Εγώ πάλι θυμάμαι μικρός, στο πατρικό μου στη Πεντέλη, να βγαίνω στα χωράφια και να ψάχνω ακρίδες, αράχνες και άλλα έντομα. Τα έβαζα σε χαρτόκουτες ΝΟΥΝΟΥ με χώμα και φυτάκια και έτσι έφτιαχνα τους πρώτους μου βιότοπους. Μετά, τα καλοκαίρια στην Αιδηψό πιτσιρικάς, πήγαινα για ψάρεμα με τους ψαράδες που έριχναν δίχτυα και μου έδιναν σφουγγάρια που έπιαναν. Εκεί γεννούσαν καβουρομάνες, αστακομάνες κλπ κι εγώ έριχνα τα σφουγγάρια σε λεκάνη με θαλασσινό νερό (που άλλαζα κάθε μέρα) και περίμενα να βγουν τα μικρά. Θυμάμαι τον ενθουσιασμό μου όταν τα έβλεπα να σκάνε μύτη. Όταν τέλιωναν οι διακοπές τα έριχνα στη θάλασσα βέβαια. Τέλος το πρώτο μου ψαράκι ήταν ένα χρυσόψαρο ο Φριτς, που το είχα σε γυάλα.
Μετά την εισαγωγή να σας πω ότι τώρα έχω 1 ενυδρείο κι ένα paludarium και πως πάντα μου άρεσε να φτιάχνω αλλά και να χαζεύω με τις ώρες μικρούς βιότοπους. Αυτό είναι που κάνει κατά τη γνώμη μου τα ενυδρεία να ξεχωρίζουν από άλλα ζωάκια, δηλαδή πως δεν έχεις απλά ένα πετ αλλά ένα κομμάτι της φύσης στο σπίτι σου :):):) |
Απλά για το υπέροχο υγρό στοιχείο !!!
|
Γιατί αν δεν έχεις ενυδρείο είσαι αδελφή…..
Πέρα από την πλακά το ενυδρείο μου προκαλεί ηρεμία (έκτος από τις Κυριακές που μου προκαλεί αηδία) |
Εφτιαξα το πρώτο μου ενυδρείο πριν 30 χρόνια, σε ηλικία 15 χρονών, το κόλλησα 3 φορές πριν σταματήσει να στάζει και από τότε δεν έμεινα ποτέ χωρίς ψαράκια.
Τώρα έχω 7, όλα στο σαλόνι-φισρουμ, άλλα 2 για την κακιά την ώρα κι άλλο 1 έχει η γυναίκα μου στο γραφείο της, ενώ φροντίζω και τα 3 των κουμπάρων μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ τη ζωή μου χωρίς ψάρια και φυτά, δεν καίγομαι για σπάνια ζωντανά, μου αρκεί να τα χαζεύω, να τα φροντίζω και να τα βλέπω ν' αναπαράγονται. Κόλλημα? σίγουρα ναι, αλλά μου προσφέρει τόσα πολλά που λέω χαλάλι οι θυσίες, ο χρόνος και το χρήμα, είναι η καλύτερη ψυχοθεραπεία. |
Παράθεση:
.................................................. ....................... Έχετε ένα, στο σαλόνι διακοσμητικό? - Η κουζίνα, η τραπεζαρία, το καθηστικό και το γραφείο/βιβλιοθήκη είναι ενιαίος χώρος οπότε ναι ήταν χοροταξικά μονόδρομος να τοποθετηθεί εκεί! Ένα και άντε ακόμα ένα μικρό για καμμιά αναπαραγωγή? Έχω 1 ακόμα σε μια γωνία του ίδιου "πολυχώρου" και ναι ένα μικρό (εκεί γύρω) για τα κλαδέματα που δε θέλω τελικά να χρησιμοποιήσω, για γαρίδες και αναπαραγωγή endler :D (ότι νά ναι) Πολλά διασκορπισμενα στο σπιτι η σε fishroom? Όλα στον "πολυχώρο" Σας αρκει ενα διακοσμητικο