Πόσο πρέπει να είναι κανονικά η αμμωνία;
|
.. 0 .. οταν μηδενιζουν ΝΗ3-ΝΗ4 » ΝΟ2 και μετραμε ΝΟ3 τοτε εχει στρωσει το φιλτρο. πρεπει να ξερεις και της αντιστοιχες τιμες του φρρσκου νερου που βαζεις στο ενυδρειο. γιατι π.χ αν το φρεσκο εχει ΝΟ3=5 και το νερο του ενυδρειου εχει ΝΟ3= 5 μπορει τα ΝΟ3 στο ενυδρειο να μην παραγονται στο φιλτρο αλλα να ειναι αυτα του φρεσκου. αντιστοιχα ισχυει και για τα ΝΗ3-ΝΗ4-ΝΟ2. εσυ ομως επιδη εχεις τα φυτα που τρωνε αυτα τα στοιχεια θα πρεπει να ξερεις της τιμες του φρεσκου και καθε μερα να μετρας του ενυδρειου μεχρι να βεβεωθεις οτι το φιλτρο εχει στρωση καλα..
------------------------- αν το φιλτρο δεν ειναι στρωμενο θα πρεπει με καθημερινες αλλαγες νερου περιπου το 30% και λιγο ταισμα να κρατας χαμηλα τα ΝΗ3-ΝΗ4-ΝΟ2 και να βρεις αμμεσα μπολι βιολογια απο στρωμενο φιλτρο |
Οκ, έτσι και αλλιώς αλλαγές κάνω τώρα ανα 2 μερες, έκοψα και το πολυ τάισμα, να δούμε
|
Παράθεση:
|
..δεν αποστηθίζω, με προσβάλλει αυτό που γράφεις..
εκτος απο το 5% που είναι ουρία το υπόλοιπο τι είναι? δεν καταλαβαίνω γιατί κρατάς τέτοια στάση σε αυτά που γράφω, κουβέντα κάνουμε και ανταλλαγή γνώσεων απόψεων και εμπειριών... δεν ήμουν απόλυτα αντίθετος στην γνώση σου και την εμπειρία σου και δεν σε προσέβαλα... έχω επαφές με εργοστάσιο που κατασκευάζει λιπάσματα για όλες της καλλιέργειας και φυτά, λαχανικά κ.λ.π γιαυτό έγραψα ''το ξέρω απο πρώτο χέρι'' εαν το σκεύασμα που έχεις ειναι κάτι άλλο και ακίνδυνο για τα ψάρια μας, μας το παρουσιάζεις, έτσι απλά.. στην σελίδα δεν έγραφε την χημική του σύσταση ουτε μου είπες οτι η εταιρία είναι αξιόπιστη και το προτείνει για χρήση και σε ενυδρεία... |
Παιδιά μην τσακώνεστε, συζήτηση κάνουμε απόψεις γράφουμε για ένα θέμα που δεν έχει τελειωμό, ο καθένας έχει την εμπειρία του.
Τελικά να κάνω μια ερώτηση; εδώ και μια εβδομάδα έχω κόψει τα υγρά λιπάσματα, ότι έχει μέσα μόνο ταμπλέτες βυθού, τα φυτά έχουν αρχίσει μεγάλη ανάπτυξη!!!! Μήπως κάνω κακό που τα έκοψα τελείως; |
όχι βρε... τα φυτά τρέφονται και με τις ταμπλέτες.
οταν φύγει η άλγη αισθητά, αρχίζεις και με τα υγρά.. και θα βάζεις υγρά αργότερα σιγά σιγά γιατί έχουν συστατικά σε άλλες αναλογίες και πιο εύκολα απορροφήσιμα απο τα φυτά;) |
Παράθεση:
Παράθεση:
|
Ναι η αλήθεια είναι ότι τα είδα να τα χρησιμοποιεί και τα φυτά ήταν σούπερ, έπαθα πλάκα, κάτσε να τελειώσει η ιστορία αυτή, και το τσεκάρουμε
|
Δεκτή η συγνώμη φίλε bouboulas :p
|
Οπότε και τα ppm που υπολόγισε ό Μάνος δεν ισχύουν γιατί χρησιμοποιώ τύρφη και το KH δεν δείχνει σωστά, πρόσφατα το έμαθα και εγώ.
|
Δεν είπαμε τι θα κάνεις; Θα φτιάξεις νεράκι με ΚH 4 θα το βάλεις στο drop checker και θα έχεις ένα μπούσουλα στο περίπου. Να προσέξεις μην σου παραπέσει το ph με το διοξείδιο και την τύρφη μαζί.
|
Ναι αυτό λέω, ότι μέτρησα μέχρι τώρα δεν ισχύει
|
Ax! ενα ενα τα βγάζεις... η τύρφη ρίχνει το ΡΗ.
|
Θέλω να πω οι μετρήσεις που έκανα για το KH 3 λογικά δεν ξέρουμε αν είναι η αληθινή τιμή λόγω τύρφης.
