οποτε παμε για την ψιλη....να βολευει και στο φυτεμα...
|
Κατι ακομα εχει κολληση απο το υποστρωμα (σκονη μαλλον δεν ξεπλυθηκε καλα) στα τζαμια με πιο τροπο θα φυγει?
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
γινετε να πιασει αλατα εντος ενυδρειου?
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
....
Καλησπέρα φίλε μου...
Τα πάντα μπορείς να χρησιμοποιήσεις από λεπτόκοκκο χαλαζία μέχρι χοντρό χαλικάκι αλλά και παθητικά υποστρώματα όπως προαναφέρθηκαν παραπάνω.....eco complete,seachem flourite κτλ.... Για να μη τα μπερδεύεις το θέμα είναι εσύ τι αποσκοπείς και τι θέλεις να κάνεις στο ενυδρείο σου με τα φυτά?!?! Προσωπική μου γνώμη είναι πως ένα φυτεμένο ενυδρείο χρειάζεται επένδυση σε ένα καλού τύπου παθητικό υπόστρωμα ας είναι και low tec μιας και είναι κάτι που το βάζεις μια φορά και μετά δεν αλλάζει παρα μόνο αν ξεστίσεις όλο το ενυδρείο(φωτισμός-co2,μπορείς να αλλάξεις χωρίς να χαλάσεις το ενυδρείο).....καλή και η άμμος με ταμπλέτες αλλά πίστεψέ με πάντα κάτι θα λείπει απ τα φυτά σου και αυτό δεν έχει να κάνει με την ανάπτυξη αλλά κ με το χρώμα των φύλλων και με το σχήμα των φύλλων ακόμα και με τα ριζίδια που σε πολλά ενυδρεία με άμμο βγαίνουν στη στήλη του νερού για να βρουν θρεπτικά.... Τώρα έχω δει ενυδρεία με άμμο μόνο χωρίς ίχνος υποστρώματος να είναι ζούγκλα αλλά είχανε άφθονο co2 και καλό φωτισμό σε συνδυασμό με ταμπλέτες βυθού που μακροπρόθεσμα είναι πιο ακριβές.......... Δικό σου ενυδρείο δικιά σου η επιλογή απλά η συμβουλή μου είναι να πάρεις ένα παθητικού τύπου υπόστρωμα και να το βάλεις μόνο εκεί που θα φυτέψεις... |
εχεις δικιο αδερφε αλλα κοστιζει πολυ!να φανταστεις οτι χρειαζομαι 35-40 λιτρα υποστρωμα!αν αναλογιστεις το κοστος απο αυτο επι 5 φορες το χασαμε το παιχνιδι!ασε που θακοιμαμαι στον καναπε για κανενα τριμηνο:D:D:D
οποτε λεω να χρησημοποιησω30 λιτρα φτηνη χαλαζιακη αμμο απο την χωματωτεχνικη με κοστος 15 περιπου € και να το ανακατεψω με ενα επταλιτρο απο αυτο !ετσι δεν θα ειναι εντελως σκετο αλλα ουτε και τουμπανο!πιστευω θα ειναι καλυτερα απο το να ειναι σκετο με την χαλαζιακη!!τι λετε εσεις οι πιο εμπειροι??? |
|
Παράθεση:
|
Ναι όντως ειναι ελαφρύ το έχω κι εγω, αλλα κατα τ αλλα ειναι πολυ καλο.
Ειδικά στην τιμη αυτη δεν θα βρεις καλύτερο. :D |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παιδιά δεν αντιλέγω πως τα υπόστρωματα (ενεργά ή μη) σίγουρα θα κάνουν καλό, αλλά με το καιρό και το απλό χαλαζιακό χαλίκι θα αποκτήσει θρεπτικά συστατικά και θα αποδίδει, ακόμα και χωρίς ταμπλέτες. Το λέω αυτό γιατί βλέπω από το δικό μου, εδω και 2 χρόνια που είναι στημένο, με χαλαζιακό χαλίκι, τώρα είναι ζουγκλα. Εβαζα ταμπλέτες βέβαια τους πρώτους 6-8 μήνες , αλλά τώρα βάζω μόνο πολύ ελαφριά λίπανση με λιπάσματα Seachem, έχω μπουκάλα, φωτισμό με Led , και τα φυτά πάνε με 1000, και τώρα ότι και να φυτέψω πιάνει. Αυτό βέβαια θέλει υπομονή, αν κάποιος βιάζεται και θέλει μέσα σε λίγους μήνες να έχει ενυδρείο για έκθεση βάζει ενεργό υπόστρωμα, αλλά το πληρώνει.
