Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Bettas (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=39)
-   -   αρρωστος μονομαχος!! τι κανουμε? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=10311)

Mariel 16-03-06 01:11

θα το δοκιμασω κι εγω αυτο Ντινο γιατι εχω πιει κι εγω ουκ ολιγο νερο.....:smt009

Σωτηρη, αν ειναι αυτο που λες,δεν πρεπει να κανει θεραπεια με κατι?

netblues 16-03-06 08:11

Αυτο με το νερο που λες εξηγει τις αποριες διαφορων κατα καιρους.. :D:D
(Μα τι πινει και δεν μας δινει κλπ)

Η θεραπεια που προτεινεται ειναι με ισχυρα αντιβιωτικά και δεν έχει γινει και τίποτε κυρίως γιατι όταν υπάρχουν πλεον συμπτωματα που φαίνονται ειναι πλέον πολύ αργά.

Εξαλλου δεν ειμαστε καθολου σιγουροι για το αν ειναι αυτό.

notos 16-03-06 11:53

ΟΚ... Ας ελπισουμε λοιπον οτι δεν κολλησα ετσι; θα το ξερω σε 6 εβδομαδες... Αν κολλησα θα το τηγανησω το ψαρι!!! (αστειευομαι)

Mariel 17-03-06 01:39

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues
Αυτο με το νερο που λες εξηγει τις αποριες διαφορων κατα καιρους.. :D:D
(Μα τι πινει και δεν μας δινει κλπ)

αυτο δεν παει για μενα,ε?:smt075

μπα,δε νομιζω να παθεις τιποτα...αν ηταν ετσι τωρα εγω δε θα'μουν εδω :smt095

notos 17-03-06 11:18

:smt059μη βαρας καλε ειμαι αθωα!!! δεν ειπα τιποτε για σενα!

dim 17-03-06 18:03

χαλαρώστε λιγάκι κορίτσια. καταρχήν και να κολλήσεις υπάρχει θεραπεία αλλα κρατάει κάτι μήνες. δεν είπε κανείς ότι πεθαίνεις. κατα δεύτερον αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής δεν υπάρχει λόγος ανυσηχίας.
όποιος έχει σκυλάκι ή γατάκι δεν κυνδυνεύει να κολλήσει εχινόκοκκο , ή παπαγαλάκια δεν κυνδυνεύει να κολλήσει μια αρρώστεια σοβαρή στους πνεύμονες αν θυμάμαι καλά ή αν έχεις ιγκουάνα πάλι μπορείς να κολλήσεις κάτι σοβαρό και γενικώς με όλα τα ζωάκια υπάρχει κάποιος κίνδυνος ο οποίος ελαχιστοποιήτε αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.
δεν ρουφάμε με το λάστιχο νερό για να αδειάσουμε τα ενυδρεία μας. γεμίζουμε το λάστιχο νερό, ταπώνουμε με το χέρι μας την μία μεριά, βάζουμε την άλλη μέσα στο ενυδρείο και την μεριά που έχουμε ταπωμένη την βάζουμε στον κουβά και αφήνουμε να τρέξει το νερό. είναι πολύ απλό. για να λειτουργήσει βέβαια αυτό θα πρέπει ο κουβάς να είναι πιό κάτω απο το νερό του ενυδρείου. απλό δεν είναι.???

notos 17-03-06 18:15

εεε, dim αργησες να μου το πεις κι εκανα ηδη διαθηκες, παρηγγειλα φερετρα κλπ.... τωρα λιγο σοβαρα, αν το ψαρακι ειναι αρρωστο δεν θα πρεπει να χει αλλα συμπτωματα; αυτος ειναι μια χαρα! μου κανει και κολπα!

Mariel 17-03-06 20:25

καλε δε βαραγα εσενα,αλλα το Σωτηρη :D

Δημητρη για τον εχινοκοκκο με τις γατες θα διαφωνησω,αλλα αυτο ειναι μια μεγαλη ιστορια....

Υ.Γ.ναι,ειμαι περηφανη που απο χτες χρησιμοποιω και εγω αυτη τη μεθοδο και δεν κινδυνευω πλεον να καταπιω νερο :smt110

dim 17-03-06 23:09

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από notos
εεε, dim αργησες να μου το πεις κι εκανα ηδη διαθηκες, παρηγγειλα φερετρα κλπ.... τωρα λιγο σοβαρα, αν το ψαρακι ειναι αρρωστο δεν θα πρεπει να χει αλλα συμπτωματα; αυτος ειναι μια χαρα! μου κανει και κολπα!

εεε να. γι αυτό σου είπαμε και εμείς εδώ μέσα να βάλεις το αλατάκι σου και να περιμένεις.! πιάσαμε μια περίπτωση και εμείς την πιο σοβαρή απο όλες.! πως είναι ο κολπατζής σου.??! καλύτερα ή χειρότερα.?
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Mariel
Δημητρη για τον εχινοκοκκο με τις γατες θα διαφωνησω,αλλα αυτο ειναι μια μεγαλη ιστορια....

