Ευχαριστω παιδες.
Παντως οι ευχες για μικρα, δεν με φτιαχνουν. Ειμαι μαλλον λιγο περιεργος σε αυτο το θεμα? Ολοι παρακαλανε να τους γεννανε τα ψαρια κι εγω παρακαλαω να μην εκολλαπτονται αυτα που γεννανε. Τι θα τα κανω? Αντε κι αν βγουν 1-2 κατι παει κι ερχεται, αν ειναι παραπανω την εκατσα. Τοσα με παιρνει να συντηρω, παραπανω οχι. Οποτε ασχοληθηκα και εκανα αναπαραγωγες, το μετανοιωσα οικτρα. Αν γινει "προπαραγγελια" απο χομπιστες που θα στησουν σωστα ενυδρεια για χρυσοψαρα, τοτε ναι, να τους βγαλω ψαρια. Πιαστο αυγο και κουρεφτο δλδ. |
Σιγουρα εχεις πολλα δικια... με πολλα ψαρια ισχυει αυτο...
μετανιωνω κι εγω για πολλα ψαρια που αφησα να αναπαραχθουν.... και δυστυχως με καποια δεν μπορω να κανω και πολλα.. π.χ. εχω 50 αγκιστρακια τωρα να μεγαλωνουν... ενας Θεος ξερει που θα καταλληξουν και το τρεναρω οσο μπορω, να πανε οσο το δυνατον καλυτερα... αλλα με τα χρυσοψαρα ειναι αλλιως!!! τσιμπα 2-3 αυγα και μεγαλωσε και κρατα τα ψαρακια σου... εγω βρηκα και πηρα 7 αρχικους γοννους απο τα δικα μου... που τελικως 4 καταφεραν να μεγαλωσουν.. τα οποια και θα κρατησω.. σιγουρα αν ηταν για αυγα δεν θα επερνα να εκκολαψω 50-60.... δεν θα ηξερα τι να τα κανω...και δεν ειναι ροδοστομοι, καρδιναλιοι κλπ. να πεις θα δωσω 10 σε εναν ,20 σε εναν αλλο και παει τελειωσαν... με χρυσοψαρα πρεπει να βρεις καμια 20αρια ατομα με σωστα ενυδρεια για να τα δωσεις.. και οπως ειπες .πιαστο αυγο και κουρεφτο.... Φυσικα δεν θα μπορουσα ομως, απο την στιγμη που εχω ζησει αλλες κι αλλες αναπαραγωγες , να κλωτσισω την ευκαιρια να αναπαραγω το αγαπημενο μου ειδος ψαριου..... |
..τοσο απλο αλλα αλλο τοσο ομορφο!!! και τα ψαρακια κουκλια! μου αρεσουν πολυ τα χρωματα τους! να τα χαιρεσαι!!!
|
Παράθεση:
Πήγα να ρωτήσω για 24αρες Τ5- και αφού έψαχνε 5 λεπτά με το ρολόι στον υπολογιστή, κατέληξε πως οι osram ή grolux ή aquastar είναι : Γιαααα...γιαααα..., Για ενυδρειο? (τον ρώτησα) Ναι, ναι (απάντησε) - Αλλά δεν έχουμε!Νομίζω πως τις φέρνουμε πακέτο κι οχι μια μια. Αμα θες το κοιτάω από Δευτέρα και σε παίρνω τηλ:D, μήπως και φέρουμε Αυτααααα - απ τη σημερινή εμπειρια στον Καυκά! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Αν ειναι να παω στον Καυκα στην Έδεσσα για να εξυπηρετηθω...