υπαρχει περιπτωση να ραγισει ο πατος αν ακουμπαει κατευθειαν το ενυδρειο πανω στη βαση του. υποχρεωτικα και για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, βαζεις απο κατω φελιζολ.
φιλε savou, προτεινω τη μεσαια ριζα να τη σηκωσεις λιγο πιο πανω ετσι ωστε το κοψιμο να βγαινει πανω απο την επιφανεια του νερου. |
Παράθεση:
εκτος κι αν την κρυψουν τα φυτα οταν αναπτυχθουν.. Ψαρια εχεις βαλει? |
Για την ριζα εχετε δικιο πρεπει να ανεβει λιγο και αυτο θα γινει!
Απο ψαρια εχουν μπει τα πρωτα 6 cardinal και περιμενω αλλα 7! |
|
Πολυ ωραιο!:)
|
Παράθεση:
|
Ωραιος.....!
Το καινουριο φυτο ειναι ποθος? Ειμαι κι εγω στη φαση που ψαχνω να βαλω φυτα στην επιφανεια και απο υδροφιλα σκεφτομουν να κοιταξω για φυλλοδεντρο.. |
Παράθεση:
Για φυλλοδεντρο εψαχνα αλλα σε 3-4 που ρωτησα μου ειπαν οτι δεν ειναι η εποχη του και δεν θερνουν ακομα οποτε αγορασα τον ποθο! |
Παράθεση:
Παντως το ενυδρειο σου προχωραει με σταθερα βηματα και το αποτελεσμα μου αρεσει! Σκεφτεσαι να βαλεις καμια νανοκιχλιδα? |
Παράθεση:
Οχι τοσο μεσα εσωτερικα του ενυδρειου αλλα και εξωτερικα! Απο κιχλιδες ειναι η επομενη κινηση μου! Καποιο ειδος απο Apisto! |
Ωραιος.
ΥΓ Ειδα το μνμ σου στο FB, αλλα εφευγα για δουλεια. Οτι θελεις ρωτα το εδω για να μενει κιολας σαν γραπτο. |
Παράθεση:
Θα το εβαζα αλλα επειδη ειχα βγαλει τον ποθο απο το χωμα ηθελα να σας ρωτησω αν προπει να τον δεσω σε ξυλο! Σας εστειλα επειδη ηθελα μια γρηγορη απαντηση! |
Δεν χρειαζεται. "Δενονται" μονες του οι ριζες γυρω απο τα ξυλα, οταν μεγαλωσουν πολυ.
Καλο ξεπλυμα θελει, να φυγουν τυχων λιπασματα κλπ. Εγω για σιγουρια μετα το ξεπλυμα, τα αφηνω με τις ριζες μεσα σε κουβα με νερο για μερικες μερες, αλλαζωντας του και νερο. ------------------------- Προτιμησε να βαζεις πολυ μικρα φυλλα catappa (πχ τα baby) γιατι με τα μεγαλα το ενυδρειο φαινεται μικροτερο. Απο ελληνικα, δες τα φυλλα βελανιδιας (oak) και τα μικρα πλατανοφυλλα. (παντα μαζεμενα ηδη ξερα και μακρυα απο αγροτικες και βιομηχανικες περιοχες) |
Παράθεση:
Εγω καθαρισα πολυ καλα τις ριζες με πολυ νερο αλλα μετα τα εβαλα επιτοπου! |
Παράθεση:
Προληπτικα ειπαμε τα αφηνω σε κουβα. |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Απο Apistogramma τελικα θα μπουνε apisto cacatuoides triple red!
Σε αναλογια 1αρσ-3θυλ! ------------------------- Ας περασουμε λιγο στις μετρησεις του ενυδρειου! Αυτες ειναι σημερινες μετρησεις και τονιζω οτι δεν θα μινουν ετσι απλα αυτη την στιγμη ειναι σε αυτο το επιπεδο μεχρι να μπουν ολα τα ψαρια για την καλητερη προσαρμογη! Εχουμε και λεμε λοιπον: Ph: 7,5 - 8(Το Ph μετρο μου θελει calibration και διχνει λιγο οτι να ναι)(Ειναι στο προγραμμα αμεσα να φτειαχτει) Kh: 8,5 Gh: 7 No2: 0 No3: 3 Nh3/Nh4: 0 Po4: 0,5 Θερμοκρασια:27 To Ph το μετραω με phmetre. Kh,Gh,,No3,No2,Nh3/Nh4 με Api test Τελος po4 με Tertra test! |
KH 8.5 ???
