λοιπον κανω μετρησεις και τις ανεβαζω σε λιγο!
|
Oι μετρησεις εγιναν σωστα?Με τι τεστ μετρας?
|
τεστ τις sera δημητρη και δεν τα εκανα σωστα να βαλω φςτογραφιες να μου πειτε εχω μπερδευτει
------------------------- το νερο πρεπει αν ειναι ακριβως με το χρωμα του τεστ?δλδ εκει που το βαζω στο πατο η αποχρωση να ειναι η ιδια? |
Ρε συ τα τεστ αυτα εχουν οδηγιες στα ελληνικα μεσα,ειναι πολυ απλα,συγκρινε τα χρωματα σε φως ηλιακο οχι λαμπα.
|
μετρησεις σε εξωτερικο φως εχουμε
ΝΗ3/ΝΗ4 τιμες 5mg/l kai 2mg/l NO2 τιμη 0 μγ/λ |
Ωπα, δεν εποιασε μαλλον το μπολι αν μετρας αμμωνια...
σιγουρα μετρας σωστα? Επισεις τι εννωεις 5 και 2? το χαρτακι που λεει για γλυκο νερο χρησιμοποιεις οχι το αρμυρο |
ναι νικο εκανα 2 φορες και ειναι ετσι οι τιμες!!!!!!!!!!!!!!!!τωρα ε τοιμαζω νερακι με αντιχλωριο για αλλαγη 25%
|
Ρε συ μετρας 5mg/lt?Eισαι σιγουρος?Τι ph εχεις?
|
τοσο λεει ειναι πρασινο σκουρο το προ τελευταιο τ να πω ph δεν εχω τεστ δεν μου εφταναν τα λεφτα!τωρα εχω ετοιμαζω αλλαγη νερου 25%!
------------------------- Παράθεση:
και ναι το α ειναι για γλυκο νερο δλδ 5mg/l!! το πη του νερου βρυσης μεταβαλεται? |
Μετραει συνολικα την αμμωνια/αμμωνιο ... Εσυ κοιτας ΜΟΝΟ το χαρτακι για γλυκο νερο!! ;)
|
Το α) ειναι για το γλυκο νερο και υπολογιζεις συμφωνα με το πινακακι που υπαρχει δεξια απο τις οδηγιες.Αρα θες και την τιμη του ph.
|
ειναι 5 mg/l παιδια σιγουρα!
|
Καλα, πες για τωρα πες οτι εχεις 7.5 (καπου εκει ειναι ο μεσος ορος της Αθηνας)
|
Aν το 5mg/lt ειναι σωστο και εχεις ph 7 τοτε η ελευθερη τοξικη αμμωνια ειναι 0,03mg/lt.Αν εχεις υψηλοτερο ph τοτε ειναι ακομα πιο ασχημο το πραγμα.
Αν δεν βαριεσε ελα απο το σπιτι να σου δωσω τεστ ph και ενα δευτερο φιλτρακι με βιολογικο υλικο.Kανε πρωτα την αλλαγη σου. |
χμμμ μιλαμε για θανατηφορα ποσοτητα...
κανε καλυτερα απανωτες αλλαγες (αργα ομως χωρις πανικο) και ξαναμπολιασε |
κανω μια αλλαγη νερου τωρα
αν το ph ειναι 7 τοτε ελευθερη αμμωνια 0,003 αν ειναι 7,5 τοτε 0,009!!!! ------------------------- Παράθεση:
|
Οχι δεν χρειαζεται,θα σου δωσω ενα ιδιο φιλτρακι με υλικο σε σακκουλα με νερο ενυδρειου.
|
μετα απο νεες μετρησεις ΝΟ2 μηδεν
και ΝΗ3/ΝΗ4 1mg/l μετα παο 25 % αλλαγη νερου!! ------------------------- να ετοιμασω αλλο νερο για αλλαγη?? |
οσο εχεις αμμωνια μεχρι να μπολιασεις θες τακτικες αλλαγες νερου, αλλα πιο ευκολο δεν ειναι να πας για το μπολι? Απ οτι εχω καταλαβει μενετε πολυ κοντα ο ενας στον αλλο...
|
θα παω στο δημητρη σε κανα μισαωρο!
απο την στιγμη που βαλω το δικο του δεν θελει αλλαγη? και μετα απο ποση ωρα αφου μπολιασω πρεπει να κανω μετρησεις? |
Απ τη στιγμη που θα μπολιασεις ξαναπαρε μετρηση σε 24 ωρες χωρις αλλαγη (εκτος πια κι αν δεις τιποτα 5ρια παλι)
|
το ΝΟ2 πρεπει ειναι και αυτο και μηδεν???οταν μπολιασω ποια τιμη πρεπε ινα εχω?
|
Αν μπολιασεις τωρα, αυριο τετοια ωρα πρεπει να εχεις υπαρξη no3 με καθολου η ελαχιστη αμμωνια (αν το μπολι ειναι αδυναμο σε σχεση με την ιχθυοφορτιση ισως δεις μια ελαχιστη αμμωνια, δεν ειναι μεγαλο προβλημα, αλλα πρεπει ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ να δεις ΝΟ3)
|
εκανα τεστ pH και εχω pH 8,5!!!
εβαλα το μπολι και η αμμωνια πριν το μπολι ηταν 1 mg/l ελευ8ευρη αμμωνια 0,15 τ να κανω με το pH τωρα? |
θυμισε μου λιγο τι ψαρια εχεις σε τι λιτρα
|
μονομαχο και 20 λιτρα
|
ωχ...
Οκ, κατ αρχας σιγουρεψου για την τιμη του ph, συνηθως η βρυση βγαζει 7 κομμα κατι. Προσεξε επισεις μηπως παιζει τιποτα ασβεστολιθικο μεσα, και ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ αφου ξεπερασεις τα αμεσα προβληματα πρεπει να το ριξεις |
εχω μεσα πολυχρωμο χαλικι απο pet shop που μου ειπατε πρεπει να αφαιρεθει να το βγαλω αμεσα αυτο?αλλα δεν θα εχει τπτ μετα το ενυδρειο,πως μπορω να ριχνω σταδιακα το pH?
|
οταν με το καλο παρεις το 60ρι θα προσπαθησεις να κρατησεις το ph κοντα σε αυτο που εχεις τωρα για να μη πεσει αποτομα, και μετα σιγα σιγα με αλλαγες θα πεσει στα ορια της βρυσης. Μετα παμε σε τυρφη, προετοιμασια, ξυλα mopani μεσα στι ενυδρειο και φυλλα catappa κτλ, αλλα σε καμια περιπτωση δε πρεπει να κανεις αποτομη πτωση.
Στησε το 60ρι και εδω ειμαστε για βοηθεια. |
ασχολησου με την αμμωνια προς το παρον να μηδενισει και μετα βλεπεις και το ph.αστο το χαλικι σημερα να ηρεμησει λιγο το ψαρι γιατι θαχει χαζεψει μαλον.οταν πεσει η αμμωνια και δεν θαναι σε αμεσο κινδυνο το ψαρι,αλλαζεις το χαλικι με αλλο πιο φυσικο,θα βαλεις κανα ξυλο και κανα φυτο,θα παρεις και φυλλα catappa να βαζεις μεσα και να ετοιμαζεις το νερο της αλλαγης και θασαι ενταξει.κοιτα την αμμωνια προς το παρον.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board