Απορία
Το sump στην ουσία δεν κάνει την δουλειά ενός εξωτερικού φίλτρου? |
Δεν θα το έλεγα.
Τι σαμπ είναι μέρος του ενυδρείου κρυφό που βάζεις μεσα ότι θέλεις από εξοπλισμός μέχρι και Φραγκρερα. |
Παράθεση:
Βασικά μιλούσα στην δουλειά με έναν που ασχολούνταν παλιότερα και εκτός του ότι το εξωτερικό φίλτρο μπορεί να κάνει ότι και το sump,μου είπε επίσης ότι αν βρεις φίλτρα με την σωστή κυκλοφορία μπορούν να κάνουν ότι και οι ριάκτορες...Το τελευταίο δεν το πιστεύω με τίποτα,αλλά ότι το φίλτρο κάνει την δουλειά του sump μου φάνηκε λογικό. |
|
Παράθεση:
Είναι εργαλείο απίστευτο που κάνει παπάδες. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να κάλυψη το φίλτρο την δουλειά του σαμπ . Δεύτερον μόνο τα σφουγγάρια που έχουν τα φίλτρα μόλις μαζέψουν το λεγόμενο (mulm) θα αρχίσους τα νιτρικά να ανεβαίνουν χωρίς λόγο. |
Παράθεση:
Βέβαια το αρνητικό σε αυτά τα κινέζικα είναι η ψύξη τους. Οπότε υπολόγισε ότι η φθορά των λεντ είναι πιο γρήγορη. Φακούς συνήθως βάζουν 90 μοιρών η 60 ανάλογα. |
Παράθεση:
Sump δεν ήθελα εξ αρχής γιατί είχα ακούσει του κουμπάρου μου και έκανε σαν καζανάκι αλλά εχθές που είδα το μικρό του Νίκου άρχισα να το ξανασκέφτομαι... Έχω όμως περιορισμό στο έπιπλο κυρίως ως προς το ύψος που το μέγιστο που μπορώ να του δώσω είναι τα 23cm... Με διαστάσεις (Μ x Π x Υ) 40cm x 30 cm x 25 cm μπορεί να γίνει κάτι ή μήπως μετά να δω για εσωτερικό? |
καλημέρα Σταύρο, πως πάει φιλαρακι, πολύ χάρηκα που τα είπαμε και επιτέλους από κοντά!
την επόμενη φορά θα είμαστε και χαλαροί να πιούμε και καφεδάκι! τι νέα έχουμε που βρισκόμαστε? |
Παράθεση:
Για φακούς τι είναι προτιμότερο να επιλέξω κατά την άποψη σου 60 ή 90? ------------------------- Παράθεση:
|
Δεν είναι θέμα προτιμότερο πάρε 90 αν θέλεις και βλέπεις αν θα πας σε 60 !
|
Μέχρι τώρα στο ενυδρείο φιλοξενώ 3 ψάρια ένα σαρκόφυτο και κάτι κόκκινα μανιτάρια.Οπότε δεν υπήρχε και η ανάγκη για δοσομετρική η οποία θα αγοραστεί το συντομότερο δυνατόν.Ως τότε τι υγρά πρέπει να προσθέτω μπορείτε να μου προτείνετε ή να πάρω και να φτιάχνω εγώ και αν ναι ποια η διαδικασία?
|
Καλησπέρα Σταύρο...