βράστα! |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ειναι τοσα πολλα τα προιοντα που εχει να διαχειριστεί ενας υπαλλληλος, που δεν μπορει υπο φυσιολογικες συνθηκες να το κανει (εκτος κι αν εχει κι ιδιος ενυδρειο :D). Αλλα κι εμεις ακομα δεν τα ξερουμε ολα. Πχ πηγα σε ενα ηλεκτρολογικο καταστημα στη γειτονια μου, να ρωτησω για sylvania grolux T5 54W και μου ειπε οτι φερνει μονο σε 10δες. Τον ρωτησα τι μεγεθος μπορει να φερει, αφου εχουμε 54W σε μηκος 115cm κοινες, 105cm για juwel και 120 για juwel και μου λεει με παραγγελια τις φερνει ολες. Συμπερασμα δεν μπορω να παρω τη λαμπα που θελω αν δεν μαζευτει ομαδικη αγορα. Ομως απο τον ιδιο που δεν εξυπηρετουμαι τελικα παρολη την καλη διαθεση του, μαθαινω κατι που δεν ηξερα. Σε μεγεθος 120 υπαρχει και sylvania aquastar (το ταιρι της grolux). Φυσικα κι αυτη με παραγγελεια σε 10αδα οπως και αν ηταν σε 115 κοινο μηκος . Αποφασιζω τελικα να κανω την πατεντα στο ενυδρειο και να βαζω κοινο μηκος 115 για να εχω επιλογες σε ολες τις λαμπες, και βαζω μια 865 και μια 840. Πολυ κιτρινο το φως ομως για τετοιου ειδος ενυδρειο. Ρωταγα ομως για grolux και aquastar ειτε κοινες 115, ειτε ενυδρειακη 120, αν βρισκομουν εξω απο κανενα καταστημα. Σε ολα μου ελεγαν οχι. Σε ενα ειπαν ναι Σουπερ. Παω ταμειο, μου λει 2 ευρω. Ντοιν. Μονο? Αυτες εχουν γυρω στα 7. Κοιταω τη συσκευασια. Τελικα μου ειχε βγαλει μια λαμπα οτι ναναι. Περναγα μια μερα απο Καυκα στη Γλυφαδα, και λεω δεν ρωταω για grolux 115? Με τα πολλα, αφου του εδινα συγκεκριμενα στοιχεια, τη βρηκε. Ρωταω τιμη, μου λεει κοντα στα 10 ευρω. Οπα λεω κατι τρεχει παλι. Του λεω grolux σιγουρα γραφει? Ναι μου λεει. Του λεω για κοιτα μηκος. Ηταν 105 για Rio300,240 κλπ. Χαχαχα Του λεω δεν κοιτας και για aquastar? (που μου ειχε πει ο αλλος) Mου λεει οτι βρηκε μια 115 σε ενα καταστημα στην επαρχια. Ποσο. 7.5 ευρω (καλα παμε μεχρι εδω) Μηκος? 115 Φερτη του λεω, αφηνω τηλεφωνο σε 3 μερες με παιρνει και παω και την παιρνω. Αυτη ηταν. :cool: Grolux 115 βρηκα στον Τσουκατο στον Πειραια. Πολλες επιλογες προιοντων, με παραγγελια φυσικα πολλα απο αυτα. Πολυ εξυπηρετικη η κοπελα εκει και ξερει τη δουλεια. Εχετε grolux T5 54W 115 μηκος Ναι αλλα με παραγγελια και σε λιγες μερες παραλαβη. Μονο δεκαδα? Πουλαω και μια μια. Σουπερ. Παρηγγειλε. Παιρνει τηλεφωνο καπου και λεει της φερουν 2 κομματια στο καταστημα. Ρωταω μπας και ειναι στο δρομο μου η "αποθηκη" να την παρω επιτοπου. Μου λεει Αγιο Δημητριο. Εκει κοντα παω, της λεω Ρωταει εποτιπου αν μπορω να παω εγω. Της απανταει, δεν γινεται να μου δωσει λιανικη. Ειναι λογιστικο/εφοριακο το θεμα. Οποτε παραγγελνω και παω μετα απο μερικες μερες και την παιρνω την λαμπα. 7 ευρω μου λεει. (7.20 εγραφε στην αποδειξη) Ευχαριστουμε γεια σας. (λογικα μπορει εχει ακομα μια grolux 115cm διαθεσιμη τωρα) Αυτα :cool: |
Συμφωνω!
