Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Άλλα ψάρια Ασίας (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=130)
-   -   Dwarf Puffers!!!! (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70350)

bloskas 18-04-13 20:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p (Μήνυμα 756658)
ευχαριστώ πολύ, τα ερωτεύθηκα!!!
έχω ένα ενυδρείο 200λ άδειο και ψάχνομαι αλλά κατάλαβα οτι δύσκολα να βάλω ομάδα απ αυτά ή κάνω λάθος?

και εγω ηθελα αλλα το αφησα γιατι κολλαω στη τροφη και το ταισμα. ειδικα τωρα το καλοκαιρι που μπορει να λειπω που και που.

παναγιωτη απο τι βγαζεις τις φωτο? δε μπορω να διακρινω πολλα πραγματα.. αν σου ειναι ευκολο δοκιμασε απο λιγο πιο μακρια και βαλε ενα χαρτονακι πισω να δεις τι διαφορετικο που θα δειξει! :D

τις γαριδες πολυ θαραλεες τις βλεπω! ειναι οι γνωστες γαριδες του ειδους Neocaridina heteropoda var. chuck norris :D:D

nazgul 18-04-13 20:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από maria p
ευχαριστώ πολύ, τα ερωτεύθηκα!!!
έχω ένα ενυδρείο 200λ άδειο και ψάχνομαι αλλά κατάλαβα οτι δύσκολα να βάλω ομάδα απ αυτά ή κάνω λάθος?

Ομαδα ειναι πολυ καλυτερα σε σχεση με 2 ή 3, γιατι μειωνεται η επιθετικοτητα μεταξυ τους. Σε μεγαλο ενυδρειο θα παρει το καθενα την περιοχη του και περα απο μικροκαυγαδακια, ολα θα ειναι πιο ηρεμα. Καλυτερα να ειναι μονα τους στο ενυδρειο, οποτε πρεπει να το σκεφτεις αρκετα καλα πριν κανεις οτιδηποτε, οπως και πολλα αλλα.

maria p 18-04-13 21:23

θα το επεξεργαστώ, διαβάζοντας και σκεφτόμενη να μην χαλάω το ποστ του παιδιού, ευχαριστώ πολύ

nazgul 18-04-13 21:29

Ναι, καλυτερα οι αποριες στο θεμα που σου εστειλα πριν.

john99 18-04-13 21:41

Παναγιώτη κουκλί το ενυδρείο σου άντε και καλή συνέχεια:p:p:p

piranha friend 19-04-13 10:44

Ευχαριστώ πολύ καταρχήν και 2ον δεν πειράζει γράφετε και στο θέμα μου!!
Δεν έφτιαξα ολόκληρο θέμα για να τα παρουσιάσω!;)
Θέλω να μάθω από τις απορίες σας και τις παρατηρήσεις σας!!:)
-------------------------
Α, να προσθέσω και κάτι..
Θοδωρή δεν θα είναι καλύτερα να βάλει ένα αρσενικό με 2 θυληκά??:smt102

nazgul 19-04-13 10:50

Οι αποριες πρεπει να γινονται στα καταλληλα θεματα, ωστε να μπορουν να τις δουνε ευκολα ολοι οσοι ενδιαφερονται, τωρα ή στο μελλον.
Παράθεση:

Θοδωρή δεν θα είναι καλύτερα να βάλει ένα αρσενικό με 2 θυληκά??:smt102
Σε 200 λιτρα? Πανω απο 10 θα εβαζα και δεν θα ειχα καυγαδες. Αλλα για μικρα ενυδρεια, καλυτερα να μην υπαρχουν 2 αρσενικα.

Υ.Γ. Βρε, ποσες φορες σου ειπα οτι οταν τα αγοραζουμε απο το πετσοπ ειναι ανηλικα και δεν εμφανιζουν το φυλλο τους? Με σιγουρια δεν μπορει να ξερει κανενας τι θα ειναι τελικα. Στην πορεια θα φανει τι θα "επιλεξουν".

piranha friend 19-04-13 10:50

Ε ναι αφού το θέμα βρίσκεται στο σάιτ..
Τέλως πάντων εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να τεθούν εδώ οι απορίες...

