Πάρτε έναν controller, αφιερώστε και ένα απόγευμα για την προσαρμογή των ανεμιστήρων στο καπάκι και ησυχάστε για πάντα ...
Ούτε προβλήματα με ΔΕΗ θα έχετε (από αύριο 1/7/08 παίρνουν αύξηση 7% τα τιμολόγια της ΔΕΗ και αναμένεται και άλλη αύξηση), ούτε ο θερμαντήρας θα ανάβει όποτε νά ναι ... ούτε τπτ ... και το κυριότερο, θα κοιμάστε ήσυχοι ... Και πολύ το αργήσατε .... αυτές οι δουλειές γίνονται απο τον Μάιο ..:rolleyes: |
Αν κάποιος δεν ήθελε αυτή τη στιγμή να δώσει άλλα 50€ για controller, με τα εξης εργαλεία: ανεμιστηράκι, χρονοδιακόπτη και πιθανώς τον θερμοστάτη μπορεί να είναι σίγουρος?
Δηλαδή έχει κάποιος καμια συνταγή με χρονοδιακοπτη (πχ στις 2 ώρες, 30' ανεμιστηρακια) που να μην έχει ρίσκα? |
1. Βγαζει το θερμαντηρα.
2. Συνδεει τα ανεμιστηρακια να δουλευουν συνεχως και παρακολουθει τη θερμοκρασια. Μιας και βρισκομαστε πια στον Ιουλιο δεν υπαρχει περιπτωση να πεσει η θερμοκρασια πολυ. Μονο προβλημα η μεγαλη εξατμιση. (Αλλα δεν μπορουμε να τα εχουμε και ολα εε?) |
Παράθεση:
Το ενυδρείο μου είναι μικρό (50λ) και με ανεμιστηράκι 8αρι σε 12volt έπεσε στους 25C σε μισή ώρα μόλις το πρωτοέβαλα!!!! Τώρα, όταν δουλεύω έχω βάλει την μικρή μου αδερφή να το κοιτάει. Εντάξει, ξέρω την απάντηση.. Eliwell. Αλλά άμα ξαναέβαζα και θερμοστάτη και με μισαωράκια στον χρονοδιακόπτη δεν θα ταν μια χαρά? Κανα tip? |
τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πειραματιστείς με χρονοδιακόπτη και να βρεις τον ιδανικό χρόνο για εσένα ...
|
Εκτος απο το να πειραματιστεις με on-off με το χρονοδιακοπτη, μπορεις επισης
να ριξεις τη ταση πχ στα 9volt (και δεν θα κανει και θορυβο.) Επιπλεον, ακομα και αν εφτασε στους 25 , δεν προκειται να συνεχισει να κατεβαινει. Και 25 ειναι μια χαρα θερμοκρασια |
Παράθεση:
Αυτό δεν το σκέφτηκα! Δηλαδή αν η θερμοκρασία δωματίου μου δεν πέφτει κάτω απο 26-28 το ενυδρείο δεν πρόκειται να κατεβεί πολύ πιο κάτω, ε? Ευχαριστώ! Δεν τον βάζω σίγουρα τον θερμοστάτη ε? :cool: |
Για ιουλιο και αυγουστο μπορεις να εισαι σιγουρη. (Εκτος και αν βαλεις και κανα κλιματιστικο....).
|
Για να δούμε την επόμενη εβδομάδα που ανεβαίνει (ίσως κατα πως λένε) ο υδράργυρος.
|
αυτό που λέτε για τα ανεμιστηράκια για pc,πως ακριβώς γίνεται?Χρειάζομαι ανειμιστηράκια και τροφοδοτικό για pc?Επιπλέον,δε νομίζω το μήκος των καλωδίων των ανεμιστηρακίων να επαρκεί για να έχω το τροφοδοτικό σε μη εμφανές σημείο.Κάποια λύση γι' αυτό?
|
Παράθεση:
Δεν ειναι αναγκη να κατεβαινει στους 25 η θερμοκρασια, καλοκαιρι εχουμε, ας ανεβει και 28 (αναλογα τα ψαρια παντα), θα εχουμε και λιγοτερη εξατμιση. ------------------------- Παράθεση:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25435 |
Παράθεση:
Πήγα και αγόρασα stabilized.... :mad: Και στους 28 η hygrophilla και ο εχινώδορος παθαίνουν "ηλίαση"....... :smt009 |
ειναι παλιο το ποστ αλλα θελω να κανω μια ερωτηση. δεν εχει χρησιμοποιησει κανεις ενα επιπεδο εναλακτη να εχει παντοτε την ιδια σταθερη θαερμοκρασια στο ενυδρειο του? σιγουρα θελει χωρο αλλα οχι και τρελα πραγματα.εγω παντως αυτο σκεφτομαι να κανω.το εχει δοκιμασει κανεις?
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board