Παράθεση:
Εγώ απλά αναφέρθηκα στο γεγονός πως στον συγκεκριμένο Καυκά, έπεσα σε άσχετους Οπως έγραψε πιο πάνω ο stanisalus18, όλα είναι θέμα υπαλλήλου και καταστήματος, γι αυτό και δεν δικαιούμαι να το γενικεύσω |
Παράθεση:
Θενξ για την πληροφορια. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν παιζει ρολο στην ονομασια τους, το μηκος, το ποιο συζηταω εν μερει (λογω juwel ιδιαιτερου μηκους εν προκειμενω). Ρωτησες πχ αν ειχαν 120 εκ, 105 εκ, 89εκ κλπ (juwel μηκη), grolux και aquastar? |
Ρίξτε μια ματιά και εδώ.
Έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση και μπορείς να πάρει και μια λάμπα μόνο... το λέω γιατί έχω βαρεθεί και εγώ να μου λένε για 10άδες και 20άδες παραγγελίες. ΥΓ. Σπύρο το ενυδρείο είναι κουκλί ότι λάμπες και να βάλεις. |
Παράθεση:
Τις 24watt τις απλές τις έχει σε δυο διαστασεις 55 & 56 cm :sad: Ενώ για την ενυδρειακή GroLux αναφέρει 56 cm Ενώ η ακριβής διάσταση των περισσοτέρων 24watt - απ όσο ξερω - ειναι 54,9 δλδ 55 cm |
Αυτό που λες δεν το ξέρω, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν 2 λάμπες στα 24 watt με μόνο 1cm διαφορά.
Εγώ πριν 1 μήνα πήρα Τ5 24 watt (56cm) και έχει άλλη μια στα ίδια watt στα 45cm. |
Παράθεση:
Αλλά το 45 απο το 55 το ξεχωρίζεις ευκολα Ενώ στο 55 & 56, δεν ξερω αν κάνει λαθος σε κάποια απ τις δυο καταχωρήσεις Αρα χρειάζεται επικοινωνία...με το κατάστημα Ευχαριστώ πάντως. Δεν το ηξερα το site ;) |
Παράθεση:
Απλα υπολογιζουν στο ενα και τα ποδαρακια. Στα αναλυτικα specs της λαμπας, κανονικα αναγραφονται και οι δυο διαστασεις, με και χωρις. ------------------------- Το "εχω" το λαμπομαγαζο. Καλες τιμες. Απλα ειναι στην Κρητη και οτι αυτο συνεπαγεται, με μεταφορικα, μερες παραδοσης, κλπ. Ο σκοπος ειναι να βρουμε και φυσικο καταστημα κοντα μας, με διαθεσιμοτητα και καλες τιμες για επιτοπου αγορα. |
Όχι Σπύρο, στην Αθήνα είναι, κοντά στην Άβυσσο... Παρασίου 21, μεταξύ Λιοσίων και Αχαρνών.
Εγώ τα παραγγέλνω τηλεφωνικά και πάω και τα παίρνω όταν τα έχουν. Μικρό μαγαζί αλλά πολύ εξυπηρετικοί άνθρωποι. |
Παράθεση:
Να'σαι καλα. Να με την κουβεντα μια ακομα επιλογη. Εχουμε και λεμε λοιπον - Λαμπομαγαζο Παρασίου 21 Αθήνα αναμεσα σταθμων Βικτωρια-Αττικη. - Τσουκατος Σφακτηριας 5 λιμανι Πειραια - Λεντζος Εμ Μπενακη 3 Ομόνοια και Τσαμαδου 37 Πειραιά, - και να συμπληρωσω και τον baibakis Γρ. Λαμπράκη 372 στην Νικαια. Μπορει να γινει και αποκοπη η νεα συζητηση περι "Ενυδρειακες λαμπες Sylvania Grolux και Aquastar στην Αττκη" σε αλλο θεμα για να μη χαθει εδω. |
απο το λέντζο στην ομονοια ειχα αγοράσει και τη δικη μου grolux για rio125 28w 59cm
γνωρίζετε αν βγαίνει και η aquastar τόσο..ή καποια αλλη που να μας κάνει κ αν κανενα απο τα παραπάνω μαγαζιά που αναφέρετε φαίρνει σε αυτη τη διασταση (28w 59cm) για να παρω κανα 2 να υπάρχουν ? |
Βγαινει και σε aquastar οπως και σε grolux.
Απλα παρε τηλ να δεις ποιος την εχει ή μπορει να στη φερει. |
Παράθεση:
http://www.lampomagazo.com/p.Lampa-F...l#.U4Du2yjb5Jc http://www.lampomagazo.com/p.Lampa-F...l#.U4Du3yjb5Jc http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0 Ακυρο : Αυτες ειναι 56αρες (cm) και 24watt |
To εχω ξαναπει , και σε αλλο αρθρο ....
Γιατι δεν δοκιμάζεται απλές λαμπες.. osram ή philips? Ολα μου τα ενυδρεια τα τρεχω με απλές λάμπες... απο 4000κ εως και 8000κ .... Και εχω δοκιμασει τα πιο απαιτητικα φυτά.... :confused: |
Αν κάποιος επιλέγει λάμπα με βάση την ανάπτυξη των φυτών τότε είναι λογικό να επιλέξει κάποια λάμπα ειδική για φυτά γιατί είναι σαν να πολλαπλασιάζει την ισχύ της σε watt, χωρίς το επιπλέον κόστος κατανάλωσης και ψύξης. Δηλαδή, σε βάθος χρόνου, οι ειδικές λάμπες είναι μάλλον οικονομικότερες.
