2 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
βάζω στην πρώτη εικόνα χαλουμι1πως θεωρώ ότι δουλεύει τώρα.:smt102 και μια δεύτερη φωτο χαλουμι2 για το ίσως πως θα δούλευε σωστά. :confused: Υ.Γ θα έπρεπε να αλλάξουμε όνομα στο θέμα και να το ονομάσουμε τα φίλτρα των πικραμένων όλοι οι πικραμένοι εδώ μαζευτήκαμε:smt044:smt044 έτσι ξεκίνησα και εγώ το σκεπτικό μου και τελικά έφτασα εκεί που έφτασα νομίζω ότι και το χαλουμι2 θα έχει πρόβλημα στο να ξεμείνει από νερό και να καεί η αντλία οπότε πρέπει να μπει το πρώτο δοχείο μέσα στο νερό!!!!! = πάμε στην κατασκευή που κάνω εγώ |
Έλα βρε Βασίλη, αφού έτσι και αλοιώς για φίλτρα μιλάμε.
Έτσι απλά για να σας προετοιμάσω για τη δική μου κατασκευή: 1. αναρρόφηση θα βρίσκεται στο βαθύτερο σημείο της λίμνης 2. μετά θα υπάρχει ένας χώρος σαν προφίλτρο για τη χοντρή ύλη λίγο έξω από τη λίμνη (δεν θα υπάρχει άμεση επαφή) 3. ως φίλτρανση θα χρησιμοποιήσω μεγάλο φίλτρο πιέσεως 4. ακολούθως ένα κομμάτι DIY για επιπρόσθετο βιολογικό καθαρισμό και ακολούθως μια σειρά από 1 μέτρο πάπυρους. Άρα για να φανταστείτε την κατασκευή, θα είναι περίπου 1 κυβικό νερού σε πλήρη ανάπτυξη του φίλτρου. |
Παράθεση:
|
Ποιός σου είπε ότι τσαντίζομαι....:D:D:D εγώ είμαι ήρεμος και απαντάω όταν γνωρίζω. Άσε που πολλές φορές η γραφή φαντάζει τσαντίλα και νεύρα. Αν ήταν να τσαντίζομαι και εδώ, θα σταματούσα κάθε δράση.
|
Παιδιά αυτό που έχω καταλάβει εγώ είναι ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν και αν θες να φας εεεε συγνώμη ....να έχεις ψάρια θα βρέξεις τον ποπό σου.Συντήρηση δεν μπορούμε να αποφύγουμε.Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εγκατάσταση τέτοια ώστε να είναι οσο πιο αραιη και κυρίως να γίνεται ΕΥΚΟΛΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ ώστε να μην γίνεται επώδυνη διαδικασία.Ολοι προσπαθήσαμε να σκεφτούμε τρόπο διαταξης που να επιτυγχανει καθαρισμό του νερού σε μεγάλο βαθμό πριν την είσοδο και επιβάρυνση της αντλίας.Πέρα απο καποια προφιλτρα που θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά πάλι δεν βλέπω φώς.....
|
Παράθεση:
Ο χωρος που θα υπαρχει σαν προφιλτρο? Θα ειναι με σφουγγαρια κλπ?? Εκει σε βλεπω να την βγαζεις...απο την μπιχλα :D Πλακα κανω.... Παντως ρε παιδια εγω δεν εχω κανενα προβλημα με το φιλτρο πιεσεως που εχω και παρα του οτι ειναι 50λιτρο μια χαρα τα παει και οχι μονο αυτο...σε συνδιασμο με την αντλια στελνει το νερο και 2 μετρα υψος απο την επιφανεια της λιμνης οπου μετα απο υπερχυλιση της μικρης, το νερο επιστρεφει πισω στη μεγαλη μεσο καταρρακτη. Αμα σας ανεβασω φωτο απο το βιολογικο υλικο του φιλτρου ειδικα απο τις βιομπαλες να δειτε πως εγιναν.... δεν θα το πιστευετε :D |
Παράθεση:
Δυστυχώς όπως μου προέκυψαν τα πράγματα, πρέπει να περιορίσω τους χώρους μου ώστε να κερδίσω σημαντικά κυβικά νερού στη λίμνη. Βάσει αυτών των παραμέτρων, έχω κινηθεί σχεδιαστικά ώστε να περιορίσω όσο το περισσότερο το θέμα μπίχλας στο πρώτο στάδιο φίλτρανσης. Έτοιμο πιεστικό φίλτρο εννοώ, για κάλυψη λίμνης 12,000 λίτρων, με ανάλογη εφαρμογή UV . Μπορώ να φανταστώ την κατάσταση των βιομπάλων δύο χρόνια μετά.:D |
1 Συνημμένο(α)
Φίλτρο πιέσεως τι εννοείτε ? την αντλία μέσα στο βαρελάκι?
