Ευχαριστω φιλε Pritanis για τις συμβουλες αλλα δεν ειμαι και πολυ σιγουρος οτι η θυληκια μου παραγει τη βλεννα που απαιτειται για τα πιτσιρικια γιατι ολοι οι θανατοι παρατηρουνται την 4η μερα οταν δηλαδη φευγουν απο τον κωνο και κολλανε στη μαμα τους.Οταν υπηρχαν και οι δυο γονεις μεσα προτιμουσαν τον πατερα αλλα η μανα ηταν αυτη που τα προσεχε πιο πολυ γι'αυτο αποφασισα να βγαλω το Ναπ.Επισης οταν υπαρχουν και οι δυο η επιθυμια της θυληκιας για ζευγαρωμα ειναι πολυ μεγαλη και πιανουν δουλεια αμεσως πραγμα που με αναγκαζει να πειραματιστω την επομενη φορα με τον πατερα μονο.
Εξαλλου γεννουν αμεσως οποτε θα ηθελα να δοκιμασω μια φορα κι ασ αποτυχω. Θα σας κρατω ενημερους.Ευχαριστω και παλι Pritanis,Klaz. |
Νομίζω Σάκη, ότι πρέπει να απαντήσει κάποιος που κατάφερε να μεγαλώσει δισκάκια. Υπάρχει κανείς; Γιατί για γέννες ΄έχω ακούσει αλλά μεγάλωμα έγινε;;Ίσως παράγοντας να είναι και η τύχη...
|
Παράθεση:
|
Άλλωστε ο Ναπολέων "παιδί" του Γιάννη είναι.
Σάκη δοκίμασε μόνο με τον Ναπ μέσα και μας λες. Θεόφιλος |
Παιδες αυριο περιμενω τις ουριτσες να βγουν.Τα ψαρια εκαναν το καθηκον τους και γεννησαν την Τριτη πρωι-πρωι.
Θεοφιλε αυτη τη λυση εχω στο νου μου.Μετα βλεπουμε. |
θα σου δωσω και γω την γνωμη μου συμφωνα με οσα διαβασα και ειδα τις φωτο......παρε τα τεστακια τα υγρα ετσι και αλλιως θα σου πανε πολυ(εε μη κανεις και καθε μερα μετρησεις)........η αο θα σου λυσει τα χερια......οσο αφορα την 4 5 μερα που ψωφανε τα ψαρακια υπολογιζω οτι δεν τρεφονται καλα ασε και τους δυο γονεις μεσα στο μεγαλωμα των πρωτων ημερων....μη μεταβαλεις το περιβαλλον και τις συνθηκες....και συμφωνω με τον pritani οχι καθημερινες αλλαγες νερου.......
|
[quote=sak]Παιδες αυριο περιμενω τις ουριτσες να βγουν.
quote] Αυτές οι ...ουρές τι γίνονται ;Κανένα νέο;; |
Βγηκαν οι ουριτσες,αντεξαν 10 μερες (περισσοτερο απο καθε αλλη φορα) αλλα εκανα λαλακια........:mad: :mad: :mad: Ενω ειχα αποφασισει να βγαλω τη θυληκια ειδα οτι τα μικρα τα δεχοταν πιο πολυ αυτη τη φορα και αποφασισα παλι να την αφησω μεσα.
Ενω την 1η εβδομαδα ολα πηγαιναν καλα (ειχα γυρω στα 50 μικρα) την 8η μερα το πρωι μετραω 20 χωρις να βλεπω τα νεκρα δισκακια.Την 9η υπηρχαν 10 και την 10η μερα υπηρχαν 5.Ενω λοιπον τα παρατηρουσα μπας και βγαλω κανα συμπερασμα βλεπω τη θυληκια να γενναει παλι. Μολις λοιπον ολοκληρωσε τη γεννα εφαγε τα 5 μικρα που ειχαν μεινει. Οποτε παλι απο την αρχη.............. Καθε φορα ολο και κατι αεροπλανικο συμβαινει.Ελπιζω αυτη να ειναι η τελευταια και τυχερη! |
Αφού άντεξαν τόσες μέρες μήπως πρέπει να δοκιμάσεις να τους δώσεις αρτέμια , και να τα χωρίσεις από τους γονείς;
|
Κάπου το έχω ξαναδιαβάσει αυτό αλλά δεν θυμάμαι που! :( Όταν είναι έτοιμη να ξαναγεννήσει τρώει τα μωρά γιατί μπορεί να τα θεωρεί και απειλή! Την επόμενη φορά δοκίμασε να βγάλεις κάποια και να τα μεγαλώσεις με αρτέμια.
