Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Στήσιμο Κοινωνικών ενυδρείων (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=148)
-   -   Μετατροπή ενυδρείου σε φυτεμενο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78845)

vickoboy 04-04-14 11:20

Καλημέρα!!Μου δώσανε δώρο κάτι ταμπλέτες βυθού tetraplant crypto!ξέρει κανείς την δοσολογία τους? Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα!

Τάκης 04-04-14 11:40

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831191)
Καλημέρα!!Μου δώσανε δώρο κάτι ταμπλέτες βυθού tetraplant crypto!ξέρει κανείς την δοσολογία τους? Το ενυδρείο είναι 120 λίτρα!

Σύμφωνα με αυτό
http://www.petcumulus.gr/shop-produc...raplant-crypto

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ταμπλέτες λιπάσματος που τοποθετούνται στο χώμα του ενυδρείου. Τα φυτά λαμβάνουν τα πολύτιμα συστατικά απ`ευθείας από τις ρίζες τους. Οι ταμπλέτες δεν περιέχουν nitrate και φώσφορο έτσι ώστε να μην προκαλεί ανεπιθύμητη ανάπτυξη της άλγης στο ενυδρείο.
Δοσολογία: 5 ταμπλέτες στα 20 λίτρα ενυδρείου.

vickoboy 04-04-14 11:48

Άλλη μια φορά σ ευχαριστώ για την απάντηση σου!

filam 04-04-14 13:05

Έχετε υπόψη για τις ταμπλέτες Flousrish Tabs; Με ρώτησε ένας φίλος γιατί του τις πρότειναν για κορυφαιιες. Δεν ξέρω και πολλά επι του θέματος ταμπλετών.

ChocolatePuma 05-04-14 22:01

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από filam (Μήνυμα 831213)
Έχετε υπόψη για τις ταμπλέτες Flousrish Tabs; Με ρώτησε ένας φίλος γιατί του τις πρότειναν για κορυφαιιες. Δεν ξέρω και πολλά επι του θέματος ταμπλετών.

Λίπασμα σε μορφή δισκίου που τοποθετείται στη ρίζα των φυτών.
Περιέχει όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και βιταμίνες. Πλούσιο σε σίδηρο,μαγγάνιο,μαγνήσιο,ασβέστιο,κάλιο,χολίνη Β12,βιοτίνη και άλλα συστατικά που βοηθούν την ανάπτυξη των φυτών. Δεν περιέχει φωσφορικά ή νιτρικά που μπορεί να προκαλέσουν έξαρση των αλγών. Δεν αυξάνουν το ph αλλά σε πολύ μαλακό νερό έχουν οξειδωτική δράση ανάλογη με την τύρφη.
Τοποθετούνται στο υπόστρωμα ανά 10-15 εκ. και ανανεώνονται κάθε 3 μήνες περ.
Πηγή : http://www.igna.gr/index.php/compone...etail?Itemid=0

Άλλες πληροφορίες εδω :
http://www.seachem.com/Products/prod...urishTabs.html

Θεωρούνται απ τις καλύτερες - άλλα όπως κάθε λίπασμα θέλουν προσοχή και τήρηση των οδηγιών

vickoboy 07-04-14 18:44

Επανέρχομαι και έχω μια ερώτηση σχετικά με το σύστημα co2.την ηλεκτροβανα την συνδέω με τον χρονοδιακοπτη των φώτων η το αφήνω και δουλεύει 24 ώρες?ph controller δεν υπάρχει!

Τάκης 07-04-14 18:50

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831787)
Επανέρχομαι και έχω μια ερώτηση σχετικά με το σύστημα co2.την ηλεκτροβανα την συνδέω με τον χρονοδιακοπτη των φώτων η το αφήνω και δουλεύει 24 ώρες?ph controller δεν υπάρχει!

Καλύτερα με τα φώτα, το CO2 χωρίς φώτα και χωρίς Ph controller είναι ριψοκίνδυνο

vickoboy 07-04-14 19:39

Δεν θα έχει όμως σκαμπανεβάσματα το ph Τάκη?μήπως βλάψει τους κατοίκους?επίσης η πρώτη λειτουργία θα γίνει το βράδυ!το ρύθμιζω στη μια φυσαλιδα το δευτερόλεπτο κατευθείαν η παραπάνω?Επίσης και την στρόφιγγα την ανοίγω τέρμα?

Τάκης 07-04-14 19:59

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831792)
Δεν θα έχει όμως σκαμπανεβάσματα το ph Τάκη?μήπως βλάψει τους κατοίκους?επίσης η πρώτη λειτουργία θα γίνει το βράδυ!το ρύθμιζω στη μια φυσαλιδα το δευτερόλεπτο κατευθείαν η παραπάνω?Επίσης και την στρόφιγγα την ανοίγω τέρμα?

