Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   DIY . Φτιάχτο μόνος σου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28)
-   -   DIY ενυδρειο 6000+ λιτρα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=68629)

thanasis76 10-11-13 14:51

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από κ.ω.σ.τ.α.ς. (Μήνυμα 798745)
Οι σωληνες που εβαλες ειναι για 3000χιλαδες χρονια τουλαχιστον:D ποσο φ ειναι?:)

θα βγουν οι γρυλιες και θα βιδωθει ενα σαν κουτι κλειστο και θα εχει μονο μια εξοδος για τον αερα που θα πηγαινει στο ενυδρειο....

Θα φυσα το νερο ?

οι σωλινες εχουν ως εξης....
εισοδος αερα 80
εξοδος καυσαεριων 60
ναι η μια εξοδος θα φυσαει το νερο σκεφτομαι στο σημειο που επιστρεφει στο ενυδρειο απο τα φιλτρα. οπου και να φυσαει, επιδη με την πρωτη ευκαιρια θα κλεισει απο πανω δεν θα εχω απωλειες...
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kouman (Μήνυμα 798777)
εισαι τρελος!!!! μπραβο ρε !!!! βλεπω οτι παει πολυ καλα!

:D:D:D

κ.ω.σ.τ.α.ς. 10-11-13 16:16

Ζεσταινετε ο χορος ζεσταινετε το ενυδρειο δηλαδη το πας?για να δουμε, σωστος.

Ζεσταινα το σπιτι ετσι το περασμενο χειμωνα και τον θερμαντιρα300vat τον εκλεισα, κραταγα θερμοκρασια στο ενυδρειο με ενα μικρο150vat που χαμηλοσα τερμα.Ενο τους ειχα και τους δυο.

stratri1 10-11-13 22:52

Τι έκανες βρε τρελέ;;; Εξάτμιση αυτοκινήτου;;;; :confused::confused::confused:
Κουτί για να πηγαίνεις τον αέρα στο νερό;;;; :smt027

Ποιός είσαι τελικά; Ο Κύρος Γρανάζης;;; :D:D:D:D

Άντε να δω τι άλλο θα κάνεις μέχρι να μπουν τα ψάρια μέσα.
Έχεις τρελάνει κόσμο.

thanasis76 10-11-13 22:57

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από stratri1 (Μήνυμα 798951)
Τι έκανες βρε τρελέ;;; Εξάτμιση αυτοκινήτου;;;; :confused::confused::confused:
Κουτί για να πηγαίνεις τον αέρα στο νερό;;;; :smt027

Ποιός είσαι τελικά; Ο Κύρος Γρανάζης;;; :D:D:D:D

Άντε να δω τι άλλο θα κάνεις μέχρι να μπουν τα ψάρια μέσα.
Έχεις τρελάνει κόσμο.

προσπαθω να κανω τις σκεψεις μου πραξη. το σκεπτικο ειναι οτι αν πηγαινει ζεστος αερας μονο στο νερο και στο κλειστα απο πανω ενυδρειο, θα χρειαζεται πολυ μικρη δουλεια της σομπας για να κραταει θερμοκρασια, που σημαινει πιο οικονομικα... θα δειξει...
οσο για την εξατμιση, αφου δεν ειχαν εδω μπουρια τι να κανω??? :D:D:D

Τάκης 11-11-13 01:19

Να πω και εγώ μια κουταμάρα. Αν φτιάξεις μια μικρή δεξαμενή ανοξείδωτη για πόσιμο νερό, την προσαρμώσεις εκεί που λες, με μια μικρή αντλία στέλνεις νερο από το ενυδρείο και η υπερχείλιση της δεξαμενής επιστρέφει στο ενυδρείο. Ο περιβάλλον χώρος θα συνεχίζει να ζεσταίνεται και αν το νερο της μικρής δεξαμενής ζεσταινεται θα είναι και πιο άμεσο το ζέσταμα του νερού του ενυδρείου. Για δεξαμενή δεν εννοώ κάτι μεγάλο, ένα δοχείο.
Αν νομίζεις ότι δεν θα δουλέψει, ξέχνα το

thanasis76 11-11-13 07:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 798985)
Να πω και εγώ μια κουταμάρα. Αν φτιάξεις μια μικρή δεξαμενή ανοξείδωτη για πόσιμο νερό, την προσαρμώσεις εκεί που λες, με μια μικρή αντλία στέλνεις νερο από το ενυδρείο και η υπερχείλιση της δεξαμενής επιστρέφει στο ενυδρείο. Ο περιβάλλον χώρος θα συνεχίζει να ζεσταίνεται και αν το νερο της μικρής δεξαμενής ζεσταινεται θα είναι και πιο άμεσο το ζέσταμα του νερού του ενυδρείου. Για δεξαμενή δεν εννοώ κάτι μεγάλο, ένα δοχείο.
Αν νομίζεις ότι δεν θα δουλέψει, ξέχνα το

