Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Γλυκό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Στρώσιμο με αμμωνία (χωρίς ψάρια) (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90167)

Τάκης 21-03-16 17:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Aquatix (Μήνυμα 931486)
Αυτό που παρατήρησα είναι ότι και όταν μηδένισαν τα νιτρώδη, μετά τη μεγάλη αλλαγή που έκανα για να απαλλαγώ από τα νιτρικά (85% περίπου) ξαναεμφανίστηκαν λίγα νιτρώδη (0.5). Το νερό είχε μείνει μια μέρα στον κάδο με αεραντλία και αντιχλώριο και το πέτυχα στην ίδια περίπου θερμοκρασία. Είναι λογικό;:confused:

Εμφανίστηκαν γιατί δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως η βιολογία. Στη πραγματικότητα δεν εμφανίστηκαν, δεν είχε κλείσει πλήρως ο κύκλος του αζώτου, εσύ τα μηδένισες λόγω της αλλαγής αλλά δημιουργήθηκαν από την αμμωνία και δεν ήταν δυνατή η βιολογία να τα μετατρέψει σε νιτρικά.
Η διαφορά όμως φαίνεται όταν δεις σε πόσο χρόνο μηδενίστηκαν και αν δεν είχες κάνει αλλαγή πόσο χρόνο θα έκανα να μηδενιστούν. Εκεί έχω παρατηρήσει διαφορές, χωρίς αλλαγή , ειδικά τα νιτρώδη σκαλώνουν, ενώ μετά την αλλαγή μηδενίζονται πιο γρήγορα

Aquatix 21-03-16 18:42

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Τάκης (Μήνυμα 931529)
Εμφανίστηκαν γιατί δεν είχε αναπτυχθεί πλήρως η βιολογία. Στη πραγματικότητα δεν εμφανίστηκαν, δεν είχε κλείσει πλήρως ο κύκλος του αζώτου, εσύ τα μηδένισες λόγω της αλλαγής αλλά δημιουργήθηκαν από την αμμωνία και δεν ήταν δυνατή η βιολογία να τα μετατρέψει σε νιτρικά.
Η διαφορά όμως φαίνεται όταν δεις σε πόσο χρόνο μηδενίστηκαν και αν δεν είχες κάνει αλλαγή πόσο χρόνο θα έκανα να μηδενιστούν. Εκεί έχω παρατηρήσει διαφορές, χωρίς αλλαγή , ειδικά τα νιτρώδη σκαλώνουν, ενώ μετά την αλλαγή μηδενίζονται πιο γρήγορα

Είχαν μηδενίσει και μετά την αλλαγή εμφανίστηκαν ξανά. Ίσως να μην είναι τόσο ισχυρή η βιολογία που έχει αναπτυχθεί. Ευχαριστώ!

AgMa 22-03-16 09:54

Αλλαγές κάνω υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα λόγω ΕΙ, διαφορετικά θα πνιγώ στις άλγες.
Αυτή η αλλαγή που έκανα προχθές, ήταν περίπου 60%, όχι μεγαλύτερη. Βασικά και να θέλω δεν μπορώ λόγω μικρού βαρελιού.
Πάντως συνεχίζω (σύμφωνα με αυτά που είδα εγώ) να πιστεύω ότι μόλις εμφανιστούν νιτρώδη, πρέπει να ρίχνουμε την μισή ποσότητα αμμωνίας.

Τάκης 22-03-16 10:52

οχι βρε, γιατί να βάζεις μισή ποσότητα αμμωνίας ;
Το θέμα είναι να υπάρχει αμμωνία συνέχεια, για αυτό ή βάζεις πολύ και κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα ή βάζεις λίγο αλλά τακτικά, το όλο θέμα είναι να μη μηδενίζεται η αμμωνία και όχι η ποσότητα

AgMa 22-03-16 11:11

Γιατί είδα ότι αν ρίχνω κάθε μέρα ποσότητα αμμωνίας ίση με 4ppm, η βιολογία αδυνατούσε να την μετατρέψει όλη αυτή σε νιτρώδη και έφτασα σε σημείο να μετρήσω 8ppm αμμωνία (ίσως και παραπάνω), τα νιτρώδη στο τέρμα και γενικά έναν "φρακαρισμένο" κύκλο.
Υποθέτω ότι αυτό έγινε σταδιακά αφού δεν έκανα καθημερινές μετρήσεις, δηλαδή την πρώτη μέρα αποτοξικοποιούσε 3,5ppm αμμωνία, μετά 3ppm, μετά 2.5ppm και ούτω καθεξής μέχρι που έφτασε σε αυτό το σημείο.
Σκέψου ότι Παρασκευή είχα 8ppm αμμωνία, Σάββατο χωρίς να ρίξω τίποτα είχα λίγο κάτω από 8ppm, Κυριακή με 60% αλλαγή είχα 3-4ppm και Δευτέρα 1ppm. Δηλαδή απ' την Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα, δεν κατάφερε να αποτοξικοποιήσει 8ppm αμμωνία, εκεί που μηδένιζε σε 24 ώρες τα 4ppm.

