Φίλε είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα με ΝΟ2 πριν λίγο καιρό .
Εγώ , σύμφωνα με τις συμβουλές των παιδιών , κάνοντας σχεδόν καθημερινές αλλαγές 60-120 λίτρα κατάφερα να μηδενίσω σε περίπου δέκα μέρες . Τώρα χρειάζομαι δύο αλλαγές την εβδομάδα 120 λίτρων για να μην ανεβαίνουν πάνω απο 15mg/l και έχω δύο ψάρια λιγότερα στα ίδια περίπου λίτρα ! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Με αλλαγες δεν λυνεται το προβλημα με ΝΟ2. Μια βοηθεια ειναι οι αλλαγες, μεχρι να στρωσει. Μπολιασμα ειναι η αμεση λυση για τα νιτρωδη (ΝΟ2). Για τα νιτρικα (ΝΟ3), ναι οι αλλαγες. |
Ναι,ναι ΝΟ3 ήθελα να γράψω ...
Καλά είσαι πραγματικός proffessor!!!!:) |
-------------------------
Παράθεση:
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Τοξικοτητα Νιτρικων ΝΟ3
Παράθεση:
Πχ το ειδος των ψαριων, την ηλικια των ψαριων, το χρονο που εκτιθεται σε αυτα το ψαρι, και αλλα. Οπως και να εχει ομως, δεν επιτρεπεται να αφηνουμε να ανεβαινουν τα νιτρικα πανω απο 25ppm. Αν θελουμε ιδανικες συνθηκες, μπορουμε να τα κραταταμε μηδενικα ή το πολυ μεχρι 10 οπου απο αυτην την τιμη και πανω αρχιζει να ανεβαινει η θνησιμοτητα στις ερευνες που εχουν γινει στα περισσοτερα ειδη. Αν υπαρχουν μωρα και ανηλικα στο ενυδρειο, μηδεν ειναι η καλυτερη τιμη νιτρικων. Οπτικα ο χομπιστας δεν μπορει να διακρινει πολλα απο τα προβληματα που προκαλουν τα νιτρικα γιατι γινονται σταδιακα. Ισως ειναι σε θεση αναλογα την εμπειρια του, να διαρκινει ογκους (καρκινογεννεση), μειωμενη αναπτυξη, στρες (εκδηλωμενο με περιεργες συμπεριφορες), δευτερογεννεις παθησεις (παρασιτικες, βακτηριακες) λογω του μειωμενου ανοσοποιητικου συστηματος απο τα νιτρικα, μεχρι τυφλωση και καποια στιγμη το θανατο που δεν θα μπορεσει να αιτιολογησει (το γνωστο "τι εχουν τα ερμα και ψοφαν"), αφου χρειαζεται νεκροψια απο ειδικο για να διαπιστωθει η καταστροφη των εσωτερικων οργανων (συκωτι κυριως, σπληνα και νεφρα) που φερνουν τα αυξημενα νιτρικα. Εργαστηριακα μπορουν να φανουν:
http://www.oscarfish.com/article-hom...-toxicity.html https://theaquariumwiki.com/Nitrate#...Nitrate_poison http://www.jeb.co.in/journal_issues/...7/paper_08.pdf https://books.google.gr/books?id=M5G...20fish&f=false . |
Ναι, ευχαριστω, γιατι ειδα και καποια λεπια να λειπουν...