Αλλα αν ο αλλος δεν εχει διάθεση να ψάξει ή να σε εξυπηρετήσει ή ακόμη να μάθει μαζί με σένα...ε τότε τι κάνεις? 1ον μπαινεις σε ενα φορουμ και γκρινιάζεις :D - όπως εγω 2ον ψάχνεις σε άλλο μαγαζι 3ον ψάχνεις σε ενυδρειακά μαγαζιά και την πληρώνεις 20-30% πιο πάνω (Κλεόβουλε δεν έχω υπολογίσει ακριβώς το ποσοστό :p) ΥΓ Εγώ ψάχνω 54,9 cm (αν θυμάμαι καλά το μήκος του σωματος της λάμπας) |
Στον Λέντζο δε ρωτήσατε?
Λάμπες Sylvania φέρνουνε και μάλιστα έχουνε και ετοιμοπαράδοτες (τουλάχιστον στα κεντρικά καταστήματα Ομόνοια και Πειραιά) |
Παράθεση:
Εγώ απλά αναφέρθηκα στο γεγονός πως στον συγκεκριμένο Καυκά, έπεσα σε άσχετους Οπως έγραψε πιο πάνω ο stanisalus18, όλα είναι θέμα υπαλλήλου και καταστήματος, γι αυτό και δεν δικαιούμαι να το γενικεύσω |
Παράθεση:
Θενξ για την πληροφορια. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δεν παιζει ρολο στην ονομασια τους, το μηκος, το ποιο συζηταω εν μερει (λογω juwel ιδιαιτερου μηκους εν προκειμενω). Ρωτησες πχ αν ειχαν 120 εκ, 105 εκ, 89εκ κλπ (juwel μηκη), grolux και aquastar? |
Ρίξτε μια ματιά και εδώ.
Έχουν πολύ καλή εξυπηρέτηση και μπορείς να πάρει και μια λάμπα μόνο... το λέω γιατί έχω βαρεθεί και εγώ να μου λένε για 10άδες και 20άδες παραγγελίες. ΥΓ. Σπύρο το ενυδρείο είναι κουκλί ότι λάμπες και να βάλεις. |
Παράθεση:
Τις 24watt τις απλές τις έχει σε δυο διαστασεις 55 & 56 cm :sad: Ενώ για την ενυδρειακή GroLux αναφέρει 56 cm Ενώ η ακριβής διάσταση των περισσοτέρων 24watt - απ όσο ξερω - ειναι 54,9 δλδ 55 cm |
Αυτό που λες δεν το ξέρω, αλλά δεν νομίζω να υπάρχουν 2 λάμπες στα 24 watt με μόνο 1cm διαφορά.
Εγώ πριν 1 μήνα πήρα Τ5 24 watt (56cm) και έχει άλλη μια στα ίδια watt στα 45cm. |
Παράθεση:
Αλλά το 45 απο το 55 το ξεχωρίζεις ευκολα Ενώ στο 55 & 56, δεν ξερω αν κάνει λαθος σε κάποια απ τις δυο καταχωρήσεις Αρα χρειάζεται επικοινωνία...με το κατάστημα Ευχαριστώ πάντως. Δεν το ηξερα το site ;) |
Παράθεση:
Απλα υπολογιζουν στο ενα και τα ποδαρακια. Στα αναλυτικα specs της λαμπας, κανονικα αναγραφονται και οι δυο διαστασεις, με και χωρις. ------------------------- Το "εχω" το λαμπομαγαζο. Καλες τιμες. Απλα ειναι στην Κρητη και οτι αυτο συνεπαγεται, με μεταφορικα, μερες παραδοσης, κλπ. Ο σκοπος ειναι να βρουμε και φυσικο καταστημα κοντα μας, με διαθεσιμοτητα και καλες τιμες για επιτοπου αγορα. |
Όχι Σπύρο, στην Αθήνα είναι, κοντά στην Άβυσσο... Παρασίου 21, μεταξύ Λιοσίων και Αχαρνών.