με μερικα ομορφα κοινα ψαρια? Αρκεί μέχρι να βάλω το επόμενο στο μυαλό μου. Και επειδή "δένομαι" με τα φυτά και τα ψάρια δεν τα αποχωρίζομαι και κάνω καινούριο. Εκτός κι αν μας χωρίσει ο θάνατος.... Η ψαχνετε για σπανια ή περιεργα ειδη, και γιατι? Δεν τα ξεχωρίζω! Αρκεί να μου κάνουν κλίκ! Γιατί έχετε ενυδρείο Γιατί περνάω δημιουργικά το λιγοστό ελεύθερο χρόνο μου και δε σαπίζω σε έναν καναπέ. Γιατί το ενυδρείο και η ενασχόληση με αυτό μου δίνει μια ανεξήγητη, όσο και ηλίθια χαρά, που όμως είναι καλοδεχούμενη! Γιατί το ενυδρείο είναι σχολείο, τέχνη, πηγή ηρεμίας, ομορφιάς. Γιατί μοιράζομαι πλέον στιγμές με τα παιδιά μου μπροστά σε αυτό. Γιατί δίνει μια άλλη "ζεστασιά" και συμβάλει στο να μετατραπει το "διαμέρισμα" σε "σπίτι". Γιατί τελικά τα ψάρια σε μαθαίνουν κι όταν φτάνουν στο σημείο να τρώνε από το χέρι σου, η σε αφήνουν σχεδόν να τα πιάνεις, η αίσθηση της εμπιστοσύνης που σου δείχνουν είναι καταπληκτική και σε γεμίζει επιπλέον ευθύνη για να ανταποκριθείς ακόμα πιο πιστά στις ανάγκες τους. (Όταν θα πάψω να είμαι σε θέση να παρέχω ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης στα ψάρια μου, θα σταματήσω να διατηρώ ενυδρεία. Όπως ήδη έκανα άλλωστε με τους σκύλους, παρά το μεγάλο βαθμό εμπλοκής μου! Πάλι με χρόνια με καιρούς.... :rolleyes: ) |
Εχετε ενα, στο σαλονι διακοσμητικο? Ένα ίσον κανένα, γι αυτό έχω δύο.
Ενα και αντε ακομα ενα μικρο για καμμια αναπαραγωγη? Ψήνεται.. υπάρχει σχέδιο για 3ο ενυδρείο άμεσα, οπότε το ένα από τα ήδη υπάρχοντα θα γίνει ...μαιευτήριο!! Πολλά διασκορπισμενα στο σπιτι η σε fishroom? Όσες φορές είδα αυτό το όνειρο, στην τελευταία πράξη του η γυναίκα μου έπαιρνε τον γιό μου και φεύγανε από το σπίτι! Σας αρκει ενα διακοσμητικο με μερικα ομορφα κοινα ψαρια? ΟΧΙΙΙΙ! Τα ψάρια δεν είναι μπιμπελό. Η ψαχνετε για σπανια ή περιεργα ειδη, και γιατι? ΝΑΙ (αλλά δεν βρίσκω). Μου αρέσει να μπαίνω σε δύσκολα project. Σαν αυτό που έχω τώρα στο μυαλό μου: Ένα βιοτοπικό απομίμηση peat swamp με chocolate gourami. Γιατί μου αρέσουν τα ενυδρεία? Χμμ.. Μία λογική εξήγηση είναι οτι είμαι φυσιολάτρης. Μία άλλη είναι γιατί μου αρέσει να παρατηρώ διάφορους μικρόκοσμους έως και το σύμπαν ...και μία τρίτη είναι γιατί έχω στον 1ο οίκο τον Ποσειδώνα, αυτό που λέμε "Ποσειδώνιος" τύπος, άρα το νερό είναι το πλέον βασικό στοιχείο. |
Γιατί έχετε ενυδρείο(α); Γιατι μεσα σε ελαχιστο χρονο μεταφερομαι στον Αμαζωνιο. Χρονος oσος χρειαζεται μεχρι να γυρισω το βλεμμα μου στο ενυδρειο.
