Παράθεση:
|
Σχετικά με τα είδη αγγελόψαρων
Παράθεση:
Καλά, φοβερά ενυδρεία, δεν το συζητώ |
Βαλε φωτο και θα σου πουμε αν ειναι..
Οτι μοιαζει δεν ειναι απαραιτητα χρυσος (ασχετο) |
To "φοβερά ενυδρεία" πήγαινε στα links που έστειλες στο προηγούμενο μήνυμα
------------------------- Άκουσα ότι έχει φθηνά μεγάλα ενυδρεία στο Carrefour, αξίζει να ρίξω μια ματιά ή είναι ψευταδούρες? |
Φτηνά ναι, μεγαλα παντως δεν εχω δει....
Ειναι και αλλα πραγματα ομως που θα χρειαστει ενα μεγαλο τετοιο ενυδρειο. Δεν θελω να σε αποθαρρυνω, καθε αλλο, αλλα καλο ειναι να εχει κανεις σφαιρικη αποψη πρωτου αποφασισει. |
ΔΗλαδή?
------------------------- Κοίτα, έχω ήδη δύο μικρά αγγελόψαρα τα οποία δεν θέλω να δώσω. Οπότε το 40 λιτρο ενυδρείο που έχω τώρα θα το χρησιμοποιήσω για ένα μονομάχο και κάτι άλλο ( π.χ. σαλιγκάρια όπως είδα να προτείνει κάποιος κάπου ). Οπότε σίγουρα χρειάζομαι μεγαλύτερο ενυδρείο. |
Παράθεση:
Ξεκινας με το σωστο χωρο. Ενα ενυδρειο με 120+ μηκος, 50+ πλατος, και 60+ υψος ειναι ιδανικο για αγγελοψαρα. Μετα θα προσεξεις τη σωστη διακοσμηση, φιλτρανση και συμβατους συγκατοικους και αφου βαλεις τα ψαρια στο ενυδρειο* (που θα εχει ηδη στρωσει) θα αρχισεις να ρυθμιζεις σε ιδανικες παραμετρους το νερο και θα πανε ολα μια χαρα. * γιατι τα ψαρια ζουνε σε συμβατο νερο (πχ βρυσης) στα πετσοπ και στα εκτροφεια. Για να δεις σπουδαιες συμπεριφορες, χρωματα και ισορροπια θα προσπαθησεις να ρυθμισεις σταδιακα ιδανικες τιμες νερου (μαλακο, οξυνο και σχετικα υψηλη θερμοκρασια (27-28 ) |
Αν μελετησεις τις λεπτομερειες των μεγαλων ενυδρειων με κατοικους αμαζονιου θα δεις τι θελουν.
Υπαρχει μια μαγεια στο να ανακαλυπτει κανεις τι ακριβως θελει να κανει. Υπαρχουν βεβαια και λυσεις fast food αλλα σιγουρα δεν ειναι αυτό συχνα το καλυτερο. Οι πληροφοριες υπαρχουν, και για αποριες εδω ειμαστε. |
Παράθεση:
Το σωστό ενυδρείο γι' αυτά είναι αυτό που σου περιγράφει ο Σπύρος (delta66), δηλαδή 120+ μηκος, 50+ πλατος, και 60+ υψος, λίτρα 360. Στην χειρότερη ίσως περίπτωση, θα μπορούσες να τα κρατήσεις εντελώς οριακά και σε ένα 200λιτρο με μήκος 1μ., πλάτος 40εκ και ύψος 50. Μην ψάχνεις για τίποτε μικρότερο και καλό θα ήταν να βρεις κάτι που να υπερβαίνει τα 200 λίτρα και με μίνιμουμ ύψος 50-55 εκατοστά. |
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές, όντως το Carrefour έχει πολύ μικρά ενυδρεία, μόλις το τσέκαρα...
|
ΔΙΑΙΤΑ..