βασικα δεν γινετε πρακτικα γιατι δεν εχω υπερχειλιση, μιας και η αντλια ειναι μεσα στο ενυδρειο και τραβαει νερο για τα φιλτρα. αλλα , και να ειχα δεν θα ρισκαριζα να εχω νερο εξω απο το ενυδρειο και τοσο αμεσα στην σομπα. με μια τρυπουλα θα γινοταν χαμος.
με τον αερα ειναι πιο αμεσο μιας και η σομπα εχει βεντιλατερ και πιο ευκολο...;);)
ευχαριστω παντος!!!

Τάκης 11-11-13 08:21

Θανάση εννούσα μια κατασκευή που να λειτουργει όπως ένα σαμπ. Αλλα το σαμπ να είναι το ενυδρείο και μια αντλία εξτρα 2000-3000 l/h , όχι με τη βασική. Η αντλια θα είναι στο ενυδρείο , θα στέλνει νερό στο ανοξείδωτο δοχείο και το δοχείο θα έχει υπερχείλιση στο ενυδρείο. Τώρα για καμια τρυπούλα σίγουρα φοβάσε αλλα όπως έχουμε σωλήνες μεταξυ σαμπ και ενυδρείου , έτσι και εδώ. Μη σε ζαλίζω κιόλας αλλα το σκέφτηκα σαν επιπλέον πιο άμμεσο ζέσταμα χωρίς να χάσεις το τρόπο λειτουργείας που ήδη έχεις. Μη φανταστείς πως το δοχείο θα έχει τρελλές θερμοκρασίες, δεν θα προλαβαίνει, απλά θα συντηρεί πιο άμμεσα. Εχετο στο μυαλό σου πάντως γιατί το κάνεις όποτε θέλεις, φερόμενο και ανεξάρτητο θα είναι, όχι σταθερό

thanasis76 11-11-13 09:24

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 798998)
Θανάση εννούσα μια κατασκευή που να λειτουργει όπως ένα σαμπ. Αλλα το σαμπ να είναι το ενυδρείο και μια αντλία εξτρα 2000-3000 l/h , όχι με τη βασική. Η αντλια θα είναι στο ενυδρείο , θα στέλνει νερό στο ανοξείδωτο δοχείο και το δοχείο θα έχει υπερχείλιση στο ενυδρείο. Τώρα για καμια τρυπούλα σίγουρα φοβάσε αλλα όπως έχουμε σωλήνες μεταξυ σαμπ και ενυδρείου , έτσι και εδώ. Μη σε ζαλίζω κιόλας αλλα το σκέφτηκα σαν επιπλέον πιο άμμεσο ζέσταμα χωρίς να χάσεις το τρόπο λειτουργείας που ήδη έχεις. Μη φανταστείς πως το δοχείο θα έχει τρελλές θερμοκρασίες, δεν θα προλαβαίνει, απλά θα συντηρεί πιο άμμεσα. Εχετο στο μυαλό σου πάντως γιατί το κάνεις όποτε θέλεις, φερόμενο και ανεξάρτητο θα είναι, όχι σταθερό

ναι καταλαβα τωρα τι εννοεις. νομιζα πριν οτι ελεγες με το υπαρχον συστημα.
θα κανω αυτο με τον αερα που λεω και αν δεν πετυχει , το δοκιμαζω.;);)

Τάκης 11-11-13 11:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 799002)
ναι καταλαβα τωρα τι εννοεις. νομιζα πριν οτι ελεγες με το υπαρχον συστημα.
θα κανω αυτο με τον αερα που λεω και αν δεν πετυχει , το δοκιμαζω.;);)

