το έβαλες εκεινο το "μπράτσο " με το βεντουζάκι ??
|
Ναι. Δε βοηθαει και το καδρο του ενυδρείου βασικα....
|
JBL OUTSET SPRAY 16/22(CPe1500)
ΚΩΔΙΚΟΣ: 22402042- PET CITY. εγώ με αυτό βρήκα την λύση σε αυτό το πρόβλημα και δεν θα πείραζες και το καπάκι. |
Ευχαριστώ για τον κωδικο ετσι οπως ειναι η διαταξη ενυδρείο-τρύπα θα το εκοβα ετσι κ αλλιως. Ωραίο ομως θα το παρω γιατι η αποληξη αυτή είναι πολυ δυνατη. Νομιζω με το σπρέι θα χαλαρώσει, σωστα?
|
έτσι ακριβώς, αν και τώρα με το μοχλό μπορείς να ρυθμίζεις την ένταση της ροής για να μην στο κάνει πλυντήριο.
|
Παράθεση:
(Συγγνωμη που εχουμε σκισει λιγο το θεμα) |
Παράθεση:
|
Το πηρα το σπρει μπαρ (ευχαριστω πολυ για τη συσταση).
Μπηκε στην εξαγωγη (+1 τρυπα ψηλα για αναταραξη επιφανειας) αλλα μπηκε και στην εισαγωγη το αλλο κομματι και αντικατεστησε την διαφανη σωληνα με πατεντουλα πιο μακρια απο την εξαγωγη χωρις τραμπουκισμους ομως, ομορφα. :D Σημερα περιμενω κ βιολογικο υλικο "παλιο" να συμπληρωσω. |
νά΄σαι καλά, χαίρομαι που βοήθησα. Και εγώ το ίδιο έχω κάνει.
|
δεν ελεγα τιποτα καλυτερο ???πρωτοχρονια μου χαλασε το fluval 306 ( καποιο θεμα παιζει με την φτερωτη -αξονακι,κανει σαν να εχει σπασει προπελα..λες και εχει παρει αερα μεσα ! το εχω χιλιοκουνησει ..τπτ ! και ροη δεν εχει καθολου στην εξοδο ...το εχω ανοιξει 200 φορες τιποτα παλι δεν μου φενεται παραξενο . αυριο θα το παω στο μαγαζι που το πηρα ...):smt084:smt084
------------------------- Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Αρκει το διχτάκι να μην είναι σφιχτό,
να είναι δηλαδή χαλαρό και να μπορεί το βιολογικό υλικό να πιάσει όλο το καλαθάκι, και έτσι να μη μείνουν κενά σημεία χωρίς βιολογικό υλικό γιατί τότε το νερό θα περνάει μόνο από εκείνα τα σημεία, ως γνωστό , το νερό βρίσκει να περάσει πάντα από τον πιο εύκολο δρόμο :) Προσωπικά θα έλεγα να αποφύγεις το διχκτάκι μέσα στο καλάθι, χωρίς διχτάκι μπορεί να χωρέσει λίγο βιολογικό παραπάνω αλλά σίγουρα θα μπορείς πιο εύκολα να το απλώσεις και να καλύψεις όλο το καλάθι, χωρίς να υπάρχουν τρύπες και κενά σημεία. Επίσης αφού είναι μέσα στο καλάθι δεν είναι δύσκολο να βγάζεις το κάθε καλάθι ξεχωριστά και να ξεπλένεις το βιολογικό υλικό. Για τη προστασία της φτερωτής βάζεις ή ενυδρειακό βαμβάκι ή βατα ή ένα λεπτο σφουγγάρι, αυτό βέβαια ανάλογα με το φίλτρο , γιατί μπορεί ήδη να έχει κάποιο πλέγμα να προστατεύει τη φτερωτή |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Εννοείται όμως πως έχει αμμωνία και νιτρώδη = 0 |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Οριστε ; ποια εμπαθεια εννοείς ;
δεν σε καταλαβαίνω ; ή μήπως δεν θες να συζητάμε ; Πρόσεχε σε παρακαλώ τα λόγια σου |
Τακη ευχαριστω πολυ βοηθησε πολυ το ποστ ...για την ιστορια αερα ειχε παρει το φιλτρο απο το aqua stop θελει αλλαγη..
