Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Malawi (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=10)
-   -   Πρώτη προσπάθεια, νέος στο χόμπι. (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78849)

Nick74 14-04-14 00:15

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από takis_gt (Μήνυμα 833033)
Νίκο το λέω γιατί τη πάτησα σαν βλάκας, τη μύρισα και είδα αστράκια, νόμιζα πως θα μυρίζει σαν και τη σκόνη που βάζουν στα κουλουράκια, αλλά αυτή ήταν δυναμίτης

κι αυτη που βαζουν στα κουλουρακια δυναμιτης ειναι, απλα ως σκονη δεν το καταλαβαινεις, ομως σε νερο γινεται κανονικοτατη αμμωνια, και φυσικα δεν πρεπει να τρωμε κουλουρακια αν δεν εξατμιστει εντελως η αμμωνια (αν και καλυτερα να μην μπαινει καν... η σοδα κανει καλυτερη δουλεια και ειναι εντελως ακινδυνη, αν οχι και ωφελημη).
Γενικα τα χημικα θελουν προσοχη στη χρηση.
Καποια οξεα και καυστικα αλκαλλια (οπως και η αμμωνια) ειναι σχετικα δυσκολο να σε στειλουν να δεις τα ραδικια αναποδα γιατι αν καταφερεις να καψεις αρκετες κυψελες στους πνευμονες σου θα πεσεις λιποθυμος και θα αναπνευσεις κανονικα καθαρο αερα (οπως δε γινεται να αυτοκτονησεις κρατωντας την αναπνοη σου).
Γενικα απο τα χημικα πιο επικινδυνα (υπουλα) ειναι τα γκαζια απο υδρογονανθρακες τα οποια φερνουν μια ευχαριστη μεθη και σε κανουν να θελεις να τα αναπνεεις και ουτε σε καινε ουτε τιποτα, μεχρι που "αυτοκτονεις" με τη θεληση σου (ενας γενικος κανονας στα βιομηχανικα περιβαλλοντα ειναι "αν καπου νοιωθεις πως σου αρεσει να μεινεις και δεν εχεις πανω σου γκαζομετρο φυγε τρεχοντας")

kgf12345 14-04-14 00:45

χαχαχαχα!κουλουρακια στρωσιματος?:D
αυτη ειναι η τελευταια λεξη στο στρωσιμο ενυδρειου.

κουλουρακια του αζωτου.
μεθοδος:
"παιρνουμε ενα κιλο κουλουρακια.τρωμε τα μισα και τα αλλα μισα τα ριχνουμε στο ενυδρειο":D

Θωμάς Αμπατζίδης 14-04-14 11:41

Καλημέρα να ρωτήσω κάτι ακόμα.
Ποια είναι τα κριτήρια για να δώσει κάποιος μπόλι;

Nick74 14-04-14 11:59

Να μην έχει περάσει πρόσφατα ασθένεια και καλό φυσικά είναι να έχει μια σχετική ιχθυοφορτιση

Θωμάς Αμπατζίδης 14-04-14 13:22

3 Συνημμένο(α)
Το πρόσφατα πόσο διάστημα είναι 10 μέρες, 1 μήνας ;
-------------------------
Παράλληλα με τα προβλήματα, τρέχω και κάποιες αναβαθμίσεις- τακτοποίηση του εξοπλισμού. Κάπου εδω θα μπει κα ο ντιμερ για τα λεντ

Nick74 14-04-14 22:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Θωμάς Αμπατζίδης (Μήνυμα 833106)
Το πρόσφατα πόσο διάστημα είναι 10 μέρες, 1 μήνας ;

αφου ετσι κι αλλιως δεν εχεις μεσα ψαρια καλυτερα ψαξε για μπολι απο ενυδρειο που δεν εχει νοσησει ποτε η τεσπα δεν εχει γινει θεραπεια για τουλαχιστο ενα 6μηνο να εχεις το κεφαλακι σου ησυχο.
Αν ειχες ηδη ψαρια και ηταν επειγουσα κατασταση θα το συζητουσαμε αυτο, αλλα απο τη στιγμη που δεν υπαρχει καμια βιασυνη παιζεις οπως θελεις...