Άρα δεν ξέρω και ακριβώς τιμή στο ppm άσχετο αν έχω ph 6,5 |
η μέτρηση του ΚΗ και ΡΗ δεν επιρεάζετε απο την τυρφη, αυτο που μετρας αυτο ειναι και οχι κατι αλλο εξαιτείας της τύρφης. ο υπολογισμος του co2 δεν ειναι ακριβεις οταν εκτος απο το CO2 που ειναι οξύ, βάζουμε και κάποιο άλλο οξύ π.χ PH-minus , τύρφη που βγάζει χουμικά όξέα , φουλβικό όξυ , φωσφορικό και άλλα.... τα ppm τα εβγαλα με βάση το πινακακι που σου είπα, απο το πινακάκι βγάζουμε τα ppm του CO2 οταν στο ενυδρείο το μόνο όξυ που ''ρίχνουμε'' ειναι το CO2... αυτος ο υπολογισμος ειναι λίγο πρόχειρος αλλά αρκετά αξιόπιστος..
------------------------- πάντος το θεμα που άνοιξες δεν έχει σχέση με όλα αυτά που γράφουμε :-? πιασαμε θέματα απο 3 διαφορετικές εννότητες...:D:D:D οι υπεύθεινοι του φορουμ πάντος μας αφήνουνε+-8 |
Παράθεση:
|
ρε παιδιά η μέτρηση με τα test. τα test ΡΗ και ΚΗ μετράνε σωστά και ας έχουμε τύρφη ....:smt120
|
Παράθεση:
|
:smt023
|
Παράλληλα με το θέμα που έχω ανοίξει κι εγώ, διαβάζω και αυτό... Να σας πω και από εδώ ένα ευχαριστώ γιατί ψάχνω εδώ και μια εβδομάδα το θέμα co2 και δεν είχα βγάλει άκρη... Μπράβο ρε παιδιά για την υπομονή σας να μας απαντάτε.
|
Παράθεση:
Το ίδιο απάντησα πριν σε άλλο post http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=79308/#7 Παράθεση:
|
πολύ καλό μου ακούγετε αυτό το drop checker .. θέλω και εγώ:smt022 ..ο φιλαράκος μας το έχει ε..? αντε κάνε το να δούμε τι μετράει..
------------------------- φίλε takis η απάντηση στην ''παράθεση΄΄ ειναι άψογη!!! |
Drop Checker εχω αλλά δεν ήξερα πως δουλευει είχα ρωτήσει τον φίλο τακη σε γενικές γραμμές, και εχθές προχθές έμαθα από το φίλο bouboulas ότι νερό που βάζουμε μέσα πρέπει να είναι KH4 αυτό δεν ήξερα.
Όταν το πήρα δεν μου δώσανε kh4 τώρα πρέπει να βρω μάλλον από ebay φαντάζομαι η να φτιάξω μόνος μου όπως είπε ο Σταμάτης |
Παράθεση:
www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76566/#6 |
Παράθεση:
Aν ψαξεις περισοτερο θα καταλαβεις ποτε ισχυει ο πινακας ph kh co2. Σκεψου οτι και απλο χαλικάκι να εχεις, μετα απο 4-5 μηνες θα ριχνει το ph. Εγω πλεον εχω σταματησει να υπολογιζω το περιβοητο αυτον πινακα... :D Ποτε μα ποτε δεν θα καταφερεις να μετρησεις τα ppm co2 που εχει στο νερό... :rolleyes: |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Νάσαι καλά |
Το KH4 φτιάχτηκε βάση του ποστ παραπάνω.. Το απόγευμα θα δοκιμαστεί
|
Αντε Γιώργο, καλή επιτυχία !!!! Πάρε και τον Μιχάλη κάνα Σαββατοκύριακο και ελάτε για καφέ.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:37. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board