Καλημέρα! Το ένα από τα δύο αγγελόψαρα ( "ο δούλος" ) δεν τρώει ( δεύτερη μέρα σήμερα που δεν το είδα να τρώει κάτι ) και έχω αρχίσει να ανησυχώ..
Μήπως το στρέσαρε το άλλο αγγελόψαρο? Επίσης, στο pet shop μου είπανε να μην αλλάξω νερό προς το παρόν ( συγκεκριμένα γία ένα μήνα ), αλλά μου φαίνεται πολύ μεγάλο το διάστημα, μήπως πρέπει να κάνω νωρίτερα αλλαγή? Ευχαριστώ mod edit: μετεφερα το θεμα εδω μιας και η συζητηση εξελισσεται περι στρωσιματος και οχι διατροφης. |
Αλλαγές νερού σε μικρό ενυδρείο, κάθε βδομάδα απαραιτήτως, αρκεί να έχεις στρωμένο φίλτρο. Έχεις κάνει μετρήσεις? Πώς το έστρωσες?
Γιατί ο μήνας που σου είπαν να μην αλλάξεις νερό, μάλλον αναφέρεται στο στρώσιμο, όχι στη συνηθισμένη ρουτίνα αλλαγών. |
αν δεν αλλαξεις νερο για ενα μηνα σε τοσο μικρο ενυδρειο, δυστυχος, τα ψαρια θα αρρωστησουν.
οπως σωστα σε ρωταει ο φιλος πιο πανω, το ενυδρειο το εστρωσες?? εχεις κανει μετρησεις ΝΟ2, ΝΟ3, ΝΗ3/4 ??? αυτες οι μετρησεις σου δειχνουν κατα ποσο ειναι καλο το νερο και ποσο συχνα θελει να κανεις αλλαγες νερου... |
Πήγα δείγμα του νερού στο pet shop και μου είπαν ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αλλά το μόνο δείκτη που μου έδωσαν ήταν το ph 7. Τους είπα 2-3 φορές να μου δώσουν τεστ να κάνω μόνη μου μετρήσεις, αλλά μου είπαν ότι είναι πολύ νωρίς για μετρήσεις νιτρικών και επέμεναν όποτε θέλω να κάνω μετρήσεις να πηγαίνω εκεί νερό...
Επίσης, αμέσως μετά την μέτρηση που έκανα μου είπε αυτός να μην το πειράξω καθόλου το νερό και να το αφήσω να βρωμίσει, να καθαρίσει κ.λ.π. μόνο του. Τι να πω, αυτό σημαίνει ότι έστρωσε ή δεν έστρωσε? Πάντως, πριν βάλω τα ψάρια το άφησα για κανένα 20ημερο να δουλέψει μόνο με τα φυτά, γεγονός βέβαια που από ό,τι κατάλαβα από το διάβασμα εδώ δεν αρκεί για το στρώσιμο ( κύκλος αμμωνίας κ.λ.π. ). Τέλος, του ζήτησα μπόλι και μου είπε ότι τώρα που έχει ψάρια μέσα δεν έχει νόημα ( γιατί δεν μου το είπε νωρίτερα άραγε ) |
Παράθεση:
αν θελεις την γνωμη μου βαλε αγγελια και ζητα απο καποιον κοντα σου να σου δωσει μπολι. το νερο δεν στρωνει ουτε με φυτα ουτε μονο του... τωρα με τα ψαρια μεσα ταιζοντας τα, αν αντεξουν θα στρωσει σε κανα μηνα... σιγουρα θα εχεις ΝΟ3 πολλα και ΝΗ 3/4 πραγμα που σημενει οτι τα ψαρια θα αρρωστενουν σιγα σιγα και λογικο ειναι να αρχισουν να μην τρωνε... ελπιζω να πανε ολα καλα, αλλα χρειαζεσαι μπολι. μεχρι να βρεις μπολι κανε καθε μερα αλλαγες νερου 50% |
Θα έλεγα να αγοράσεις και δικά σου τέστ ώστε να ελέγχεις μόνη σου το νερό.