Ισως εχασα καποιο επισοδειο οσον αφορα τα νιτρικα ..εγω ειπα οτι εχω νιτρικα 0 καθως αν οι σωληνες ηταν μεσα στην γλιτσα θα επρεπε φανταζομαι να βλεπω αυξημενα νιτρινα ...οι σωληνωσεις ηταν καθαρες παρ ολα αυτα ! Εννοειται νιτρωδη -αμμωνια μετραω μηδεν και το ενυδρειο τρεχει 4 μηνες με μπολι Οποτε γιατι ειναι κακο τα νιτρικα μου να ναι 0 ? Οταν και οι αλλαγες μου ειναι τυπικες καθες 5 μερες .. |
Κοίτα φίλε μου tanganika, αν κάποιος έχει μια άποψη για κάτι,
καλύτερα να το τεκμηριώνει , απαντήσεις με ερώτηση δεν βοηθάνε πουθενά. Προσωπικά και εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ήθελε να πει ο KwstasGR, καθώς πέταξε κάτι για εμπάθεια και έφυγε. Μια τέτοια συμπεριφορά δεν νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει σε κάτι. Το ότι έχεις νιτρικά 0 ενώ έχεις αμμωνία και νιτρώδη 0 , μπορεί να υπάρξουν πολλές απαντήσεις. Μια είναι πως αν υπάρχουν φυτά τα νιτρικά καταναλώνονται από τα φυτά, άλλη είναι πως μπορεί η μέτρηση να έγινε αμέσως μετά την αλλαγή. Μιά άλλη είναι πολυπαραγοντική, είπες πως οι σωλήνες είχαν πιάσει μάκα και έπεσε δραματικά η ροή, σε αυτή τη περίπτωση μπορεί η ροή να έπεσε στο ιδανικό σημείο που να μηδένιζε μεν αμμωνία και νιτρώδη, αλλά ταυτόχρονα να έκανε πλήρη απονιτροποίηση, δηλαδή να μειωνόταν το οξυγόνο μέσα στο φίλτρο στο ελάχιστο, να δημιουργήθηκε αναερόβια βιολογία, και έτσι με έλλειψη οξυγόνου, τα νιτρικά να μετατρεπόταν σε αέριο άζωτο. Σπάνια περίπτωση αλλά εφικτή. Εχουν εφαρμοστεί παρόμοιες τεχνικές για μείωση έως και μηδενισμό νιτρικών. Παρόλα αυτά όμως , κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως δεν γλιτώνουμε τις ελάχιστες εβδομαδιαίες αλλαγές, και κάτι τέτοιο πρέπει λειτουργεί παράλληλα και ταυτόχρονα με το κύριο φίλτρο |
κατανοητα ολα Τακη , το θεμα μου εμενα ειναι οτι δεν εχω μετρησει ουτε μετα την αλλαγη ποτε ...ουτε φυτα εχω (νταμαρι ειναι ..) οπως επισης δεν εκανα μετρηση οταν συνεβει αυτο με την ροη για να συμβει η πολυπαραγοντική οπως επισης οπως ανεφερα πιο πανω οι σωληνες οταν του εβγαλα και τους ξεπλυνα ηταν καθαροι μεσα ..τωρα αν εχουν γλιτσα δεν μπορω να το δω γιατι ειναι τα μαυρα spiral της fluval που δεν μπορεις να δεις μεσα ..
με λιγα λογια εγω εδω και 4 μηνες περα απο την αρχη που ειχα βαλει το μπολι (οπου ειδα νιτρικα ..και συγκεκριμενα 10 mg/l μετα απο 10 ημερες και ΝΟ2-ΝΟ3 μηδεν , λεω οκ επιασε το μπολι ..αλλαγη νερου και οκ εστρωσε.. και απο τοτε λοιπον που μετραω πριν απο καθε αλλαγη μου , παντα 0 τα παντα ,μου εκανε εντυπωση γιατι δεν μετραω εστω λιγα νιτρικα , αλλα οπως εχω δει και απο αλλους ..σε στρωμενα φιλιτρα οι μετρησεις τους ολες ειναι 0 , με τα παραπανω λεγομενα εχω μπερδευτει λιγο αν το φιλτρο μου ειναι στρωμενο η οχι :confused: 16 saulosi μωρα εχω μεσα σε 200 λιτρο , τα οποια απλα περιμενω να καταλαβω φυλο για να απομακρυνω τα υπεραριθμα ... εγω τα βλεπω ζωηρα , οταν με βλεπουν κολανε στο τζαμι για να φανε κλπ κλπ . |
Μήπως δεν μετράς σωστά ;
πχ αν έχεις τεστ της API θα πρέπει να κουνάς πολύ καλά το μπουκάλι Νο2 πριν το χρησιμοποιήσεις , και αν δεν το έχεις κάνει αυτό υπάρχει περίπτωση το τεστ αυτό να έχει χαλάσει η σύσταση του. Προσπάθησε να βρεις κάποιον φίλο κοντά σου να μετρήσεις και με κάποιο άλλο τεστ |
Παράθεση:
jbl εχω για ΝΟ2-ΝΗ4 ( υγρα παλι) κανα 5 μηνο τα εχω . τι να πω θα ξαναμετρησω και θα παω και σε καποιον φιλο να δουμε ! ευχαριστω πολυ παιδια ! |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:10. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board