Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   ΚΙΧΛΙΔΕΣ ΣΕ 50 ΛΙΤ. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15302)

jstiva 23-02-07 13:52

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Ζ_Χ (Μήνυμα 151098)
Και εγώ τώρα μετατρέπω ένα 60 λίτρο σε περιβάλλον mini-tanganyika.
neolamprologus multifasciatus,κογχύλια,Αμμος θαλλάσης και λίγες πετρούλες.
Πιστεύω να έχει πολλή ενδιαφέρων.

Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ποστάρω και εγώ εδώ....
Συγχωρήστε με για την επιμονή μου αλλά θέλω να είμαι όσο το δυνατό πιο σίγουρος για αυτά που κάνω.

Εχουμε και λέμε ενυδρείο 60Χ30Χ30 με εξωτερικό φίλτρο ΕΗΕΙΜ.
Λάμπα 18W της Sera (λίγο μεγάλη μου φαίνεται για ενυδρείο χωρίς φυτά αλλα που να την αλλάζω τώρα...)
Πετρούλες ωραιότατες ασβεστολιθικές από τα Κανάκια Σαλαμίνας(αφού καθαριστούν καλά καλά)
Αμμος ψιλή λευκή αγορασμένη από το pet shop (Εχουν μήπως οι μάντρες οικοδομών για να κάνω και οικονομία? :p )
Ψαράκια ο Νidal μου σύστησε lamprologos Occelatus (occelatus το θυμάμαι καλά για το πρώτο το lamprologos έχω αμφιβολίες...) λέω για 5-6 σε αριθμό...
Φόντο απομίμηση πέτρας - έχω δει κάτι τέτοιο σε ενυδρεία Juwel.
Και τέλος Κοχύλια από αυτά τα μεγάλα τα Κρητικά σαλιγκάρια που κυκλοφορούν στην αγορά του Πειραιά...Θα κάνω και την ωραία σαλτσούλα...

Μου διαφεύγει κάτι? Καμμιά ιδέα να μειώσουμε το κόστος ή να φτιάξουμε κάτι καλύτερο? Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τέτοια ψάρια?

koulio 23-02-07 15:01

δεν ξερω ποιος μπορει να φερει ή εχει φερει αλλα δεν θα τα βρεις και τοσο ευκολα....

υπαρχουν καποια μελη που εχουν κανει αναπαραγωγες σε neolamprologus multifasciatus ( αν θυμαμε καλα ) για κανε μια αναζητηση...

μια παρατηρηση σε τοσα λιγα λιτρα 5-6 ατομα απο shelldwellers ειναι οριακα εως απαγορευτικα .....

ειχα παλια οσελεατους σε 100 λιτρα 6-7 ατομα για 2 χρονια και να σκεφτεις
η διαμονη μεταξυ τοσων ατομων δεν ηταν και πλεον καλυτερη ....

jstiva 26-02-07 14:05

Ενα τυχαίο αριθμό είπα... και 4 να βάλω αρκετά μου είναι... Το θέμα είναι να τα βρούμε και να φτιάξουμε ένα ωραίο ενυδρείο....

mmbuna 26-02-07 15:12

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από jstiva (Μήνυμα 156623)
Φόντο απομίμηση πέτρας - έχω δει κάτι τέτοιο σε ενυδρεία Juwel.

Θα σου έλεγα να το αποφύγεις τελείως από θέματα αισθητικής (ειδικά αυτά της Juwel) και από θέμα καθαρίσματος (από πίσω του)...

Οπως είπε και ο σύνδρομος, θα πρέπει να ελέγξεις λιγάκι τον πλυθησμό που θέλεις να βάλεις.

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από jstiva (Μήνυμα 156623)
Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα ποστάρω και εγώ εδώ....

Τέλος, δεν είναι εύλογο να κάνεις 'πειρατεία' σε άλλων τα πόστ, άνοιξε δικό σου να μπορείς και να το παρακολουθείς καλύτερα ;)

Z_X 26-02-07 15:28

Γειά,
εγώ θα σου πρότεινα να προσέξεις τον αριθμό και το φύλο που θα βάλεις μέσα γιατί τα λίτρα σου είναι οριακά.
Και στο θέμα της διακόσμησης άμμο,πετρούλα και κοχύλια ανάλογα και με το είδος που θα βρείς βέβαια(άλλες ανάγκες ο neolamprologus multifasciatus και άλλες ανάγκες ο neolamprologus brevis κτλ).

georgetax 26-02-07 17:53

όπως Χρήστο ποίες είναι οι σημαντικές διαφορές τούς?αυτών των δυο ειδών που αναφέρεις?

mikenuke 26-02-07 17:58

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mmbuna (Μήνυμα 157328)
Τέλος, δεν είναι εύλογο να κάνεις 'πειρατεία' σε άλλων τα πόστ, άνοιξε δικό σου να μπορείς και να το παρακολουθείς καλύτερα ;)

ωραιο αυτο ...

