Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Μια Κάλιο γαϊδουρόδενε παρά γαϊδουρογύρευε (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=71317)

nikolakis94 28-04-13 17:47

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Nick74 (Μήνυμα 759524)
η αληθεια ειναι πως αν εντυπωσιαζεσαι απο μεγαλου μεγεθους ψαρια πρεπει να σκεφτεις σοβαρα και την αποκτηση μεγαλου μεγεθους ενυδρειου.
Μηπως θα εβρισκες πιο ενδιαφερον τις γαριδες σαν εναλλακτικη προταση?
-------------------------

σε ολους αυτα αρεσουν, μονο που ο καθε ενας εχει τα δικα του γουστα για το τι θεωρει εντυπωσιακο.
Εγω πχ βρισκω εντυπωσιακοτερα απ ολα τα υπολοιπα ψαρια τους betta, αλλοι θεωρουν τους δισκους, αλλοι τις αφρικανες, καποιοι αλλοι τα γκαπυ, αλλοι τα χρυσοψαρα, αλλοι το μαχαιροψαρο...
ο καθε ενας εχει το δικο του προσωπικο γουστο

Σωστο.Και για να μπορεσεις να φιλοξενισεις τα ψαρια που σου αρεσουν πρεπει να εχεις και τον αναλογο εξοπλισμο.Ο μονομαχος στα 50 λιτρα οι αφρικανες στα 200 και τερατα στα κυβικα.Ετσι ειναι αυτα.

Nick74 28-04-13 17:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 759527)
Οι φωτο που βλεπεις ειναι απο ενυδρεια διαγωνισμων.

το πρωτο με το "δεντρο" και τη "Χομπιτ-οτρυπα" για να πω τη γνωμη μου το βρισκω πολυ κιτς για τα γουστα μου σαν τα καραβακια και τους δυτες των μαυρων εποχων...

πιο ομορφη ειναι η "επιμελως ατιμελητη" αναπαρασταση της αναρχης φυσης.
Στο δευτερο λινκ ειχε καποια καλα

kgf12345 28-04-13 17:56

η γνωμη μου ειναι αφου "μπερδευεσαι" στο να διαλεξεις ψαρια,μη βιαζεσαι.δαβασε θεματα στην κατηγορια με τις παρουσιασεις ενυδρειων εδω μεσα να παρεις ιδεες πρωτα.

τα ενυδρεια που βλεπεις και λες "wow" εχουνε στηθει με πολυυυυυ εμπειρια...
δεν ειναι ετσι απλα οσο φαινονται.ουτε παραμενουν ετσι οπως τα βλεπεις για παντα.χρειαζονται λεφτα,εξοπλισμο,χρονο και εμπειρια.

ειναι πολλοι οι παραγοντες που επηρεαζουνε ενα ενυδρειο στο ποσο σταθερο και πετυχημενο θα ειναι και ειναι πολλα αυτα που θελουν προσοχη.

ολα αυτα ερχονται με διαβασμα,"πειραματισμους" και ανταλλαγη αποψεων με αλλους χομπιστες.κανεις δεν ξεκιναει κατι και τα ξερει ολα.ουτε υπαρχει κανεις εδω που να τα ξερει ολα.εμπειριες μοιραζομαστε.αλλα αφου υπαρχει η εμπειρια ετοιμη και μοιραζεται εδω μεσα, δεν ειναι κριμα να κανεις τα ιδια λαθη που καναμε οι περισσοτεροι στο ξεκινημα?

οσον αφορα τον πλεκο που σου αρεσει,αν διαβασεις λιγο για το ψαρι και τις συνηθειες του και τον τροπο ζωης του θα δεις οτι μολις μεγαλωσει λιγο δεν θα τον βλεπεις πια.θα καθεται κρυμενος σε καποιο ξυλο η τρυπα (ιδανικα σε τρυπα ξυλου:D)και θα μασουλαει το ξυλο.

ουτε μπορεις να στησεις πρωτα το ενυδρειο οπως θες και μετα να διαλεξεις ψαρια οτι ναναι,γιατι αν διαλεξεις ψαρια που δεν ταιριαζουνε με το στησιμο σου αυτα θα στρεσαρονται και θα ψοφανε και μετα θα ψαχνεις να βρεις γιατι ψοφανε.