Στάλθηκε από το Turbo-X_pi μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Παράθεση:
Δεν αλληλοεξουδετερωνονται το αντιχλωριο και τα βακτηρια. Η οδηγια που δινεται να μπαινουν τα βακτηρια αφου περασει μια ωρα μετα το αντιχλωριο, δινεται για να δωθει χρονος στο αντιχλωριο να δρασει και να αφαιρεσει το χλωριο απο το νερο, ετσι ωστε το χλωριο να μην σκοτωσει τα .... βακτηρια. Τα περισσοτερα αντιχλωρια ουσιαστικα ομως, δρουν ακαριαια, μεσα σε λιγα δευτερολεπτα ή εστω λεπτα. Αυτος ο χρονος δεν μπορει να επηρεασει τα βακτηρια σε σημειο να φανει καποιο αρνητικο αποτελεσμα, (τα αληθινα βακτηρια τουλαχιστον και οχι του dr doxley :) ) ιδιως οταν μιλαμε για μερικη αλλαγη νερου και οχι για στησιμο ενυδρειου που ειναι 100% φρεσκο το νερο. Οποτε κοιτα το φιλτρο της βρυσης σου. ------------------------- Παράθεση:
"στρες (εκδηλωμενο με περιεργες συμπεριφορες)" Σε ειδοποιησαν εγκαιρως τα ψαρια και ευτυχως το προσεξες και εψαξες την αιτια. :smt023 |
Παράθεση:
ΑΝ ΔΕΝ έχεις χρήμα για βενζίνη... ΔΕΝ αγοράζεις Ferrari. Οι περισσότεροι στήνουν ενυδρεία με κάθε λογής περιττά μπλιμπλίκια... και προβληματίζονται στο 20άρικο των test (που ούτως ή άλλως έχουν και σχετική αναξιοπιστία). Τι συζητάμε τώρα... Τάκη; Το ενυδρείο είναι ακριβό χόμπι... ΔΕΝ μπορείς... ασχολήσου με κάτι άλλο.- |
Για την δράση του αντιχλωριου.
Έκανα το εξής πείραμα, σε 10λιτρο πλαστικό μπουκάλι έριξα αντιχλώριο που αναλογεί για 10 λίτρα νερό, γέμισα το μπουκάλι από τη βρύση, και αμέσως έκανα μέτρηση χλωρίου με υγρά τεστ της Sera, το χλώριο ήταν 0. Ο λόγος που έριξα το αντιχλώριο πρώτα ήταν για να ανακατεύεται το αντιχλώριο με το νερό όπως γεμίζω το μπουκάλι. Όπως καταλαβαίνετε, το αντιχλώριο έδρασε αμέσως. Αντιχλώριο έβαλα το Prime της Seachem. Τα τεστ έχουν δοκιμαστεί σε νερό βρύσης και δείχνουν κανονικά. |
Κατευθείαν άρα δρα λογικά.
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk μου χρησιμοποιώντας |
Νικο ,το ενυδρειο δεν ειναι ακριβο χομπι...εγω προσωπικα ειμαι ανεργος αυτην την περιοδο...
Το ενυδρειο θελει τροπο κι οχι χρημα.. Αν παρεις juwel ενυδρειο ,eheim φιλτρο, jager θερμαντηρα και βαλεις δισκους , ναι ειναι ακριβο :D Αν κανεις diy ενυδρειο , φτιαξεις sump,δεν βαλεις θερμαντηρα , και βαλεις χρυσοψαρα, ειναι φθηνο :D |
Τα ψάρια έχουν ζωηρεψει....
Τώρα που το θυμηθηκα ας το γράψω εδώ. Έχετε παρατηρήσει να ακούγεται ένας ήχος τακ τακ από τα φίλτρα σας; ------------------------- Έχω φίλτρο jebao 403 Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Στο εκανε απο την αρχη η μετα απο καποιο καθαρισμο του? Παντως για το συγκεκριμενο δε μπορω να σου πω σιγουρα καθως δεν εχω χρησιμοποιησει την εν λογω μαρκα
|
Μετα απο τον τελευταιο καθαρισμο του μου το εκανε. Και λεω εγω μηπως χτυπανε εκει μεσα τα κεραμικα υλικα για τη βιολογια και ακουγεται ετσι
Υπαρχουν δυο πιθανες περιπτωσεις. Ειτε το στουμπωσες με πολλα υλικα και ζοριζεται:rolleyes: (το εχω κανει και εγω παλια) ειτε εχεις μεγαλα κενα και παιζουν τα υλικα. Εκτος βεβαια εαν ειναι θεμα βλαβης
|
Εγω πιστευω πως κρατησε αερα, αν ειναι αυτο θα πρεπει να σταματησει..
