Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
τα λιτρα δεν τα ξερω ακομα,θα το μαθω οταν θαχω τα ψαρια.υπολογιζω καμια 250αρια χοντρικα τωρα,αλλα ισως ειναι και παραπανω.
δεν με νοιαζει ο χρονος που θα κανει για να αδειασει το νερο. η αλλαγη θα γινεται κατευθειαν στο ενυδρειο με ΑΟ. η αποχετευση της ΑΟ(το βρωμικο) δεν ειναι προβλημα γιατι θαναι στο μπανιο. απλα δεν θελω να κανω ποταμι εξω καθε φορα... Παράθεση:
|
με πιανεις λιγο αδιαβαστο με την Α/Ο..χρυσοψαρας ειμαι δεν τα ξερω εγω αυτα!!!
Τωρα πιστευω οτι το λες αυτο για το χρονο μετα πιστευω οτι ισως να σε νοιαζει...250 λιτρα με αλφαδολαστιχο σε μενα οταν εκανα γινοταν πανς κατω στη 1 ωρα περιπου...τωρα με πιο μικρο λαστιχο δεν μπορω να σου πω ακριβως...αλλα και παλι γτ να πειραζει με το μικρο λαστιχακι...τρυπα με 6αρακι ισως και μικροτερο και ολα κομπλε,στοκαρεις και εισαι ετοιμος... |
Παράθεση:
Σωληνακι ωσμωσης για αποχετευση του νερου?? χαχαχαχα Ναι θα κανεις δεκα ωρες να βγαλεις το νερο. Κοψιμο το λαστιχο του φιλτρου που παει το νερο στο ενυδρειο και τοποθετηση ταφ, βανας και αλφαδολαστιχο μεχρι το λουκι. http://www.aquatek.gr/vb/showthread....526#post844526 |
χωρεσε κιαυτο ναι.
θα το δω τωρα το λινκ που εβαλες. σπυρο το θεμα ειναι να βγαινει το λαστιχο εξω χωρις να ανοιγω το παραθυρο. για πιο χοντρο λαστιχο θα πρεπει να ανοιξει και μεγαλυτερη τρυπα στον τοιχο. για μικρο εχω αριδα και περναει.αν ανοιξω μεγαλυτερη φοβαμαι μην εχει τσιμενταρισματα κλπ η ιστορια... |
ok το ειδα.(το ειχα ξαναδει αλλα το'χα ξεχασει:D)
μπορει να γινει αυτο,αν μπει μια συστολη στο σωληνα πριν τον τοιχο,ωστε να βγαλω λιγο λεπτοτερο σωληνα εξω στο λουκι. μη βγαζω 16αρη σωληνα εξω δηλαδη,να βγαζω 8αρη. αυτο ειναι το μονο θεμα μου.ας καθυστερει δεκα-δεκαπεντε λεπτα παραπανω η αλλαγη δε με πειραζει. επισης θα χρειαστει να βρεθει ενας τροπος να ειδοποιουμαι,οταν το νερο στο ενυδρειο φτασει τη σταθμη που θελω. ας μην ειναι auto shut off κλπ. εστω και μια ειδοποιηση με ηχο οτι πλησιαζουμε... εχει κατι τετοια κιτακια η smartkit νομιζω... αργοτερα θα κοιταξω για αυτοματισμους,αλλα προς το παρον οι αλλαγες θα γινονται οταν ειμαι σπιτι. |
ευκολο...φλοτερ-πλακετουλα-ηχειο :D Αλαρμ!!
|
το βρηκες! δωσε και το σχεδιο τωρα:D
|
Παράθεση:
Κατι παρομοιο με του γιαννη θα κανεις η πλακετα ειναι ετοιμη νομιζω... Συνδεεις το φλοτερ στην πλακετα,και οταν ερθει στο υψος του φλοτερ και δωσει εντολη στον ρελε κλεινει και δινει ρευμα στο ηχεια και αρχιζουν τα μπιπ!!!! |
υπαρχει ετοιμο:)
http://www.smartkit.gr/liquid-level-...n-alarm-m.html |
θα μπει και φλοτερ πανω της??
|
ναι,ενα φλοτερακι:)
η δυο καλυτερα,μην κολλησει το ενα |
με διαφορα υψους ε?Καλυτερα...
|
ναι γινεται κιαυτο:)
|
Παράθεση:
Αργοτερα μιλαμε αν χρειαστει για αυτοματισμους. (αυτοματη αλλαγη κλπ) Τωρα δεν ειναι ωρα για τετοια. |
χρειαζεται,γιατι θα κατσω στο pc οσο περιμενω και μολις γυρισω να δω θα τρεχουν τα νερα εξω.
