Μεσα δε χανεις πολυ νερο, γιατι μαλλον χρησιμοποιεις air condition σε καθημερινη βαση και εχεις χαμηλη θερμοκρασια. Λογικο ειναι να χανει περισσοτερο στον εξωτερικο χωρο που εχει 35αρια. Αλλα αν λειψεις και δε βαζεις air condition, πιθανο να εχεις την ιδια εξατμιση και μεσα.
|
Παράθεση:
Οσο πεφτει η θερμοκρασια στο νερο, τοσο νερο εξατμιζεται. Μερικες πληροφοριες ακομα για την εξατμιση Παράθεση:
|
Αυτο λεω και εγω. Αν μεσα στο σπιτι εχει μονιμα 25-26 βαθμους, δεν θα χασει πολυ νερο με την εξατμιση, σε αντιθεση με αυτο του εξωτερικου χωρου.
|
Οντως το ίδιο λέτε
Ευχαριστω Σπυρο για τις έξτρα πληροφορίες Στο εξωτερικό υπολογιζα να έχω περισσότερη εξατμιση...τέλος καλο όλα καλα! |
Καλημέρα και καλό μήνα (έστω και καθυστερημένα)
Τα ψαράκια έχουν μεγαλώσει αρκετά!!!Κυρίως σε μήκος... Σε τέτοιο βαθμό, που χθες αποφάσισα να χαρισω το ένα σε φίλο συγχομπίστα με 300λιτρο, στο οποίο ήδη είχε 3 fancy Νομίζω πως το να παραμείνουν 2 fancy στο συγκεκριμένο ενυδρείο...θα είναι για το καλό όλων (μας)! Ελπίζω κάποια στιγμή να σταματήσουν να μεγαλώνουν, τουλάχιστον με τέτοιο ρυθμό...:smt120 |
Στο ειχα πει, αλλα δεν περιμενα να το δεις τοσο γρηγορα.
Τι μεγεθος εχουν πιασει τα ψαρια (χωρις την ουρα και με την ουρα)? Και ποιο ηταν το μεγεθος χωρις την ουρα και με ουρα (στο περιπου αν δεν θυμασαι) οταν τα πηρες και πριν ποσο καιρο? Θα ειναι χρησιμες πληροφοριες για τον επιδοξο χρυσοψαρά. Παράθεση:
|
Παράθεση:
Θα προσπαθήσω να υπολογίσω το μήκος και θα ενημερώσω Η διαφορά στο μεγεθος είναι κάτι παραπάνω απο εμφανής |
Χθες εγκατέστησα την αυτόματη αναπλήρωση με τη βοήθεια φίλου - κουμπάρου!
Στην ουσία όλη τη δουλεια αυτός την έκανε!!! :D 50λιτρο βαρέλι συνδεδεμένο μ αυτο το σύστημα http://www.waterwaves.gr/index.php?t...oduct_id=29960 Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσεξω; (Αυτή τη στιγμή δοκιμάζω το σύστημα για ενδεχόμενα προβλήματα) Το σύστημα θα τρέξει για 15 μέρες αλλα θα υπάρχει άνθρωπος για να βλέπει το ενυδρειο Περισσότερο προληπτικά θα τρέχει... |
Παράθεση:
Μεταξύ της αντλίας που είναι μέσα στο βαρελι και του λάστιχου, θα πρέπει να μπει ανεπίστροφη? Το ρωτάω, γιατί σκέφτηκα πως αν κοπεί το ρεύμα χωρίς να έχω ανεπίστροφη, τότε το νερό θα γυρίζει απ το ενυδρείο στο βαρέλι. :smt021Σωστά???? :confused: |
Σωστά, μπορεί να συμβεί, αλλά λύνεται και πιο απλά. Το σωλήνα τον έχεις να τελειώνει πάνω από τη στάθμη του νερού στο ενυδρείο.:)
|
Παράθεση:
Ευχαριστώ Στέλιο :smt109 |
Fancy με White Cloud Mountain Minnow...έχει δοκιμάσει κανεις 'η....:smt018
Στο seriously fish κάνει μια ελάχιστη αρνητική αναφορά χωρίς όμως να αναφέρει τους λόγους... |
Εγω που ηθελα να βαλω μαζι με το common που εχω πηγα και αγορσα δυο συννεφακια δοκιμαστικα. Μολις τα εβαλα αρχισε να τα κυνηγα οποτε τα εβγαλα αμεσως και εστησα δευτερο ενυδρειο για τα συννεφακια...
|
Παράθεση:
Οι απαιτήσεις τους πάντως δεν διαφέρουν (απ όσο ξέρω) Τα φανσυ ως πιο αργά όμως...μήπως...:rolleyes: ------------------------- Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Μην ξεχνάτε και τις διαφορές στη διατροφή.
