Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Εξοπλισμός - Τεχνολογία Γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=19)
-   -   απορια για σωστες αλλαγες νερου (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=59607)

genecr 03-04-13 12:55

οι αλλαγές νερού από την μικρή μου εμπειρία στο χώρο και τις παρατηρήσεις μου, μόνο καλό κάνουν στα ψάρια (σε χρώμα, συμπεριφορές, κλπ).
το καθαρό νεράκι είναι το πιο εύκολο που μπορούμε να τους προσφέρουμε γιατι να μην το κάνουμε;

Qbrain 03-04-13 13:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από genecr (Μήνυμα 752390)
οι αλλαγές νερού από την μικρή μου εμπειρία στο χώρο και τις παρατηρήσεις μου, μόνο καλό κάνουν στα ψάρια (σε χρώμα, συμπεριφορές, κλπ).
το καθαρό νεράκι είναι το πιο εύκολο που μπορούμε να τους προσφέρουμε γιατι να μην το κάνουμε;

ναι δεν διαφωνω, ομως υπάρχουν και φυτα μεσα τα οποια τρέφονται με τα νιτρικα, αν αλλάζαμε καθε 3 μερες πχ το νερο θα ηταν τέλειο(μάλλον)για τα ψάρια αλλα ζημιογόνο για τα φυτα, το θεμα ειναι να έχουμε ενα οικοσύστημα στο οποίο θα παρεμβαίνουμε οταν ειναι απαραίτητο, οχι χωρίς λόγο. Αυτο προσπαθώ να καταλάβω. η μη αλλαγή νερου οταν δεν υπάρχει εμφανής λόγος ειναι ζημιογόνα η ωφέλιμη και γιατί

delta66 03-04-13 13:09

Οπως εγραψα στο κειμενο, δεν μπορει καποιος μονο απο την ενδειξη νιτρικων να ειναι σιγουρος για την ποιοτητα του νερου.
Ξαναδες το γιατι και πως.
Σιγουρα ομως και εμπειρικα μπορει καποιος να καταλαβει ποτε περναμε στην υπερβολη και τη σπαταλη νερου.
Πχ οταν δινουμε πολλα λιτρα ανα ψαρι το νερο δεν λερωνεται το ιδιο. Μπορει να μειωθει το ποσοστο αλλαγης. Και τα φυρα ομως δεν χρειαζονται μονο νιτρικα. Ενα νερο κακης ποιοτητας λογω ελλειπους ρουτινας, μπορει να ειναι φουλ νιτρικα, αλλα να λειπουν αλλα στοιχεια για να ειναι υγιει τα φυτα.
Στην τελικη ομως πρωτα ερχονται οι αναγκες των ψαριων. Οποιο φυτο δεν παει καλα στο ενυδρειο μου, απλα το βγαζω και βαζω καποιο που παει με τις συνθηκες που θελουν τα ψαρια μου.

Qbrain 03-04-13 13:18

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από delta66 (Μήνυμα 752403)
Οπως εγραψα στο κειμενο, δεν μπορει καποιος μονο απο την ενδειξη νιτρικων να ειναι σιγουρος για την ποιοτητα του νερου.
Ξαναδες το γιατι και πως.
Σιγουρα ομως και εμπειρικα μπορει καποιος να καταλαβει ποτε περναμε στην υπερβολη και τη σπαταλη νερου.
Πχ οταν δινουμε πολλα λιτρα ανα ψαρι το νερο δεν λερωνεται το ιδιο. Μπορει να μειωθει το ποσοστο αλλαγης. Και τα φυρα ομως δεν χρειαζονται μονο νιτρικα. Ενα νερο κακης ποιοτητας λογω ελλειπους ρουτινας, μπορει να ειναι φουλ νιτρικα, αλλα να λειπουν αλλα στοιχεια για να ειναι υγιει τα φυτα.
Στην τελικη ομως πρωτα ερχονται οι αναγκες των ψαριων. Οποιο φυτο δεν παει καλα στο ενυδρειο μου, απλα το βγαζω και βαζω καποιο που παει με τις συνθηκες που θελουν τα ψαρια μου.

αρα αλλαζω καθε βδομαδα αλλα λιγοτερο νερο

delta66 03-04-13 13:31

Στο ενυδρειο με τα λιγα νιτρικα μονο.
στα αλλα αυξανεις (25 ειναι παραπανω σπο οτι χρειαζονται τα φυτα).
Δοκιμαστικα παντα και με δικο σου το ρισκο.
Οπως ειπαμε τα νιτρικα δεν ειναι η απολυτη ενδειξη για τις αλλαγες νερου.

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 08:40.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01422 seconds with 10 queries