Παράθεση:
Φυσικα, αφηνε το meter μεσα στο νερο για 15 sec και κουνα το, πριν παρεις τελικη μετρηση. Μη βγαλεις ενα ποτηρι μονο (κανατα γυαλινη) και στο βρυσης ασε να τρεξει καλα η βρυση πριν. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
2. Oχι τοσο πολυ, που να προκαλει την εκπληξη που ειχε στις μετρησεις του. |
Παράθεση:
θερμοκρασια 19.1 tds 153ppm. θα ξαναμετρησω σε δυο ωρες και ξανα σε 4, και θα σου πω. ενυδρειο δεν εχω να μετρησω,το εχω ξεστησει. θα δουμε στη βρυση ομως.σιγουρα θα εχει διαφορα,απλα δεν ξερω ποσο. ------------------------- 1η μετρηση θερμοκρασια 19.1 tds 153ppm 2η μετρηση θερμοκρασια 21.8 Tds 159 3η μετρηση θερμοκρασια 21.8 Tds 160 4η μετρηση θερμοκρασια 23 tds 159 με διαφορα δυο ωρων η καθε μια. πολυ μικρες διαφορες μετρησα και μου φαινεται παραξενο.στη δευτερη μου φανηκε οτι κατι παει να γινει οπως το περιμενα,αλλα μετα τιποτα. θα το αφησω ολο το βραδι και θα μετρησω αυριο μπας και δω κατι αλλο,αλλα δεν νομιζω. μου φαινεται ομως περιεργο που λενε οτι ακομα και 1/10 αλλαγη θερμοκρασιας ισως δωσει διαφορετικη αγωγιμοτητα.βεβαια λενε ισως... |
Ειδες?;)
Ασε που κι αυτη η μικρη αλλαγη μπορει να οφειλεται κι αλλου. Που ξερεις τι εγινε μεσα στην κανατα τις ωρες που περιμενες? Αν ξεκολλησε κανενα αλατι που δεν ειχε ξεπλυθει απο το πατο? Αν επεσε τιποτα μεσα? Αν δεν ξεπλυνες το tds meter καλα με νερο απο ΑΟ? |
ναι δε λεω,παιζουν ολα αυτα που αναφερες.περιμενα μεγαλυτερες διαφορες παντως.
θα περιμενω να δω και τις μετρησεις απτη βρυση του σακη αν τις ανεβασει,γιατι αυτο το οποιο υπολογιζα πως θα κανει μεγαλη διαφορα,τελικα δεν κανει σχεδον καθολου. οποτε παλι δεν εχω τροπο να δικαιολογησω τη διαφορα μεταξυ gh και Tds στη βρυση του,εκτος απτο οτι ισως εχουν προβλημα τα τεστ. αν και δοκιμασε και με αλλα τεστ.... αν βαλει τα νουμερα θα δουμε. |
Παράθεση:
Μιλαμε παντα για την περιπτωση να δειχνουν παραπανω ppm gh απο oτι το tds κι οχι λιγοτερη. |
Παράθεση:
TDS 336 ΚΗ 12 GH 19 pH 7,6 Νιτρικά 10 Σχόλια : Ελεύθερα ------------------------- Παράθεση:
|
Ααα εχεις και νιτρικα.
σουπερ :D:smt027 |
Παράθεση:
Ερωτήσεις: Α. Η σκληρότητα γιατί μειώνεται στο ενυδρειο (εννοω πιθανές αιτίες)? Β. Το TDS γιατί αυξάνει στο ενυδρείο (επίσης πιθανές αιτίες)? |
Α. Κατι τραβει σκληροτητες (αν και οχι πολυ). Εχεις σαλιγκαρια?
Β. Γιατι εχεις οργανικα? Οξεα? Βαζεις καποια προσθετα? |
Παράθεση:
(Εφόσον δεν επιλέξω την Αφρικη:rolleyes:) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Χρυσόψαρα εχω στο 2ο ενυδρείο ;) Ευχαριστώ πάντως!!! |
Παράθεση:
------------------------- http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=75497/#5 |
Γιατι στις αφρικανες μπορεις να βαζεις νερο με 10 νιτρικα ηδη απο τη βρυση?
Το πινεις κιολας αυτο? |
Παράθεση:
Άρα να τα δώσω τα ενυδρεία και να ασχοληθώ με τα χαμστερ?:rolleyes: |
Τι φιλτρο ειναι καταρχας?
Γιατι δεν βαζεις απο αυτο και στα ψαρια? στο πηγαδι κατουρησαν? :D |
Παράθεση:
Γιατί μόλις πριν λίγο ολοκλήρωσα τις μετρήσεις! :D |
Ααα ενεργου ανθρακα.
Για μετρα νιτρικα και σε αυτο το νερο. |
Παράθεση:
(Σε 24ωρο πλανήτη γη!) |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 19:56. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board