θέλω να ρωτήσω αν η λαμπα sun glow εχω φτανει για υγιη αναπτυξη των φυτων μου. Ειναι μόνο 15watt , να παρω μεγαλυτερη?επίσης να βάλω και καποιο λίπασμα υγρό ή σε ταμπλετες? γιατί μία ludwigia repens που εβαλα μεσα πεσανε τα φυλα της..
|
betta εχεις, δε θελει κανενα τρελο φωτισμο (βασικα θελει κανονικα και ελαφρυ εως αρκετο blackwater για να εισαι πιο "βιοτοπικος") οποτε ετσι κι αλλιως ξεχνας τα πολυ παραξενα φυτα και τους τρελους φωτισμους, και κατ επεκταση και τα λιπασματα. Βαλε ευκολα φυτακια γρηγορης αναπτυξης (και αλλα λιγοτερο γρηγορης, οτι σ αρεσει τεσπα) και θα ειναι ολα οκ
|
ok nick! ευχαριστω!
|
Παράθεση:
να σημειωθεί οτι εχω αρκετα φυτα μεσα! 1)συνεχίζω για 10 μέρες ξανα αμμωνία και ξαναμετραω νιτρικά? 2)να μετρησω αυριο NH3 NO2 και με αλλαγή νερου να βαλω το ψάρι? |
χαμηλα ειναι ακομα, τσιτωσε κι αλλη αμμωνια και ξαναμετρα σε κανα πενταημερο και πιστευω να σου δειξει φουλ.
Τοτε κανεις αλλαγες να πεσουν τα νιτρικα στο 10-15 και την επομενη μερα κανεις παλι μετρησεις (ολες τις μετρησεις) κι εφ οσον ολα ειναι καλα βαζεις μεσα το ψαρακι |
update
Λοιπόν, εχουμε και λεμε.
τετάρτη 31/10/12 το έστησα και ξεκίνησα αμμωνία. στις 6/11/12 ειχα ΝΟ3 στα 10mg/l απο τις 6/11 μεχρι τις 23/11 κανονικα αμμωνία. 23/11 βραδυ εβαλα μπολι απο snakepanos (ciporax υαλοβαμβακα) 29/11 σημερα εκανα μετρησεις και εχουμε: NO2: 0,9mg/l NH3-NH4: 5+mg/l NO3: 20-40mg/l τι κανω τώρα?:smt102:confused: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 02:19. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board