Z_X 27-02-07 01:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από georgetax (Μήνυμα 157348)
όπως Χρήστο ποίες είναι οι σημαντικές διαφορές τούς?αυτών των δυο ειδών που αναφέρεις?

Ο brevis αναπαράγεται σε κοχύλι άλλα θέλει και την πέτρα για προστασία(όπως και τα μικρά του).
Ενώ ο multifasciatus ζεί και αναπαράγεται σε κοχύλι και τα μικρά του ζούν σε κοχύλια και κάτω απο αυτά φτιάχνοντας μικρά τούννελ .:D
Ο μικρός μου (1,5cm) έσκαψε σε λίγες ώρες μία τρύπα με διάμετρο 3-4cm και βάθος 4-5 cm.
Απίστευτο.:smt108

jstiva 27-02-07 10:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mmbuna (Μήνυμα 157328)

"Πειρατεία" :confused: ? Ζητώ συγγνώμη αν το βλέπεις έτσι... Εγώ απλά το είδα "οικονομία" δημοσιεύσεων στο forum, μια που αυτό που ήθελα να ρωτήσω ήταν πολύ "ίδιο" με το θέμα που είχε τεθεί εδώ.

Αν δηλαδή ακούσεις μερικούς φίλους σου να συζητούν κάτι που σε ενδιαφέρει και σένα και μπεις και εσύ στην συζήτηση είναι "πειρατεία"?

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου πάντως σε άλλα φορουμ λέει ότι δεν ανοίγεις άλλο ίδιο θέμα, αν εδώ ισχύουν διαφορετικές συνήθειες τότε mea culpa...

Οσο αφορά τον αριθμό των ψαριών τώρα να πω ότι θέλω να αναπαράγω αυτό ακριβώς που λέει εδώ http://www.tsamisaquarium.gr/Selides..._ocellatus.htm μια που η εμπειρία μου είναι τέτοια που δεν μου επιτρέπει να ξεφεύγω (προς το παρόν τουλάχιστον...) από μη "πεπατημένους" δρόμους

gwgw 27-02-07 10:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από jstiva (Μήνυμα 157496)
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου πάντως σε άλλα φορουμ λέει ότι δεν ανοίγεις άλλο ίδιο θέμα

συμφωνω και γω...
και αλλωστε ειναι πολυ καλο για καποιον νεο που θελει να φτιαξει κατι αναλογο..
θα μπει σε ενα θεμα και θα διαβασει οτι χρειαζετε

Z_X 27-02-07 10:42

Φαντάζομαι πλάκα θα έκανε.:smt036
Πάρτε μια φώτο για να χαλαρώσουμε
http://img206.imageshack.us/img206/7703/img4824pf6.jpg
Ειμαι εθισμένος τελικά
:smt106 :smt106 :smt106 :smt106

gwgw 27-02-07 10:46

ρε συ χρηστο..εχουν τοσο ομορφα χρωματα ή ειναι η μηχανη σου τοσο καλη που τα δειχνει τοσο εντυπωσιακα?

Z_X 27-02-07 11:15

Να σου πώ της μέχρι τώρα εντυπώσεις μου.
Χρώματα δέν μπορώ να πώ οτι έχει φοβερά(τα ματάκι του είναι μπλέ το σώμα του έχει ένα ανοιχτό γρι χρώμα που το διαπερνούν κάθετες μπειζ γραμούλες),το σχήμα του είναι πολύ ωραίο.
Τα έχω μία εβδομάδα και έχω παρατηρήσει οτί τα θυληκά έχουν μία τυπική σχέση μεταξύ τους,έχουν πιάσει απο ένα μέρος και περιμένουν τον πασά να περάσει.
Είναι αρκετά στρεσαρισμένα(με το παραμικρό μπαίνουν στα κοχύλια τους)αλλά μεταξύ τους δέν μαλώνουν.
Με προβληματίζει το ταίσμα γιατί όταν έρθει μπροστά τους το φαι το τρώνε,εάν πάει παραπέρα δέν το ακουμπάνε και μένει κάτω.
Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να κυκλοφορουν πιο άνετα και να τρώνε πιο καλά.
Πάντως στα λίτρα μου μόνο ένα αρσενικό και θα το πώ νόμος.
Τώρα η φώτο είναι πολύ καλή αλλά την έχω μάθει τόσο καλά που η ποιότητα της φωτο βγαίνει πακέτο πλέον και όχι μόνη της.:D

mikenuke 27-02-07 11:51

τι τους ταιζεις?εγω τους ειχα πολυ καλομαθημενους, μονο Dr. Basleers τρωνε, και αραια και που κανα φιλαρακι, οντως οταν ειναι στρεσσαρισμενα δε πανε να μαζεψουν τροφη απο κατω, οταν ειναι σε φυσιολογικες συνθηκες τρωνε πιο γρηγορα και δε μενει πολυ κατω. απο κει και επειτα αναλαμβανουν τα σαλιγκαρια να καθαρισουν τα απομειναρια.

