Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Χρυσόψαρα: Ασθένειες - Θεραπείες (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Αιφνίδιες θνησιμότητες (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=87237)

Τάκης 16-07-15 12:02

Μάλιστα,
ανοίγει κάποιο μικρότερο καπακι απο πάνω ;
και αν ανοίγει ανοιξε το και βάλε μια φωτο.
Θέλω να δω αν χωράει να μπει ανεμιστηράκι

Katerinakat 16-07-15 12:04

1 Συνημμένο(α)
Ανοιγουν δυο ετσι

Τάκης 16-07-15 12:08

Μπροστά νομίζω πως μπορουν να μπουν ακόμα και 2 80αρια ανεμιστηράκια, και ας μένει το καπακι ανοιχτό, δεν μπορεί τα ψάρι να πηδηξει έξω έτσι και αλλιώς

Katerinakat 16-07-15 12:22

Ενταξει αυτο θα το μεταφερω στον ειδικο γιατι δεν τα καταλαβαινω αυτα 😝

Κωστας Malawi 16-07-15 18:03

και ενα τετοιο με ανοιχτο καπακι δεν μπορει ρε παιδια να βαλει προσωρινα??
http://www.petsupermarket.gr/2891/%C...-7w-small.html

Τάκης 16-07-15 22:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από tyrinthos (Μήνυμα 894870)
και ενα τετοιο με ανοιχτο καπακι δεν μπορει ρε παιδια να βαλει προσωρινα??
http://www.petsupermarket.gr/2891/%C...-7w-small.html

Βρε Κώστα κάνουν δουλειά αυτά ; Φοβάμαι πως πιο πολύ η φασαρία τους παρα η δουλειά που κάνουν

Κωστας Malawi 16-07-15 22:35

βασικα κι εγω φοβαμαι οτι δεν θα ειναι τιποτα το αξιολογο αλλα το ειπα γιατι μεχρι που να φτιαξουν καποια κατασκευη με μετασχηματιστη και ανεμηστιριακια το κακομοιρο το χρυσοψαρο θα σκασει απο τη ζεστη..

tsala 17-07-15 20:10

δεν ειναι τπτ..
2 τρυπες στο πισω καπακι θα εκανα εγω...
ενα τροφοδοτικο 12v και 2 80ρια ανεμηστηρακια..
οι ενωσεις ειναι πολυ ευκολες (υπαρχουν και στο forum)

Katerinakat 18-07-15 18:05

Θα παμε αυριο να τα παρουμε ολα και νομιζω μεχρι την κυριακη θα το χουμε τελειωσει..νομιζω ξερουμε πως να το κανουμε
-------------------------
Ετοιμο και το ανεμιστηρακι και το νερο εχει πεσει στους 26 βαθμους :smt020
Το μοναδικο που μενει ειναι τα τεστ...τα οποια εκανα τη βλακεια οταν τα παραγγειλα να πω οτι θα τα πληρωσω σε τραπεζικο λογαριασμο και τωρα λογω της καταστασης δεν μου τα στελνουν και την τριτη φευγω...

Τάκης 18-07-15 20:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Katerinakat (Μήνυμα 894933)
Ετοιμο και το ανεμιστηρακι και το νερο εχει πεσει στους 26 βαθμους :smt020

Πολύ ωραία, τώρα να έχεις υπόψη σου πως αν αφήνεις νερό σε κουβα για να κάνεις αλλαγές θα πρέπει να ρίχνεις και λίγο κρύο νερό στο κουβά για να το φέρνεις στην ίδια θερμοκρασία με το νερό του ενυδρείου και λίγο μικρότερη (0,5 - 1 βαθμό)

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Katerinakat (Μήνυμα 894933)

Το μοναδικο που μενει ειναι τα τεστ...τα οποια εκανα τη βλακεια οταν τα παραγγειλα να πω οτι θα τα πληρωσω σε τραπεζικο λογαριασμο και τωρα λογω της καταστασης δεν μου τα στελνουν και την τριτη φευγω...