Μιας και που είπαμε απορίες.. πόση ποσότητα γκρίνταλ να τους δίνω?
Δίνω περίπου 5 σκουλίκια στο καθένα μέρα παρά μέρα.. είναι οκ??

korasidikos 19-04-13 10:55

τις αποψεις μου στις εχω πει,απλως επειδη τα λιτρα σου ειναι λιγα αυτη τη στιγμη πρεπει να εχεις συνεχεια το νου σου εφοσον δεν παιζει και εξωτερικο φιλτρο.ειναι κριμα να εχουν θεμα τα ζωντανα περα απο τις ζωες τους αμαρτια ειναι αφου τα εχεις πληρωσει κιολας αδρα.φτιαξε αρκετες κρυψωνες με τα φυτα οπως ειπες!

piranha friend 19-04-13 11:48

Το έχω ήδη κάνει!;)
Πάντως πραγματικά δεν έχω δει καμία σύγκρουση μεταξύ τους!
Μόνο κάτι ψιλοκυνηγυτά!Αυτό και τίποτα άλλο!
Βασικά ο καινούριος πάει και κάθεται στην πίσω μεριά..νιώθει μάλλον πιο άνετα εκεί.. δεν ξέρω ακριβώς..:smt102:smt102
Πάντως όλη την ώρα είμαι από πάνω τους και τίποτα...:D

korasidikos 19-04-13 12:30

;);):smt023:p

piranha friend 19-04-13 12:48

Πόση ποσότητα γκρίνταλ να τους δίνω?:smt102:smt102
Δίνω περίπου 5 σκουλίκια στο καθένα μέρα παρά μέρα.. είναι οκ??:smt102:smt102

χαχα!!! πάντως έχουν πλάκα!παίζουν κάτι σαν κρυφτό, το ένα κρύβεται πίσω από κάποιο μεγάλο φύλο και φέρνουν γύρες γύρω απο αυτό κάνοντας έναν κύκλο!!

nazgul 19-04-13 12:53

Σιγουρα εχεις grinal καλλιεργεια και οχι κατι αλλο? Πως δινεις δηλαδη απο 5, εφοσον αν ριξεις grindal, σκορπιζουν τα μικροσκοπικα σκουληκια σαν χιονι στο ενυδρειο? Βαλε φωτογραφια, γιατι μαλλον δεν ειναι grindal.

Τα ιδια πραγματα λεμε συνεχεια. Θα ταϊζεις μεχρι να δεις την κοιλια τους ελαφρως φουσκωμενη, οχι σαν να εχουν σκασει στο φαγητο.

piranha friend 19-04-13 13:21

Όχι ρε παιδί μου γκρίνταλ είναι απλά παίρνω τα μεγαλύτερα σκουλίκια με ένα μολύβι κι τα ρίχνω μέσα!!
Μόλις τα τάϊσα!!
Εφαγαν πολύ καλά!!:D

Stivv27 19-04-13 13:23

Παιζουν σιγουρα ή παιζουν αν σε πιασω θα σου πω εγω?
Εγω παντος καταφερα να τα κρατησω για 1,5 μηνα σε 125 λιτρα και νομιζα οτι παιζαν και καναν χαβαλε!
Ηταν 3 και το ενυδρειο φουλ φυτα και καβαντζες!Ελα μου ομως που δεν παιζαν και βγηκαν τα 2 αρσενικα και ενα πρωι βρηκα το ενα χωρις ματια και το αλλο χωρις ουρα!
Σε εκεινα τα λιτρα θα εβαζα ξανα μονο ενα ζευγαρι ή 2-3 θυληκα και μονο 1 αρσενικο!

piranha friend 20-04-13 12:58

όχι παίζουν παίζουν...;)
δεν είναι αρσενικό-αρσενικό μάλλον πέτυχα χαρέμι γιατί δεν βλέπω συγκρούσεις!!!:D:D
με παρεξένεψε κάτι.. βρήκα έναν εξωσκελετό των πάφερ όπως ακριβώς είναι των γαρίδων!!
Ξέρει κανείς τι γινεται?????:smt102:smt102:smt102:smt102:smt102

nazgul 20-04-13 13:21

Ειναι ακομα 3 τα puffers? Δεν κανουν εκδιση. Ή το φαγανε, ή ειναι κατι εντελως ασχετο.

piranha friend 20-04-13 14:06

όχι 2 είναι.. οπότε πάει το 3ο....

