βαλε καμια φωτο να δουμε :)
|
2 Συνημμένο(α)
Αυτες ειναι καποιες φωτο απο τα γεμισματα...:D
Συντομα και φωτο απο την τωρινη κατασταση..:rolleyes: |
Νερό βρύσης???
|
Παράθεση:
εχεισ δει δισκο σε τελικο μεγεθος jambo ????????? δε φτανουν τα λιτρα εκτος και θες δισκους νανους στρεσαρισμενους και αρρωστους αν απλα αυτο θες καντο για να λεσ οτι εχεις δισκους ενω δε ξερεις πολλα για το στησημο και την συντηρηση ενος ενυδρειου και με νερο βρησης λες και ο δισκος ειναι γκαπι |
Παράθεση:
|
ναι σε καλυψα ??
|
Παράθεση:
Υ.Γ : Δεν περιμενα να μου πεις οχι ;) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Ξανααρχισα με μικρα!! |
εγω αμα ανεβαινω αθηνα ψαχνωμε στα μαγαζια εχω και πολλους φιλους που εχουν δισκους και παω σπιτι τους για καφε
γιατι να σου πω ψεματα να στο παιξω ιστορια αμα πας στο discus gr μπορει να τον δεις και εσυ 3 θεση σε διαγωνισμο λογο μεγεθους 23+ εκ |
Παράθεση:
Μην συγκρινεις τον Μιχαλη με καποιον που ξεκιναει τωρα ;) ακομα και οι εμπειροι του ειδους ισως λεω ισως να ξερουν λιγοτερα και απο το Μιχαλη. Αλλα καλο ειναι να μην χαλαω αλλο το ποστ του Σταυρου ;) |
Παράθεση:
και επιδει ρωτας αν θα δουμε τους δικους μας jambo εσυ νομιζεις θα τους δεις ????? τι αλλαγες νερου κανεις τι νερο και ποτε ?????????? |
Παράθεση:
Δεν ρωτησα εαν εχεις καποιο δικο σου δισκο jumbo , σε ρωτησα εαν εχεις δει καποιον απο κοντα . Και μου λες οτι εχεις δει στο Μιχαλη , για μενα ο Μιχαλης ειναι απο τους πλεον εμπειρους του ειδους οποτε φυσιολογικο ειναι να εχει τετοιο δισκο . Εγω τους δω Δεν τους δω δεν εχω τετοια καψα Δεν ξερω που κολαει :confused: αλλα σου απανταω οτι κανω 150-220 λιτρα καθε κυριακη με μηδενικες μετρησεις .(και 10 ταισματα την ημερα ) |
Παράθεση:
|
Παράθεση:
Οταν λεω για μηδενικες εννοω αμμωνια - φοσφωρικα . |
με 10 ταισματα και 7 ψαρια
και με μικροτερα φιλτρα παλι με τιποτα να ξερεις οτι τα νο3 επηρεαζουν το ψαρι παρα πολυ (δε μεγαλονει ) τη μεγεθος εχουν τα ψαρια ??? |
Παράθεση:
Οτι θες μπορω να στο απαντησω στο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39099 |
επειδη ειναι κριμα να γινεται καθε φορα αυτο.....:smt084
