Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   DIY . Φτιάχτο μόνος σου (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=28)
-   -   DIY Ενυδρείο διαστάσεις τζαμιών. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=93815)

Themis_aqua 09-10-17 23:13

ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ!!

Λοιπον μαστορια του φορουμ τη γνωμη σας..:p
Η βαση του ενυδρειου μου ειναι ντυμενη με mdf 18αρι..
Επειδη λοιπον πλεον δεν μου αρεσει καθολου το βαψιμο που εκανα αλλα και δεν ταιριαζει με τα υπολοιπα επιπλα στο νεο σπιτι ,θα αντικατασταθει με βεγγε μελαμινη 15 αρα λεω..Θα χρειαστω χοντρικα 2 τετραγωνικα.
Θα βρω στο leroy merlin ή πρακτικερ που θα παω την αλλη βδομαδα ή να κοιταξω σε ξυλουργειο;
Νομιζω στο leroy πληρωνεις μονο τα κομματια που θες κι οχι ρεταλια ισχυει ακομη αυτο;

Ενα αλλο θεμα που προκυπτει ειναι το καπακι του ενυδρειου που θελω να ταιριαζει οσο γινεται με το επιπλο..Ξερω πως η ιδανικη λυση ειναι κοντρα πλακε θαλασσης το οκουμε..(η συμηδα μου σκευρωσε..zw)
εχει χρησιμοποιησει κανεις μελαμινη και να κρατησει ή θα σκευρωσει ευκολα απ την υγρασια;
Αν στοκαριστουν καλα τα σοκορα;
Μιλαω και για το πλαισιο γυρω γυρω..εκει δεν θα μπορουσα να βαλω μελαμινη;

Τάκης 09-10-17 23:37

Θέμη,
μελαμίνη από ξυλουργείο,
Praktiker & Leroy τις μελαμίνες τις δίνουν φύλλο ολόκληρο,
και δύσκολο να έχουν Βέγγε.
Για το καπάκι μόνο Οκουμέ, όλα τα άλλα άστα να πάνε.

Themis_aqua 10-10-17 15:15

Τακη ευχαριστω!Οποτε απο leroy θα παρω μονο το οκουμε!
Πηγα και ρωτησα σημερα σε ξυλουργειο μου ειπε πως αφου θελεις μελαμινη μονο για το ντυσιμο της βασης μια 8 αρα σου κανει,εκτος απ τα πορτακια που πρεπει να ναι 16 αρα τουλαχιστον για να μπαινουν κι οι μηχανισμοι..
Επισης μου ειπε πως στην 8 αρα θα πρεπει να την κολλησω εγω την ταινια στα σοκορα,γιατι το μηχανημα δεν το κανει σε τοσο λεπτο φυλλο..

Themis_aqua 31-10-17 18:45

Μια βοηθεια γιατι εφαγα σκαλωμα:smt120
Θελω να βαψω το κ.πλακε που πηρα για το καπακι.
Πηρα λουστρο που λεει βερνικι πολυουρεθανης,δεν ειναι νερου,θελει αραιωμα μου ειπε,κανει για την εσωτερικη πλευρα ή πρεπει να ειναι απαραιτητα νερου;
Για την εξωτερικη μου δωσε βελατουρα κ μετα βερνικι διαλυτου vitex στην αποχρωση που ηθελα κ ξυλοστοκο για τα σοκορα..

Τάκης 31-10-17 18:53

αν στεγνώσει καλά για 2-3 ημέρες δεν έχει πρόβλημα.
Θα ήταν όμως πολύ καλύτερα αν το πέρναγες πρώτα συντηρητικό εμποτισμού διαλύτου

Themis_aqua 31-10-17 19:02

Ναι Τακη θα τ αφησω να στεγνωσει καλα κ μια βδομαδα μη σου πω,οποτε δεν θα χω θεμα,οκ!!
Θα κοιταξω να παρω κ συντηρητικο,σ ευχαριστω πολυ!!!

Τάκης 31-10-17 19:06

Θέμη ότι εχω περάσει μόνο με συντηρητικό εμποτισμού διαλύτου
και τίποτε άλλο από πάνω
δεν έχει παθει τίποτα
και από νερά μπόλικα :)
Ειδικά τον Χειμώνα

Themis_aqua 31-10-17 19:13

Ελπιζω αυτη τη φορα να κανω σωστη δουλεια.Βρηκα οκουμε στο leroy ευτυχως αλλα τα ρεταλια λεει μονο 10% εκπτωση και να το παρεις ολο,ειδαλλως στο χρεωνει κανονικα..κατα τα αλλα μελαμινες κτλ οπως μου χες πει,πουλαει ολοκληρο φυλλο..

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:49.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01943 seconds with 10 queries