Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Παρουσιάσεις κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=164)
-   -   120 λίτρα φύτεμενο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=91669)

nicpapa 16-08-16 21:45

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ (Μήνυμα 958517)
Την εχω διαβασει Νικο, νομιζω poor man s dosing αν θυμαμαι καλα ειναι τ αρχικα της, εχω διαβασει τη φιλοσοφια της απλα εμενα μου καθεται καλυτερα η Ε.Ι. δεν λεω κατι διαφορετικο, αλοιμονο αν υπηρχαν στανταρ δοσολογιες αφου δεν υπαρχουν στανταρ ενυδρεια ομως η προτεινομενη απ τη seachem για το σιδηρο σου φαινεται για pmdd;

Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.

Ο σιδηρος της seachem ειναι gluconate, δεν μενει ετσι και αλλιως πολυ ωρα στο νερο το φως τον καταστρεφει , τα φυτα τον αποροφουν γρηγορα, αλλα οσο δεν αποροφησουν απλα καταστρεφεται δεν μενει στο νερο.

odin79 16-08-16 22:21

καταρχας νομιζω οτι το θεμα πρεπει να διαχωριστει γιατι τραβηξε πολυ και ειναι αδικο για τον Μιχαλη.
κωστα νομιζω οτι ειτε δεν εχεις κατανοησει πληρως τη EI λιπανση ειτε εγω δεν μπορω να σε παρακολουθησω για ΕΙ θες 5ml διαλύματος macro ανά 50 λίτρα νερού
2,5 ml
διαλύματος ιχνοστοιχείων ανά 50 λίτρα νερούμε δυνατο φωτισμο και co2 στα 30 ππμ.μερα παρα μερα εκτως σαββατου αν υποθεσουμε οτι κανεις αλλαγη νερου κυριακη 50%.τα ξερεις αυτα\.εγω σε νερο οσμωσης μονο ακολουθω αυτο δεν ξερω σε νερο βρυσης γιατι θα διακινδυνευσω να πω οτι θεωρω λαθος να μπαινει νερο βρυσης.υποτιθετε οτι κανοντας αλλαγη 50% επανεκκινεις την λιπανση σου αν με την αλλαγη δεν ξερεις τι βαζεις στο ενυδρειο σου τι σοι επανεκκινηση κανεις?

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ 16-08-16 23:13

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από odin79 (Μήνυμα 958527)
καταρχας νομιζω οτι το θεμα πρεπει να διαχωριστει γιατι τραβηξε πολυ και ειναι αδικο για τον Μιχαλη.
κωστα νομιζω οτι ειτε δεν εχεις κατανοησει πληρως τη EI λιπανση ειτε εγω δεν μπορω να σε παρακολουθησω για ΕΙ θες 5ml διαλύματος macro ανά 50 λίτρα νερού
2,5 ml
διαλύματος ιχνοστοιχείων ανά 50 λίτρα νερούμε δυνατο φωτισμο και co2 στα 30 ππμ.μερα παρα μερα εκτως σαββατου αν υποθεσουμε οτι κανεις αλλαγη νερου κυριακη 50%.τα ξερεις αυτα\.εγω σε νερο οσμωσης μονο ακολουθω αυτο δεν ξερω σε νερο βρυσης γιατι θα διακινδυνευσω να πω οτι θεωρω λαθος να μπαινει νερο βρυσης.υποτιθετε οτι κανοντας αλλαγη 50% επανεκκινεις την λιπανση σου αν με την αλλαγη δεν ξερεις τι βαζεις στο ενυδρειο σου τι σοι επανεκκινηση κανεις?