|
Αν και άσχετος με δίσκους,
μήπως λόγω της νέας γέννας θέλει πρωτείνη και για το λόγο αυτό τα τρώει λίγα - λίγα; Αν αισθανόταν απειλή δεν θα τα έτρωγε όλα; Και εγώ κάπου διάβασα σε παλαιότερο post για καλό τάισμα πρίν και κατά την διάρκεια της γέννας με τροφή πλούσια σε πρωτείνη. |
πω ρε Σακ σε καταλαβαινω τι σπασιμο τρως και συ..... Τουλαχιστον τα δικα σου συνεχιζουν να γεννουν..... Το δικο μου το ζευγαρι εχει κανα μηνα να γεννησει...... Ολο τριβονται ολο καθαριζουν αλλα απο αυγα τιποτα...... Αν θελεις τη γνωμη μου και αφου τα ψαρακια σου συνεχιζουν να γεννουν παρε λιγα και προσπαθησε να τα μεγαλωσεις εσυ...... Δες το ποστ που εχω κανει για την τεχνητη εκκολαψη και συνεχισε απο κει που σταματησα εγω..... Αντε να δουμε και κανα μικρο στο φορουμ μας!!!!!!
|
Κρίμα...
Τόσες μέρες ζωντανά και να βλέπεις να αποδεκατίζονται αργά και βασανιστικά. Σακ ρίξε μια ματιά εδώ http://article.dphnet.com/catagory-02.shtml κάτι μπορείς να βρεις. Για παράδειγμα προτείνει αρτέμια από την 5η μέρα. |
Παιδια ευχαριστω για τη συμπαρασταση και για τις λυσεις που προτεινετε.
Μετα ομως απο 11 γεννες του ζευγαριου και απο πολυ περισσοτερες γεννες μονο των θυληκων μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι καθε φορα ειναι και διαφορετικη και δεν μπορει να αντιμετωπιστει παντα με τον ιδιο τροπο γιατι οπως φαινεται ειναι "αβυσσος η ψυχη των δισκων......".Για παραδειγμα ενω δεν εχει αλλαξει τπτ στο ενυδρειο τις 2 τελευταιες φορες η θυληκια τα εφαγε πριν σκασουν ουριτσες.Μολις βεβαια τα τρωει την αλλη μερα ξαναγενναει.:mad: :mad: :mad: Το ενυδρειο ειναι τιγκα στην πατεντα με την ελπιδα πως καποτε θα τα καταφερω. Οσο για την αρτεμια ειχα 2 καλλιεργειες και ταιζα κανονικα χωρις ομως να μπορω να δω αν τρωνε τα μικρα.Σιγουρα παντως δε πεθαναν απο πεινα γιατι δεν τα εβρισκα νεκρα πραγμα που με οδηγει στο συμπερασμα οτι η θυληκια τα εφαγε. Αυριο περιμενω τη 12η γεννα τους και βλεπουμε..... Και παλι ευχαριστω -+5 -+5 -+5 |
http://coralbbs.twbbs.org/cgi-bin/to...start=0&show=0
Και κατι για να γουσταρουμε και να παιρνουμε δυναμεις........ :smt005:smt005:smt005 |
:smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt010 :smt093 :smt093 :smt093 :smt093 :smt102 :smt102 :smt102 :smt102 :smt119 :smt119 :smt119 :smt076 :smt076 :smt076 :smt076
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 23:38. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board