ο σωστος τροπος κατα τη γνωμη μου παντα ειναι να διαλεξεις τι ψαρια θες,και μετα να στησεις το ενυδρειο με βαση τις αναγκες τους.δεν χρειαζεται να το κανεις ακριβως βιοτοπικο.δηλαδη δε χρειαζεται να το κανεις "φωτογραφια"ενος συγκεκριμενου τοπου,αλλα μπορεις να το φερεις στα μετρα που θες εσυ οπτικα και να κανεις καποιο aquascape που να βασιζεται παντα στις αναγκες των ψαριων που θα διαλεξεις.χρησιμοποιοντας υλικα που να ειναι "γνωριμα" στα ψαρια και στο dna τους.

στησε ενα ενυδρειακι "ευκολο" και οταν δεις τι παιζεται και διαβασεις κανα δυο βασικα πραγματα και τα δεις αυτα στην πραξη θα καταλαβεις ποσο δυσκολο ειναι να κρατησεις ενα υγειες ενυδρειο;)

ξεκινα να διαβαζεις τα υπομνηματα στους αρχαριους.θα καταλαβεις πολλα.

blue1979 29-04-13 21:53

Τελικα καλα ειναι να καθεσαι στο pc να βλεπεις video στο youtube και να χαζευεις εικονες στο internet αλλα αμα δεν παρεις και λιγο τα ποδια σου δουλεια δεν γινεται.

πηρα λοιπον την αποφαση να παω σε μαγαζια να δω ψαρια:D

και ετσι πηγα σε 3

το τελευταιο ηταν και το καλυτερο, οχι σαν μαγαζι αλλα ειχε αρκετα και ειχε και μια ευγενεστατη κοπελα που ηξερε και 10 πραματα και ειχε και διαθεση να ασχοληθει

της ειπα τι παιζει και τα λιτρα μου και με πηρε με ευγενικο τροπο μακρυα απο κατι υπεροχες κιτρινες φωσφοριζε κιλχιδες :smt040 :smt072 και αρχισε να μου δειχνει ψαρια για τα λιτρα που εχω :smt051

λοιπον αρχικα μου τραβηξαν το βλεμα τα 1) dwarf goyrami τα βρηκα πολυ ομορφα! τα ειχε σε κοκκινο χρωμα αλλα μου ειπε οτι υπαρχουν σε πολλα χρωματα

επειτα ειδα απο κοντα το 2) Pearl Danio, και λεω το γιατι ειχε μονο ενα σε ενα ενυδρειο μαζι με αλλα ψαρια και εψαχνα να το βρω ποση ωρα.... πολυ ωραιο αλλα πολυυυυυυ μικρουλι επαθα σοκ με το μεγεθος αλλα σε κοπαδακι θα ειναι τελειοο!μετα ειδα τα tiger barb - τα Red Line Torpedo και αλλα barb και τα λατρεψα! πολυ ενεργεια!

τελος ειδα τιςκοκκινες γαριδες 3)
Red cherry shrimp και παλι επαθα σοκ! ειναι τοοοοσο μικρουλεεεςςς :smt119 και ειχε και μια μαλλον μπλε το ιδιο μικρη χαχαχα εγω τις ειχα στο μιαλο μου σαν αυτες που τρωμε τις μικρουλες καμιααα σχεσηηηη
χαζεψα λιγη ωρα και τα υπολοιπα και εφυγα....

Γυριζοντας σπιτι ειπα να κοιταξω για τα barb και βρηκα αυτη τη σελιδα

http://waterworld.pk/html/barb.html

απο την οποια μου αρεσουν τα

4) Red Gill Sumatra Tiger Barb

5) Round banded

6) Checkerboard

7) Hi Fin

8 )
Red Line Torpedo

9) ODESSA-Odessa

εχοντας σαν μπουσουλα ολα τα παραπανω ψαρακια 1-9 (οχι μονο τα barb) τι ψαροσυνεσεις θα μου προτεινατε?

ξεκαθαριζω οτι ΔΕΝ εννοω ολα αυτα μαζι. απλα επειδη δεν ξερω χαρακτηρες περα απο τα tiger barb που λενε οτι ειναι διαολια και
πρεπει να ειναι σε κοπαδι και δεν θελω να μπλεξω με ψαροσουπες .... λεω να το αφησω στους εμπειρους ,

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 18:29.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01478 seconds with 10 queries