Z_X 27-02-07 11:56

Γειά σου Μιχάλη :D
Τους ταίζω φιλαράκι μέχρι τώρα,αλλά πές μου τι να πάρω γιατί θα πεινάσουν στο τέλος.

Z_X 27-02-07 12:18

Μιχάλη πές μου σε παρακαλώ και στα μωράκια που μόλις είδα τι θα δώσω
-+9 -+9 -+9 -+9

gwgw 27-02-07 12:21

:smt038:smt038:smt038:smt038 μπραβο!!!!!!!!!!

να και η πρωτη γεννα!!!:smt040:smt040

mikenuke 27-02-07 12:47

Πεταξου μεχρι τον Γρηγορη στην Αρχαιολογικου μουσειου και παρε τροφη, Dr. Basleers, το μικροτερο μεγεθος κοκκου, και ταιζε απο αυτο. Μη παρεις μεγαλο κουτι. παρε ενα μικρο, οχι το μικροτερο, το αμεσως επομενο.
τιποτα αλλο...εγω ποτε δεν ταισα κατι ειδικο, για να κρατησω μωρα.
Τωρα αν εσυ θες να παιδευτεις ή να κανεις παραγωγη για εμποριο!Υπαρχουν τροφες για μωρα, αλλα δε χρειαζεται, μη βιαζεσαι.

Ρε τι αρσενικο σου δωσα ρε! 3 κιλα @@!!!!!! Χαχαχαχα

Z_X 27-02-07 13:00

Ασε με τσίγκινο σώβρακο περνάω μπροστά απο το ενυδρείο πλέον,δέν παίζετε.:D

Z_X 27-02-07 14:58

http://img100.imageshack.us/img100/3521/p1010084yi0.jpg

Το άνοιγμα του κοχυλιού είναι 2cm

georgetax 27-02-07 18:30

:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041 μπράβο Χρήστο συγχαρητήρια.άντε ετοιμάστηκα έστρωσα και είμαι σε λίγες μερε4σ έτοιμος.ζηλεύω θέλω και εγώ.:cool::cool::cool: ποσά μωρά έχεις τελικά?
Μιχάλη τι σαλιγκάρι έχεις μέσα για οδοκαθαριστή??????????

mikenuke 27-02-07 19:08

Εχω μερικα Zebra Snail ξεκινησα με 4-5 και μου εμειναν κανα 2, η αληθεια ειναι οτι μετανιωσα οταν τα εβαλα.το πρασινο που ειχε πιασει σε ολες τις πετρες και τα κοχυλια ηταν πιο ωραιο απο το καθαρο που ειναι τωρα.
Προσφατα εβλεπα και τις παλιες φωτο προ ζεμπρα και παλι νοσταλγουσα!
Να δουμε πως θα σε βολεψουμε και σενα τωρα με κατοικους...

george 27-02-07 23:50

Δεν μου τα φέρνεις την Κυριακή αν δε τα θέλεις ; ;)

mikenuke 28-02-07 00:18

Μπα, μαλλον τα θελω...φοβαμαι μην μετανιωσω αν τα βγαλω.

jstiva 28-02-07 13:01

Τα συγχαρητήρια και από εμένα για την γέννα... Ζηλεύω.....:mad:

Z_X 28-02-07 13:24

Το θέμα είναι ότι υποψιάζομαι οτι ήρθε μαζί με τους άλλους.
Εχω δεί μόνο ένα,καμία θυληκιά δέν φυλάει το κοχύλι που βρισκεται(ενώ υποθετικά γεννάει,μετα απο τρείς μέρες τα αβγά σπάνε και μέχρι να κολυμπήσουν μόνα τους η μάνα κάθεται πάνω απο το κοχύλι και τα φυλάει)
Αυτό δέν φαίνεται να είναι μίας εβδομάδος,άρα μάλλον ήρθε παρέα στην μεταφορά.

georgetax 28-02-07 15:35

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mikenuke (Μήνυμα 157611)
Να δουμε πως θα σε βολεψουμε και σενα τωρα με κατοικους...

δες τι έχεις το αρσενικό μας ζορίζει και μακάρι να βρεις και από ότι κατάλαβα το βαρβάτο τον άντρα τον βαρύ τον πήρε ο Χρήστος:D:D:D

georgetax 03-03-07 20:34

neolamprologus brevis
ή
neolamprologus multifasciatus

παιδιά οποίος βρει άκρη για να βρω τέτοια ψάρια ας σφυρίξει:smt034:smt034:smt034

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 10:28.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02309 seconds with 10 queries