Συμφωνώ και ζητώ συγγνώμη απ το Μιχάλη, αν θέλουν οι moderators ας μεταφέρουν τα τελευταία μηνύματα στο δικό μου θέμα.
Πάμε τώρα στο θέμα, νομίζω φίλε Odin και χωρίς παρεξήγηση γιατί με το γραπτό λόγο δεν φαίνεται το ύφος, να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα γιατί μπορεί και να χω μπερδευτεί, μπορεί και όχι. Λες για ΕΙ θέλω 5ml διαλύματος macro, τι εννοείς; Η seachem δεν έχει macro σ ένα διάλλυμα και τα ιχνοστοιχεία δεν είναι macro είναι micro, τα macro είναι ο φώσφορος, το νιτρικό κάλιο και το θειικό κάλιο, τα λέω σωστά; Η seachem δίνει για το flourish 2ml την 1η και 6η μέρα και trace 6 ml τη 2η και 4η, εγώ δεν ακολουθώ το πρόγραμμα της seachem, ακολουθώ ΕΙ με την εξής δοσολογία:
Σάββατο αλλαγή νερού 50% και μετά ρίχνω 4ppm νιτρικά, 4ppm θειικό κάλιο και 0.3ppm φώσφορο.
Κυριακή: 0.3ml flourish γενικό, 2ml σίδηρο που αντιστοιχεί σε 0.2ppm
Δευτέρα: 4ppm νιτρικά, 4ppm θειικό κάλιο και 0.3ppm φώσφορο.
Τρίτη: 0.3ml flourish γενικό, 2ml σίδηρο που αντιστοιχεί σε 0.2ppm
Τετάρτη: 4ppm νιτρικά, 4ppm θειικό κάλιο και 0.3ppm φώσφορο.
Πέμπτη: 0.3ml flourish γενικό, 2ml σίδηρο που αντιστοιχεί σε 0.2ppm
Παρασκευή: Τίποτα για να απορροφήσουν ό,τι έχει μείνει τα φυτά και Σάββατο πάλι αλλαγή 50%και ξανά το πρόγραμμα. Γιατί μου λες ότι δεν κάνω επανεκκίνηση αφού την κάνω; Εκτός αν ρωτάς γενικά και δε λες για μένα.
Να σημειώσω πως πριν την αλλαγή κάνω και μέτρηση νιτρικών γιατί έχουμε και ψάρια μέσα, αν δω κοντά στα 20 τότε μετά την αλλαγή του νερού δε ρίχνω νιτρικά ούτε την τρίτη μέρα που έχω στο πρόγραμμα και ρίχνω μόνο την πέμπτη μέρα για να μη μηδενίσουν και έτσι πάντα μετράω περίπου 10 - 15. Δεν είναι αυτή Ε.Ι.; Που κάνω λάθος δηλαδή, διορθώστε με αν όντως δεν την έχω καταλάβει την Ε.Ι. και κάνω μπούρδα, πάντως εγώ δεν βάζω trace, βάζω το γενικό που έχει τα ίδια σχεδόν με το trace κι έχει και παραπάνω κάποια στοιχεία και βάζω νερό με όσμωση σε αναλογία 80% βρύση και 20% όσμωση, επισυνάπτω και το γνωστό πίνακα της seachem με τη δική της δοσολογία και τον πίνακα με τις διαφορές στα λιπάσματα με ιχνοστοιχεία.

http://i.imgur.com/FxZQyMcl.png
http://i.imgur.com/0ZjBhwMl.png

odin79 16-08-16 23:36

κωστα ριχνω δευ-τετ-παρ 5 ml floyrish καθολου σιδηρο και τις μερες που εχει macro απο 5 μλ καλιο νιτρικα φωσφορο απλαδεν κοιταω τι προτεινει η σιχεμ.απλα ακολουθω την EI Η τιμες που θέλεις να εχεις για estimative index λιπανση εβδομαδιαία ειναι:
Νιτρικα 20-30ppm
Φοσφορικα 1-3ppm
Co2 25-30ppm
Σιδηρο 0.1-1ppm
Καλιο 20-30ppm
-------------------------
δεν ειπα οτι δεν κανεις επανεκινηση απλα ειπα οτι αν κανεις αλλαγη απο νερο βρυσης παλι βαζεις ιχνοστοιχεια και οτι αλλο εχει το νερο βρυσης εχεις μετρησει νιτρικα στο νερο βρυσης.το ειπα γενικα οχι για σενα

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ 16-08-16 23:37

Οκ νομιζω ομως για σιδηρο λεει απο 0.2 εως 0.5 στα αλλα λεει καλιο και νιτρικα απο 10 εως 30 και για το φωσφορο απο 1 εως 3, οπως βλεπεις εχω επιλεξει να ειμαι στις κατωτερες τιμες, βλεπεις να ειμαι πουθενα λαθος; Ναι εχω μετρησει νιτρικα πριν καιρο και δειχνει 0. Αρα για το floyrish θα μπορουσα να μη βαζω καθολου;

odin79 16-08-16 23:44

καπου ειχα δει οτι ειχε μεινει στασιμο ενα φυτο σου πολυσπερμα νομιζω?η στασημοτητα σε ενα high tech ενυδρειο δειχνει οτι κατι δεν παει καλα αν τα νιρικα σου το σαββατο ειναι 20 μετα την αλλαγη νερου ειναι 0 αν ριξεις την πεμπτη νιτρικα σημαινει οτι απο το σαββατο μεχρη την πεμτη εμειναν τα φυτα με 0 νιτρικα