Και δεν μεταφερομαι μονο οπτικα. Τον, μυριζω, τον ακουμπαω, τον ακουω, τον γευομαι. Εχετε ενα, στο σαλονι διακοσμητικο? Ειχα. Καταργηθηκε. Τωρα πια δεν τα εχω για διακοσμηση. Ενα και αντε ακομα ενα μικρο για καμμια αναπαραγωγη? Δεν φτανουν. Πολλά διασκορπισμενα στο σπιτι η σε fishroom? Ολα στο προσωπικο μου δωματιο εκτος ενος κρυου νερου σε φιλικο χωρο. Σας αρκει ενα διακοσμητικο με μερικα ομορφα κοινα ψαρια? Αλλη ερωτηση. Η ψαχνετε για σπανια ή περιεργα ειδη, και γιατι? Για ολα. Γιατι ολα με ενδιαφερουν, ασχετα αν δεν θα μπορεσω να τα εχω ολα. Οσα περισσοτερα γνωρισω και διατηρησω τοσο καλυτερα. |
Γιατί στην καφετέρια που βγαίναμε με τους γονείς μου όταν ήμουν μικρός είχε ένα τεράστιο αλλά τα ψάρια μέσα δε φαίνονταν ευτυχισμένα... Οπότε από το σχολείο κιόλας πάντα είχα ενυδρειάκι, έστω μια γυάλα!! Η μάνα μου ποτέ δεν τα ήθελε βέβαια :smt120 και ψάχνοντας το καλοκαίρι ανακάλυψα πως μου έχει πετάξει κάτι γυαλίτσες τετράγωνες που είχα... zw
Τώρα έχω στο σπίτι μου δύο, ένα με platy κι ένα με έναν μονομάχο. Του μονομάχου μάλιστα του τραγουδάω και χορεύει!! :smt020 Βασικά, αντί να κάθομαι και να κάνω διαλόγους μέσα στο κεφάλι μου μόνος μου, κάθομαι και κοιτάω τα ψάρια, φαντάζομαι τον εαυτό μου σε ένα τόσο ήρεμο περιβάλλον και ξεχνιέμαι, απλά! :smt045 |
Εχετε ενα, στο σαλονι διακοσμητικο? ναι!!! με χρυσόψαρα
Ενα και αντε ακομα ενα μικρο για καμμια αναπαραγωγη? ναί! στην κουζίνα! Πολλά διασκορπισμενα στο σπιτι η σε fishroom? σαλόνι και κουζίνα Σας αρκει ενα διακοσμητικο με μερικα ομορφα κοινα ψαρια? υγιή και χαρούμενα νά ναι... αλλά θέλω όμορφο aquascaping. καταβάλλω προσπάθειες να τα διακοσμήσω Η ψαχνετε για σπανια ή περιεργα ειδη, και γιατι? αν πρόκειται για χρυσόψαρα, γιατί όχι; Έχω ενυδρεία για 3 λόγους. 1ος και κυριότερος: Για να παρέχω φροντίδα στα πανέμορφα χρυσόψαρα 2ος: Για να με ηρεμεί 3ος: Να διακοσμεί το σαλόνι |
Ασχολουμαι και με πουλια και ποτε δεν εχω αναρωτηθει τον λογο.Γενικα μου αρεσει η φυση.Στα πουλια για παραδειγμα μ αρεσει το πεταγμα τους κι αυτη η ελευθερια που βγαζουν.Στα ψαρια μου αρεσουν οι κινησεις τους και καθομαι και τα παρατηρω με τις ωρες.Ειχα σταματησει για σχεδον 2 χρονια με τα ψαρια και τωρα ο Raven μαλλον με κολλησε και μενα γαριδοιωση και στηνω ενα γαριδαδικο.Ισως ειναι κι αυτο που λεει ο supermanx.Οτι φροντιζεις καποιους οργανισμους που εξαρτωνται απο σενα κι οταν βλεπεις οτι τα καταφερνεις σε κανει περηφανο.
|
εγω παλι καμια σχεση δεν ειχα με το αθλημα....παντα βεβαια τα θαυμαζα οπου τα εβλεπα (οπως ολος ο κοσμος...) αλλα δεν ειχα την ευκαιρεια ποτε να παρω η να φτιαξω ενα δικο μου!