|
Παράθεση:
Ειναι πιο εύκολο να επιστρεψεις η να χαρισεις πχ 2 ψαράκια αν κάτι δεν σου παει καλα, παρά 12 Συμφωνω στο σκεπτικό. Ίσως όμως το μη κοπαδιασμα να είχε επιπτώσεις ενώ το κοπαδιασμα να μην εχει Το θέμα ειναι αν μπορούν να μπουν μαζί με φανσυ... ------------------------- Παράθεση:
|
Δεν είναι εύκολο να πείσεις τα χρυσόψαρα να μην τρώνε την τροφή των minnow!:p
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Να το δοκιμάσω;;;; Σωκρατηηηηηηηηηηη |
Συγνώμη,δεν γνωρίζω το θέμα.
|
Παράθεση:
Δεν είστε υποχρεωμένοι να γνωρίζετε τα πάντα ειδικά εφόσον μιλάμε για 'ιδέες μας'... Στέφανε ίσως το δοκιμάσω Αν κάτι δεν παει καλα...θα στα στείλω!!! :D |
Σακη παντως ακομα κι αν δε τα κυνηγανε το πιθανοτερο ειναι να μην αισθανονται ασφαλη! Σε νιωθω απολυτα που θες να βαλεςι και κατι αλλο μεσα στο ενυδρειο που να δωσει λιγο κινηση αλλα δυστυχως αυτο ειναι το προβλημα με τα χρυσοψαρα. Μονο τη bamboo γαριδα δεν ειδα να πειραζουν.
|
Σίγουρα δεν θα κάνω κάτι βιαστικά
Θα ψάξω πληροφορίες και ενδεχόμενες ενστάσεις και βλέπουμε Έχω αλλάξει τελείως τη διαμόρφωση στο ενυδρειο... Αν τελικα το αποφασίσω θα βάλω ένα μικρο κοπαδακι έχοντας βρει κάποιον να τα πάρει αν κάτι δεν παει καλα Πάντως μέχρι τώρα δεν έχω βρει κάποια ένσταση με σημαντική βαρύτητα Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω εννοείται πως θα θελα να διαβάσω την άποψη του |
καποια σκορπια αρθρα
''Often they are sold as companions for Goldfish, due to both species preferring colder water temperatures. However, Goldfish can, and often do, eat fish the size of White Cloud Mountain Minnows. Therefore, I would not recommend combining those two species in the same aquarium.'' πηγη ''Generally its best to keep goldfish on they're own. But you can attempt the white cloud minnows, depending on your tank set-up/goldfish personalities they might do just fine! just be prepared for fatalities.'' πηγη Γενικως οι απόψεις διίστανται..ολοι λενε οτι εξαρταται απο τη συμπεριφορά των χρυσόψαρων κυρίως για το αν θα ειναι επιθετικά απεναντι στα WCM...προσωπικα δεν θα το δοκιμαζα..προτιμώ μονα τους τα χρυσόψαρα... |
Παράθεση:
Παράθεση:
Δεν φαινεται γιατι? |
Παράθεση:
Η διάφορα στη διατροφή έχει αναφερθεί και σε άλλες συγκατοικισεις Άλλο όμως αυτο κι άλλο να φαγωθουν τα ίδια τα minnows...:confused: @platy ευχαριστω για τα άρθρα Κι όλους όσους απάντησαν |
Παράθεση:
Πως θα σου φαινοταν η εικονα, να ταιζεις και την τροφη των minnows (παρολο που την ριχνεις κατασκοπικα απο την αλλη μερια -για αυτοματη ταιστρα δεν το συζηταμε καν- και η οποια τροφη δεν ειναι και η καταλληλοτερη για χρυσοψαρα) να ετρεχαν και να την ετρωγαν κι αυτη τα χρυσοψαρα, και τα συνεφφακια να μη τα βλεπεις αφου ειναι κρυμμενα συνεχως και να προσπαθουν να βγουν στα γρηγορα να φανε κατι την ωρα του ταισματος και μεσα στον πανικο το χρυσοψαρο να καταπινει κι ενα απο αυτα καθε φορα, επειδη απλα χωραει στο στομα του? |
Ειναι πρόβλημα αλλα το να φαγωθουν τα ίδια τα minnows ειναι λιγοοοοο πιο μεγάλο πρόβλημα :(
Αρκετοί έχουν αναφέρει προβλήματα σε σιτηση (με άλλους φυσικά συγκατοικους) αλλα κάποιες φορές υπάρχει λύση Το αν το ψάρι κρύβεται, δεν σχετίζεται με τη σιτηση αυτή καθ 'αυτή αλλα με την ανασφάλεια που νιώθει Δεν το παίζω ξερολας, μην φανεί έτσι, αλλα αν το μοναδικό πρόβλημα ήταν η λαιμαργια των fancy, θα το σκεφτόμουν (Τα θεωρω αργοκινητα ψάρια...εκτός απο λαιμαργα) Ετσι κι αλλιώς το θέμα έχει ήδη κλεισει :D |
Μια χαρα ειναι τα συννεφακια παντως για το 60αρι κυβο σου Σακη! Εγω τα εχω μαζι με cpd.
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 15:43. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board