καλά διαφώνησε... εμένα δεν με πειράζει.! απλά ανέφερα ένα παράδειγμα.

Mariel 18-03-06 00:49

τελικα κατι μαλλον κανω λαθος,γιατι σημερα δε μου πετυχαινε η μεθοδος....+-8 +-8 μηπως φταιει η παρατεταμενη χρηση ξανθιας βαφης:smt091 ???

notos 20-03-06 18:10

ο ψαρης μια χαρα δειχνει, μετα το αλατακι σαν να εχει μικρυνει και λιγο το σπυρι του. Σημερα του πηρα και 2 ανουμπιες... ερωτηση. Πηρα κατι ταμπλετες για λιπασμα των φυτων. δεν μου τις εδωσε σε κουτι, αλλα σκετο το καρτελλακι με τις ταμπλετες κι ετσι δεν ξερω να σας πω τι μαρκα ειναι. μου ειπε να τις βαζω στις ριζες καθε 20 ημερες. Αρκει αυτη η φροντιδα; Επισης, καθε φορα σχεδον που αλλαζω το νερο, τα φυτα λογω και περιορισμενου χωρου φευγουν απο το χαλικακι κι επιπλεουν. Για να μην τα φυτευω καθε τρεις και λιγο, προτεινετε καμια πατεντα... Α επισης, ειναι ασφαλες να φτιαξω λιγο CO2 για τοσο μικρη γυαλα; τελικα σημερα που τη μετρησα ειναι στα 16 λιτρα.

filoxenos 21-03-06 00:01

Ανούμπιες...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από notos
ο ψαρης μια χαρα δειχνει, μετα το αλατακι σαν να εχει μικρυνει και λιγο το σπυρι του. Σημερα του πηρα και 2 ανουμπιες... ερωτηση. Πηρα κατι ταμπλετες για λιπασμα των φυτων. δεν μου τις εδωσε σε κουτι, αλλα σκετο το καρτελλακι με τις ταμπλετες κι ετσι δεν ξερω να σας πω τι μαρκα ειναι. μου ειπε να τις βαζω στις ριζες καθε 20 ημερες. Αρκει αυτη η φροντιδα; Επισης, καθε φορα σχεδον που αλλαζω το νερο, τα φυτα λογω και περιορισμενου χωρου φευγουν απο το χαλικακι κι επιπλεουν. Για να μην τα φυτευω καθε τρεις και λιγο, προτεινετε καμια πατεντα... Α επισης, ειναι ασφαλες να φτιαξω λιγο CO2 για τοσο μικρη γυαλα; τελικα σημερα που τη μετρησα ειναι στα 16 λιτρα.

Εαν σε 16 λίτρα έχεις μόνο τις 2 ανούμπιες, σου συνιστώ να μην βάλεις τίποτα για λίπασμα, ούτε και DIY Co2. Δεν χρειάζεται και περισσότερο ζημιά θα κάνεις, παρά καλό. Απ' ότι κατάλαβα, έχεις λίγο χαλίκι (ρηχό). Συμπλήρωσε λίγο ακόμα και θα κρατιούνται οι ανούμπιες. Μπορείς να βάλεις και ένα μεγάλο χαλίκι πάνω στον οριζόντιο κορμό για να τις κρατάει (μην τον καλύψει όμως τελείως) ή να τις δέσεις σε ξύλο ή πέτρα (μπελάς...). Αυτά τα φυτά είναι αργής ανάπτυξης και δεν θέλουν πολύ φως, ούτε και πολλά λιπάσματα κλπ. Αστα μόνα τους. Φρόντισε μόνο να είναι έξω από το χαλίκι η οριζόντια ρίζα (κορμός, ουσιαστικά...) και μέσα οι άσπρες ρίζες. Αλλοιώς θα σου σαπίσει μακροπρόθεσμα (αν και τελικά είναι τόσο σκληρά φυτά, που δεν "μασάνε"...)

Mariel 21-03-06 01:22

κι εγω θα'λεγα οτι δεν αξιζει τον κοπο να μπλεξεις με λιπασματα και διοξειδια για δυο μονο ανουμπιες,που θεωρουνται και ανθεκτικα φυτα.