Εγώ τα παραγγέλνω τηλεφωνικά και πάω και τα παίρνω όταν τα έχουν. Μικρό μαγαζί αλλά πολύ εξυπηρετικοί άνθρωποι. |
Παράθεση:
Να'σαι καλα. Να με την κουβεντα μια ακομα επιλογη. Εχουμε και λεμε λοιπον - Λαμπομαγαζο Παρασίου 21 Αθήνα αναμεσα σταθμων Βικτωρια-Αττικη. - Τσουκατος Σφακτηριας 5 λιμανι Πειραια - Λεντζος Εμ Μπενακη 3 Ομόνοια και Τσαμαδου 37 Πειραιά, - και να συμπληρωσω και τον baibakis Γρ. Λαμπράκη 372 στην Νικαια. Μπορει να γινει και αποκοπη η νεα συζητηση περι "Ενυδρειακες λαμπες Sylvania Grolux και Aquastar στην Αττκη" σε αλλο θεμα για να μη χαθει εδω. |
απο το λέντζο στην ομονοια ειχα αγοράσει και τη δικη μου grolux για rio125 28w 59cm
γνωρίζετε αν βγαίνει και η aquastar τόσο..ή καποια αλλη που να μας κάνει κ αν κανενα απο τα παραπάνω μαγαζιά που αναφέρετε φαίρνει σε αυτη τη διασταση (28w 59cm) για να παρω κανα 2 να υπάρχουν ? |
Βγαινει και σε aquastar οπως και σε grolux.
Απλα παρε τηλ να δεις ποιος την εχει ή μπορει να στη φερει. |
Παράθεση:
http://www.lampomagazo.com/p.Lampa-F...l#.U4Du2yjb5Jc http://www.lampomagazo.com/p.Lampa-F...l#.U4Du3yjb5Jc http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0 Ακυρο : Αυτες ειναι 56αρες (cm) και 24watt |
To εχω ξαναπει , και σε αλλο αρθρο ....
Γιατι δεν δοκιμάζεται απλές λαμπες.. osram ή philips? Ολα μου τα ενυδρεια τα τρεχω με απλές λάμπες... απο 4000κ εως και 8000κ .... Και εχω δοκιμασει τα πιο απαιτητικα φυτά.... :confused: |
Αν κάποιος επιλέγει λάμπα με βάση την ανάπτυξη των φυτών τότε είναι λογικό να επιλέξει κάποια λάμπα ειδική για φυτά γιατί είναι σαν να πολλαπλασιάζει την ισχύ της σε watt, χωρίς το επιπλέον κόστος κατανάλωσης και ψύξης. Δηλαδή, σε βάθος χρόνου, οι ειδικές λάμπες είναι μάλλον οικονομικότερες.
Επειδή στα περισσότερα ενυδρεία με 'μαμίσιο' φωτιστικό τα watt/λίτρα είναι σχετικά χαμηλά, η επιλογή ειδικής λάμπας με πολλά par/lt είναι μονόδρομος αν θέλεις φυτεμένο με όχι μόνο εύκολα φυτά. Αν κάποιος επιλέγει με βάση το χρώμα (όπως, νομίζω, ο delta66, που δεν έχει απαιτητικά φυτά) τότε ναι, του εμπορίου είναι μάλλον καλύτερες, αλλά από την άλλη, δύσκολα θα βρεις τις περίεργες διαστάσεις (μήκη) που απαιτούν τα jewel. |
Παράθεση:
Μου κινεις την περιεργια με τις απαντησεις σου,απο θεωρια ειμαι πληρες.... Οποτε πάμε σε πραγματικά στοιχεια, δεν θέλω να χαλασω το θέμα του Σπυρου... Μου λες για par / lit αλλα δυστηχως χωρίς αριθμους χωρις στοιχεια δεν γινεται... να το αναπτυξουμε... Δεν εχω μετρησει , ποτέ μου par σε ενυδρειο , αλλα καποια στιγμη θα το κάνω. Πως ξερεις σιγουρα οτι οι ¨ενυδρειακες " εχουν υψηλοτερα par απο τις απλές λαμπες αν δεν το εχεις μετρήσει ?? :rolleyes: Οπως σου ειπα και παραπανω απο θεωρια εχω διαβασει αρκετα, στην πραξη ειναι το θέμα... :D Ας ανοιξουμε ενα θέμα... για να μην χαλάμε το