Αυριο θα ανοίξουν οι τράπεζες (θεωρητικά)
Εχεις φροντίσει για τη περίοδο που θα λείπεις ποιος θα ρίχνει μια ματιά στο ενυδρείο ; τάισμα ; αναπλήρωση λόγω εξάτμισης ; αλλάγες νερού ;
Το ενυδρείο σου για λίγο καιρό θέλει παρακολούθηση ακόμα

Katerinakat 19-07-15 08:30

Θα φυγω για εφτα μεερες και το αλλαξα χθες..δεν υπαρχει καποιος να το αλλαξει αλλα θα ναι απο τις πρωτες δουλειες που θα κανω οταν γυρισω ταισμα ναι..τωρα για τα υπολοιπα αφου γυρισω δεν θα λειπω και πολυ μια βδομαδα
Να παρω τεστ αυτα με τα χαρτακια που πουλανε μεχρι να γυρισω να παρω τα αλλα η δεν αξιζει;

Τάκης 19-07-15 12:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Katerinakat (Μήνυμα 894988)
Να παρω τεστ αυτα με τα χαρτακια που πουλανε μεχρι να γυρισω να παρω τα αλλα η δεν αξιζει;

Πεταμένα λεφτα, δεν αξιζουν , αναξιόπιστα, και δεν έχουν για αμμωνία

Katerinakat 16-09-15 15:05

Γεια σας!! Ευτυχως εχω καιρο να παρατηρησω καποιο προβλημα..παρολα αυτα τις τελευταιες δυο μερες το ψαρακι μου καθετε στο βυθο σε μια γωνια ακινητο..οταν μπαινω στο δωματιο και με βλεπει ομως αρχιζει να κολυμπαει κανονικα..δεν εχει μειωμενη πρεξη ουτε εχει αλλαξει κατι στη κολυμβηση του ουτε εξωτερικα..εψαξα αρκετες φορες γ αυτα τα τεστ που μου πατε αλλα δεν τα βρηκα πουθενα και η αληθεια ειναι οτι ειχα πολλα τρεχαματα και δεν ασχοληθικα οσο επρεπε...παω τωρα να παρω για να μετρησω την αμωμια αλλα τι μπορει να ειναι αυτο; Οταν με βλεπει εμενα κολυμπαει κανονικα

Τάκης 16-09-15 15:32

Καλησπέρα Κατερίνα
τεστ μπορείς να δεις αυτό
http://www.zoo-zoo.gr/index.php?page...k=1&Itemid=180
από τις καλύτερες τιμές που έχω δει
Κάθετε συνέχεια κάτω ; Μήπως ξεκουράζεται ; Μήπως έχεις πολλές ώρες τα φώτα αναμμένα ; Και τα δικά μου κάποια στιγμή κάθονται και ξεκουράζονται, δεν κολυμπάνε όλες τις ώρες.
Δοκίμασε να κάνεις μια γενναία αλλαγή, μη τη τσιγκουνευτείς, μόνο πρόσεξε το φρέσκο νερό να έχει ίδια θερμοκρασία με του ενυδρείου

Katerinakat 16-09-15 15:55

Κανω αλλαγη νερου καθε βδομαδα περιπου το 30% μπορει και να ξεκουραζεται γιατι τωρα που πηγα και το ειδα κολυμπαγε και ας μην ημουν εκει..πηγα σε ενα μαγαζι και μου πε το παιδι εκει οτι για να μην αγορασω τοσα πραγματα και να μην κανω παραγγελιες να παω να μου μετραει εκει το νερο οποτε θελω..παω τωρα και θα δειξει μου πε να βαλλω βακτηρια αν χρειαστει

Τάκης 16-09-15 15:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Katerinakat (Μήνυμα 899175)
Κανω αλλαγη νερου καθε βδομαδα περιπου το 30% μπορει και να ξεκουραζεται γιατι τωρα που πηγα και το ειδα κολυμπαγε και ας μην ημουν εκει..πηγα σε ενα μαγαζι και μου πε το παιδι εκει οτι για να μην αγορασω τοσα πραγματα και να μην κανω παραγγελιες να παω να μου μετραει εκει το νερο οποτε θελω..παω τωρα και θα δειξει μου πε να βαλλω βακτηρια αν χρειαστει

Γιατι να βάλεις βακτήρια ; Δεν χρειάζεται, και δεν θα κάνουν τίποτα έτσι και αλλιώς.
Προτίμησε να αγορασεις τα τεστ και οχι βακτηρια και τετοια ματζουνια και ζουμια

Katerinakat 16-09-15 16:31

Εκανα μετρηση του νερου και μου ειπε αυτος οτι το νερο ειναι τελειο και οτι δεν εχει ουτε αμωνια ουτε τιποτα..δεδομενου οτι η τελευταια αλλαγη νερου ηταν το σαββατο..μου πε απλα οτι θα χει βαρεθει τη ζωη του το ψαρι..αρα ολα καλα ετσι;