Το βράδυ που δεν θα υπάρχουν φώτα και τα φυτά δεν θα καταναλώνουν το CO2, θα παραμείνει αρκετό CO2 και θα υπάρχει μικρή μείωση, και αυτή εξαρτάται από την ανατάραξη της επιφάνειας, επομένως η αυξομείωση θα είναι μικρή. Νομίζω πως είναι καλύτερα έτσι, γιατί αλλιώς το CO2 αφού δεν θα καταναλώνεται θα προκαλέσει ασφυξία στα ψάρια. Εδώ είναι που φαίνεται πόσο απαραίτητος είναι ο PH Controller. Και εγώ δεν έχω conntroller και κάνω ακριβώς το ίδιο, έχω και αεραντλία μόνιμα για να υπάρχει μια ισορροπία. Σε όλα αυτά κατέληξα με παρατηρήσεις και μετρήσεις. Όταν έβλεπα τα ψάρια στην επιφάνεια αύξανα ην αεραντλία, όταν το PH ήταν ψηλά αύξανα τις φυσαλίδες, στο τέλος βρήκα η χρυσή τομή και δουλεύει έτσι αρκετούς μήνες
Το πόσες φυσαλίδες εξαρτάται από τα φυτομάζα, τον όγκο του νερού και το φωτισμό.

Η στρόφιγγα τέρμα και ρυθμίζεις τις φυσαλίδες με τη βελονοειδή

vickoboy 07-04-14 22:23

Τι κάνω λάθος και δεν βλέπω φως?

Τάκης 07-04-14 22:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831845)
Τι κάνω λάθος και δεν βλέπω φως?

Τι εννοείς βρε vickοboy ;

vickoboy 07-04-14 22:28

2 Συνημμένο(α)
Ξέχασα τις φωτο

vickoboy 07-04-14 22:44

Εννοώ ότι ανοίγω την στρόφιγγα και την Αννούλα που έχει πάνω στα μανομετρα και εθν έχει ροή!η είσοδος της ηλεκτροβανας πρέπει να εντάξει γιατί το σωλινακι το πιάνω κρύο!η έξοδος δεν βγάζει και η ηλεκτροβανα είναι πολύ ζεστή!

Τάκης 07-04-14 22:53

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831848)
Εννοώ ότι ανοίγω την στρόφιγγα και την Αννούλα που έχει πάνω στα μανομετρα και εθν έχει ροή!η είσοδος της ηλεκτροβανας πρέπει να εντάξει γιατί το σωλινακι το πιάνω κρύο!η έξοδος δεν βγάζει και η ηλεκτροβανα είναι πολύ ζεστή!

1ο τεστ
βγάζεις τα μανόμετρα και ανοίγεις τη βάνα να δεις αν βγάζει αέριο
2ο τεστ
τα συνδέεις όλα και βάζεις το σωληνάκι σε ενα ποτήρι νερό να δεις αν βγάζει φυσαλίδες (το σωληνακι αμέσως μετά την ηλεκτρομαγνητικη χωρίς ανεπίστροφη)

Η ηλεκτρομαγνητική ζεσταίνεται όταν λειτουργεί

vickoboy 07-04-14 23:08

1 Συνημμένο(α)
Ναι εντάξει νομίζω πως έβγαλα άκρη!αυτό που δείχνουν τα μανομετρα είναι εντάξει?τι πρέπει να βλέπεις από την σκάλα διάχυσης αν όλα πάνε καλά?

vickoboy 08-04-14 00:01

Το ένα μανομετρο μου δείχνει 0 πίεση!θα έπρεπε?το σύστημα δείχνει να δουλεύει κανονικά!πως γίνεται αυτό?

Τάκης 08-04-14 07:27

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831857)
Ναι εντάξει νομίζω πως έβγαλα άκρη!αυτό που δείχνουν τα μανομετρα είναι εντάξει?τι πρέπει να βλέπεις από την σκάλα διάχυσης αν όλα πάνε καλά?

από τον μετρητή φυσαλίδων είναι καλύτερα, βλέπουμε ακριβώς πόσο αέριο βγαίνει

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831868)
Το ένα μανομετρο μου δείχνει 0 πίεση!θα έπρεπε?το σύστημα δείχνει να δουλεύει κανονικά!πως γίνεται αυτό?

κάτι δεν μου αρέσει στα μανόμετρα, το ένα πρέπει να δείχνει 55 και το άλλο 3-4, αρκεί να είναι γεμάτη η μπουκάλα, κάνε τις δοκιμές που σου είπα να δούμε κατά αρχή αν η μπουκάλα έχει άεριο, γιατί φοβάμαι πως θέλει γέμισμα ή έχουν πρόβλημα τα μανόμετρα ή κάτι άλλο συμβαίνει, όπως διαρροή

vickoboy 08-04-14 09:34

Την μπουκάλα την γέμισα χθες Τάκη!το ένα μανομετρο που λες για πίεση 3 με 4 το ανώτερο που δείχνει είναι το τέσσερα! Πως θα ελέγξω διαρροή της φιάλης η πρόβλημα στο μανομετρο?

