Παράθεση:
|
Οκ παμε :)
|
Αυτό είναι το καλύτερο
Παράθεση:
Αυτό είναι το καλύτερο. ------------------------- Εγώ σε όσα ενυδρεία έχω φτιάξη έκανα αυτό που είπε ο τζαμάς. |
1 Συνημμένο(α)
οι κάτω κόντρες κολλήθηκαν και νομίζω έγιναν καλά,στις πάνω κολλήθηκαν οι κόντρες που είναι κατά μήκος και τις μικρές μου τις έχει κόψει πιο κοντές,δλδ είναι το πλάτος 45cm κι αυτός τις έχει 38cm δλδ αφαίρεσε το πλάτος των μεγάλων,σκέφτομαι να πιάσει πάνω από τις μεγάλες να κολλήσει στην μια πλευρά και στην άλλη που δεν φτάνει να ακουμπάει ίσα-ίσα στην κόντρα αφού έτσι κι αλλιώς ήταν γωνιασμένη για να περνάνε φίλτρα και καλώδια τι λέτε;
σας δείχνω ένα σχέδιο μπας και σας δώσω να καταλάβετε,οι κόκκινες είναι το πρόβλημα μου επειδη θα πάτανε πάνω στις μεγαλες κόντρες και στο πλευρικό τζάμι,αλλά καθόλου στα μεγάλα τζάμια... |
οι κόντρες κολλήθηκαν ομοίως και οι αλλουμινογωνιές τις όποιες τις πήρα από τον κουμπάρο μου άνευ αντιτίμου ;)
Το ενυδρείο το είχα γεμίσει από την Δευτέρα και το άφησα μέχρι κι εχθές χωρίς να υπάρχει καμία υποψία διαρροής :) Το άδειασα και έπειτα κόλλησα τις γωνιές... Τώρα μένει να φτιάξω τον ξύλινο πάτο και το καπάκι στο οποίο ψάχνω τρόπο να χωρέσω τα 3 ανεμιστηράκια και 2 Τ8 (έχω μια άλλα θέλω να έχω και μια εφεδρική θέση γιατί δεν βλέπω να κάνει δουλειά η μία... Κάτι τελευταίο αν την φίλτρανση που έχω με το ELITE CRYSTAL FLO80 την ενισχύσω με αυτό το εσωτερικό φίλτρο που μου έχει ξεμείνει,θα κάνω δουλειά;Θεωρητικά θα έχω ροή 820l/h x 2 =1640l/h...τι λέτε; Φώτο θα ανεβάσω αργότερα το βράδυ;) |
300 λιτρα ειναι?αν θυμαμαι καλα,ναι εισαι μια χαρα,αν και τα φιλτρασου δεν τα ξερω.:)
|
Παράθεση:
ο κάδος του εσωτερικού είναι άδειος με τι να τον γεμίσω; Κάτι ακόμη,εσύ πιστεύεις ότι με μια Τ8 30W/10000K είμαι οκ; |
Στα ηλεκρολογικα ας απαντησει αλλος,δεν τα ξερω και καλα.:p
Καλυτερα 2 φιλτρα,παρα 1.Γεμισε με σιποραξ και λιγο βαμβακι |
Παράθεση:
Ωραια τοτε θα κρατησω αυτα τα δυο μιας και ειμαι ευχαριστημενος μεχρι τωρα... Πέτρες Moonstone εχω παααρα πολλες και απο βδομαδα που παω Αιγινα θα μαζεψω και αμμο θαλασσης και ειμαι κομπλε ;-) Σε ευχαριστω για την βοηθεια |
Παρακαλω,αντε με το καλο να το δουμε και γεματο.καλες διακοπες:)
|
Παράθεση:
|
Αν το κανεις ξυλινο η με πλεξι,μπορεις εκει που θα βαλεις τα ανεμιστηρακια να ανοιγει με μεντεσεδες
|
Παράθεση:
|
Σχεδον θα ειναι αχρηστα,υπολογισε τα να φυσανε το νερο.
Θα κανεις ενα τελαρο45*οσο ειναι το μηκος του ενυδρειου,μετα πανω θα βαλεις μια ταβλα φαρδος οσο ειναι το φωτιστικο,θα το βιδοσεις κανονικα.μετα θα κοψεις αλλη ταβλα για τους ανεμιστηρες,θα ανοιξεις τρυπες κτλ.Θα βαλεις 3 μεντεσεδες στην ταβλα του ανεμιστηρα,και την αλλη πλευρα των μεντεσεδων,θα τους βιδωσεις στην σταθερη ταβλα του φωτιστικου.Ουφφφφ,ελπιζω να σου εδωσα να καταλαβεις:D Προσοχη το ξυλο να ειναι θαλασσης ,πολυ καλης πιοιτητας,και να το μονοσεις πολυ καλα. Υ.Γ στο αρχικο τελαρο,να βαλεις 45 μοιρες ξυλακια,για να πατα πανω στο ενυδρειο ------------------------- Οτι βιδες μεντεσεδες,να ειναι Inox. |
Παράθεση:
Το οτι η λαμπα θα ειναι πισω και θα ριχνει το φως πανω απο την κοντρα δεν μας ενοχλει ε; Συγνωμη για τις πολλες και ανοητες ερωτησεις αλλα θελω να αποφυγω λαθη που μετα δεν θα διορθωνονται... edit:Με τι βερνικια και χρωματα να περασω τα ξυλα;υπαρχουν καποια ειδικα; |
Εσυ εχεις 45 φαρδος καθαρο,δεν ξερω βεβαια τα ανενιστηρακια που βρηκες τι φαρδος εχεουν,αλλα δεν νονιζω να σε περνει για 3 ταβλες,εκτος αν τα ανεμιστηρακια ειναι κατω απο 10 ποντους διαμετρο.Αν ξερεις πεςμου να σου πω αν σε περνει για 3 ταβλες.