θέμα του Σπυρου. Sorry Σπυρο, αν θελει καποιος συντονιστης να το διαγραψει το παραπάων δεν εχω προβλημα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Απο εκει και μετα, μπορω πλεον και δοκιμαζω διαφορες, χωρις περιορισμο juwel μηκους. Εβαλα 840 (4000Κ) + 865 (6500Κ). Θερμο φως, πολυ καλο για αμαζωνιο κλπ (ρωτησα και για 9 σειρα αντι 8, αλλα δεν βρηκα - θα βρω και θα τις δοκιμασω κι αυτες). Πιο πολλα απο 6500Κ δεν βρηκα σε κοινες λαμπες. Δοκιμασα aquastar (10000Κ) με 840 για να "ασπρισω" το φωτισμο λιγο. Δεν. Εβαλα aquastar με 865, πολυ ασπριλα. Τωρα εβαλα aquastar με grolux. Ροζ το φως κλασσικα. Καμια σχεση η Τ8 aquastar που φαινεται εδω http://saurama.aqua-web.org/pages/11...iaAquastar.htm με την Τ5 που πηρα. Mου το εκανε πολυ ψυχρο το φως. Λευκο-μπλε Στο αλλο ενυδρειο εχω Τ8 grolux (ροζ) με Τ8 arcadia freshwater (λευκοπρασινη) και ειναι σουπερ. Δεν ροζιζει. Η Gro απλα γλυκαινει το λευκοπρασινο της freshwater χωρις να την παταει kai ισσοροπει το χρωμα του φωτισμου. Ειναι πολυ κοντα στον καλυτερο συνδυασμο που εχω δοκιμασει, Τ8 original tropical (ροζ κι αυτη) + freshewater της Arcadia. Το σκεφτομαι πολυ συχνα τελευταια να γυρισω σε Τ8. Και λιγοτερα βατ και πιο γλυκος φωτισμος, για τα γουστα μου και τις απαιτησεις των ενυδρειων μου, στο ιδιο μηκος λαμπας. |
Παράθεση:
Μάλιστα μου είπαν ότι έχουν σχεδόν όλους τους κωδικούς της Sylvania ετοιμοπαράδοτους (ενυδρειακές Grolux & Aquastar), αλλά ακόμα και να τους είχε τελειώσει το διαθέσιμο στοκ του καταστήματος παραγγέλνανε από τις αποθήκες τους και ο πελάτης θα την είχε σε 1-2 εργάσιμες τη λάμπα που επιθυμούσε. Υ.Γ. το έχω ξαναναφέρει σε αρκετά άλλα ποστς ότι "μπακαλίστικες" πολιτικές τύπου Καύκα με τις 10άδες, τις 20άδες, τις 100άδες κλπ θα τους δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και θα χάνουν μόνιμα πελατεία (όχι ότι αυτό δε συμβαίνει ήδη με τις διαστάσεις που έχουν πάρει οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα..) Καταλαβαίνω και κατανοώ ότι υπάρχουν αδυναμίες και δυσκολίες για τις επιχειρήσεις τις εποχές που διανύουμε αλλά μετά μη μου κλαίγονται αν δεν έχουνε κόσμο εξ' αιτίας αφ' ενός μεν της "πολιτικής" τους αυτής και αφ' ετέρου επειδή προσλαμβάνουν το κάθε άσχετο και "ώχου βαριέμαι" προσωπικό... ------------------------- Παράθεση:
Το καλύτερο θα ήτανε να μεταφέρει κάποιος συντονιστής αυτούσιες τις δημοσιεύσεις μας σε νέο θέμα με τον τίτλο που έβαλε ο Σπύρος, για να "καθαρίσει" το παρών θέμα και για να μη χαθούν οι σημαντικότερες πληροφορίες που συζητάμε και για να μπορέσει να τις βρίσκει ο κάθε νέος χομπίστας που αντιμετωπίζει το ίδιο ζήτημα με τον φωτισμό των Juwel ενυδρείων. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:20. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board