Ρίξε μια ματιά στο http://www.petcumulus.gr/index.asp?p...d=22&show=rows |
για να δειτε ποσο μακακεςzw
ειναι οι πετσοπαδες....τι λενε στν κοπελα:smt073 |
μεχρι να σρωσει το ενυδρειο ταιζεις μετριμενα μερα παρα μερα κανε σημερα μια αλλαγη νερου 30% .δεν θα ξανακανεις αλλαγη νερου μεχρι να στρωσει το ενυδρειο. αν δεν βρεις μπολι βαζε καθε 3 μερες βακτηρια για το συνολο των λιτρων ωστε να κρατηθει χαμηλα η αμμωνια και να στρωσει πιο γρηγορα
|
Ευχαριστώ πολύ όλους σας, ελπίζω να μην γίνει τίποτα μέχρι να βρω μπόλι..
------------------------- Με την αλλαγή του νερού πρέπει να βάλω και το χλώριο, το λίπασμα και τα χαπάκια για τα φυτά φαντάζομαι ( ? ) |
Εύχομαι να εννοείς να ΒΓΑΛΩ το χλώριο (προσθέτοντας αντι-χλώριο) και όχι αυτό που λέει το ποστ σου.......... ;)
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
τι να σου πω οτι πηγα σε πετσοπα και πηγε να μου δωσει δισκους για 110 λιτρα μολις τον εκραξα μεσα ενω ειχε κοσμο μονο που δεν πλακωθηκαμε στο ξυλο:D |
Βάζω και το λίπασμα για τα φυτά με την αλλαγή του νερού ή θα μου πάθουν τίποτα τα ψάρια ( παιδιά, όσο περνάνε οι μέρες θα πάθω εγώ αν πάθουν κάτι, αγαπιούνται πολύ με την πάροδο του χρόνου... )
------------------------- Δεν το περίμενα να νιώθω τόσο μεγάλη ευθύνη και δέσιμο με τα ψαράκια... |
ΟΧΙ λιπασματα, θα πηξεις στην αλγη.
Ποτε λιπασματα σε φρεσκα ενυδρεια. Να υποθεσουμε οτι το ενυδρειο σου ειναι αστρωτο και στρωνεις με ψαρια? |
Παράθεση:
Αν δεν κανει αλλαγη νερου μεχρι να στρωσει το ενυδρειο, στο τελος θα εχει ενα στρωμενο ενυδρειο με προβληματικα ψαρια. Οσο για τα βακτηρια... ειτε τα βαλεις ειτε δεν τα βαλεις καθε τρεις μερες το ιδιο ειναι. |
Επ...προλαβα μην αρχισουμε παλι για τα βακτηρια και αν κανουν καλο ή οχι !
Ας δεκτουμε οτι στρωνει με ψαρια και ας κανει η Ολγα τον σταυρο της να μην εχει απωλειες !!! Οσο για το πετσοπ , καλα το δοκιμασαν σαν το κρασι ! Χρωμα - αρωμα - γευση και σου ειπαν οτι ειναι καλο ;;; Δεν παλευονται !!! Παρε τεστακια ! ΠΡΟΣΟΧΗ στην ημερομηνια ληξης !!! Το δεσιμο παλι καλα που το χεις ζωντανα οντα ειναι και αυτα ! @Giannis 4 Νομιζω 1,5 με 2 ωρες και με αεραντλια και κυκλωφορητη κανα 6 εξαωρο (!) |
Στρωσιμο με ψαρια σε 40 λιτρα στο τελος καταληγει σε απωλειες ή στην καλυτερη καταπονημενους και προβληματικους κατοικους.