Τάκης 08-04-14 10:00

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831892)
Την μπουκάλα την γέμισα χθες Τάκη!το ένα μανομετρο που λες για πίεση 3 με 4 το ανώτερο που δείχνει είναι το τέσσερα! Πως θα ελέγξω διαρροή της φιάλης η πρόβλημα στο μανομετρο?

vickoboy, ο ένας μετρητής δείχνει τη πίεση της μπουκάλας που πρέπει να είναι περίπου 55 bar και ο άλλος δείχνει τη πίεση μετά τη βελονοειδή, δηλαδή την έξοδο. Αφού ξεκαθαρίσαμε πως η μπουκάλα είναι γεμάτη, θα πρέπει μόλις ανοίγεις τη στρόφιγγα ο ένας δείκτης να πάει στο 55. Δοκίμασε να δεις πως έχεις ανοίξει τέρμα τη στρόφιγγα της μπουκάλας. Επόμενο βήμα, πάρε το σωληνάκι πριν την ηλεκτρομαγνητική και βάλτο σε εάν ποτήρι με νερό και δες αν βγάζει φυσαλίδες ανοίγοντας τη βελονοειδή, και συγκεκριμένα , όσο ανοίγεις τη βελονοειδή τόσες πιο πολλές φυσαλίδες βγάζει. Για να το ξεκαθαρίσουμε, στρόφιγγα είναι η στρόφιγγα που έχει η μπουκάλα , και βελονοειδή είναι μια μικρή στρόφιγγα που έχουν τα μανόμετρα, αν δεν κάνω λάθος βλέπω άλλη μία στρόφιγγα που έχουν τα μανόμετρα σου επάνω, μήπως πρέπει να ανοίξεις και αυτή ή μήπως αυτή η στρόφιγγα είναι για να ρυθμίζεις τη πίεση πριν τη βελονοειδή ; Κάνε αυτές τις δοκιμές χωρίς την ηλεκτρομαγνητική να δούμε τι παίζει

vickoboy 08-04-14 10:16

Τα έκανα αυτά που μου είπες!την στρόφιγγα που έχουν τα μανομετρα πάνω όσο την ανοίγω τόσο μεγαλώνει η πίεση της εξόδου!Δηλαδή πάει και στο 3 Και αν το κάνω πιο πολύ ανεβαίνει! Το όλο σύστημα έκανα αυτά που μου είπες χθες και από την σκάλα έχει διαχυση κανονικά!το όνομα μου είναι Γιώργος!

Τάκης 08-04-14 10:22

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831896)
Τα έκανα αυτά που μου είπες!την στρόφιγγα που έχουν τα μανομετρα πάνω όσο την ανοίγω τόσο μεγαλώνει η πίεση της εξόδου!Δηλαδή πάει και στο 3 Και αν το κάνω πιο πολύ ανεβαίνει! Το όλο σύστημα έκανα αυτά που μου είπες χθες και από την σκάλα έχει διαχυση κανονικά!το όνομα μου είναι Γιώργος!

Ωραία Γιώργο, δηλαδή στη σκάλα διάχυσης έχει κανονικά φυσαλίδες , σωστά ;

vickoboy 08-04-14 11:20

Σωστά Ναι!έχει κανονικά!

Τάκης 08-04-14 12:26

Ε τότε είσαι μια χαρά. Ισως το μόνο θέμα σου είναι να μετράς σωστά φυσαλίδες και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό μπορεί να στο δείχνει η σκάλα διάχυσης. Ισως χρειαστείς κάτι τέτοιο
http://www.aquariumplantsandsupplies...mages/29_1.jpg

ή τέτοιο
http://www.gps4buy.com/bmz_cache/2/2...ge.300x300.jpg

ή τέτοιο
http://i00.i.aliimg.com/wsphoto/v4/4...ecker-Free.jpg

ή να φτιάξεις κάτι σαν και αυτό
http://www.aquaticquotient.com/galle...IYcounter1.JPG

vickoboy 08-04-14 12:43

Τον έχω τον μετρητή για τις φυσαλίδες! Απλά Τάκη φοβάμαι για τυχών διαρροή!έχω κ δύο μικρά παιδιά στο σπίτι! Μίλησα με το παιδί που τα πήρα αλλά μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και δουλεύει κανονικά!σκέφτηκα μήπως λείπει καμία τσιμουχα στην σύνδεση της φιάλης με τα μανομετρα!αν δεν μου δουλεύει το το μανομετρα Πως θα καταλάβω αν μου τελειώνει το Αεριο?