Βαζεις διπλη ποσοτητα νερου για να μετρησεις ΚΗ? Πολυ ειναι, σε σχεση με τη GH. (οχι οτι δεν γινεται αλλα δεν ειναι συνηθες). Θα επεξεργαστεις το νερο για να το φερεις πιο κοντα στις απαιτησεις των ψαριων Αμαζονιου και με ποιο τροπο? |
Παράθεση:
Το νερο ειδη περναει σε βαρελι με φιλτρο γεματο τυρφη για μια μερα μαζι με το αντιχλωριο! Οταν μπουν ολα τα ψαρια θα γινετε κανονικη επεξεργασια νερου οσο χρειαζεται σε βαρελι με τυρφη! |
|
Συγχαρητήριαααααααααα... στον διαγωνισμό να το βάλεις.!!!
|
Παράθεση:
Σιγα Σιγα φροντιζω να κλεινω ενα ενα τα προβληματακια του και να το αναβαθμιζω! Αν εχω προλαβει να το τελιωσω θα μπει! Σε ευχαριστω πολυ! |
Παιδια εχω ενα ερωτημα!
Θα υπαρξει προβλημα αν βαλω πρωτα τα apisto και μετα τα otocinclus? Για otocunclus λεω για affinis! T λετε? |
Μπα δεν νομιζω. Πρεπει να ειναι πολυ στριμμενα αντερα τα συγκεκριμενα απιστο για να τα κυνηγησουν τα οτο που ειναι ησυχα ψαρακια.
Βαλτα και με σβηστα φωτα τα οτο μεχρι να βρουνε τις ακρες τους. |
Παράθεση:
Καπου διαβασα οτι τα otocunclus affinis εχουν ερθει στην Ελλαδα λιγες φορες και πλεον δεν υπαρχουν με αυτο το ονομα και οτι το σωστο ονομα σημερα ειναι Macrotocinclus affinis! Εχετε ακουσει ποτε κατι τετοιο! Μηπως τελικα ειναι δυσκολο οντως να βρουμε στα μαγαζια τιε Ελλαδος οντως macrotonciclus affinis? ------------------------- Παράθεση:
Ποσα θα πρωτεινατε? |
Οντως δεν υπαρχουν με το ονομα αυτο.
Εδω ειναι τα ειδη που υπαγονται στο γενος otocinclus. http://fishbase.mnhn.fr/identificati...nus=Otocinclus To ειδος affinis ανηκει σε αλλο γενος. Genus: Macrotocinclus http://fishbase.mnhn.fr/identificati...sortby=species Θα ελεγα ομως να βαλεις και απο τα δυο ειδη και να κοιταξεις και αυτο το αρθρο http://www.pfeil-verlag.de/04biol/pdf/ief14_3_08.pdf και μετα δες παραλληλα φωτο απο τα παρακατω ειδη θα εκπλαγεις. :wink: corydoras diphyes - otocinclus mimulus. corydoras paleatus - otocinclus flexilis corydoras nattereri - otocinclus affinis. corydoras garbei - otocinclus xakriaba Διαβασε κι αυτα http://www.planetcatfish.com/cotm/co...article_id=403 http://www.practicalfishkeeping.co.u...t.php?sid=3962 |
Παράθεση:
Οταν λες να βαλω και απο τα 2 ειδη εννοεις τα affinis και ποια αλλα? |
Στην προκειμενη με το affinnis δεν ξερω ποιο cory ταιριαζει.
Μπορεις να δοκιμασεις καποιο που να μοιαζει περισσοτερο. Εισαι κατηγορηματικος για affinnis? Ολα ομορφα ειναι. Να κοιταξεις μονο ποιο ειδος ειναι πραγματικα αυτο που αγοραζεις, γιατι ολα τα οτο τα λενε affinis οπως και τα ancistrus, ολα ειναι dolichopterus :D |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 20:47. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board