Μιας και μιλάμε για led μην κοιτάς τα watt αλλά τα lumen!
|
καλα δεν ειναι τα lumen για αυτα που κοιταω?
|
Παράθεση:
πας δηλαδή 2700 lumen αυτός http://www.techdonkey.gr/led-spotlight-30w.html λέει 2450lm το cool white και 2550 το warm white, αλλά από όσα έχω δει το cool είναι πάντα πιο πολλά απο τα warm στα ιδια watt. Καποιες φορες λένε αλλά των άλλων. Εγω όμως δεν θα έβαζα 1 Χ 30 αλλά 3 Χ 10 και θα τα άναβα σταδιακα και θα ειχα και πιο μεγαλη διάχυση, οπως 3 απο αυτα http://www.techdonkey.gr/led-spotlight-10w.html είναι 5 Ευρω παραπάνω ------------------------- Παράθεση:
|
Τακη εχεις δικιο. Αλλα βλεπεις ο χωρος δε μου αφηνει πολλα περιθωρια. Βλεπεις ειναι και η κουζινα, πως θα φτιαχνω τις ομελετες μου να γινω δυνατος να σηκωσω ΑΥΡΙΟ ΜΕΘΑΥΡΙΟ τα κοντρα πλακε του Κωστα? Τα θελει και 18αρια ο ατιμος! χαχα!
|
..
Ωραια αυτα τα προβολακια απ τον Λουκας κι απ τη στιγμη που θα βρεις πως θα τα στεριωσεις:rolleyes: ξεμπερδευεις μια κι εξω!!:)Ουτε μετασχηματιστες ουτε τιποτα..
|
Παράθεση:
Τι να τα κάνει τα κοντρα-πλακε ; Θα φτιαξει σκυλοσπιτο ; :D:D:D |
Τακη δινεις πονο:p
|
Παράθεση:
|
και σκεφτομουν τι τιτλο να βαλω:smt044:smt044:smt044:smt044
|
σκυλοσπιτο ειναι ευκαιρια να φταιξει.
Ενα δυοροφο θα ηταν οτι πρεπει για τα τερατακια του!! 2 μερες καλα ειναι για να κολησουν οι σιλικονες και να κανω την πρωτη δοκιμη με νερο? |
Ο καιρος δεν είναι ο καλύτερος, αστο και άλλο, κανα 2 ημέρες ακομα
|
Παράθεση:
Περναγα σημερα απο το πετσιτυ και λεω κατσε να μπω μεσα να δω τι ξυλα εχει. Οντως εχει κατι πολυ ωραιες ριζες, πανεμορφες. Βρηκα μια ωραια με 14 ευρουλακια. Σε συνδιασμο με κατι πετρες λαβας, που δε ξερω ακομα αν θα μπουν, νομιζω θα γινει ενα ωραιο hardscape. Επεισης αυτο που με απασχολει ειναι τι "χωμα" να βαλω. Ειναι λιγα τα λιτρα και σκευτομουν να κανω μια μινι εενδυση πανω σε αυτο το κομματι, φυσικα να μη ξεφευγουμε κιολας και πολυ. Αν και εχω ενα χαλικι, ελεγα να βαλω ενα χωμα με αρκετα μαρκοσυστατικα, για να εχω την ανεση να βαζω πιο πολλα και διαφορετικα φυτα που εχω κατα νου. Τονιζω οτι θελω να αποφυγω το dry-start. Ετσι, κοιταξα το manado της jbl. Ναι μεν καλο, αλλα διαβασα σε ξενα φορουμ οτι ειναι πολυ ελαφρυ και ειναι παρα πολυ δυσκολο να σου κρατησει τα φυτα κατω οταν τα φυτευεις. Οποτε ειμαι σε αναζητηση οπως καταλαβαινετε. Καμια προταση? |
Παράθεση:
|
Χθες φυτεψα για 1η φορά σε ενα ενυδρείο φίλου που του έβαλα το stratum της Fluval
αυτό http://www.fluvalaquatics.com/cache/...1w400-h400.png από πάνω μπηκε χαλικακι λάβας, σχετικα εύκολα φυτεψα, δεν είχα θεμα. Να ξέρεις όμως πως κατεβάζει το PH. Ειναι το 1ο γέμισμα βέβαια και ειμαστε στο στρωσιμο, απο τη Κυριακή μέχρι τη Τεταρτη το PH είχε κατέβει στο 7,2 και είχα βάλει λίγο παραπάνω απο το μισο σακι απο το stratum. Περιμένω να δω πως θα πάει, η Αρτεμις που έβαλε τα φυτα της πάνε με 1000 |
Τακη αυτο κοιταγα και εγω
Απο το πετσουπερ το πηρες; Σκευτομαι να βαλω καποιο μονομαχο μαζι με καρδιναλιους οποτε το ph δε θα με πειραζει. Αραγε με το 8αρι να ειμαι καλα; Θελω να κανω μια πλαγια να δωσω την αισθηση του βαθους. |
Στήνω ενα εντλεράδικο ενός φίλου , και τον έστειλα στο petsupermarket να πάρει εναν θερμαντήρα και ενα Prime, και αυτος παρα λίγο να σηκώσει όλο το μαγαζι :) και μου το έφερε. Δεν τον ξαναστέλνω :)
Οι μονομάχοι και οι καρδινάλιοι θέλουν χαμηλό PH |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Δεν θα βάλεις μόνο απο αυτό, θα βάλεις και ψιλο χαλικι απο πάνω, παρε το 4κιλο και νομίζω πως θα εισαι οκ, ειναι και ελαφρυ αυτο ε
|
..
