις και + 25% περισσοτερο τροφη ακομα. Το στρωσιμο δεν ειναι "ενα", παει το καναμε και τελειωσε. Ιδιο στρωσιμο ειτε εχουμε δυο ψαρακια, ειτε 100? Ουσιαστικα θα το στρωσεις το ενυδρειο για να σηκωνει μεγαλυτερο βιοφορτιο. Θα το καταλαβεις απο τη μεγαλυτερη και πι συντομη συσσώρευση ΝΟ3. Θα προσεχεις και ΝΗ3 και ΝΟ2 να μην κανουν κανενα ξεσπασμα (Peak). Αυτο θα σημαινει οτι αυξησες αποτομα τους ρυπους, ελπιζωντας οτι αυτο φταιει, και δεν τρεχει καποιο απο τα πιο δυσκολα -για αρχαριο- προβληματα για τη βιολογια και που περιγραφονται εδω: Νιτροποίηση και οι παράγοντες που την επηρεάζουν Αν ελλατωσεις τροφη και συνεχιζεται το προβλημα, τοτε τα κοιταμε ενα ενα. (συνηθως ο επομενος λογος ειναι το μικρο φιλτρο ή τα ακαταλληλα ή λιγα υλικα, που περιγραφεται στο 2) Προσπαθησε να τα κατανοησεις. Θα μπορεις να εξηγεις μονος σου πολλα "ανεξηγητα" του ενυδρειου και κυριως πως να αποφευγεις λαθη, που μπορει να χαθουν ψαρια, τσαμπα. |
Σας ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις! Κατι που σκεφτομουν! Εχουν περασει 3-4 ημερες απο τη τελευταια αλλαγη νερου (40-50% και προσθεση prime οποτε ΝΗ3/ΝΗ4 μηδενιζονται "αυτοματα") Τωρα εκτος το λιγο αυξημενο ταισμα ανα μερα, δεν θα κανω αλλη αμεση αλλαγη με σκοπο να αυξηθει λιγο η αμμωνια, ΝΟ2 (Εαν θυμαστε ολα βγαινουν 0) παροτι εχω μπολιασει! Σε 3 μερες θα κανω τεστ της ΑPΙ για το νερο μου μεσω ενος πολυ καλου φιλου!
Η ερωτηση μου, ειναι η εξης: Μηπως οπως ειμαι τωρα, να βγαλω το τουλι με το βιολογικο υλικο που πηρα απο το παλικαρι (μπολι) και να βαλω εκ νεου καινουργιο? Εν ολιγοις, μηπως να ξανα-μπολιασω χωρις αλλαγες κτλ για 1 διαστημα και μετα να αρχισω μετρησεις? (και προσωπικα και μεσω του παιδιου) Εχω 1 ψαρακι μεσα και ειναι δυσκολη η δημιουργια της βιολογιας συνεπως μηπως να μπολιασω με νεο υλικο απο το ενυδρειο μπας και το φιλτρο αρχισει να στρωνει λιγο? (εαν υποθεσουμε οτι το 1ο μπολιασμα απετυχε) Τι λετε? |
Παράθεση:
Το Prime δεν μηδενίζει ΝΗ3/ΝΗ4, κάνει την αμμωνία μη τοξική αλλά στις μετρήσεις φαίνεται. Μη βγάλεις το μπόλι. Κάνε σωστές μετρήσεις και τότε θα δούμε τι πρέπει να γίνει |
Παράθεση:
|
Παιδια αλλαξα νερο και εκτος πριμε εβαλα και βακτηρια (της ΑΡΙ) και οι μετρησεις ειναι:
Aμμωνια=0 NO2=0.5 (ηταν εντονο πορτοκαλι) NO3= 0.8 - 0.9 Ειναι κακο που εχω νιτρωδη και με το υλικο ανεβηκαν και το νιτρικα?? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αλλαγη νερου και prime δεν θελω να κανω γιατι οσο αφαιρω νερο δεν "χαλαω" μερος της βιολογιας?? Τα συγκεκριμενα βακτηρια να τα συνεχισω?? |
Παράθεση:
|
Παιδια νεες μετρησεις μολις τωρα και ειχα:
ΝΗ3/ΝΗ4: 0 NO2: 0.4 NO3: 10 (Εβαλα ξανα και τα βακτηρια το πρωι) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Υ.Γ Η αλλαγη, ηταν περιπου 60% |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μακαρι να στρωνει απλα σκεφτομαι πως αν δεν αγοραζα αυτα τα βακτηρια της API θα ειχα 0 σε ολα! Μηπως επειδη γινεται οτι γινεται λογω του φαρμακου ειναι παροδικο και οχι μονιμο και αν σταματησω να βαζω παλι θα ειναι ολα στο 0? |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παιδια εριξα βακτηρια κατα τις 10 το πρωι και τωρα μολις εκανα νεες μετρησεις:
Αμμωνια: 0.1 ΝΟ2:0 ΝΟ3:0 Παλι στο 0 δηλαδη...δεν μπορω να καταλαβω... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
την αμμωνία τη κάνεις νιτρώδη, τα νιτρώδη νιτρικά και νιτρικά άζωτο και οξυγόνο. Μηπως έχεις πολυ χαμηλή ροή στην αντλία σου ? Θυμισε μου το φίλτρο που έχεις, λίτρα / ώρα και υλικά |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Μήπως είναι μπουκομένο με κάτι και έχει πολύ μικρή ροή ? Είναι παράξενο. Αν μπορείς μια φωτο του φίλτρου και να διαβάσεις πόσα L/H λέει ή και πόσα watt είναι μπας και βγάλουμε μία άκρη |
Παράθεση:
Ειχε παντως 2 σφουγγαρια μεσα! Ενα μπλε και ενα μαυρο! Λεει οτι ειναι Bluesponge + Carbonsponge μηπως λογω του μπολι που εβγαλα το μαυρο ειναι κατι? Ειναι παντως φιλτρο + θερμοστατης μαζι! |
Δετυερη παραγραφος "Σημαντικη πληροφορια για τα τεστ ΝΟ3"
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=62669 Και τσεκ ημερομηνιας ληξης . |
2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
|
4 Συνημμένο(α)
Μολις τωρα δειτε τα τεστ για ΝΟ3
Αναλογως το φως κιτρινιζει |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:47. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board