Τάκης 08-04-14 13:17

Γιώργο μη φοβάσαι για το CO2, θεωρητικά είναι αβλαβές, ειδικά σε αυτές τις ποσότητες, το μονοξείδιο CO είναι δηλητήριο, και διαρροή να έχεις, πιο πολύ CO2 βγάζεις εσύ με την αναπνοή σου παρά η διαρροή. Άσχετα με αυτό όμως, γιατί να πηγαίνει χαμένο. Ο πιο απλός τρόπος είναι με σαπουνόνερο. Φτιάχνεις σαπουνόνερο με απορρυπαντικό για τα πιάτα σε ένα ποτήρι και μια σύριγγα (χωρίς τη βελόνα) βάζεις στις ενώσεις, αν βγάλει φυσαλίδες έχεις διαρροή, αν όχι μάλλον είναι όλα οκ.
-------------------------
Για να μη παρεξηγηθώ, αβλαβές είναι σε μικρές ποσότητες, σε μεγάλες είναι δηλητήριο και αυτό, έχει πεθάνει κόσμος στο Καμερούν από τη λίμνη Monoun που βγήκε CO2 από το πυθμένα της, αλλά εδώ δεν μιλάμε για τέτοιες στγκεντρώσεις

vickoboy 08-04-14 14:41

Τάκη για να καταλάβω!δηλαδή βγάζω την σκαλιτσα και το σωληνάκι το βάζω σε μια σύριγγα και μέσα στο σαπουνόνερο?

Τάκης 08-04-14 15:03

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831942)
Τάκη για να καταλάβω!δηλαδή βγάζω την σκαλιτσα και το σωληνάκι το βάζω σε μια σύριγγα και μέσα στο σαπουνόνερο?

OXI μεσα, προς θεού
στάζεις εξωτερικά σαπουνόνερο στις ενώσεις, εκεί που βιδώνουν τα μανόμετρα με τη μπουκάλα, εκεί που σωληνακι φεύγει από τα μανόμετρα, και γενικα αν μπορείς όπου υπάρχει ένωση. Τώρα αν χάνει μέσα απο τα μανόμετρα δεν θα μπορέσεις εύκολα να το βρεις. Τα μανόμετρα είναι μεταχειρισμένα ; Για ποιο λόγο πρέπει να το κάνεις ; Ψάχνεις προληπτικά μήπως έχεις διαρροή ; ή δεν έχεις ικανοποιητικές φυσαλίδες ;
Νόμιζα πως δεν έχεις φυσαλιδες καθόλου και ψάχνεις το λόγο

vickoboy 08-04-14 15:15

Το κάνω να δω για τυχών διαρροή!αν δεν μου δείχνει ένδειξη πως θα καταλάβω ποτέ τελειώνει η μπουκάλα?το σύστημα δουλεύει κανονικά!

Τάκης 08-04-14 15:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από vickoboy (Μήνυμα 831948)
Το κάνω να δω για τυχών διαρροή!αν δεν μου δείχνει ένδειξη πως θα καταλάβω ποτέ τελειώνει η μπουκάλα?το σύστημα δουλεύει κανονικά!

Δυστυχώς μόνο με το βάρος μπορείς να καταλάβεις τη ποσότητα της μπουκάλας, και ο μετρητής να δουλευει σωστά ,πάντα 55 bar θα σου δείχνει. Εχει αναφερθεί ξανά εδώ, το CO2 υγροποιείται στα 55 bar, άρα η μπουκάλα έχει πάντα 55 bar πίεση CO2 σε υγρή μορφή, άρα πλέον μετράμε το βάρος του υγρού CO2, επομένος μόνο με το βάρος μπορούμε να ξέρουμε πόσο CO2 έχουμε, στη πραγματικότητα, θα μειωθεί η πίεση λίγο πριν τελειώσει το αέριο, και μετά τέλος και πας και γεμίζεις. Σε εμένα, σε ενυδρείο 130 λίτρα περίπου, με 1 φυσαλίδα ανά δευτερόλεπτο κράτησε 3 μήνες. Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, όταν σου αδειάσει πας και στη γεμίζουν, συνήθως τη γεμίζουν επιτόπου ή την παίρνεις την άλλη ημέρα. Δεν παθαίνει τίποτα το ενυδρείο με 1-2 ημέρες χωρίς CO2

vickoboy 08-04-14 15:46

Οκ θα κάνω τον έλεγχο το βράδυ και ελπίζω να μην βρω κάτι!Τάκη το άλλο μανομετρο που δείχνει 1 και κάτι είναι καλά?μέχρι 4 πάει!

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:06.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02540 seconds with 10 queries