Πήγαινε στον Καλογεροπουλο στον Πειραιά/Γουναρη?.....και Παρε: Διττανθρακική σόδα Χλωριουχο ασβέστιο Χλωριουχο μαγνήσιο |
Παράθεση:
|
ένας καλός μπούσουλας για χερατα είναι αυτο http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html
Το σωστό όμως είναι δοσομετρικη, πολλά τεστ κ υπομονή για να βρεις τις σωστές δόσεις σου. Σε 1 λτ αο προσθέτεις 100 γρμ σόδα. Σε 1 λτ αο προσθέτεις 240γρμ ασβεστιο Σε 1 λτ αο προσθέτεις 300γρμ μαγνήσιο. Καλό ανακάτεμα κ τα τοποθετείς στη δοσομετρικη. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Παράθεση:
|
Δημήτρης... :) παρακαλώ
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Σταύρο τι θέλεις ακριβώς να κάνεις το ενυδρείο;
Άμα πς για σκληρά κοράλλια παρε μόνο σκόνες και μάζεψε λεφτά για ριακτορα Άλλο επίπεδο πιο φυσικό και χωρίς πολλά κατάλοιπα! |
Παράθεση:
------------------------- Παράθεση:
|
Οκ Σταύρο απλά να ξέρουμε τι θέλεις!
Αν και σε θέμα εξοπλισμού δεν αλλάζει κάτι! |
Παράθεση:
Υπολογίζω λοιπόν άμεσα σε μια αγορά δοσομετρικής,μέσα στον χειμώνα μια αναβάθμιση στον φωτισμό,είτε προσθέτοντας ένα παρόμοιο με αυτό που έχω είτε απευθυνόμενος εδώ για DIY και μέχρι το καλοκαίρι μια αυτόματη αναπλήρωση... Δεν νομίζω να έχω ξεχάσει κάτι ;) |
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=15123
Κάτι τέτοιο σκεφτόμουν για εσωτερικό sump... Θα κάνει δουλειά ή θα είναι τζάμπα κόπος? |
Χρόνια πολλά Σταύρο με υγεία, χαρά και ευτυχία!
|
Παράθεση:
|
καλημέρα Σταυρο!
καταρχήν πολύχρονος για την γιορτή, οτι επιθυμείς φιλαρακι με υγεία! καλό φαίνεται το σαμπακι πλάτης, χωρίς φυσικά μέσα τα σφουγγάρια και τα βιολογικά υλικά! |
Παράθεση:
Για το σαμπ δεν θα μπει πλατη αλλά στο πλαι,τα τζάμια τα έχω και μπορω να ξεκινησω άμεσα αν μπορειτε να μου πειτε τα διαμερισματα πως θα γινουν,τι θα έχει το καθενα και γενικα οτιδηποτε ειναι χρησιμο να ξερω,ευχαριστω ;) Οι διαστασεις που σκεφτομαι ειναι (ΜxΠxΥ) 15cm x 43cm x 50cm δλδ μιλάμε για 32lt... |
Σημερα πηγα και πήρα από συνχομπίστα φωτιστικό σχεδόν ίδιο με το δικό μου αλλά δυστυχως οταν το λειτουργησα ειδα ότι 4 led απο το καναλι των μπλε έχουν πολύ χαμηλη ταση.Μίλησα με τον ανθρωπο και δεν το ειχε παρατηρησει και δεν εχει προβλημα να το επιστρεψω,τι θεμα ειναι επειδη το ενυδρειο εδειξε παρα πολυ υπαρχει καποιος που να μπορει να μου αλλαξει τα 4 αυτα λεντ (και με τι κοστος) ή να το επιστρεψω?
|
Σταύρο καλησπέρα!
Τι εγινε φιλαρακι τελικά με το φωτιστικο, τι εκανες; Μιλήσατε με Σακη περί του θέματος; |
Καλησπέρα Σταύρο. Έβγαλες άκρη τελικά με το φωτιστικό;
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Καλησπέρα στην παρέα,λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν πρόλαβα να σας απαντήσω...
Το φωτιστικό το επέστρεψα και ψάχνω να δω τι θα κάνω με αυτό που έχω,σκέφτομαι να αγοράσω και να βάλω στα περιφερειακά Led φακούς 90 μοιρών και στα υπόλοιπα 60... |
Σταυρο καλησπερα, τι νέα φιλαρακι, έκανες τπτ τελικά απο τις αναβαθμίσεις που σκεφτόσουν?
πως πάει το ενυδρείο, βάλε καμιά φώτο να δούμε.... |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 14:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board