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ 16-08-16 23:53

Η κορυμποσα ηταν τωρα παει καλα απλα τη σκιαζαν αλλα φυτα, τα νιτρικα βρε οταν μετραω 20 με 50% αλλαγη νερου πεφτουν στα 10 οποτε μετα την αλλαγη δε βαζω νιτρικα αλλα βαζω την επομενη που ειναι να μπει ωστε να τα κραταω σταθερα στο 10 με 15, τα χω χιλιομετρησει αυτα μην ανησυχεις.

Υ.Γ. Θα φαμε ξυλο απ το Μιχαλη και με το δικιο του, φιλε odin τη συνεχεια να τη συζητησουμε με π.μ καλυτερα;

odin79 16-08-16 23:58

σε εμενα μετρημενα πραγματα μετα την αλλαγη νερου τα νιτρικα 0 αλλα ειπαμε νερο 100%οσμωση.τεσπα δεν θα βγαλουμε ακρη μαλλον χαχαχα.απλα να πω οτι θεωρω πια σε ενα high teck ενυδρειο αναγκαια την χρηση οσμωσης 100% αλλα αυτο ειναι προσωπικη εκτιμηση. καλο βραδυ Κωστα

mixalis1708 12-09-16 20:46

Eχουμε γεννητουρια, την Παρασκευη που μας περασε αγορασα ενα αρσενικο ramirezi καθως και τα 3 που ειχα βαλει αρχικα βγηκαν θηλυκα. Το ενα μετα απο εντονες διαμαχες το εχασα. Απο χθες λοιπον ειχα χασει το αρσενικο και ενα απο τα 2 θηλυκα και ψαχνοντας να τα βρω σημερα το βραδυ τα επιασα στη πισω πλευρα του ενυδρειου μεσα σε ενα μικρο λακκο στην αμμο να γεννανε αυγουλακια... Τι κανουμε τωρα ;;

Εχω τραβηξει βιντεο μολις ολοκληρωθει το upload θα το ανεβασω κι εδώ..
-------------------------
BORKED

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ 12-09-16 20:47

Μιχάλη καλή επιτυχία, ελπίζω να είσαι πιο τυχερός αυτή τη φορά, για μένα άσε τη φύση να κάνει τη δουλιά της και μη επέμβεις.

mixalis1708 12-09-16 20:50

Οχι οχι θα τα αφησω μονα τους και οτι γινει ..

Sakisdraminos 18-09-16 20:44

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mixalis1708 (Μήνυμα 958335)
Ενταξει Νικο επειδη μου κανεις συνεχεια τη παρατηρηση θα βαλω μια χωρις επεξεργασια τωρα που εχει και τα χαλια του να δεις τη πραγματικη εικονα να μου πεις ''μπραβο''.. :D

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psjffzy1ql.jpg

:smt041:smt030:smt048+-2

RUtalking2ΜΕ 14-11-16 21:13

Μιχάλη το ενυδρείο σου είναι πανέμορφο. Μπορείς σε παρακαλώ να μου βγάλεις φωτ/α το καπάκι να πάρω ιδέα πώς χωράνε 4 λάμπες και ανεμιστηράκια σε καπάκι 100Χ030. Έχω την ίδια διάσταση σε εργοστασιακό της aquatlantis με 1 λάμπα 25w:( και θέλω να το αναβαθμίσω μιας και η αγορά καινούριου είναι απαγορευτική.