Δυστυχώς οι DIY κατασκευές έτσι είναι κάποιες φορές, δοκιμή και λάθος

thanasis76 11-11-13 14:45

παιδια καλησπερα.
πριν αρχισω τις μετατροπες ειπα να αναψω την σομπα για να την δοκιμασω και να πυρωσουν τα μεταλλα, για να ξεμυρισει...
τελικα εκανα ενα λαθος βασιζομενος στις καποιες γνωσεις μου.
το βιβλιαρακι της σομπας εγραφε . εισοδος αερα 80mm και εξοδος αερα 80mm...
η σομπα εχει μια 60mm και μια 80mm σωλινες πισω.
η μικρη σωλινα ειναι 60mm και εχει παχος μεταλου 4-5mm και η αλλη ειναι 80mm και εχει παχος μεταλου 0.5mm .
θεωρησα οτι η εξαγωγη ειναι η μικρη σωλινα με το μεγαλο παχος μεταλου αλλα τελικα ειναι αναποδα...:smt091:smt091:smt091

καλα τι στο καλο, για εξατμιση εχουν σωλινα με 0.5mm παχος μεταλου και για εισαγωγη αερα εχουν σωλινα με παχος 4-5mm ???
δεν το περιμενα με τιποτα....
τωρα πρεπει να αλλαξω τις σωλινες....
ΦΤΟΥ....!!!!!

klipitiklopos 11-11-13 20:31

Δεν το ψαχνεις και στο ιντερνετ με τον τυπο της σομπας μηπως τα εχουν γραψει λαθος στο εντυπο της; (μου εχει συμβει σε αλλη συσκευη):rolleyes:

thanasis76 11-11-13 21:32

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klipitiklopos (Μήνυμα 799129)
Δεν το ψαχνεις και στο ιντερνετ με τον τυπο της σομπας μηπως τα εχουν γραψει λαθος στο εντυπο της; (μου εχει συμβει σε αλλη συσκευη):rolleyes:

δεν χρειαζεται!!! αφου την εβαλα να δουλευει, και πηγα εξω να δω τι γινετε...
Ε, τραβουσε απο την εξατμιση και εβγαζε καυσαερια απο την εισαγωγη... :D:D

klipitiklopos 11-11-13 21:34

Μηπως ειναι Γαλλικη;:rolleyes:

thanasis76 11-11-13 23:34

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klipitiklopos (Μήνυμα 799142)
Μηπως ειναι Γαλλικη;:rolleyes:

oxi oxi, italy...

harris samos 14-11-13 17:11

μεχρι το 2019 θα εχεις βαλει τα ψαρια πως το κοβεις ????????

thanasis76 15-11-13 14:43

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από harris samos (Μήνυμα 799854)
μεχρι το 2019 θα εχεις βαλει τα ψαρια πως το κοβεις ????????

με το που παρει ο θρυλος το CL θα μπει το πρωτο ψαρι... :smt023:smt023

μεριμενω την δευτερα ενα κομματι για την πατεντα στην σομπα και θα ειμαι ετοιμος. δυστυχος δεν γινονται ολα μολις τα θελουμε...:(:(

koron21 15-11-13 16:54

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanasis76 (Μήνυμα 800027)
με το που παρει ο θρυλος το CL θα μπει το πρωτο ψαρι... :smt023:smt023

μεριμενω την δευτερα ενα κομματι για την πατεντα στην σομπα και θα ειμαι ετοιμος. δυστυχος δεν γινονται ολα μολις τα θελουμε...:(:(

Σακη μου αν περιμενεις να παρει ο θρυλος c.l. θα περιμενεις οχι μια ζωη αλλα δεκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

exelix 15-11-13 17:56

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από koron21 (Μήνυμα 800044)
Σακη μου αν περιμενεις να παρει ο θρυλος c.l. θα περιμενεις οχι μια ζωη αλλα δεκα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:D:D:D:D

Άρα έχουμε ελπίδα να το σηκώσουμε κάποτε;!:D

plin 15-11-13 20:43

Θανάση, μην βιάζεσαι! Καλύτερα να περιμένεις και να δοκιμάσεις πλήρως την καλή λειτουργία της σόμπας (π.χ. μπορεί να ανεβάσει την θερμοκρασία του νερού σε σχέση με την εξωτερική όσους βαθμούς χρειάζεται; ) για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις μέσα στο καταχείμωνο.
Όπως λέει και ο Σπύρος Δέλτα, το μεγαλύτερο προσόν στο χόμπι μας είναι η υπομονή (το γράφει ένας ανυπόμονος :smt030 ).. :D

stratri1 15-11-13 22:16

Καλά, δεν έχεις τα κρύα της Τρίπολης να αντιμετωπίσεις. Πιστεύω ότι θα σου δουλέψει η πατέντα.
Πάντως η δική μου η σόμπα (κινέζα) έχει Φ50 εισαγωγή και Φ80 εξάτμιση.