οσο για το οτι ο μονομαχος φαινεται καλυτερα,αυτα ειναι καλα νεα ;)

notos 21-03-06 11:16

εχω και κατι αλλα φυτα που δεν ξερω τι ειναι. Συνολο ειναι 2 ανουμπιες, 5-6 ριζες elodea και αλλες τρεις που δεν ξερω τι ειναι, μοιαζει με....γκαζον αλλα ψηλο... στη φωτο της γυαλας φαινεται. Τελος παντων, μηπως το παρακανα;

Mariel 22-03-06 00:58

τα φυτα μονο καλο μπορουν να κανουν,απλα προσεξε μονο να μην κλεισουν τελειως το χωρο και δεν μπορει ο μονομαχος σου να κολυμπησει ;) το γκαζον μηπως ομως δεν ειναι πολυ ευκολο φυτο??(ειμαι ασχετη απο φυτα,αλλα γενικα εχω συνδυασει το γκαζον με υψηλες απαιτησεις)

Maverick 22-03-06 11:13

Λέει όμως "γκαζόν, αλλά ψηλό", μήπως εννοεεί Vallisneria? ;-) Αν ναι, τότε είναι αρκετά εύκολο...Για δες εδώ: http://www.tropica.com/productcard_1.asp?id=055A Αυτό είναι?

notos 22-03-06 12:45

ναι, μοιαζει με τη valisneria. θα μπορουσε να ειναι καλλιστα αυτο:)

PascM 22-03-06 12:56

Τότε μην το αφήσεις να αναπτυχθεί πολύ γιατί στο τέλο ο ψαρής σου δεν θα έχει χώρο όπως είπε και η Μάριελ! Είναι φυτό που αναπτύσετε εύκολα και βγάζει από δίπλα συνεχώς καινούργια κομμάτια.

notos 22-03-06 18:19

Γι αυτα τα φυτα, τι ειναι πιο ενδεδειγμενο, οι ταμπλετες η το υγρο λιπασμα;

Mariel 23-03-06 02:00

εγω απο λιπασματα εχω χρησιμοποιησει μονο υγρα.μηπως ομως μωρε ειναι λιγο παιδεμα να μπλεξεις με λιπασματα σε τοσο μικρο ενυδρειο?

notos 23-03-06 11:20

Οταν δοκιμασα να βαλω φυτα χωρις λιπασμα σε ενα μηνα ειχαν χαλάσει. Και δεν ειναι και φθηνα για να τα αντικαθιστω καθε τοσο... 5 ευρω το κομματι τα εχει ο Αμαζονιος... Εξαλλου του ετοιμαζω μετακομιση του ψάρη. Θα του φτιαξω ενα μικρο ενυδρειακι (Μ' εφαγες με το τετραγωνο Mariel!;)) Για να εξασκηθω κιολας για το μεγαλο που θελω να φτιαξω...

PascM 23-03-06 12:54

Αφού του ετοιμάζεις ενυδρειάκι τότε βάλε υπόστρωμα όποιας μάρκας θέλεις εσύ και γλιτώνεις για πολύ καιρό τα λιπάσματα και τα σχετικά! Τα φυτά που σου χαλάγανε πιθανόν να έχει να κάνει και με το φωτισμό!

Mariel 23-03-06 13:00

ειδες τι κανει η πολλη γκρινια ;) ?ποσο σκεφτεσαι να'ναι το ενυδρειακι του?
αν ειναι μεγσλουτσικο μπορεις να βαλεις στικς λιπασματος στο υποστρωμα και μετα απλα καθε μερα να προσθετεις μικρη ποσοτητα υγρου λιπασματος για να εισαι σιγουρη

notos 23-03-06 14:02

50x35x35 νομιζω πως ειναι γυρω στα 60 λιτρα αν δεν κανω λαθος. Θα βαλω φυτα και neon tetra καμια 15αρια. Τι λετε;

notos 23-03-06 14:04

50x35x35 νομιζω πως ειναι γυρω στα 60 λιτρα αν δεν κανω λαθος. Θα βαλω φυτα και neon tetra καμια 15αρια. Τι λετε; Τωρα οσον αφορα παχος τζαμιου κοντρες κλπ σε αλλο topic, ξερω, ξερω...:p

Mariel 24-03-06 01:09

ειναι 61,25 λιτρα ;) .μηπως 15 νεον ειναι πολλα?εγω ισωςθα'βαζα 7-8.σκεφτεσαι να βαλεις και γατοψαρα?

notos 24-03-06 10:51

για καποιον απροσδιοριστο λογο, δεν τα εχω εκτιμησει τα γατοψαρα. Ισως ομως να εβαζα 2-3 κλοουν αν ταιριαζουν...

Mariel 25-03-06 01:16

τα κλοουν ειναι πολυ ντροπαλα και νομιζω οτι η συμπεριφορα τους θα φαινοταν καλυτερα σε μεγαλυτερο κοπαδακι.για μεγαλυτερο ομως νομιζω οτι χρειαζεται και μεγαλυτερο ενυδρειο.ισως τα γατοψαρα να ταιριζαν καλυτερα σε αυτα τα λιτρα.βεβαια αυτα ειναι μονο η γνωμη μου,χωρις να ειμαι ειδικη στα ψαρια βυθου.

Takis 25-03-06 02:18

Τους κλοουν, λογω μεγεθους, καλυτερα να μην τους υπολογιζετε για αυτο το ενυδρειο.

notos 27-03-06 16:38

ΟΚ. Το Σαββατο θα το ξεκινησω, θα σας ενημερωσω για το πως τα πηγα!!;)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:11.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02698 seconds with 10 queries