mixalis1708 29-01-17 15:06

Το ενυδρειο το χαλασα (μπορει και κυριολεκτικα) το ειχα βαρεθει να ειναι συνεχεια το ιδιο αν και αλλαζα καποια φυτα κτλ μου φαινοταν το ιδιο συνεχεια για πανω απο 1 χρονο οποτε πηρα την αποφαση, επεξε ρολο και οτι λογο ενος προβληματος ελειπα για 2 μηνες απο το σπιτι και εβαζε μονο λιγο φαγητο ο πατερας μου και αλλαγη νερου εκανα 1 φορα οσο ελλειπα μεσα σ αυτο το διαστημα τελειωσε και το co2 και λιπασματα δεν εμπαιναν και τα φυτα την ακουσαν αρκετα αν και οχι οσο θα περιμενα. Σκεφτομουν να το αλλαξω καιρο και μαλλον βρηκα την ευκαιρια. Ειχα κρατησει κατι ξυλα και πετρες απο δοκιμες που εκανα πιο παλια και δεν ειχαν πετυχει εκτος ενυδρειου οποτε ειπα να χρησιμοποιησω αυτα. Το πιο βασικο προβλημα ειναι οτι εχω bba που ακομα την παλευω. Προσπαθω να κανω κατι πιο nature αν και ακομα ειναι σε αρχικο σταδιο, πιο πολυ με προβληματιζει η δεξια πλευρα και τα φυτα που θα πρεπει να μπουν εκει που εχω προσθεσει υποστρωμα για να φαινεται πιο συμετρικο. Εχω βαλει πολλες διαφορετικες moss πανω στα ξυλα και μαλλον ειναι λαθος (xmas, flame, java moss, fissidensis) και δεν μου αρεσει και πολυ οποτε μαλλον θα κρατησω μια απ ολες. Το περιεργο ειναι οτι η xmas γεμισε bba μεσα σε λιγες μερες ενω η flame ειναι οπως την εβαλα απλα μεγαλωσε χωρις να πιασει αλγη. Καπου μεσα στα φυτα ζουσαν και μερικα endlers που δεν μπορουσα να πιασω οταν ειχα μεταφερθει στο 60αρι με αποτελεσμα να μεγαλωσουν και να γεννησουν και να ξανα υπαρχει παλι σ αυτο το ενυδρειο μια μεγαλη ομαδα που προσπαθω σιγα σιγα να μεταφερω στο 60αρι, ελπιζω να μην σας κουρασα..

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...pspzdh7wol.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psvhjy9uwt.jpg

http://www.aquatek.gr/rimages/albums...psgdgbi6n4.jpg

Νικολακης 29-01-17 15:26

Παρα πολυ ομορφο....εισαι χρυσοχερης!!! :smt041 :smt041

kon_marma 28-03-17 11:46

Καλησπέρα,
το ενυδρείο είναι καταπληκτικό! μόνο μια ερώτηση, τί υπόστρωμα έχει χρησιμοποιηθεί
? είδα στα σχόλια οτι είναι μόνο άμμος ισχύει ?

mixalis1708 28-03-17 13:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από kon_marma (Μήνυμα 1003550)
Καλησπέρα,
το ενυδρείο είναι καταπληκτικό! μόνο μια ερώτηση, τί υπόστρωμα έχει χρησιμοποιηθεί
? είδα στα σχόλια οτι είναι μόνο άμμος ισχύει ?

Ναι ετσι ειναι σκετη χαλαζιακη μπεζ αμμο. Τωρα με αυτο το στησιμο προσθεσα λιγο fluval πανω απο την αμμο στη δεξια πλευρα.

kon_marma 28-03-17 13:45

Μας τρέλανες!!! είναι πάρα πολύ ωραίο!

Τσιόνογλου Σταύρος 28-03-17 14:26

Όμορφο ενυδρείο μπράβο σου:p

mixalis1708 30-04-17 14:53

Το ενυδρειο τρεχει 2 μηνες σχεδον χωρις καθολου λιπανση (με φωτισμο 2*30watt) σε καθε αλλαγη καθε 15-20 μερες ριχνω λιγο σιδηρο και ιχνοστοιχεια. Οι rotala ειναι καινουργια προσθηκη απο αλλο μου ενυδρειο για αυτο και εχουν τοσο εντονο χρωμα, ειναι κορυφες.. Εκανα μια προσπαθεια να βγαλω τη μαυρη πλατη αλλα δεν εβγαινε και το αφησα στη μεση ..

https://preview.ibb.co/guH7d5/181961...27028766_o.jpg

Konstantin 30-04-17 18:40

Ωραίος!

Μιχάλη, απίστευτο το ενυδρείο σου!!
Πολλά Μπράβο, είναι απλά εντυπωσιακό!!

Εδώ Κρήτη φυτά από που προμηθεύεσαι?

rottbea 30-04-17 19:45

Πολυ ομορφο ενυδρειο.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:41.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02307 seconds with 10 queries