:smt007 πολυ ομορφο φιλε !!! μπραβο σου
|
αρκετή παγωνιά εδώ και μέρες εδώ πάνω ,10 εκατοστά πάγο.
τα μικρά έκανα ένα ενυδρειο από γυαλί (255 λύτρα) εδώ και σχεδόν 2 μήνες και τα έχω στο δωμάτιο μου .Τα μεγάλα ελπίζω να αντέξουν http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psyobha1e5.jpg |
Ουάου!! έχετε παγώσει για τα καλά εκεί :smt120
|
Μπάμπη Καλή Χρονιά !! :D:D
Θα αντέξουν τα μεγάλα. Τα μικρα καλά έκανες και τα πήρες μέσα . Ξερεις θερμοκρασία νερού ? Βάλε μια αεραντλία να δουλευει στην επιφάνεια για να μην παγώνει όλη και παιδεύεσαι ;) τα εχω περάσει και εγω . Απαπαπα κρύωσα !!! :D:D:D |
Παράθεση:
τα ψάρια φαίνονται μια χαρά να κάνουν μικρές βόλτες . έκανα ακόμα μια μεγάλη τρύπα εχτές και σήμερα ήταν κλειστές με 2-3 cm πάγο. αντλίες, αεραντλίες κλειστές εδώ και ένα μίνα . |
Pond Aerator
για αερισμό λέω να δοκιμάσω το μικρο φίλτρο που αγόρασα για το ενιδρύω του χειμώνα . Το γενικό σκεπτικό είναι να την κάνω καθαριστή επιφανειας και παροχή οξυγόνου .
|
μπραβο μπαμπη,πολυ ωραια η λιμνη σου και καθαρη,οταν λες η αντλια να καθαριζει την επιφανεια τησ λιμνης πως το σκεφτεσαι αυτο να γινει,θα σπρωχνει τα σκουπιδια προσ καποιο skimmer? η θα την σηκωσεις στην επιφανεια να ρουφαει τα σκουπιδια?
|
θα την κάνω skimmer
|
ok μπαμπη ευχαριστω για την απαντηση,αναμενουμε να δουμε.
|
τελικά το μυστικό δεν είναι το τι φίλτρα έχεις αλλά πόσο συχνά τα καθαρίζεις,
τα δικά μου είναι μικρά οπότε τα καθαρίζω ανά 2-3 μέρες ,αρκετοί δουλεια αλλά το αποτέλεσμα αξίζει |
Πολύ ωραία η λιμνούλα Μπάμπη :) Και πολύ ωραίο υποβρύχιο βίντεο
|
Ωραία βίντεο :D Τωρα όταν μεγαλώσουν τα Κόι θα με θυμηθείς σχετικά με την φίλτρανση αλλά έχεις ακόμα ;)
Τα χρυσόψαρα Τέλεια!!!! είναι σε φάση αναπαραγωγής . Είδα άλλα 3 ψαράκια, τι είναι chinese algae eaters? |
2 είναι τα χορτοφάγα και ένα μαύρο χρυσοψαρο .
τα χρυσόψαρα γεννησαν κιόλας (είδα ένα μικρο σήμερα) αλλά όπως είδες έρχονται και άλλα. στην λίμνη τώρα είναι (μεγάλα) 9 χρυσοψαρα 3 κόι (Ισραήλ) 2 χορτοφάγοι που μακάρι να ήξερα τι ράτσα είναι σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια |
κατσε να μεγαλωσουν λιγο τα ΚΟΙ και θα δεις διαφορα στις μετρησεις του νερου.ειμαι παθων και εχω κανει ουκ ολιγες αναβαθμισεις στον εξοπλισμο μου...
|
Πολύ όμορφη η λιμνούλα σου Μπάμπη!!!Και τα βίντεο, να την χαίρεσαι και καλά γεννητούρια!!!!
|
update
η λίμνη απόκτησε καινούριο φίλτρο ,αντλία και uv μιας και ξεκινά η άνοιξη (όχι ακόμα σε εμάς ,σήμερα χιόνιζε ) . το φίλτρο sunsun CBF-350B ,αντλία sunsun NEO 10000L 80 Watt και το UV sunsun CUV-218 18W. Κόστος 262 ευρώ χωρίς μεταφορικά μιας και το μαγαζί είναι στην πόλη μου Set: Teichfilter 60000l 18W UVC Teichklarer 80W Pumpe Φυσικά έπρεπε να μεγαλώσει το υπόγειο με τα φίλτρα για να χωρέσουν ολα ,κάτι που εγινε εχτές με καλό αποτέλεσμα . και το βίντεο |
Μπράβο Μπάμπη :D happy upgrade λοιπόν :D απο βιολογική φίλτρανση κράτησες τίποτα ???
Να την χαίρεσαι !!! |
Παράθεση:
|
Πριν απο αυτη την κατασκευη δεν είχες βιολογική φίλτρανση με μια λιμνούλα ?
Λάθος θυμάμαι ? Πάντα μηχανική είχες ? |
την λιμνούλα έχει από πέρσι που την έβγαλα
|
ok :D Πρέπει να κάνεις και κάτι για βιολογική φίλτρανση , θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα . Βιολογία υπάρχει στην λίμνη αλλά με μηχανική και μόνο φίλτρανση, μπορεί να αποκτήσεις προβλήματα . Θα δούμε μάλλον :D
|
Παράθεση:
|
Όλα υπέροχα μπράβο!!!! (Βέβαια ξεπαγιασαμε :P)
|
Μπάμπη θα πρότεινα ότι έχω κάνει και στην δική μου λίμνη και είχα υπέροχα αποτελέσματα :D μετά την μηχανική μπορείς να βάλεις ένα 100 λιτρο με ελαφρόπετρα ή άλλο βιολογικό (ότι σου είναι πιο εύκολο να βρείς) να περνάει το νερό πρίν καταλήξει στην λίμνη . :D
Πάντως άφησε την να δουλέψει και αν δείς άλγες ή άλλα προβλήματα, τότε κάνε το σαν πείραμα και μου λές . |
σημερινό υποβρύχιο ,μετά από 2,5 χρόνια που έχω την λίμνη είδα τελικά τα μαύρα μωράκια να αλλάζουν χρώμα
|
Να τα χαίρεσαι Μπάμπη :D μεγαλώσαν καλά !!! :D
|
Πολύ ωραία η λίμνη σου :smt041
Το liner τι πάχος είναι? Αυτές οι δίπλες δεν φεύγουν, σωστά? |
1,2 mm, όχι δεν φεύγουν αλλά έκαναν καταφύγια για τα μικρά ψαράκια.
3 χρόνια λειτουργεί, δεν έχω κανένα πρόβλημα |
μπραβο μπαμπη! πολυ ωραια κατασκευη!!!! εαν δωσεις βαλεις και βιολογια στο φιλτρο σου τοτε θα εισαι αρχηγος! η βιολογια ειναι το Α στην λιμνη!
|
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 07:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board