|
Παράθεση:
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Παράθεση:
Εδώ το φίλτρο με την τρόμπα δλδ το κουμπί από πανω . http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...ef19022489.jpg Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Το έκανα αυτό με την τρόμπα έβγαλε αρκετό αέρα αλλά ακομα κάνει τον ήχο. Να τονίσω επίσης πως ο ήχος αυτός είναι αρκετά απαλος και τον ακούω όταν είμαι από κοντά και το βράδυ Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ------------------------- Έβγαλα ΟΛΟ τον αέρα από το φίλτρο .οπότε λογικά είναι μία από τις δυο πιθανότητες που έγραψε ο christochor ------------------------- Ακουστε... https://padlet.com/fishermen1234/Gab |
Φιλε μου καλο ειναι να το ξανανοιξεις. Γιατι αν εχει λιγα υλικα οκ απλα χτυπανε. Αν ειναι ομως ζορισμενο και μειωμενη ροη θα εχει και κινδυνο να καει το μοτερ του. Α ηθελα να σε ρωτησω μετα την αλλαγη ειχε καλη ροη στη εξοδο του το φιλτρο(δηλαδη εκτοξευε νερο με δυναμη)?
|
Με δύναμη το εκτόξευε, απως πάντα.
Και οπως είπα έχει σε κάθε όροφο εναμισι σακουλακι με κεραμικα. Το φιλτρο εχει χωητικητα 10λιτρα περιπου |
Παράθεση:
Να τον βγάλεις και στην θέση του να βάλεις ενυδρειάκο υλικό... πχ. μαλλί φίλτρου (filter wool) ή αλλιώς συνθετικό (ή ενυδρειακό) βαμβάκι... ΠΡΙΝ πάθουν καμιά ζημιά τα ψάρια σου. :rolleyes: Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να μιλάμε ΌΛΟΙ... την ενυδρειακή γλώσσα.- :cool: |
Είναι ενυδρειακος υαλοβάμβακας της PRODAC. Είναι συνθετικό ενυδρειακο βαμβάκι, όπως ειπες απλώς στο πετ το λένε υαλοβαμβκα και έτσι το ξερω. Είναι λάθος ή ονομασία που χρησιμοποιούν να υποθέσω.
Παράθεση:
Τα pet shop... φαντάζομαι έχεις από καιρό σταματήσει να τα εμπιστεύεσαι απόλυτα... αφού σου έχουν αποδείξει την γνώση τους. Από συνήθεια έχουν μείνει "περίεργοι" όροι σε αρκετούς τομείς... πχ. λέει ο άλλος έχω ένα τζιπ και εννοεί ότι έχει όχημα τύπου... Jeep. Έχω ζόντιακ και εννοεί φουσκωτό σκάφος. Το ΑΝ είναι της εταιρείας Zondiac... ΔΕΝ είναι εξασφαλισμένο. Εμείς ΠΡΕΠΕΙ να τους μάθουμε να τα λένε σωστά στα pet shop... απ' ότι φαίνεται.- ;) |
Έτσι νομίζω κι εγώ 😊
Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -αυτό είναι το βρήκα: http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...f798916ee8.jpg Στάλθηκε από το Lenovo TAB 2 A7-30HC μου χρησιμοποιώντας Tapatalk |
Συνθετική βάτα φίλτρου.- ;)
:smt023 |
Ευχαριστώ diskus fun, είναι τελειως ασχετοι αυτοί στα πετ σοπ.
Δεν ειναι ολοι ασχετοι
Απλα εχει καθιερωθει να λεγεται ετσι. Το προβλημα ειναι οτι καποιοι ακουνε "υαλοβαμβακας" και για να εξοικονομησουν 3 ευρω, πανε και παιρνουν κανονικο υαλοβαμβακα ή και πετροβαμβακα απο την οικοδομη ή απο απορροφητηρα, και βαζουν στο φιλτρο. Ασε που δεν χρειαζεται απαραιτητα το βαμβακι στο φιλτρο. |
Παράθεση:
Σημερα η τελευταια αλλαγη νερου , το προβλημα διορθωθηκε, σας ευχαριστω πολυ ολους!!
Συνέχισε όμως με σωστές ρουτίνες,
και αλλαγές τουλάχιστον κάθε εβδομάδα, και τόσο ώστε τα νιτρικά να μη ξεπερνούν τα 20ppm ποτέ, τα 15ppm είναι πολύ καλύτερα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:29. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board