Επειδή στα περισσότερα ενυδρεία με 'μαμίσιο' φωτιστικό τα watt/λίτρα είναι σχετικά χαμηλά, η επιλογή ειδικής λάμπας με πολλά par/lt είναι μονόδρομος αν θέλεις φυτεμένο με όχι μόνο εύκολα φυτά. Αν κάποιος επιλέγει με βάση το χρώμα (όπως, νομίζω, ο delta66, που δεν έχει απαιτητικά φυτά) τότε ναι, του εμπορίου είναι μάλλον καλύτερες, αλλά από την άλλη, δύσκολα θα βρεις τις περίεργες διαστάσεις (μήκη) που απαιτούν τα jewel. |
Παράθεση:
Μου κινεις την περιεργια με τις απαντησεις σου,απο θεωρια ειμαι πληρες.... Οποτε πάμε σε πραγματικά στοιχεια, δεν θέλω να χαλασω το θέμα του Σπυρου... Μου λες για par / lit αλλα δυστηχως χωρίς αριθμους χωρις στοιχεια δεν γινεται... να το αναπτυξουμε... Δεν εχω μετρησει , ποτέ μου par σε ενυδρειο , αλλα καποια στιγμη θα το κάνω. Πως ξερεις σιγουρα οτι οι ¨ενυδρειακες " εχουν υψηλοτερα par απο τις απλές λαμπες αν δεν το εχεις μετρήσει ?? :rolleyes: Οπως σου ειπα και παραπανω απο θεωρια εχω διαβασει αρκετα, στην πραξη ειναι το θέμα... :D Ας ανοιξουμε ενα θέμα... για να μην χαλάμε το θέμα του Σπυρου. Sorry Σπυρο, αν θελει καποιος συντονιστης να το διαγραψει το παραπάων δεν εχω προβλημα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Απο εκει και μετα, μπορω πλεον και δοκιμαζω διαφορες, χωρις περιορισμο juwel μηκους. Εβαλα 840 (4000Κ) + 865 (6500Κ). Θερμο φως, πολυ καλο για αμαζωνιο κλπ (ρωτησα και για 9 σειρα αντι 8, αλλα δεν βρηκα - θα βρω και θα τις δοκιμασω κι αυτες). Πιο πολλα απο 6500Κ δεν βρηκα σε κοινες λαμπες. Δοκιμασα aquastar (10000Κ) με 840 για να "ασπρισω" το φωτισμο λιγο. Δεν. Εβαλα aquastar με 865, πολυ ασπριλα. Τωρα εβαλα aquastar με grolux. Ροζ το φως κλασσικα. Καμια σχεση η Τ8 aquastar που φαινεται εδω http://saurama.aqua-web.org/pages/11...iaAquastar.htm με την Τ5 που πηρα. Mου το εκανε πολυ ψυχρο το φως. Λευκο-μπλε Στο αλλο ενυδρειο εχω Τ8 grolux (ροζ) με Τ8 arcadia freshwater (λευκοπρασινη) και ειναι σουπερ. Δεν ροζιζει. Η Gro απλα γλυκαινει το λευκοπρασινο της freshwater χωρις να την παταει kai ισσοροπει το χρωμα του φωτισμου. Ειναι πολυ κοντα στον καλυτερο συνδυασμο που εχω δοκιμασει, Τ8 original tropical (ροζ κι αυτη) + freshewater της Arcadia. Το σκεφτομαι πολυ συχνα τελευταια να γυρισω σε Τ8. Και λιγοτερα βατ και πιο γλυκος φωτισμος, για τα γουστα μου και τις απαιτησεις των ενυδρειων μου, στο ιδιο μηκος λαμπας. |
Παράθεση:
Μάλιστα μου είπαν ότι έχουν σχεδόν όλους τους κωδικούς της Sylvania ετοιμοπαράδοτους (ενυδρειακές Grolux & Aquastar), αλλά ακόμα και να τους είχε τελειώσει το διαθέσιμο στοκ του καταστήματος παραγγέλνανε από τις αποθήκες τους και ο πελάτης θα την είχε σε 1-2 εργάσιμες τη λάμπα που επιθυμούσε. Υ.Γ. το έχω ξαναναφέρει σε αρκετά άλλα ποστς ότι "μπακαλίστικες" πολιτικές τύπου Καύκα με τις 10άδες, τις 20άδες, τις 100άδες κλπ θα τους δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και θα χάνουν μόνιμα πελατεία (όχι ότι αυτό δε συμβαίνει ήδη με τις διαστάσεις που έχουν πάρει οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα..) Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι υπάρχουν αδυναμίες και δυσκολίες για τις επιχειρήσεις τις εποχές που διανύουμε αλλά μετά μη μου κλαίγονται αν δεν έχουνε κόσμο εξ' αιτίας αφ' ενός μεν της "πολιτικής" τους αυτής και αφ' ετέρου επειδή προσλαμβάνουν το κάθε άσχετο και "ώχου βαριέμαι" προσωπικό... ------------------------- Παράθεση:
Το καλύτερο θα ήτανε να μεταφέρει κάποιος συντονιστής αυτούσιες τις δημοσιεύσεις μας σε νέο θέμα με τον τίτλο που έβαλε ο Σπύρος, για να "καθαρίσει" το παρών θέμα και για να μη χαθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες που συζητάμε και για να μπορέσει να τις βρίσκει ο κάθε νέος χομπίστας που αντιμετωπίζει το ίδιο ζήτημα με τον φωτισμό των Juwel ενυδρείων. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:01. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board