βρηκα ενα παρατημενο τεραριουμ οπου ειχε η κοπελα μου και της ηταν αχριστο της επιανε και χωρο, ε, δεν εχασα την ευκαιρεια, το πηρα ξυλωσα την πορτα οπου ειχε, εβαλα τζαμακι και μολις εφτιαξα το πρωτο μου ενυδριο!:D:D:D:D δεν σας κρυβω βεβαια πως το ειχα για διακοσμιτηκο μεχρι που ηρθα στην παρεα σας και αρχισα να καταλαβαινω τι και πως γινεται! σημερα εχω δυο ενυδρια ενα 80 λιτρα και ενα που μολις αγορασα 40 λιτρα! εχω και ενα μικρακι γυρω στα 10 λιτρα, οπου το εχω σπεαρ... για περιπτωσεις αναγκης!! ολα τα εχω μεσα στο δωματιο μου... ακομα δεν με ενδιαφερουνε τα περιεργα ψαρια μονο οι μονομαχοι!!!! και οπου μονο μαζι τους ασχολουμε!!!( για την ωρα!!!) αυτα τα λιγα απο εμενα.. δεν ξερω αν το βλεπω καλα το ολο θεμα... παντως το θεμα ενυδριο, ειναι σαν τα ραφλες,, κανεις δεν μπορει να φαει μονο ενα!!:smt120:smt120:smt120 |
Ένα ενυδρείο βάζει έναν άλλο κόσμο μέσα στο δικό μας. Οργανισμοί που αλλιώς δεν θα είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και συμβιώνουμε σε άλλο μέσο αλλά στο ίδιο δωμάτιο! Σε διδάσκουν ηρεμία, σεβασμό και τρόπο επικοινωνίας πέρα από την ομιλία ή ότι άλλο δικό μας!
Ήταν όνειρο από την εφηβεία μου και τώρα το γουστάρω τρελά! :smt041 |
εγω εχω ενυδρεια για να ποναει το κεφαλι μου το που θα χωρεσω μεγαλητερο:smt120:smt120:smt073:smt073:smt073
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Πάντα μου άρεσε το υγρό στοιχείο όπως και σε όλους του έλληνες.
Ο ζεστός ήλιος και το απέραντο γαλάζιο. Απο τη στιγμή που είμαι ευλογημένος να ζω στην Ελλάδα αλλα δεν έχω τη δυνατότητα να μένω σε μια όμορφη πόλη/νησί προσπαθω να δημιουργήσω ένα πέλαγος μέσα στο δωμάτιό μου για τις πολλές ώρες που περνάω μέσα σε αυτό. Απο γυάλες με χρυσόψαρα μετέβηκα σε ενυδρείο μόλις προχτές. |
Παράθεση:
Το ενυδρειο ειναι ενας καλος τροπος να τρως τα λεφτα σου ξεφευγωντας!!!:D |
Εχετε ενα, στο σαλονι διακοσμητικο? Έχω 8 συνολικά και όχι μόνο στο σαλόνι.
Ενα και αντε ακομα ενα μικρο για καμμια αναπαραγωγη? Ίδετε άνωθεν Πολλά διασκορπισμενα στο σπιτι η σε fishroom? Υπάρχουν 4 στο σαλόνι, ένα διαχωριστικό ανάμεσα κουζίνα και τραπεζαρία, τρία στο γραφείο του σπιτιού και μία καραντίνα. Σας αρκει ενα διακοσμητικο με μερικα ομορφα κοινα ψαρια? - Η ψαχνετε για σπανια ή περιεργα ειδη, και γιατι? Ξεκινώντας από τα εύκολα, άρχισα δειλά δειλά να δοκιμάζω πιό δύσκολα είδη (tropheus), πάντα όμως σε συνάρτηση με το μέγεθος των ενυδρείων, τις τεχνικές μου δυνατότητες και το προσωπικό μου γούστο (Προς το παρόν είναι έξω από τα ενδιαφέροντά μου οι δίσκοι, σκαλάρια και ο αμαζόνιος γενικά). Παράλληλα η αγάπη προς τα φυτεμένα είναι μόνιμη. |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 17:29. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board