ChocolatePuma 20-04-13 14:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από sarpijk (Μήνυμα 756257)

Δυστυχώς...
Κρίμα το ψαράκι!:(

Απ τα λάθη μας μαθαίνουμε, όπως επίσης μαθαίνουμε και απ τους πιο έμπειρους

piranha friend 20-04-13 14:12

Κρίμα όντως..
Αλλά τα έχει αυτά η ζωή..:(

ChocolatePuma 20-04-13 14:14

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από piranha friend (Μήνυμα 757145)
Κρίμα όντως..
Αλλά τα έχει αυτά η ζωή..:(

Επέτρεψε μου να διαφωνήσω

Στο είχαν πει οτι θα συνέβαινε, απλά δεν θέλησες να ακούσεις

maria p 20-04-13 14:29

πολύ κρίμα.... και κυρίως που έχασε την ζωή του μέσα στον τρόμο και το κυνηγητό΄...

piranha friend 20-04-13 15:41

Να διαφωνήσεις,οκ..
Ναι όντως ήταν κρίμα...:(:(

piranha friend 25-04-13 13:18

Πάει και το άλλο.. ένα όρθιο...:smt072:smt072

Stivv27 25-04-13 13:31

Κριμα και για τα 2 που βασανιστηκαν!

nazgul 25-04-13 13:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από piranha friend
Πάει και το άλλο.. ένα όρθιο...

Κριμα ρε συ τα ψαρακια.
Μην βαλεις τιποτα αλλο,βεβαια, ακομα. Ειναι νομιζω καιρος να δεις τα περι εξωτερικου φιλτρου που σου ελεγα πριν καιρο, αν θελεις να συνεχισεις με puffers. Εστω για να σωθει το ενα που εμεινε. Ειναι ζορικα στις απαιτησεις φιλτρανσης, οσο και να ξεγελαει το μεγεθος τους και οπως φαινεται, πολυ πιθανο να υπηρχε οντως προβλημα με ελλειψη ισχυρης βιολογιας, για να φυγει και το δευτερο. Ειναι μικρο το φιλτρο σου. Θα ηταν αριστο αν ηταν μονο οι γαριδες στο ενυδρειο.

Κριμα και παλι, λυπηθηκα για τα ψαρακια.

piranha friend 25-04-13 15:50

δεν λυπήθηκες μόνο εσύ Θοδωρή..
Παρεπιπτόντως και το άλλο φαγώθηκε..
όπως και να έχει δεν ξέρω απογοητεύτηκα και μάλλον θα το δώσω το τελευταίο, γιατί από ότι φαίνεται δεν είμαι ικανός να έχω πάφερ..:(

Οπότε όποιος το θέλει ας μου πει..

nazgul 25-04-13 15:58

Θελουν καλη προετοιμασια τα σκασμενα. Σωστο εξοπλισμο και αρκετο διαβασμα. Ενα τριμηνο διαβαζα αγγλικη βιβλιογραφια για να τα παρω τελικα πριν εναμισυ χρονο, οταν τα πρωτοεβαλα. Σιγουρα δεν ηταν χαμενος χρονος.

Ισως θα ηταν καλυτερα να το δωσεις το τελευταιο, θα συμφωνησω. Μην απογοητευεσαι, απλα δεν ησουν ακομα ετοιμος για τα διαβολακια. Προχωρησε με κατι αλλο προς το παρον και οταν θα εισαι ετοιμος και με καλυτερες προοπτικες, μπορεις να ξαναδοκιμασεις ;)

Καλη συνεχεια.

ChocolatePuma 25-04-13 21:20

Καλή συνέχεια κι από μένα και μην σε παίρνει από κάτω

Απλά την επόμενη φορά, μην βιαστείς στην επιλογή σου
Υπάρχουν αρκετές πιο "ευκολες" επιλογες και εδώ μέσα υπάρχουν αρκετοί για να σε βοηθήσουν...;)

piranha friend 25-04-13 21:31

Ευχαριστώ πολύ!:)

pigasosaek 26-04-13 02:18

Παράθεση:

"Φυσικά και θα ακούω το κάθε τι και φυσικά το άκουσα!!
Αλλά τελικά θα κάνω ΕΓΩ ό,τι θέλω!!!! " (17/4)
Όπως κατάλαβες και εσύ με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο οτι κάνοντας οτι θέλεις ΕΣΥ δεν λειτουργεί.Ισως αν είχες ακούσει αυτά που σου λέγανε ,τώρα να χαίροσουν τις ψυχούλες που έχασες.
Εγώ θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς άλλο με το χόμπι, (τουλάχιστον οχι ακόμα).Όταν αισθανθείς έτοιμος να ακούσεις τι σου λένε, τι σου προτείνουν και τι σε συμβουλεύουν τότε ναι προχώρα με τα 1000!!
Μέχρι τότε ασχολήσου με κάποιο άλλο χόμπι ,που να μην περιλαμβάνει κάτι το οποίο είναι ζωντανό και αναπνέει.