Ακριβως αυτο που δεινεις εννοω,αλλα μαλλον με 2 ταβλες,για να εχεις απλα στο φωτιστικο και στο ενυδρειο. Ναι για ξυλο, πρωτα θα το περασεις 2,3 ασταρια,και μετα θα το βαψεις.Στα χρωματα ζητα ασταρι ,ξερουν. Πολυ καλα κανεις και ρωτας,μην σε προβλιματιζει,καλυτερα 100 φορες να ρωτας,παρα 1 κουτσουκελα να κανεις |
Παράθεση:
τα ανεμιστήρια που έχω τώρα τα 2 (θα πάρω άλλο 1) είναι τετράγωνα 8 εκατοστα...Αν ειναι και για δυο ταβλες δεν εχω προβλημα,αρκει να μην πειραζει που το φως θα πεφτει πανω στις κοντρες...Στα χρωματα δλδ θα παω να τους πω οτι θελω ασταρι και χρωμα για ενυδρειο και θα καταλαβουν... |
Ναι στο φως ,δεν μπορεις να κανεις κατι.
Στα μαγαζια που τα πουλανε ξερουν τι να σου δωσουν.Το ξυλο να προσεξεις να ειναι πολυ καλης ποιοτητας θαλασσης. ------------------------- Παλι δεν σε βολευει 3 ταβλες,μην ξεχνας εχεις και τις κοντρες που σου τρωνε χωρο. |
Παράθεση:
|
Για το φως δεν εχεις αλλη λυση ,αναγκαστικα θα περασουν πανω απο τις κοντρες.
Για τα ανεμιστηρακια λεω,αν και ειναι μονο 8 ποντους,παλι δεν γινετε 3 ταβλες,γιατι θα σε εμποδιζουν οι κοντρες του ενυδρειου:D Οποτε αν σε περνει παρε πιο μεγαλα ανεμιστηρακια αν θελεις,θα χωρεσουν στην ταβλα |
Παράθεση:
|
Ακριβως,2 ταβλες.σταθερη με τα φωτιστικα,και να ανοιγοκλεινει αυτη με τα ανεμιστηρακια
|
Παράθεση:
|
:D:D
|
4 Συνημμένο(α)
μερικές φώτο με κόντρες και γωνιές...
|
μπραβο ουτε επαγγελματιας να εισουνα
|
Μπράβο, και ωραίο και ανθετικό, καλογέμιστο
|
Μπραβο ,παμε για αλλα μεγαλυτερα τωρα:p
|
σας ευχαριστώ πολύ για τα σημαντικά και καλά σας λόγια,ελπίζω να μην έχω ατυχήματα :rolleyes:
Να πω ότι το κόλλημα του ενυδρείου έγινε από τον τζαμά εγώ έβαλα τις κόντρες και τις γωνιές :) Να πάω σε μεγαλύτερο θα το ήθελα πάρα πολύ αλλά είναι δύσκολο και λόγω χώρου και λόγω οικονομικών ήδη μέσα σε 2 χρόνια έχω πάει από τα 100 στα 180 και τώρα στα 300 λίτρα +-8 Έχω στα σχέδια να ρίξω έναν τοίχο για να ενώσω την κουζίνα-καθιστικό με το χολ,αν γίνει αυτό θα έχει λυθεί το πρόβλημα του χώρου ελπίζω να έχουν βελτιωθεί και τα οικονομικά:?::D. |
με αρκετη καθυστερηση ετοιμαζομαι να μεταφερω μεσα στις επομενες μερες τα ψαρια στον νεο του ενυδρειο...εφτιαξα καπάκι απο με μελαμινη στο χρωμα της κερασιας παχους 2 εκατοστων,απο ότι μου ειπαν οι μαραγκοι που του εφτιαξαν και ειναι και φιλοι,δεν θα εχω προβλημα,τουλαχιστον οχι αμεσα και φυσικα αν δεν φαει νέρο αμεσα το ξυλο...θα δειξει.
Μια απορια γιατι με ζαλιζει το ετερον ημισυ,το ενυδρειο θα ειναι καθαρα 260 λιτρα,με νερο,αμμο,πετρες λογικα θα ειναι κοντα στα 320 κιλα βαρος,θα εχω προβλημα με το βαρος στο σπιτι,ειμαι δστον 3ο οροφο σε τριοροφη πολυκατοικια κατασκευης 35ετιας...εχουν δικιο να αγχώνονται ή όχι;:confused: |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board