κοντεψα ηδη να την κανω πριν. παρατριχα τη γλυτωσα:D για αυτοματισμους δεν βιαζομαι,αλλα ενα alarm χρειαζεται για το γεμισμα:D δεν ειναι τιποτα αυτο,το φτιαχνω. |
Εχει η BOYU κατι τετοια water level alarm συστηματακια στο ebay γυρω στα 4 ευρω για δες εδω:
http://www.ebay.co.uk/itm/121439917371 Δεν γνωριζω ομως αν ειναι καλα η οχι. |
οριστε.μπραβο ρε γιαννη!:)
ενα τετοιο θελω.του βαζω κιενα μικρο τροφοδοτικο για να μην εχω αλλαγες μπαταριας και ειμαι κομπλε. μη σου πω πως το συνδιαζω και με αλλο κυκλωμα αργοτερα και μου στελνει και sms στο κινητο αν χρειαζεται αναπληρωση το ενυδρειο:D |
Παράθεση:
|
χαχαχαχαχαχα!
dont worry:D θα υπαρχουν ολα;) |
Παράθεση:
https://www.google.gr/search?q=tc+24...hmA3gQ_AUIBigB ------------------------- Παράθεση:
Όλα από Κίνα θα τα παίρνετε... μπουρλότοοοοοοο.- zw ------------------------- Παράθεση:
Την ίδια Α.Ο. με το Γιώργο έχω... για το 100 λιτρο (περίπου) θέλει 3ωρο γεμάτο (και με μπούστερ).- ;) |
τι να σου πω βρε νικο?
για λεντοταινιες?:D τι να εκανα,8 ευρω ειχαν δυο λεντοταινιες 5μετρες,τις πηρα. τωρα περιμενω. αν θες να σου πω κατι σωνει και καλα,κοιτα μια την αγγελια που εβαλα για τα βιβλια μπας και τα εχεις:D αν τα εχεις πεσμου. βασικα αυτο που θελω,ειναι να δω αν γραφουν κατι για τα διαφορετικα strains των altum που υπαρχουν σε ορινοκο και ριο νεγκρο,μπας και βρω απο που ακριβως ερχονται τα δικα μου. κολομβια ειναι υποτιθεται,αλλα δεν ξερω απο που ακριβως.(ποιος παραποταμος) μιλαω για αναγνωριστικα χαρακτηριστικα τους κλπ. πρεπει να βρω απο που ερχονται,για να δω και να στησω το ενυδρειο καταλληλα.δεν ειναι ολες οι περιοχες τους ιδιες... |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
και πολυ αργησες:D αν δε θες καφε,θα σου κανω τσαι μεντα,αγρια μαζεμενη διπλα στη λιμνη πλαστηρα. πολυ γκουρμε κατασταση:D |
Bleher biotope εχω λεμε...
Mr last year |
Με αυτά "ψιλά" νομίζεις ότι θα τη βγάλεις ( ; ) ... για ρώτα τον Σπύρο που με ξέρει καλά.- :smt108 :smt106 :D
|
Παράθεση:
Παράθεση:
φαι εχουμε αρκετο δοξα το θεο:) |
Ελα, ο επόμενος για αυτόματες αλλαγές :)
|
παρτε και δυο βιντεακια που βλεπω τωρα:)
|
Παράθεση:
Για την εισαγωγη του νερου εχει τετραοδη shut off valve στην ΑΟ του για ασφαλεια (αν και δεν ειδα να εχει πουθενα φλοτερ για τοποθετηση στο ενυδρειο) ΥΓ Και η ΑΟ του βγαζει 70 λιτρα καθαρο την ωρα. (με 3 μεβρανες 150αρες ειναι) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:11. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board