Τάκης 22-03-16 11:42

Αδυνατούσε γιατί η βιολογία δεν ήταν ακόμα δυνατή, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, για αυτό θα πρέπει να προσέχουμε να μη μηδενίζει η αμμωνία, τίποτα άλλο :)

AgMa 22-03-16 12:55

Μετρήσεις...
Χθες:

Αμμωνία: 1ppm (συμπλήρωσα άλλα 3ppm)
Νιτρώδη: 4ppm
Νιτρικά: 40-80ppm

Σήμερα:

Αμμωνία: 0.50ppm
Νιτρώδη: 0.50ppm
Νιτρικά: 40-80ppm

Εξαφανίστηκαν σχεδόν τα νιτρώδη :)

AgMa 01-04-16 13:27

Ο κύκλος του αζώτου ολοκληρώθηκε εδώ και 4-5 μέρες. Επειδή όμως τα ψαράκια θα μπουν την Τρίτη, συνεχίζω και ρίχνω λίγη αμμωνία για να μην εξασθενίσει η βιολογία μέχρι να μπουν τα ψάρια. Το αποτέλεσμα είναι να έχει χειροτερέψει το water bloom. Να συνεχίσω να ρίχνω αμμωνία ή να σταματήσω μέχρι την Τρίτη που θα μπουν τα ψάρια μήπως καθαρίσει μέχρι τότε; Θα έχει πρόβλημα η βιολογία;

Τάκης 01-04-16 15:45

Οχι , μη σταματήσεις να βάζεις αμμωνία, γιατι και συντηρείς αλλά και δυναμώνεις τη βιολογια σου

AgMa 01-04-16 22:30

Μα δεν βλέπω το spraybar :p . Οκ πότε να σταματήσω, μια μέρα πριν βάλω τα ψάρια;

Τάκης 01-04-16 23:10

θα βάζεις συνέχεια, την ημέρα που θα πάρεις τα ψάρια θα έχει προετοιμάσει νερό, κάνεις τεράστια αλλαγή, προσαρμογή στα ψάρια και τα βάζεις. Το φρέσκο νερό ίδιες παράμετρες και θερμοκρασία με του ενυδρείο

AgMa 01-04-16 23:47

Ωραία, κάτι άλλο σχετικά με την προσαρμογή.
Επειδή τα ψάρια θα τα πάρω από pet shop φίλου, έχω την δυνατότητα να μετρήσω το νερό του. Να φτιάξω το δικό μου όπως το δικό του και να το μαλακώνω σταδιακά ώστε να είναι πιο σωστή η προσαρμογή ή τσάμπα κόπος;

Τάκης 02-04-16 07:52

Μαλακώνει το νερό των ενυδρείων ο φίλος σου ;
Δύσκολο μου φαίνεται, αν κάνεις σωστή προσαρμογή δεν χρειάζεται να φτιάξεις το δικό σου. Μετά μαλακώνεις το δικό σου σταδιακά

AgMa 02-04-16 10:43

Όχι βρε τι να μαλακώνει, pet shop είναι. Ίσως του βάζει λίγο Α/Ο αλλά μέχρι εκεί.
Το δικό μου νερό λέω, να το κάνω (σκληρύνω) σύμφωνα με του pet shop που θα είναι σίγουρα πιο σκληρό απ' ότι είναι το δικό μου τώρα; Το δικό μου είναι 5-6gh και ph 6.6

Τάκης 02-04-16 16:27

Ξεκίνα με απλό νερό και μετά το μαλακώνεις σιγά σιγά

AgMa 04-04-16 10:01

Καλημέρα!
Μήπως να κάνω έναν καθαρισμό στα σφουγγάρια του φίλτρου; Τελικά αυτό που νόμιζα για bacterial bloom είναι green water.
Ξεκίνησα συσκότιση, σταμάτησα διοξείδιο και λιπάσματα αλλά ανησυχώ λίγο για τα φυτά.
Στο ίντερνετ είδα ένα βίντεο με έναν τύπο που χρησιμοποιεί ένα μικρό εσωτερικό φιλτράκι και σφουγγάρι απ' αυτό που βάζουν στους καναπέδες και στα καθίσματα αυτοκινήτων, λόγω των μικρών πόρων του.
Να το δοκιμάσω;