Φιλε Χαρη αυτα ειναι τα λιτρα και ναι ειναι μια χαρα...δες λιγακι πως εχουν τα ψαρια στα εκτροφια στο εξωτερικο και μετα βλεπουμε.... Απο εκει και περα αν μιλησουμε για τα κουκλια του Μιχαλη που απο εκει θα παρω και εγω τα δικα μου ειναι ενας ανθρωπος με ΜΕΓΑΛΗ εμπειρια...θεσης σε παγκοσμιους διαγωνισμους δεν κατακτονται ετσι... Και ετσι εντελως πληροφοριακα ο Μιχαλης χρησιμοποιει νερο βρυσης...Κατι που πολλοι δε συμφωνουν και εχουν τη δικη τους θεωρεια με α.ο κλπ... ------------------------- Δε λεω οτι το ενα η το αλλο ειναι λαθος απλα επισημαινω τις διαφορετικες αποψεις που μπορει να υπαρχουν... Απλα αυτο που ειναι κουραστικο ειναι το θεμα των λιτρων...250 λιτρα ειναι υπερ αρκετα.Αν πανε με το καλο 23cm καποια στιγμη τοτε θα φτιαξω... το εξης..... http://www.greekdiscus.com/test2000/...?t=4735&page=6 :cool::cool::cool: |
Παράθεση:
Οσο για τα ψαρια διαγωνισμων δε τα εχει μεγαλωσει ο ιδιος αλλα εχουν σταλθει απο τον Ταν ... ετοιμα με προοπτικες για νικη!! ;) Σταυρο μην αρπαζεσαι παλι .... ατι αφορα τα λιτρα θα το ακους συχνα! Εσυ αποφασισες να "εκτεθεις" με το να παρουσιασεις το ενυδρειο σου και ο καθενας λεει τις αποψεις του! Αν ειναι κουραστικο ειναι η .... αληθεια ... τι να κανουμε!!! |
Λοιπον σημερα υστερα απο την τελευταια αλλαγη της Δευετρας εγινε αλλαγη 70 λιτρα και μετρησεις...εχουμε λοιπον και λεμε...
PH 7,2 NO2 0 NO3 0 GH 140-200ppm KH 100-200ppm NH4 0 Επισης καθαριστηκαν οι ριζες απο αυτο το ασπρο πραγμα...και μπηκαν και αλλες 2(οιτελευταιες που ειχα)αμπουλες biodigest. |
Γιατί κάνεις αλλαγές στο στρώσιμο; Επίσης δεν έχεις καθόλου αμμωνία για να ξεκινήσει ο κύκλος.
|
Απο αμμωνια ριχνω καθε μερα 2 με 3 φιλαρακια discus flakes...δε θα κανουν δουλεια?
|
Ρίχνοντας τροφή θέλει κάποιο χρόνο να σαπίσει και να βγάλει αμμωνία και δεν μπορείς να υπολογίσεις τόσο εύκολα. Ακολούθα ακριβώς τις οδηγίες όπως στο υπόμνημα με καθαρή αμμωνία από το φαρμακείο και μόνο, μη ρίξεις τίποτα άλλο μέσα (αγοραστά βακτήρια κλπ). Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάλεις μπόλι για να το επισπεύσεις, εάν βιάζεσαι. Και όχι αλλαγές μέχρι να στρώσει, δεν έχει κάποιο νόημα! (εκτός αν μου διαφεύγει κάτι)
|
τα ίδια Παντελάκι μου ...τα ίδια Παντελή μου...
Άν ονειρεύεσαι μηχανάκι και πριν καν βγάλεις δίπλωμα πάρεις R1 ένα είναι το σίγουρο .... ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ ...
