Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Τανγκανίκα - Μαλάουι; (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=34338)

persival 03-03-10 22:49

4 Συνημμένο(α)
Επιτέλους, με την αμέριστη βοήθεια του φίλου Gmanes, την Κυριακή έγιναν οι πολυπόθητες αλλαγές και πλέον το ενυδρείο είναι και ευπαρουσίαστο :)

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες για απόψεις. Επίσης, 2 ερωτήσεις. Σε μια από τις φώτο φαίνονται τα maingano και τα μαύρα σημάδια έχουν πληθύνει... Δυστυχώς αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το φλας, αλλιώς δεν φαινόταν... Για πείτε μου βρε παιδιά, λογικό είναι; Πρέπει μήπως να κάνω κάτι; Σημερινές μετρήσεις: PH:8.0, No2:0, No3:10, NH4/NH3:0
H δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το χρώμα τους γενικότερα, δεν είναι όσο έντονο ήταν, έχει μήπως να κάνει με το γεγονός ότι πλέον το χρώμα είναι σχεδόν λευκό ενώ πριν πολύ σκούρο;

Ευχαριστώ!

ΥΓ> Οι ανούμπιες θα πάνε πίσω, απλά επειδή είναι γεμάααατες άλγη από πριν, τις έχω εκεί να παρακολουθώ πως θα πάνε.

Κλεόβουλος 04-03-10 08:44

Τι τροφή ταίζεις?

persival 04-03-10 08:51

Ως επί το πλείστον δίνω τα pellets sera granugreen και spirulina flakes ocean nutricion. Έχω και άλλες (hikari, o.s.i., omega one, όλες pellets) τις οποίες όμως τις δίνω αραιά και που. Την dyi που είχα φτιάξει την έχω σταματήσει εδώ και καιρό.

Κλεόβουλος 04-03-10 09:02

Γνώμη μου είναι να σταματήσεις για λίγο καιρό την σπιρουλίνα εντελώς.
Έχω παρατηρήσει (και άλλοι)τουλάχιστον στα Labidochromis ότι εμφανίζουν μαύρα στίγματα όταν τρέφονται με σπιρουλίνα.
Αν δεν φύγουν τότε μάλλον είναι αυτό που λέγεται black spot(λάρβες κάποιου εξωπαράσιτου).Κάνε μια αναζήτηση στο google.

persival 04-03-10 09:08

Θα το ψάξω, ευχαριστώ. Έχεις να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη τροφή στο μεταξύ;
Πάντως μόνο τα Melanochromis Cyaneorhabdos τα έχουν τα σημάδια, τα Labidochromis είναι μια χαρά το χρώμα τους (φτου φτου).

Roussaks 04-03-10 09:22

Ωραιοοοοοοο....με ψηνεις να του αλλαξω και γω την αμμο!
Αλλα που πηγε η πρασιναδα(αλγη) ;;; πες μου οτι τις καθαρισατε μια μια !!!

drak7family 04-03-10 09:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από persival (Μήνυμα 423393)
Επιτέλους, με την αμέριστη βοήθεια του φίλου Gmanes, την Κυριακή έγιναν οι πολυπόθητες αλλαγές και πλέον το ενυδρείο είναι και ευπαρουσίαστο :)

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες για απόψεις. Επίσης, 2 ερωτήσεις. Σε μια από τις φώτο φαίνονται τα maingano και τα μαύρα σημάδια έχουν πληθύνει... Δυστυχώς αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω το φλας, αλλιώς δεν φαινόταν... Για πείτε μου βρε παιδιά, λογικό είναι; Πρέπει μήπως να κάνω κάτι; Σημερινές μετρήσεις: PH:8.0, No2:0, No3:10, NH4/NH3:0
H δεύτερη ερώτηση έχει να κάνει με το χρώμα τους γενικότερα, δεν είναι όσο έντονο ήταν, έχει μήπως να κάνει με το γεγονός ότι πλέον το χρώμα είναι σχεδόν λευκό ενώ πριν πολύ σκούρο;

Ευχαριστώ!

ΥΓ> Οι ανούμπιες θα πάνε πίσω, απλά επειδή είναι γεμάααατες άλγη από πριν, τις έχω εκεί να παρακολουθώ πως θα πάνε.

:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041: smt041
το καθαρισες????????????????????????

persival 04-03-10 11:07

Επέστρεψα τις πέτρες που είχα στην παραλία και πήρα καινούριες ;)

stdev 04-03-10 14:54

Οι πέτρες είναι από Πλάκα!!!

persi
θα σου πω ότι υπάρχει ένα μέρος το οποίο έχει ΤΕΛΕΙΕΣ πέτρες (φυσικά ασβεστολιθηκές, τσεκαρισμένες από μέναμε οξύ), διαφόρων χρωμάτων (άσπρες, κόκκινες και πολλές ακόμα αποχρώσεις), σχημάτων, μεγεθών κτλ κτλ!! :rolleyes::rolleyes:
Όλα αυτά όχι πολύ μακριά από Πλάκα. Περιοχή Βλυχάδια κάτω από τις Σέλες. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις! :p

Τώρα μπορεί η πληροφορία να είναι άσκοπη, εγώ όμως όφειλα να σε "ξεσηκώσω" μιας και είσαι του νταμαριού... εγώ όταν βάλω κιχλίδες από κει θα πάρω πέτρες!! ;)

persival 04-03-10 15:48

Κώστα ευχαριστώ, τώρα είδα το σχόλιο :)
Για την άμμο, δεν ξέρω τι έχεις μέσα εσύ αλλά η δική μου ήταν σκέτη αποτυχία...

Σταύρο ναι, απο Πλάκα είναι... Ακουστά την έχω την περιοχή αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω πάει... θα την έχω στα υπόψιν για την επόμενη αλλαγή :)

Μπορείτε και οι δύο όποτε θέλετε να έρθετε για καφέ, να το δείτε και με την ησυχία σας ;)

Για τα maingano ή την τροφή καμία άποψη;

persival 12-04-10 18:44

Εχτές είχαμε και γέννα από Labidochromis :smt020 Μέχρι 3 είδα, ελπίζω να είναι περισσότερα και να την βγάλουν "καθαρή"!
Τουλάχιστον τα ψαράκια είναι καλά!
Και λέω τουλάχιστον τα ψαράκια, γιατί δεν πάει πολύς καιρός και οι πέτρες και πάλι σχεδόν μαύρισαν :( Αυτή τη φορά δεν έχουν τη "λασπώδη" μορφή που είχαν πριν και σ'αυτό προφανώς βοηθάει η ποιότητα της άμμου.
Δεν ξέρω τι φταίει ρε παιδιά, την πρώτη φορά πίστεψα ότι φταίει ο φωτισμός (2χ 38w T8, τουλάχιστον 2 χρόνια χρησιμοποιημένες) και έτσι "κρύφτηκε" η μια λάμπα, όμως το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Αυτή τη φορά πάντως δεν σκοπεύω να τις αλλάξω ξανά. Θα προσθέσω μερικές ακόμη μιας και αυξάνεται ο πληθυσμός για να δημιουργηθούν περισσότερες κρυψώνες...

Κλεόβουλος 12-04-10 20:05

Γιατί αγχώνεσαι με τις άλγες?Είναι και πηγή τροφής για τα ψαράκια.
Πάντως αν θέλεις βάλε κάνα σαλιγκαράκι zebra neritina να στο κάνει λαμπίκο:D

persival 12-04-10 20:10

Δεν θα τα "καθαρίσουν" τα σαλιγκαράκια οι κιχλίδες πιο πριν; :grin:
Όχι τίποτα άλλο, τις έχω "εκπαιδεύσει" με τους γνωστούς λαθρεπιβάτες που έχω σε μεγάλες ποσότητες...

Κλεόβουλος 12-04-10 20:30

Τα συγκεκριμμένα δεν καταλαβαίνουν τίποτα:)
Εγω σκέφτομαι να τα βγάλω γιατί το έκαναν σαν νεοστημένο:grin:

persival 12-04-10 20:51

Μπορεί να το δοκιμάσω τότε :)
Πάντως τόση μαυρίλα, θα χρειαστεί στρατός ολόκληρος για να καθαρίσει :D

Τα αυγουλάκια των ζεμπρα τα τρώνε οι κιχλίδες;

Κλεόβουλος 13-04-10 20:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από persival (Μήνυμα 435268)
Τα αυγουλάκια των ζεμπρα τα τρώνε οι κιχλίδες;

Αν τα βρουν:D

lingistis 15-04-10 19:03

Τα στίγματα στα maingano είναι από την τροφή... τρώνε πολύ σπιρουλίνα ;)

persival 15-04-10 19:06

Τώρα είναι καλύτερα Γιάννη, έχω κόψει εδώ και καιρό την πολύ σπιρουλίνα.
Φαντάζομαι έφταιξε και το ότι έκανα και τις αλλαγές στο ενυδρείο και τα είχα σε λεκάνη μερικές ώρες.
Τώρα έχουν φύγει σχεδόν όλα τα στίγματα.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:00.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01731 seconds with 10 queries