Τάκης 04-04-16 10:46

Τα φοβάμαι αυτά τα σφουγγάρια, έχω βάλει στην ανακύκλωση του ποτίσματος για να μαζεύω τη λάσπη, αυτό που παρατήρησα πως για κανα 2 εβδομάδες το νερό έχει πολύ αφρό, λες και κάτι βγάζει το σφουγγάρι αυτό, αλλά είναι νερό για πότισμα και δεν με απασχολεί, για αυτό βάλε ενυδρειακό βαμβάκι που είναι και φθηνό , πολύ καλό , αλλά πάνω από όλα ασφαλές

AgMa 04-04-16 12:00

Λένε ότι δεν την πιάνει το ενυδρειακό βαμβάκι αυτή την άλγη γιατί είναι πάρα πολύ μικρή, γι' αυτό λένε για αυτό το σφουγγάρι, γιατί είναι πολύ πυκνό.
Καθάρισμα στα σφουγγάρια να κάνω λες; Δεν έχω κάνει από όταν ξεκίνησε να τρέχει το ενυδρείο.

Τάκης 04-04-16 14:21

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από AgMa (Μήνυμα 935124)
Καθάρισμα στα σφουγγάρια να κάνω λες; Δεν έχω κάνει από όταν ξεκίνησε να τρέχει το ενυδρείο.

Κάνε, δεν έχεις να χάσεις τίποτα.
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από AgMa (Μήνυμα 935124)
Λένε ότι δεν την πιάνει το ενυδρειακό βαμβάκι αυτή την άλγη γιατί είναι πάρα πολύ μικρή, γι' αυτό λένε για αυτό το σφουγγάρι, γιατί είναι πολύ πυκνό.

Αν πρόκειται να φύγει με σφουγγάρι, τότε θα φύγει και με αλλαγές, και αφού δεν έχεις ψάρια μέσα κάνε 1-2 τεράστιες αλλαγές και λογικά θα φύγει. Αλλά εγώ πιστεύω πως δεν είναι το πρόβλημα να τη μαζέψεις, αλλά να μη ξαναβγεί, γιατί και να βάλεις τέτοιο σφουγγάρι ή να κάνεις 100% αλλαγή και ξαναβγεί, τσάμπα κόπος.

AgMa 04-04-16 22:29

Αυτή εμφανίστηκε λόγω αμμωνίας και υψηλών ποσοστών νιτρικών. Αυτά θα σταματήσουν αύριο που θα μπουν τα ψάρια, γιατί θα σταματήσω πια να ρίχνω αμμωνία. Άρα με απασχολεί να την εξαφανίσω και ελπίζω ότι δεν θα ξαναεμφανιστεί αφού δεν θα έχω πλέον υψηλή αμμωνία και νιτρικά.

AgMa 05-04-16 22:50

Μπήκαν τα ψάρια σήμερα.
Νερό petshop:
Ph: 6.4
Gh: 3
Πολύ καλές συνθήκες για petshop :)

Τάκης 06-04-16 06:22

Καλορίζικα :)

AgMa 06-04-16 21:54

Σε ευχαριστώ! Παρόλη την τεράστια αλλαγή 80-90%, το ενυδρείο μυρίζει ακόμη αμμωνία όταν ανοίγω το καπάκι. Την εμπέδωσε...

Τάκης 06-04-16 23:36

Μήπως είναι η ιδέα σου ;
Αν οι μετρήσεις σου είναι χωρίς αμμωνία δεν έχεις πρόβλημα.
Μήπως είχε στάξει στο πλαστικό και έχει μείνει μυρωδιά ;

AgMa 07-04-16 10:53

Όχι βρε, μυρίζει όντως. Το καπάκι είναι ξύλινο και μάλλον τράβηξε τη μυρωδιά.

Τάκης 07-04-16 11:03

Μπορεί να είναι και από αυτό.
Αν μπορείς χαμήλωσε λίγο τη στάθμη για να μην έχεις άλματα και βάλε το καπάκι στον Ήλιο

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 16:52.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02060 seconds with 10 queries