εγώ τώρα λοιπόν σου λέω καλή συνέχεια ... αλλά λέω και το άλλο .... άν ... λέω άν δω κάποιο ποστ σου στις ασθένειες ακόμα και αν ξέρω να σου απαντήσω προσωπικά θα σε αγνοείσω επιδεικτικά ... όπως επιδεικτικά αγνοείς και εσύ τόσα άτομα εδώ με εμπειρία χρόνων (και όχι μόνο εδώ). αφού λοιπόν τα ξέρεις όλα (αλλά για όλα επίσης ρωτάς, αλλά δεν ακούς) προσωπικά σου εύχομαι καλή επιτυχία, καλό στρώσιμο, καλό μεγάλωμα στους δίσκους σου, και εύχομαι ολόψυχα να τους κάνεις πιατέλες και να μας βάλεις τα γυαλιά .... (αλλά με ψάρια που θα έχεις μεγαλώσει εσύ και όχι να τα πάρεις έτοιμα 18ποντα και να τα ρίξεις μέσα). Υ.Γ επίσης σε προκαλώ να ονομάσεις και τους "πολύ εμπειρότερους δισκάδες" που αναφέρεις μερικά ποστ πιο πάνω, ώστε να γράψουν και εκείνοι την γνώμη τους και να δώσουν τα φώτα τους στο θέμα, γιατί 4 σελίδες thread δεν είδα κάποιον να υποστηρίζει τις απόψεις σου ... ( την απάντηση "δεν μπαίνουν σε φόρα" την απορρίπτω και δεν την δέχομαι εξ αρχής ) Φιλικά, Ιωσάς |
Παράθεση:
είσαι άστρωτος μην βάλεις δίσκους γιατί θα μου έρθεις στις ασθένειες γρήγορα και στα 2 φοραε;) |
Για πες μου βρε αγορινα ποια συμβουλη εκτος των λιτρων αγνοησα???
Για πες μου μια και εγω αν δεν την ακουσα αυτη τη συμβουλη θα βγω εντελως απο το φορουμ και δε θα ξαναγραψω....επειδη λογια ειναι ευκολο να λεμε.... Και στην τελικη δε σε υποχρεωσε κανεις να βοηθησεις...δε μπορει ομως εφοσον εχω ξεκινησει να μου ............. τη διαθεση και την ψυχολογια. Για δισκους ξεκινησα και δισκους θα βαλω... Βαρεθηκα να απανταω καθε φορα για τα λιτρα....................Ημαρτον... Χρηστο ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως σε καμια περιπτωση δε θα βαλω ακομη ψαρια μεσα το ξερω οτι ειμαι αστρωτος απλα παραθετω το χρονικο των διαδικασιων ωστε αν πρεπει να κανω κατι που δε το εχω κανει να μου το πειτε και μετεπειτα αν καποιος αλλος ξεκινησει οπως εγω να τον βοηθησει το χρονικο. Παρακαλω λοιπον γι αυτο το λογο τους mod να σβησουν οσα ποστ αφορουν λτα λιτρα (ουτως η αλλως υπαρχουν αλλα thread για λιτρα περι λιτρων)ωστε εδω να συγκεντρςνονται καθαρα και μονο πληροφοριες και διαδικασιες. ευχαριστω φιλικα Σταυρος ------------------------- :p;);) |
Τα βήματα που κάνεις περίπτωση 1 :
-κρατάς το ph πάνω από το 7 δια ροπάλου -δεν κάνεις καμία αλλαγή νερού -ταίζεις όχι με 1-2 φυλαρακια αλλα με ποιο πολλά για να αρχίσει ο κύκλος του αζωτου περιπτωση 2 αυτά τα κάνεις αν δεν θες να πάρεις μπόλι από κάποιον αλλιώς αν πάρει μπόλι το βάζεις στο ενυδρείο σου και πας και αγοραζεις του δίσκους που θες και ξεκινάς με ένα τάισμα την μέρα και με μετρήσεις καθημερινά (μετά το τάισμα 3-4 ώρες) και έχεις πάντα έτοιμο νερό για αλλαγή αν ανεβάσεις κάτι . |
Αν δεν σεβαστείτε το φόρουμ η επόμενη κίνηση είναι infractions;)
|
Οσο για το στρωσιμο εγω προσπαθω να το κανω μονος μου ωστε αν κατι παει στραβα να ξερω οτι την εκανα την μ...α ο ιδιος....;)
Αρα ταιζω περισσοτερο απο 1-2 φυλλαρακια καθημερινα απο μια φορα? Και οποτε δεν βαζω ακομη α.ο για να μην πεσει το ph σωστα? Αλλαγη καθολου απο δω και περα... Οι μετρησεις ποτε να γινουν αφου μετρησα εχθες και πως πρεπει να κυμανθουν? |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 22:32. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board