thanasis76 19-11-13 20:23

παιδια καλησπερα!!!! σημερα προχωρησε η κατασκευη και σας την παρουσιαζω.
αφου ενωθηκαν ολα τα κομματια και ταιριαξαν απο την σομπα στο ενυδρειο, αυτη την στιγμη εχει βγει απο την σομπα και στεγνωνει μετα απο βαψιμο με μπογια θερμοκρασιας...:smt023:smt023:smt023
αυριο θα τοποθετηθει να δω αν φερνει ζεστο αερα στην εξοδος...:D:D

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps6d6c6e4d.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psf53aa408.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psfe1cf121.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psf8999f4f.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps366d7b8f.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psdbc280dc.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps6cb1c270.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps02f469d8.jpg

Τάκης 19-11-13 21:16

Αντε να δουλέψει με το καλό

thanasis76 20-11-13 14:20

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 801199)
Αντε να δουλέψει με το καλό

ευχαριστω!!!:smt023:smt023
-------------------------
μπηκε στην θεση της βαμενη σημερα η κατασκευη και ξεκινησα να το δοκιμασω να δω το θερμοκρασια μου φερνει στην ακρη της σωλινας...

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...ps656da0a1.jpg

κ.ω.σ.τ.α.ς. 20-11-13 17:03

Εχει μοτερ η σομπα για τον αερα?σε ενα σπιτι που ειδα φυσαγε καλα;)

Αλα 3000χιλ χρωνια για τα κολληματα:D:D

sonic 20-11-13 22:17

συγχωρεσαι με θαναση αλλα δεν εχω καταλαβει πως θα ζεσταινει ολο αυτο τον ογκο νερου χωρις να ερχεται σε επαφη με το νερο ο σωληνας φανταζομουν καποιο κουτι κλειστο οπως πχ τις σωληνες του φιλτρου σου με καποια τροποποιηση "τρυπα" να χτυπαει ο ζεστος αερας κατευθειαν το νερο πριν επιστρεψει στο ενυδρειο.
Πολλα μπραβο το παρακολουθω απο την αρχη παντως εχεις πολυ μερακι.

thanasis76 21-11-13 07:29

παιδια η σομπα εχει μοτερ και βγαζει ικανοποιητικο αερα.
αν χρειαστω παραπανω θα το ψαξω για εξτρα μοτερ.
η θερμοκρασια που βγαζει στην εξοδο του σωλινα πιανει τους 60 βαθμους οποτε και ειμαι οκ...:smt023:smt023

φιλε μου sonic δεν εχω τελειωσει ακομη, δοκιμη ειναι για να δω αν εφερνε αερα. ο αερας θα χτυπαει το νερο, θα δεις σημερα λογικα που θα το τελειωσω... απλα η σωλινα που εβαλα δεν κανει να περασει πανω απο το νερο...;);)

sonic 22-11-13 15:55

ok απλα απορια ηταν ειμαι και ποντιος ξερεις ονομα και πραμα οποτε....
Ειμαι σιγουρος οτι τα εχεις σκεφτει ολα περιμενουμε με αγωνια θαναση

carvefish21 23-11-13 20:49

απλά απίστευτη δουλειά φίλε μπράβο σου! Γιατί δεν σκέφτεσαι να βάλεις μέσα ένα μονομάχο? Νομίζω τα λίτρα σου είναι αρκετά...

:smt101:smt101:smt101:smt101:smt101:smt101:smt101: smt101:smt101:smt101:smt101:smt101:smt101:smt101:s mt101:smt101

Dream Waters 24-11-13 21:36

Θαναση την εξατμιση με τοσο καυτο αερα να χτυπαει την επιφανεια την σκεφτηκες???:confused:

κ.ω.σ.τ.α.ς. 25-11-13 00:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Dream Waters (Μήνυμα 802475)
Θαναση την εξατμιση με τοσο καυτο αερα να χτυπαει την επιφανεια την σκεφτηκες???:confused:

Μονο αυτο σκεφτηκε:rolleyes:

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:50.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,04300 seconds with 10 queries