Παράθεση:
Ναι είναι το ωραιότερο! Έχετε προσέξει ότι παρόλο που είναι της ιδίας γέννας το μέγεθος διαφέρει μακράν………… |
Παράθεση:
|
[QUOTE=yiannossavva; Έχετε προσέξει ότι παρόλο που είναι της ιδίας γέννας το μέγεθος διαφέρει μακράν…………[/QUOTE]
Γιαννο σε οτι αναπαραγωγες και αν ειχα (γαριδες ,ψαρια κλπ) τα μικρα που εβγαζα ειχαν εμφανης διαφορες στο μεγεθος .Οφειλετε κυριως στον ανταγωνισμο για τη τροφη . |
Να σου ζήσουν τα μικρούλια Γιάννο!!! Είναι κουκλιά!!! Εμένα μου αρέσουν αυτά με τα πολλά χρώματα!
|
Παράθεση:
Αυτό όμως που θέλω να αναδείξω εδώ, δεν είναι η διαφορά μεγέθους των μικρών. Στην εφηβία και αργότερα στην ενηλικίωση τους, φτάνουν όλα τους σε ένα κοινό μέγεθος με διαφορές αμελητέας ποσότητας. |
Αυτό όμως που θέλω να αναδείξω εδώ, δεν είναι η διαφορά μεγέθους των μικρών. Στην εφηβία και αργότερα στην ενηλικίωση τους, φτάνουν όλα τους σε ένα κοινό μέγεθος με διαφορές αμελητέας ποσότητας.[/QUOTE]
Συμφωνω |
Παράθεση:
Ναι όντως 3 χρονών να είναι μόνο 15-20 εκατοστά είναι λίγο. Όταν θα είναι τα δικά μου 3 χρονών θα σας ενημερώσω για το μέγεθος. Κάτι αξιοσημείωτο είναι όταν πήρα τα πολλά ΚΟΙ έμειναν κάποια απούλητα πίσω από αυτή την παραλαβή. 1 χρόνο μετά τα ψάρια αυτά μεγάλωσαν πολύ περισσότερο από τα δικά μου. Όταν ρώτησα τον εισαγωγέα να μου πει την γνώμη του μου είπε ότι τον ενδιαφέρει η πάχυνση τον ψαριών και την επιτυγχάνει με τροφή ψηλής προτείνεις. Άλλο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαφορά αυτή είναι ότι η λίμνη μου τότε βρισκόταν στο στάδιο στρωσίματος και τάιζα ελάχιστο. Άρα Βασίλη είναι 2 λόγοι πολύ σημαντικοί στο ότι τα ψάρια μου δεν έχουν το μέγεθος όπως αυτά που έμειναν στον εισαγωγέα. |
Παράθεση:
Σχετικά με το στρώσημο της λίμνης, τα κοι τα έχεις βάλει ένα χρόνο αργότερα από την δημιουργία της. Οι λόγοι βρίσκονται εδώ και είναι πολλοί. Αν παρατηρήσεις προσεκτικά όλες μου τις δημοσιεύσεις στο δικό σου θέμα εδώ, πολύ απλά προσπαθούσα να βοηθήσω. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Με το να αλλάζεις νερό Γιάννο, δεν σταματάς τον κύκλο του αζώτου... τώρα αν είχες ψηλές αμμωνίες κ.λ.π. είναι ίσως επειδή βιάστηκες να βάλεις πολλά ψάρια με μιας. Έχω αντίθετη άποψη όμως στο θέμα φυσικότητας ή όχι που συνέχεια τονίζεις. Όλοι μας έχουμε τεχνιτές λίμνες και είτε μας αρέσει είτε όχι έχουμε τεχνητά συστήματα που προσπαθούμε να αποδώσουμε κάτι τέλος πάντων από τη φύση, που απέχουν μακράν όμως του πραγματικού φυσικού βιότοπου των ψαριών αυτών. Μιλάω για τον πρόγονο (Cyprinus caprio) έτσι? Τώρα, αν πάμε στην εξέλιξη τους όπως διαμορφώθηκε από τους Ιάπωνες για πολλές δεκαετίες, τότε οι περισσότερες λίμνες παραγωγής τους ήταν πράσινες αλλά και χωρίς οποιονδήποτε φυτό εντός νερού μετ' έπειτα. Άρα πού καταλήγουμε? Παράθεση:
|
Παράθεση:
Δες εδώ ένα βίντεο μιας λίμνης που είναι πολύ κοντά στο φυσικό και δες τα αποτελέσματα της. Δες την διαύγεια του νερού και νομίζω δεν υπάρχει botton aeration! :p http://www.youtube.com/watch?v=_ebW5...eature=related |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Βασίλη έχεις σκεφτεί οξυγόνωση σε μια τέτοια λίμνη? Υπάρχουν και περιπτώσεις που διαλέγουν τους γονείς αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν κάνουν τίποτα. Σου θυμίζω τις δεξαμενές στο Ζύγι. |
Παράθεση:
Παράθεση:
Αν ο Τόμυς εκεί έκανε ελεγμένες παραγωγές ίσως να μιλούσαμε για μερικές υψηλές ποιότητες κοι κατηγοριών ΑΑ. Επίσης στην Ιαπωνία ο γόνος τυγχάνει δυστυχώς αυστηρής επιλογής οπότε κάποιες φορές τα μη εμφανίσημα κοι...:( |
Δεν υπάρχει συνεχόμενη ροή. Πέρση κινδύνεψε να αποξηρανθεί.
|
Παράθεση:
Γιάννο, πήγες στην MEDKOI όπως είχες πει? |
Όχι ακόμα μίλησα με τον ιδιοκτήτη και μου είπε να κλίσουμε ραντεβού. Με την πρώτη ευκαιρία θα πάω.
|
|
Ωραίο θέαμα!!! Η αμοιβή των κόπων σου!!!
|
|
Γιάννο με τόσα κόι μήπως πρέπει αρχίσεις να σκέφτεσαι και για κανένα "βασιλικό" γεύμα; :D:D:D
Να σου ζήσουν οι κλωστίτσες!!! :p |
Για ακόμα μια φορά μπράβο . :smt041
|
Εδώ μεγαλώνουν τα μικρά αυτά. Με φυσική τροφή και χωρίς φίλτρα.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums...a-dsc00550.jpg http://www.aquatek.gr/rimages/albums...a-dsc00546.jpg |
ΚΑΙ δεξαμενές; :) Μα καλά τι θα την κάνεις στο τέλος την αυλή σου; Ένα μικρό εκτροφείο;
Να σου ζήσουν ... ολόψυχα το λέω αλλά τι θα τα κάνεις τόσα; Έχεις που να τα δώσεις; |
Παράθεση:
Αλλά, αν έχει σκεφτεί πως θα μας τα στείλει. :D:D:D |
Παράθεση:
Εδώ ένα καινούργιο βίντεο από τα μωρά μου. http://www.youtube.com/watch?v=MPqQjQz5CkE |
Πως μεγάλωσαν!!!! Τι ωραία όταν τρώνε από το χέρι!!!!!!!!
Όμορφες στιγμές!!! |
Υπέροχες στιγμες του χόμπι! Να τα χαίρεσαι, μπράβο!!!!!
|
Μπραβο να τα χαιρεσαι.:):):)
|
Να τα χαιρεσε!...
Οπως και σε εμενα τα νεογνα ειναι 3 φορες πιο εξημερομενα απο τους γονεις..:rolleyes: |
Μπράβο, εκπληκτικό άρθρο :rolleyes: προστέθηκε ήδη στα θέματα που παρακολουθώ!
|
Γιατι banned ο yiannos? :smt086
Πολυ ενδιαφερον τοπικ :smt033 |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board