Τάκης 16-09-15 16:37

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Katerinakat (Μήνυμα 899178)
Εκανα μετρηση του νερου και μου ειπε αυτος οτι το νερο ειναι τελειο και οτι δεν εχει ουτε αμωνια ουτε τιποτα..δεδομενου οτι η τελευταια αλλαγη νερου ηταν το σαββατο..μου πε απλα οτι θα χει βαρεθει τη ζωη του το ψαρι..αρα ολα καλα ετσι;

Μάλλον, παρακολουθησε το λίγο μόνο , τίποτα άλλο.
Και με το φίλτρο που έβαλες δύσκολο να έχει αμμωνία.
Οταν βλέπεις κάτι που δεν σου αρεσει ή σου κάνει εντύπωση η πρώτη κίνηση είναι τεστ στο νερό και μια αλλαγή νερού

Katerinakat 16-09-15 16:44

Ωραια ευχαριστω παρα πολυ και παλι :P !!

Katerinakat 23-09-15 14:10

Το λυπαμαι το καημενο που καθεται ετσι...μηπως να παρω καποιο αλλο ψαρακι για να ξαναζωντανεψει; Γτ φαινεται πολυ στεναχωρημενο

Κωστας Malawi 23-09-15 14:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Katerinakat (Μήνυμα 899979)
Το λυπαμαι το καημενο που καθεται ετσι...μηπως να παρω καποιο αλλο ψαρακι για να ξαναζωντανεψει; Γτ φαινεται πολυ στεναχωρημενο

τι στεναχωρια εχει βρε Κατερινα?το φαι του το τρωει κανονικα?

Katerinakat 23-09-15 14:42

Κανονικοτατα απλα ειναι μονο του και καθεται στο βυθο γιατι δεν εχει τι να κανει

Κωστας Malawi 23-09-15 14:46

πολυ παραξενο..χρυσοψαραδεεεεεεςςςς βοηθατε:)
κανονικα θα επρεπε να ψαχουλευει ολη μερα..

Katerinakat 23-09-15 15:01

Τη μιση μερα ψαχουλευει την αλλη μιση καθεται στον πατο.. Δεν ξερω θα ελεγα να παρω καποιο ψαρακι ακομα ...

Τάκης 23-09-15 15:24

Τα χρυσόψαρα είναι κοινωνικά ψάρια , όχι κοπαδοψαρα, και όταν είναι μονα τους είναι κάπως μαζεμενα, αλλά αν δεν έχεις καταληλο χώρο είναι χειροτερο να βάλεις και άλλο μαζι , για αυτο γινομαστε κακοι και λέμε πως τα χρυσόψαρα θελουν χώρο, γιατι ποτε δεν θα βάλεις μονο 1 και αν βαλεις και 2ο μετα θες και 3ο κοκ. Χώρο, χώρο , χώρο

Efh 23-09-15 15:26

αν το ενα σου ψαρι δεν ειναι καλα
δεν θα ειναι ουτε και το δευτερο σε λιγο καιρο αφοτου μπει στο ενυδρειο
μιλαω καθαρα απο εμπειρια!

για να βαλεις κι αλλο θα πρεπει να εισαι 10000000000000000% σιγουρη οτι ολα ειναι ενταξει και να εχεις ολες τις παραμετρους σωστες και να εχει τρεξει λιγο καιρο το ενυδρειο και να εχεις σταθερες τις ρουτινες σου
ταισμα καθαρισμο κλπ κλπ

και εννοειται οτι στα λιτρα σου πολυ δυσκολα μπαινει 2ο , οσο ειναι μικρα σε μεγεθος ακομα ναι, αλλα σκεψου τι θα γινει οταν φτασουν στο τελικο μεγεθος...δεν θα χωρανε
και θα εχει συνεπειες αυτος ο περιορισμος χωρου -> στρες, νανισμος ....αιφνιδιες θνησιμοτητες κλπ

Katerinakat 23-09-15 15:39

Εχετε δικιο :/

Τάκης 23-09-15 15:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Katerinakat (Μήνυμα 899990)
Εχετε δικιο :/

Βρε Κατερινάκι, δεν έχεις χώρο να βάλεις ενα 100αρι ενυδρείο, αρκει να έχει 80 εκατοστα μήκος, και βάζεις άλλο ενα (ΜΟΝΟ ΕΝΑ) ψαράκι ακομα, το φίλτρο που σου έδωσε ο Κώστας θεωρώ πως φτάνει

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:05.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02241 seconds with 10 queries