Kostas12 26-04-13 09:12

Φιλε μην ανησυχείς για την απώλεια τα έχει αυτά το χόμπι μας, η γνώμη μου τώρα που έχεις δει τι χρειάζονται και πως πρέπει να τους συμπεριφέρεσε κάνε μια νέα αρχή και όλα θα πάνε καλά πλέον.

Stivv27 26-04-13 09:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Kostas12 (Μήνυμα 758696)
Φιλε μην ανησυχείς για την απώλεια τα έχει αυτά το χόμπι μας,

θα μου επιτρεψεις να διαφονισω.Γιατι δεν τα χει αυτα το μας για ολους τα χει για αυτους που δεν θελουν να ακουσουν και να μαθουν.Εδω δεν εγινε ενας τυχαιος θανατος ψαριου ουτε θανατος ψαριου απο ατομο που δεν ειχε τις πληροφοριες που επρεπε και ηταν καποιος ανηδεος.Εδω εγιναν 2 απωλειες ψαριων απο πισμα και απο καθαρη αδιαφορια ατομου που θελει να λεγετε υπευθηνος χομπιστας.

Kostas12 26-04-13 09:51

Δυστυχώς μερικές φορές πρέπει να πάθεις για να μάθεις, τα λάθη μας κάνουν καλύτερους την επόμενη φορά.

bloskas 26-04-13 10:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από pigasosaek (Μήνυμα 758678)
Όπως κατάλαβες και εσύ με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο οτι κάνοντας οτι θέλεις ΕΣΥ δεν λειτουργεί.Ισως αν είχες ακούσει αυτά που σου λέγανε ,τώρα να χαίροσουν τις ψυχούλες που έχασες.
Εγώ θα σου πρότεινα να μην ασχοληθείς άλλο με το χόμπι, (τουλάχιστον οχι ακόμα).Όταν αισθανθείς έτοιμος να ακούσεις τι σου λένε, τι σου προτείνουν και τι σε συμβουλεύουν τότε ναι προχώρα με τα 1000!!
Μέχρι τότε ασχολήσου με κάποιο άλλο χόμπι ,που να μην περιλαμβάνει κάτι το οποίο είναι ζωντανό και αναπνέει.

να και ενας που το προσεξε!

εγω προσωπικα αυτο το "Αλλά τελικά θα κάνω ΕΓΩ ό,τι θέλω!!!!" το θεωρω προσβλητικο για οσους καθησαν αφιερωσαν χρονο και ασχοληθηκαν δινοντας συμβουλες σε ποστ και σε πμ.

ενοειτε οτι ειναι δικαιωμα του να κανει οτι θελει αλλα να σεβαστει ανθρωπους μεγαλυτερους και με παραπανω εμπειρια που που του αφιερωσαν χρονο και τουλαχιστον να μην ειναι τοσο εριστικος και προκλητικος στα ποστ.

maria p 26-04-13 10:58

εγώ εκτιμώ την ειλικρίνειά του να πει οτι και το δεύτερο ψαράκι "φαγώθηκε" και αισθάνθηκα οτι πραγματικά λυπήθηκε.
είναι έφηβος, ας μην είμαστε τόσο αυστηροί μαζί του.
απο δω και πέρα είμαι σίγουρη οτι θα προσέχει περισσότερο και θα ψάχνει καλύτερα.

piranha friend 26-04-13 15:28

Όχι βέβαια να είναι αυστηροί μαζί μου διότι έχω κάνει περισσότερα λάθη από όλους!!
Και φυσικά δεν πρέπει να στενοχωριόμαστε όταν κάτι δικό μας πόσο μάλλον ζωντανό πεθαίνει...
Προφανώς αν ο καθένας ψάξει τα λόγια του άλλου θα λέει:
-Πωωω τι να εννοεί τώρα?? , παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ απλά!!
Προφανώς και αμύνθηκα αρχικά στη συμπεριφορά κάποιων συνχομπιστών του φόρουμ διότι ένιωσα ότι "απειλούμαι" και έπρεπε να "αμυνθώ"!!!!!!!