9

Θωμάς Αμπατζίδης 08-08-14 15:47

5 Συνημμένο(α)
Μετά απο 5 μήνες που τρέχει το ενυδρείο είπα να κανω μια ενημέρωση.

Συνημμένο Αρχείο 66458

Τον προηγούμενο μήνα είχα και την πρώτη γενα κατάφερα να δω δυο ουρίτσες την πρωτη μερα που τα άφησε η θηλυκια . Αλα την επόμενη εφυγα για διακοπές και δεν τα ξαναείδα:(
Συνημμένο Αρχείο 66459

Αναβαθμίσεις

Εκανα καπάκι για να στερεωσω την ψύξη απο plexiglass
Συνημμένο Αρχείο 66460Συνημμένο Αρχείο 66462Συνημμένο Αρχείο 66461

delta66 09-08-14 21:43

Ωραιοςςςςς

Θωμάς Αμπατζίδης 15-08-14 01:04

Εχω μια απορία για τα φυτά που εχω Vallisneria spiralis και anubia nana
Ενω τους πρώτους μήνες ειχαν νορμαλ ανάπτυξη τελευταία δεν βλέπω να κινείται τίποτα να βάλω λίπασμα? Αλλά τη?

Κλεόβουλος 15-08-14 07:37

Η γνώμη μου είναι να μη βάλεις τίποτα και να τα αφήσεις να τρέφονται από τα νιτρικά σου.;)

Τι ψάρια έβαλες τελικά?

Θωμάς Αμπατζίδης 15-08-14 16:50

5 labidochromis caeruleus
Μαλον ειναι 2 αρσενικά και το λεω αυτό γιατί εχω αναγνωρίσει το ενα σίγουρα και για το άλλο εχω υποψίες και απο τα άλλα 3 το ενα είναι θηλυκό και τα υπόλοιπα δεν ξερω ακόμα
-------------------------
Σήμερα βρήκα το κυρίαρχο αρσενικό σφηνωμένο αναμεσα σε μια πέτρα και το τζάμι (δεν ξερω πόση ωρα ήτανε εκεί) το απελευθερωσα προσεκτικά και έχει παει σε μια πετρα απο κατο δεν μπορώ να το δω καλά αν εχει πάθει εξωτερικά κατι. Εχετε καμιά ιδέα. Προς το παρων το παρακολουθώ να δω τη συμπεριφορά του.

Κλεόβουλος 15-08-14 17:57

Και έχεις μια χαρά στήσιμο για Τανγκανίκα :rolleyes:

Θωμάς Αμπατζίδης 07-10-14 19:16

4 Συνημμένο(α)
Για σας.
Μετά από την δεύτερη και πετυχημένη γέννα επανέρχομαι για μια ανανέωση και μερικες απορίες.

Παράμετροι:

pH: 7,7
Γενική σκληρότητα (GH): 10
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 7,5
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10 ( μέτρηση πρην απο αλλαγή)
Αλλαγές νερού: συμπληρώνω όσο εξατμίζεται. Και αλλάζω 50 λίτρα την εβδομάδα
Θερμοκρασία: 26
Άλλες πληροφορίες:-

Τα μικρά μου που κάποια στιγμή θα τα δώσω περίπου στα 7 ατομα. Τα ταΐζω 2 με 3 φορές την ημέρα τρίβω τις παρακατω εναλαξ ανα ημέρα.

Συνημμένο Αρχείο 67396
Συνημμένο Αρχείο 67392

Απορίες

1) η άλγη στις πέτρες ειναι φυσιολογική ξέχασα να αναφέρω ότι η φωτοπερίοδος ειναι 7,5 ώρες
Συνημμένο Αρχείο 67391
2) η valisneria spiralis ενώ βγάζει καινούργια φύλλα δεν αποκτούν μήκος τώρα είναι στα 10 cm με13cm. Φταίει κάτι ή είναι το φυτό έτσι.
Συνημμένο Αρχείο 67395

Αν δεν έχω αναφέρει κάποια πληροφορία που χρειάζεται εδω ειμαι.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 01:50.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01638 seconds with 10 queries