Εγώ έχω καταλάβει πάντως από το ψάξιμο και της διαφορές συζητήσεις στο φόρουμ ότι όσο ποιο μεγάλη λίμνη τόσο ποιο εύκολα τα πράματα αλλιώς μια ζωή τυραννία Εγώ ξερώ ότι νερό δεν έχουν στη Κύπρο κάνουν λίμνες και εμείς εδώ στην Ελλάδα με “πολλά” αποθέματα νερού σχετικά με τους Κυπρίους αν κάνουμε λίμνες κάνουμε μινιατούρες. Αν είχα χώρο πάντως ξερώ τι θα έκανα:D αλλα δεν εχω:smt086 βάζω φωτο |
Παράθεση:
Βασίλη το πιεστικό φίλτρο, μπορεί να γίνει και DIY, αλλά υπάρχουν και έτοιμες λήσεις με εφαρμωσμένη UV για εξοικονόμηση χώρου. Υπάρχουν μάλιστα τέτοια φίλτρα, που αλλάζεις πορεία του νερού και καθαρίζεται το φίλτρο από μόνο του με την πίεση του νερού που δίνει η αντλία. Ψάξε στο διαδίκτυο για "Self cleaning pond filters". Προ λίγων ημερών είχες παρουσιάσει ένα δείγμα και νόμιζα ότι γνωρίζεις γι' αυτά. Αυτό που παρουσίασες όμως στοιχίζει αρκετές εκατοντάδες ευρώ και είναι και πελώριο. Όσο μικρότερη είναι η λίμνη, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχείς Βασίλη. Το βλέπω εγώ καθημερινά. |
Μπα λόγω κακών αγγλικών δεν μπαίνω καν στο κόπο να κοιτάξω για ξένα σίτε και ξένα φόρουμ ΚΤλ
Ακόμα και την αντλία αν την πάρω από εξωτερικό θα αγγαρέψω άλλων. ίσως λες για το σύστημα που ανέφερε ο exetlaios και προσπάθησα να δω πως δουλεύει. Αν το κατάλαβα σωστά η όχι δε ξερώ. Δεν ξερώ από αντλίες γι αυτό και άνοιξα το συγκεκριμένο θέμα αρχικά. Με την λίγη ερευνά στα μαγαζιά και της υποδείξεις των φιλών είδα κάποια συστήματα αλλά λόγω τιμής και όπως έχω πει ότι δε θέλω ακριβό εξοπλισμό στην λίμνη δε μπήκα στο κόπο να ασχοληθώ σε σωστα αυτοματα-αυτονομα συστηματα. Αν μας αξιώσει ποτέ ο θεός και πάρουμε καμιά μονοκατοικία τότε θα έψαχνα τα πάντα. Για λάμπα UV το ξεκαθάρισα στων εαυτό μου ότι δε θα βάλω. Θα προσπαθήσω να παιδευτώ με διαφορά και αν δε τα καταφέρω τότε ίσως και πάλι λέω ίσως τότε μονό βάλω. |
Παράθεση:
Εντάξει, UV αν θέλεις δεν βάζεις, αλλά θα πρέπει να βρεθούν οι ισορροπίες μεταξύ βιοφορτίου και φυτών. Είναι δυστυχώς μονόδρομος. |
1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:
Αυτο αγαπητε ειναι φιλτρο πιεσεως της sera ;) |
Παράθεση:
πολύ σωλήνας και κακό λες και είναι ρομπότ.:smt101 Φαντάζομε τι θα βγάζεις από εκεί όταν το καθαρίζεις:smt087 πρέπει να τα ρουφάει όλα.:D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ρουφαει πολυ πραμα :D |
|
Γιώργο, πολύ βοηθητικό το λίνκ, όπου θα βρείτε αρκετά τέτοια συστήματα. Δυστυχώς όμως και οι δύο αυτές εταιρέιες δεν στέλλουν στην Κύπρο. Έχω μιλήσει ήδη μαζί τους.:(
Το πιο κακό είναι ότι τα καλύτερα ονόματα του χώρου, δεν υπάρχουν αντιπροσωπίες ούτε στην Ελλάδα ούτε στην Κύπρο.:( |
Kαι γιατί δεν στέλνουν στην Κύπρο ;
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Το aquaristikshop όμως λέει ότι η Κύπρος είναι στην Ζώνη 3 (για τα μεταφορικά έξοδα)
|
Παράθεση:
Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω, γιατί την εν λόγω εταιρεία την είχα αφαιρέσει από τις επιλογές μου, νομίζοντας το πιο πάνω. Βρήκα και το φίλτρο που θέλω....:p To Fish Mate UV+Bio 1500 Pressurized Filter και είναι και σε εξαιρετικά καλή τιμή. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ρε παιδιά, έφαγα τον κόσμο να το βρω. Υπάρχει ΜΟΝΟ μια εταιρεία στην Μ. Βρεττανία που το αποστέλλει και με ξυρίζει στα έξοδα αποστολής, ή δύο-τρεις αμερικάνικες εταιρείες που θα με ξυρίσει το τελωνείο της Κύπρου. Γιώργο, νά' σαι καλά... |
|
Παράθεση:
Δώσε κι' άλλα αν έχεις. Θα μαζέψουμε όσα περισσότερα μπορέσουμε να τα κάνουμε θέμα για την κατηγορία. |
Από λίμνες δεν έχω ιδέα.Αν θέλεις να ψάξω κάτι στείλε μου πμ.
|
Παράθεση:
Ευχαριτσώ ξανά για το ενδιαφέρον σου Γιώργο και η βοήθεια σου είναι πολύτιμη. |
Παράθεση:
Και ποσα λιτρα την ωρα θα γυριζει η αντλια? |
|
Γιωργο ευχαριστω.
Εχω κανει ενα τεραστιο λαθος τον καιρο που αγορασα τον εξοπλισμο της λιμνης. Η αντλια γυριζει 12000 λιτρα την ωρα ενω το φιλτρο που εχω δεχεται maximum ροη 10000 λιτρα την ωρα και αυτο που φοβαμαι ειναι οτι καποια στιγμη ενδεχωμενος απο την πιεση να τα τιναξει. Τωρα αυτο που σκεφτομαι να κανω ειναι ή να βαλω πιο μεγαλο φιλτρο αναλογο της αντλιας ή να βαλω και δευτερη εξοδο στο φιλτρο (λαστιχο) για να μειωσω την πιεση. Ειμαι σε διλημμα και δεν ξερω τι να κανω αφου δεν ειναι καιρος για αλλα εξοδα :confused: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:36. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board