οκ??Ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση σε όσους μου την έδωσαν απλόχερα και δεν έχω λόγια να πω σε όσους έδειξαν κάτι άλλο...

Α.. και πληροφοριακά : ΤΟ ΧΟΜΠΙ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΣΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ!!!!!!!!

Ευχαριστώ για την κατανόηση..
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Stivv27 (Μήνυμα 758701)
θα μου επιτρεψεις να διαφονισω.Γιατι δεν τα χει αυτα το μας για ολους τα χει για αυτους που δεν θελουν να ακουσουν και να μαθουν.Εδω δεν εγινε ενας τυχαιος θανατος ψαριου ουτε θανατος ψαριου απο ατομο που δεν ειχε τις πληροφοριες που επρεπε και ηταν καποιος ανηδεος.Εδω εγιναν 2 απωλειες ψαριων απο πισμα και απο καθαρη αδιαφορια ατομου που θελει να λεγετε υπευθηνος χομπιστας.

Αδιαφορία ε??Έτσι σου φάνηκε?Τότε κάνεις μεγάλο λάθος!!Είμαι υπεύθυνος χομπίστας και το έχω δείξει πάρα πολλές φορές εντάξει? Και να μην μου μιλάς έτσι, μπορούσες να το πεις καλύτερα ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ!!
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΝΙΔΕΟΣ!!
Και επειδή πρέπει να μάθουν άλλοι θα την πληρώσω εγώ??Επειδή άλλοι κάνουν πολύ μεγαλύτερα λάθη ΠΑΛΙ θα την πληρώσω εγώ??
Δεν κατάλαβες καλά....

Stivv27 26-04-13 19:36

Δεν σε ειπα Ανιδεο διαβασε τι εγραψα και μετα απαντησε!
Οσο για το τι επρεπε να κανεις στο ειχαν πει πολλακις καποια παιδια που τα περασαν και η απαντηση σου ηταν ΘΑ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ αυτο δεν δειχνει τιποτα παραπανω απο αδιαφορια οσο και να σε πειραζει.
Το οτι ολοι κανουν ασυγχωρητα λαθη ειναι το μονο σιγουρο απλα καποιοι ακουν καποιους αλλους και προσπαθουν να τα αποφυγουν.Και του καθενος τα λαθη τα πληρωνουν τα ζωντανα τους και κανενας αλλος.
Δεν προκειτε να ασχοληθω αλλο με το θεμα σου γιατι απλα δεν ηταν προσωπικο μαζι σου

piranha friend 27-04-13 11:22

Νομίζεις δηλαδή ότι ήθελα να κάνω τα λάθη που έκανα??
Αυτοί οι κάποιοι μου πρότειναν έπειτα από δικιά μου ¨πίεση¨ πως μπορώ να πάρω και 3ο με κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες τήρησα και με το παραπάνω!!
Και ναι δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε το θέμα διότι ό,τι και να λέμε τώρα δεν ισχύει και δεν έχει νόημα να λογομαχούμε για ένα λάθος που έκανα..

Και το ξαναλέω πολλάκις πως αυτό το ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΘΑ ΚΑΝΩ το έγραψα πάνω στα νεύρα μου, διότι είχα ήδη χάσει το ένα μου ψάρι και προβλεπόταν να χάσω και το 2ο και το έγραψα ακόμα διότι προσπαθούσα να Α Μ Υ Ν Θ Ω απέναντι σε κάποιους οι οποίοι δεν συμπεριφέρθηκαν όπως θα έπρεπε εκείνη τη στιγμή!!!!!
Εντάξει?Το λύσαμε το θέμα?

ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΛΥΠΗΘΗΚΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ.. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΕΓΩΙΣΜΟ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ, ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ, ΜΟΥ ΝΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΩ ΛΙΓΟ ,ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΟΥ, ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΨΑΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΒΑΛΩ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!

Έντάξει??Τελείωσε η παρεξήγηση ή θέλετε να μου πείτε πως πάλι έκανα λάθος και πως κάποιος ο οποίος θα το έκανε αυτό θα ήταν αδιάφορος??

maria p 27-04-13 12:00

αυτό που έζησε ποιο είναι? το μεγαλύτερο που έλεγες ή το μικρότερο? και τι σκέφτεσαι να κάνεις τώρα μ αυτό?

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:11.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02921 seconds with 10 queries