Παράθεση:
|
Το ανάλογο αντιχλώριο όπως πάντα.
Στο ενυδρείο άσχετα αν είναι σε φάση στρωσίματος ή έχει ψάρια, πάντα βάζουμε αποχλωριομένο νερό, το χλώριο δεν κάνει ζημιά μόνο στα ψάρια αλλά σκοτώνει και τα βακτήρια με αποτέλεσμα να χάνουμε βιολογία |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
νασαι καλά φίλε μου :) |
Αλλαγή 50% και νέα μέτρηση
Ph=8 Nh4/nh3=0,5mg/l No2=2,0mg/l No3=25mg/l Για το χλώριο,όταν αλλαζω νερό βαζω απο οικιακό φίλτρο που υποτίθεται πως κρατάει 100% το χλώριο, βέβαια πάντα βάζω προληπτικά και λίγο αντί χλώριο |
Αφού βάζεις από φίλτρο δεν χρειάζεται αντιχλώριο, φύλαξε το για ώρα ανάγκης.
Τροφή να μη ξεχνάς μετά την αλλαγή |
έβαλα και τροφή ξανά,κάνω κάτι άλλο ή περιμένω;;;
|
Περιμένεις και μετράς μέχρι να μηδενίσουν ΝΗ3/ΝΗ4 & ΝΟ2
Υπομονή :) |
στο 20λιτρο που δουλεύει κάνα 2μηνο έχω ένα τέτοιο φίλτρο,μπορώ να κάνω κάτι σαν μπόλι από αυτό ώστε να φτιαχτεί πιο γρήγορα;;;αν το έβαζα στο μεγάλο να δουλέψει για κάμποση ώρα θα βελτίωνε την κατάσταση;;;
http://www.ebay.com/itm/Hot-Sale-New...gwgVb-aC2DvIEw |
Βγάλε το βιολογικό υλικό από αυτό μικρό ενυδρείο, ξέπλυνε απαλά τα υλικά σε νερό ενυδρείου, και ρίξε αυτή τη μπιχλα στο καινούριο, θα επιταχυνθεί αρκετά η διαδικασία.
Στο μικρό ενυδρείο, το φίλτρο τι υλικά έχει μέσα ; μόνο σφουγγάρι ή έχει και κάτι άλλο ; αν έχεις και ενυδρειακό βαμβάκι , άλλαξε το, βαλε καινούριο, και το παλιό βάλτο στο ενυδρείο που στρώνεις |
το αεροφιλτρο είναι μια σωλήνα με τρυπούλες και απ' έξω έχει το σφουγγάρι,εγώ είχα βάλει μέσα στην σωλήνα μερικές ελαφρόπετρες αλλά χώρεσαν πολύ λίγες (γύρω στις 6-7 πετρουλες)
|
με αερόφιλτρο δύσκολο να κάνεις δουλειά
δοκίμασε να το ξεπλύνεις απαλά και ρίξε το βρώμικο νερό στο καινούριο ενυδρείο |
ok thanks!! το κάνω το αφήνω μια μέρα και ξανά μετράω
|
νέα μέτρηση 1 μέρα μετά το ξέπλυμα του σφουγγαριού από το παλιό φίλτρο
Ph=8 Nh4/nh3=0mg/l No2=5,0mg/l No3=25mg/l ενώ μου μηδένισε την αμμωνία μου αύξησε τα Νο2 ψαράκια για να μπούνε πρέπει να γίνει και το Νο2 μηδέν;; τροφή συνεχίζω;; |
Σου αυξησε τα νιτρωδη , γιατι η αμμωνια μηδενισε κι εγινε νιτρωδη..
Οταν μηδενισουν τα νιτρωδη , θα αυξηθουν πολυ και τα νιτρικα. Επομενως , συνεχιζεις την τροφη , οταν μηδενισουν και τα νιτρωδη, θα κανεις μια μεγαλη αλλαγη νερου να πεσουν τα νιτρικα και θα βαλεις ψαρια, αλλα σταδιακα και με μετρο |
δεν κάνω αλλαγή ακόμα;;; βάζω τροφή και ξανά μετράω σε 2 μέρες;;;
|
Πότε έκανες αλλαγή τελευταία φορά ;
|
πριν 2 μέρες 50%
|
Μη κάνεις τότε αλλαγή
|
τότε τροφή και μέτρηση σε 2 μέρες ξανά
|
σωστά
|
αν βάλω μερικά σαλιγκάρια τώρα μέσα θα επιβιώσουν;;;
|
Μην βαλεις τπτ ακομα, τα νιτρωδη ειναι πολλα.
|
εντάξει θα περιμένω
|
νέα μέτρηση
Ph=8 Nh4/nh3=0mg/l No2=2,0mg/l No3=25mg/l |
Βάλε τροφή
|
να βάλω περισσότερο;;;
|
Δεν παίζει ρόλο η ποσότητα, το θέμα είναι υπάρχει αμμωνία > 0.
Αν βάλεις πολύ θα αργήσεις να ξαναβάλεις, αν βάλεις λίγη θα ξαναβάλεις νωρίς |
μια απορία,όταν έστησα το μικρο (20λιτ)που δεν είχα ιδέα από ενυδρεία πριν βάλω τα ψάρια αυτό που είχα κάνει (γιατί έτσι μου είχαν πει από το μαγαζί)ήταν να βάζω για 3 μέρες bio nitrivec της sera και μια φορά sera aquatan,μετά τις 3 μέρες έβαλα τα ψαράκια (platy,danio και gyrinocheilus) τα οποία ζουν κανονικά μέχρι σήμερα μετά από 2,5 μήνες,στα μόνα που είχα απώλειες ήταν σε κάτι σαλίγκαρους (zebra και apple snail) που προσπάθησα να βάλω 2 φορές,μάλιστα είναι στημένο με πολύ απλά υλικά (χρωματιστό χαλικάκι,πλαστικά φυτά και ένα αεροφιλτρο),παίζει ρόλο ο όγκος του ενυδρείου ότι όσο πιο μικρο τόσο πιο γρήγορα στρώνει ή απλά ήταν τυχερά τα ψάρια;;;
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board