|
1 Συνημμένο(α)
για δείτε και ένα με απλή χαλαζιακη άμμο, χρησεη ταμπλέτες flourish tab 2 φορες τους πρώτους 8 μήνες και τώρα για 7 μήνες ούτε καν ταμπλέτες
όλο το ενυδρείο είναι με 60 kg χαλαζιακη άμμο το αριστερό μπροστινό σημείο έχει προστεθεί 5 kg flourite που υπήρχε και μπήκε για συμπλήρωμα |
Παράθεση:
το ζω και εγώ εδώ και 1,5 χρόνο περίπου https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/...0c&oe=5491024C |
Υπαρχει περιπτωση εαν δεν εχει ξεπλθει καλα το υποστρωμα να ανεβαζει αμμωνια?Εαν εχει λιγη σκονη δηλαδη...Ή αυτη η σκονη να πειραζει τα ψαρια?
|
Παράθεση:
Τελικά έχεις αμμωνία ; Η άμμο είναι καινούρια ή από άλλο ενυδρείο ; Πες τα μας όλα, μη στα βγάζουμε με το τσιγκέλι |
Oσο αφορα των ανθρακα δεν ειχα οχι,απο 1 περιπου που ειχα την πηγα 0,2 το σαββατο εριξα prime το αφησα το σ/κ εχθες εκανα αλλαγη νερου εριξα παλι Prime σημερα εκανα αλλαγη νερου δεν εριξα Prime ..Εβαλα μια αεραντλια σημερα,ελπιζω να μην επιρεασει πολυ τα φυτα,υποστρωμα ειναι καινουριο απο xomatexniki χαλικι ψιλο που λεει πηρα..Επισεις καθαριζω το τζαμι με τηλεκαρτα οπως μου ειπες και μολις ανακατευω με το χερι τον βυθο παλι παει λιγη και κολλαει στο τζαμι οποτε ετσι καταλαβαινω οτι δεν εχει ξεπλυθει καλα
|
Παράθεση:
1) Το ενυδρείο σου είναι άστρωτο για αυτό έχεις αμμωνία 2) Την άμμο/χαλίκι δεν το καθάρισες πολύ καλα για αυτό όταν το ανακατέυεις σηκώνεται σκόνη. Τώρα τι πρέπει να κάνεις 1) Πρέπει να κάνεις όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να στρώσεις καλά το ενυδρείο σου, καθημερινούς ελέγχους, πολύ λίγο ταισμα ή για λίγες ημέρες καθόλου, τακτικές αλλαγές νερού και χρήση Prime. Την αεραντλία καλά έκανες και την έβαλες. Τα φυτα δεν παθαίνουν τίποτα με όλα τα παραπάνω. 2) Την άμμο δεν την ανακατέυεις ποτέ ξανά παρα μόνο με σκούπα βυθού, και σιγά σιγα θα καθαρίσει, μην ασχοληθείς ξανά με το υπόστρωμα, μόνο σκούπα βυθού, το ανακάτεμα ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΤΑΙ, και τώρα και στο μέλλον. Και το τζαμι το καθαρίζεις μια φορά και άστο |
Λοιπον εκανα αλλαγη νερου οπως ειπα και δεν εβαλα prime,και μετρησα αμμωνια και εχω περιπου 0 η αεραντλια δουλευει απο το πρωι,και σκεφτομαι να ριξω η οχι Prime?την αεραντλια να την κλεισω οταν αναψουν τα φωτα?
|
Παράθεση:
|
Aναταραξη εχω καλη,απλα θα την αφησω 1-2 μερες ετσι...
|
Οσο διαρκει το στρωσιμο τουλαχιστον, χρειαζομαστε επιπλεον οξυγονωση.
|
Αν παρω νερο και οχι βιολογικο υλικο απο αλλο υγιες ενυδρειο κανει?( δηλαδη κατι σαν μπολι απλα χωρις βιολογικο),θα δω καποια διαφορα??
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 04:08. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board