Οσο για τα βακτηριδια, το θεμα εχει αναληθει σε βαθος στο παρελθον και 29 κατασκευαστες πλυντηριων δεν το συνιστουν... |
@ΑΣΧΕΤΟ@
Αλλα 20 χρονια ακουω για το σιγκεκριμενο απορρυπαντικο οτι το συνηστουν 29 κατασκευαστες πλυντηριων ....τι στο ΗΕλλ δεν εκλεισε καμια τοσα χρονια ;;;; Και οι πιο καινουργιες δεν το συνιστουν;;; Ασχετο ...... |
Καλησπέρα! Να ρωτήσω αν κάτι που παρατηρώ στο ένα από τα δύο αγγελόψαρα είναι ανησυχητικό? Έχω παρατηρήσει δύο φορές ( βράδυ ) ότι κάπως σαν να "αφήνεται" να παρασυρθεί προς την επιφάνεια του νερού και μετά κάνει κάτι τρελά τινάγματα σαν να κυνηγάει κάτι την επιφάνεια... Την πρώτη φορά που το είδα τρόμαξα, αλλά δεν κράτησε πολύ το φαινόμενο. Τώρα πριν λίγο είδα ότι το ξανάκανε. Έίναι ένδειξη για κάτι? Ευχαριστώ
|
Δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα αργα η γρηγορα θα το χασεις το ψαρακι σου.
|
Μη μου λες τέτοια!!!!!!!!!!!!!!!! Γιατί?????????????????????
|
Απ'οτι καταλαβα με δυσκολια ισορροπει.Ειναι ενδειξεις οτι δεν παει καλα.Οτιδηποτε ανησυχητικο βλεπεις στο κολυμπι του δεν ειναι καλα σημαδια
|
Καλημέρα. Κατάφερα χθες να ανεβάσω ένα βίντεο με τα ψαράκια.
http://www.megaupload.com/?d=KL7LBZ28 |
Πρεπει να μας μισεις...
45 mb και στο megaupload... Χαθηκε το youtube? Τα ψαρια σου ειναι ενηλικα, και πολυ πιθανον και τα δυο θηλυκα. Βλεπω ασπρες πετρες... Σιγουρα δεν ειναι ασβεστολιθηκες? Το ιδιο και για το χαλικι.. |
Xαχαχα, sorry, δεν ήξερα ότι δεν βολεύει το megaupload... ΠΑρόλα αυτά το είδες? Ευχαριστώ. Πώς σου φάνηκαν τα ψαράκια? Υγιή? Κι εμένα θηλυκά μου φαίνονται και τα δύο, μήπως να πάρω ένα αρσενικό να ηρεμήσουν??? Σίγουρα δεν είναι ασβεστολιθικές, θα τον έπνιγα αλλιώς τον πετσοπ...
Πολύ μαλώνουν πάντως τα πουλάκια μου. Από τότε δε που δουλεύει ο θερμοστάτης, το ασημί δεν το έχει αφήσει σε χλωρό κλαρί το άλλο... Τα δε νέον - Dalton's, μονίμως φιλοθεάμων κοινό... |
Τα ψαρια σου ειναι ΗΔΗ ΠΟΛΛΑ για αυτο το ενυδρειο.
Και αν πας για κοπαδι, τοτε 6+ . Θα ελεγα να κανεις το τεστ με το κεζαπ(ι) παντως... |
Καλημέρα.
Θερμοκρασία ενυδρείου: 26 PH: 7,2 KH: 15 GH: 9 No2: 0,5 No3: 25 Αμμωνία: 0 Πώς θα ξέρω αν έστρωσε??? Ευχαριστώ ------------------------- Λάθος, αμμωνία πάνω από 0, προς 0,5. ΠΡέπει να κάνω αλλαγή νερού της τάξεως του 30%? ( τη μέτρηση της την έκανα κανένα δίωρο αφού τα τάισα ) |
Θα εχει στρωσει οταν μετρας:
Αμμωνια = 0 ΝΟ2 = 0 ΝΟ3 > 0 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:48. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board