Μην βιάζεται. Αστο να γίνει χλιαρό όπως και η μαγιά
Και πρόσεχε να μην χάνει Αν μπορείς βάλε σιλικονη μέσα κι έξω απο το καπάκι |
Το ριχνετε στο μπουκαλι μαζι με την λιωμενη ζαχαρη (να εχει κρυωσει το νερο αλλιως θα σκοτωσει την μαγιά)
ποιο νερο να εχει κρυωσει; η ζαχαρη με το νερο τωρα ειναι στο μπαλκονι και ειναι χλιαρη περιμενω να κρυωσει λιγο ακομα για να φτιαξω την μαγια |
Χλιαρο να ειναι το νερο και μεσα στο μπουκαλι και εκει που θα διαλυσεις τη μαγια.
|
Μπηκα ολα στην θεση τους και περιμενουμε να δουμε στις 6 ωρες θα στιθω μπροστα και θα περιμενω να δω μπουρμπουλιθρες!!!!!!
|
Σε μένα πάντως την πρώτη φορά έκανε περίπου 20 λεπτά...;)
|
+-8+-8+-8+-8+-8+-8 τετοια λεγε μου!!!!!!
|
Μπορει να κανει και μια μερα ακομα, εχε υπομονη.
|
Ακομα να δω μπουρμπουλιθρες....να ρωτισω το σωλινακι που εχω βαλει στο φιλτρο πρεπει να ειναι πολυ μεσα;;;;γιατι εγω ισα που το εχω βαλει μεσα στο φιλτρονα το παω ποιο ψιλα;;;;
|
Παράθεση:
Bubble counter εβαλες? http://www.ebay.co.uk/itm/New-Aquari...item3a661ec9a3 |
DIY ναι εκει δεν βλεπω φυσαλιδες
|
Παράθεση:
Κι αν σκεφτούμε πως έχεις 1λιτρο μπουκάλι κι όχι 2λιτρο, άρα θα έπρεπε να αρχίσουν πιο άμεσα οι αντιδράσεις...μάλλον κάτι "στραβωσε" Μαγιά έβαλες σκόνη? Αν θυμάμαι καλά έχει πάνω και ημερομηνία λήξης? Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο, αλλά το έλεγξες? Το νερό στη μαγιά ήταν χλιαρό? Την χτύπησες πριν την προσθέσεις στο μπουκάλι? |
το μυστικο ειναι στη θερμοκρασια παρασκευης χρησιμοποιω παντα 26-28 βαθμους μετρημενη με θερμομετρο ακριβειας.αν αφησω παλιο μιγμα στο μπουκαλι κανει 10-15 λεπτα να ξεκινησει,αν ειναι ολο φρεσκο γυρω στις 2-3 ωρες.η θερμοκρασια δωματιου ειναι αυτη την εποχη αναμεσα στους 17 με 19 βαθμους.
|
απο χθες το μεσημερι περιμενω και τιποτα
μαγια νοπη σε κυβακι εκοψα το κοματι που ηθελα (1/8 του γλυκου) σε χλιαρο νερο μεσα σε ενα σεικερ το χτυπισα το εριξα μεσα και μετα σε χλιαρο νερο παλι το νερο με την διαλημενη ζαχαρη το εριξα και αυτο μεσα εκλεισα καπακια και περιμενα..... το σολιναριο μηπως θελει να το παω ποιο πανω;;;; ισα που το εχω βαλει μεσα στις εγκοπες του φιλτρου |
Παράθεση:
Ας βγάλει πρώτα φυσαλίδες και μετά ...βλέπουμε Υπάρχει ενδεχόμενο να έχεις διαροή στο μπουκάλι? |
το εχω παραμορφωσει απο το τεφλον και την μονοτικοι και τα 2 μπουκαλια
τεφλον απο μεσα βιδομα το καπακι τεφλον απ εξω και μονοτικη απο πανω.... |
Παράθεση:
Θα σου ελεγα να ξαναδοκιμασεις Μου φαινονται πολλες οι ωρες για 1λιτρο Θερμοκρασία χώρου πόσους βαθμούς μετράς? |
θερμοκρασια δωματιου ειναι τωρα τι να σου πω δεν κριωνω με μια μακριμανικη δεν εχω θερμομετρο χωρου για να σου πω....
2ο μπουκαλι ειναι το counter ναι |
Περίμενε μήπως υπαρχει και 2η άποψη, αλλά εγώ θα σου έλεγα να ξαναδοκιμάσεις
Ισως ήταν κρύο το νερό της μαγιάς, οπότε δεν πήρε ποτέ μπροστά ή πιο ζεστό απ ότι έπρεπε οπότε την κατέστρεψε Αν θες κάνε δοκιμή με μαγιά σε σκόνη |
Παράθεση:
|
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:28. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board