Γιατι ρε παιδια το flourite ειναι ευκολο στο φυτεμα;Εγω αν εστηνα τωρα ενυδρειο δε θα το προτιμουσα..Δεινοπαθησα να φυτεψω monte carlo εδω και 3 βδομαδες κι ολο στην επιφανεια το βρισκω κι οχι μονο αυτο..Μαλιστα κουβεντα που ειχα με υπευθυνο γνωστου petshop νοτιων προαστιων προχθες μου λεει οχι flourite για γρασιδια και ειδικα αυτα με μικρο ριζωμα..
|
Παράθεση:
οποτε αμα παω στο πετσουπερ θα παρω και χαλικι αναγκαστικα? εχω δει στο youtube να το χρησιμοποιουν σκετο ------------------------- https://www.youtube.com/watch?v=WVPb8aRIMXQ δες απο το 1.45 και μετα. εδω δειχνει παντως να μην ειναι ελαφρυ... |
Βρε, σε σχέση με το απλο χαλίκι πουπουλο σου λέω ειναι, και καποια κομμάτια επιπλέανε, λιγα, πολύ λίγα, το σακί το 4κιλο, σαν μεγεθος, σαν όγκος, μου εμοιαζε με το 7κιλο το χαλίκι
|
πηρα στο πετσουπερ να δω τι σακια εχει διαθεσημα.
Μου ειπαν πως η εταιρια απαγορευει οτιδηποτε χαλικι να μπει πανω απο το υποστρωμα αυτο. Μειωενι την αποδοτικοτητα του. |
Παράθεση:
Τώρα τι θα βγει θα δουμε :) Το ότι δεν μπαινει και οτι θα μειώσει αποδοτικότητα κουλο μου φαίνεται :o Δηλαδή αν υπάρχει χαλίκι απο πάνω του τι θα πάθουν τα στοιχεια του ; αντε να βγαινουν ποιο αργα , ε και, στις ρίζες μας ενδιαφέρει, και οι ρίζες θα είναι μέσα σε αυτο το χώμα |
ξερω γω τι να πω...
περιμενω να γεμισω το ενυδρειο να δω αν εχουμε διαροη. τακη επειδη οπως προειπα ξεχασα να βαλω ταινια για να αφαιρεσω την σιλικονη και τωρα εχει γινει σα τσαπατσολοδουλεια, πως μπορω να βγαλω τα κομματια της σιλικονης που φαινονται ασχημα? Σκευτηκα μπας και του εβαζα καμια διακριτικη αλουμινογωνια, ισα ισα να καλυψω τις σιλικονες. |
με φαλστετα
http://www.johnart.gr/Catalogue/imag...008/10-480.jpg με τη προστινο, όχι αυτο που κοβει, ουτε με τη μυτη για να μηχαραξεις το τζαμι, και μετα με διαλυτικό νιτρου να φυγει ότι μεινει με προσοχη όμως μη σκισεις τη σιλικονη που ενωνει τα τζαμια |
Το στρατουμ οπως το manado οπως το flourite ειναι χαλίκια οχι υποστρωματα οπως λανθασμενα τα λεμε ,οποτε μπαινουν μονα τους οχι με χαλίκι από πάνω, ειναι ελαφριά οταν λεμε συγκριτικα με αλλα χαλίκια, το να βαλεις χαλικι αλλο απο πανω δεν υπάρχει λόγος αν δεν σε βολεύει το στρατουμ απλα δεν το παίρνεις ,ειναι σαν κι αυτους που παίρνουν σιποραξ κ το σπάνε αλλάζοντας την συμπεριφορά του υλικού ;). Για το μοντεκαρλο που ειπώθηκε energy52 ειναι ουτως η άλλος ενα δυσκολο φυτό να φυτευτεί και εχει τα κολπάκια του, αν σε παιδεψε 1 φορά στο φλοριτ στο στρατουμ θα σε παιδευε 10:) γι αυτο και τέτοιου τυπου γρασιδια ενδυκνειται drystart. Για την αισθηση του βάθους κλπ που γραφεις Γιάννη το στρατουμ μολις μπει νερό θα γινει ίσιωμα οποτε πρεπει να χρησιμοποιησεις η καλσον η διχτακι συρματινο η πετρες η φελιζολ κλπ οταν στηνεις το hardscape.
|
Παράθεση:
διαλυμα νιτρου θα βρω στα χρωματοπωλεια? |
Παράθεση:
Διαλυτικο νιτρου σε ολα τα χρωματοπωλεια ή στο praktiker (εχει ενα φθηνο με 2,90 αν δεν κανω λάθος) |
Παράθεση:
|
Ετσι ακριβως :)
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 13:45. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board