Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Αρχάριοι γλυκού νερού (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Νέα αρχή για 60λ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=26214)

mafia 27-08-08 11:46

Με εγκαταλείψατε :(

Πάνος 27-08-08 13:56

καλησπερα..καλοκαιρακι ειναι...οι περισσοτεροι λειπουν..η κινηση περιορισμενη....
τι εγινε με τη συνθεση των ψαριων σου??
ελπιζω να εχει φυγει ο μονομαχος που πρεπει να ειναι μονος .. ο gibiceps που γινεται θηριο και δεν κανει για το ενυδρειο σου..να εχεις αποφασισει αν κρατησεις ζωοτοκα οπως τα μολυ που θελουν σκληρο νερο και αλατακι η αν θα κρατησεις ψαρια που θελουν μαλακο νερο οπως τα γκουραμι... στη δευτερη περιπτωση θα πρεπει να αντικαταστασεις το ενα αρσενικο colisa lalia με θηλυκο...επισης πρεπει να περιορισεις τον αριθμο των ψαριων σου για αυτα τα λιτρα...τα ψαρια δε χωρανε και αυτο φανηκε και απο το γεγονος πως δεν επαρκουσε το οξυγονο και χρειαστηκε να βαλεις αεραντλια...
επισης να εχεις μια μικρη ποικιλια τροφων και καλο θα ηταν καμια κατεψυγμενη η αποξηραμενη και οχι μονο μια...φυσικα αναλογα και τα ειδη που θα κρατησεις θα διαβασεις και τι τροφη θελουν...δεν ειναι μια και μονο γενικη τροφη για ολα τα ψαρια...
οσο για φυτα..θα πρεπει να αναβαθμισεις τον φωτισμο σου με μια ακομη τουλαχιστον 15αρα λαμπα και να κανεις ενα diy διοξειδιο και να ψαξεις το θεμα των λιπασματων...αν αποφασισεις να εχεις μονο ευκολα φυτα (διαβασε το υπομνημα στην κατηγορια φυτεμενα) το φως αρκει...παρε και ενα γενικο λιπασμα και με το διοξειδιο θα εισαι οκ...
να κανεις μετρησεις και να μην αφηνεις τα πραγματα στην τυχη τους...και αφοσον εχεις στρωμενο φιλτρο δε χρειαζεται στις αλλαγες να ριχνεις βακτηρια...το ενυδρειο σου εχει πολλες δυνατοτητες αλλα πρεπει να διαβασεις αρκετα εδω μεσα και στο www.tsamisaquarium.gr και να εχεις υπομονη...
καλη επιτυχια!!!

υ.γ. και καλο διαβασμα!!!
-------------------------
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mafia (Μήνυμα 281315)
Θέλω λοιπόν να ξεκινήσω από την αρχή ένα ενυδρείο με εύκολα φυτά και πολλά όμορφα ψαράκια… γίνετε ????

:D:D:D

60 λιτρα και πολλα ομορφα ψαρακια δεν πανε μαζι...;)

mafia 27-08-08 14:42

1 Συνημμένο(α)
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από panos-alex/polis (Μήνυμα 286158)
καλησπερα..καλοκαιρακι ειναι...οι περισσοτεροι λειπουν..η κινηση περιορισμενη....
τι εγινε με τη συνθεση των ψαριων σου??
ελπιζω να εχει φυγει ο μονομαχος που πρεπει να ειναι μονος .. ο gibiceps που γινεται θηριο και δεν κανει για το ενυδρειο σου..να εχεις αποφασισει αν κρατησεις ζωοτοκα οπως τα μολυ που θελουν σκληρο νερο και αλατακι η αν θα κρατησεις ψαρια που θελουν μαλακο νερο οπως τα γκουραμι... στη δευτερη περιπτωση θα πρεπει να αντικαταστασεις το ενα αρσενικο colisa lalia με θηλυκο...επισης πρεπει να περιορισεις τον αριθμο των ψαριων σου για αυτα τα λιτρα...τα ψαρια δε χωρανε και αυτο φανηκε και απο το γεγονος πως δεν επαρκουσε το οξυγονο και χρειαστηκε να βαλεις αεραντλια...
επισης να εχεις μια μικρη ποικιλια τροφων και καλο θα ηταν καμια κατεψυγμενη η αποξηραμενη και οχι μονο μια...φυσικα αναλογα και τα ειδη που θα κρατησεις θα διαβασεις και τι τροφη θελουν...δεν ειναι μια και μονο γενικη τροφη για ολα τα ψαρια...
οσο για φυτα..θα πρεπει να αναβαθμισεις τον φωτισμο σου με μια ακομη τουλαχιστον 15αρα λαμπα και να κανεις ενα diy διοξειδιο και να ψαξεις το θεμα των λιπασματων...αν αποφασισεις να εχεις μονο ευκολα φυτα (διαβασε το υπομνημα στην κατηγορια φυτεμενα) το φως αρκει...παρε και ενα γενικο λιπασμα και με το διοξειδιο θα εισαι οκ...
να κανεις μετρησεις και να μην αφηνεις τα πραγματα στην τυχη τους...και αφοσον εχεις στρωμενο φιλτρο δε χρειαζεται στις αλλαγες να ριχνεις βακτηρια...το ενυδρειο σου εχει πολλες δυνατοτητες αλλα πρεπει να διαβασεις αρκετα εδω μεσα και στο www.tsamisaquarium.gr και να εχεις υπομονη...
καλη επιτυχια!!!

υ.γ. και καλο διαβασμα!!!

60 λιτρα και πολλα ομορφα ψαρακια δεν πανε μαζι...;)

Ααα επιτέλους κάποιος ξανά ασχολήθηκε μαζί μου. Μάλλον όμως δεν διάβασες όλα τα posts για να δεις πως έχω προχωρήσει. Από ψαριά έχω guppy και τα 2 colisa (τα οποία θα φύγουν κ μάλλον θα μπουν σε δεύτερο ενυδρείο). Έχω φτιάξει CO2 και πάει μια χαρά. Έχω παραγγέλλει ήδη και τα περιμένω εξωτερικό φίλτρο 2213(θα αφαιρέσω το εσωτερικό), λίπασμα υγρό, υγρά τεστ, υγρό για άλγη και μια αρκαδια fresh water μαζί με το ballast και διάφορα άλλα πραγματάκια. Επίσης έχω παραγγέλλει άλλα φυτά και τα περιμένω και αυτά.
Το πρόβλημα είναι πως θα βάλω τι δεύτερη λάμπα (δες τελευταίο post έχει φωτο).
Thanks πάντως για το ενδιαφέρον και πίστεψε με έχω διαβάσει και διαβάζω αρκετά.

Πάνος 27-08-08 14:50

κοιτα που την πατησα.......εμφανιζεται το πρωτο μηνυμα της πρωτης σελιδας του ποστ και καπακι το απεγνωσμενο σου μηνυμα...:D
δεν κοιταξα τις σελιδες και δεν ειδα την πορεια σου οποτε ουσιαστικα σου απαντησα στο αρχικο...

καλο ειναι που θα χωρισεις γκουραμι ζωοτοκα...επισης υγρο για αλγη καλυτερα να μη βαζεις....σημασια εχει να δεις απο που προερχεται (με μετρησεις) και να καταπολεμησεις την αιτια και οχι το αποτελεσμα...οσο για τη λαμπα...υποθετω οτι θα πρεπει να εχεις το μπαλαστ εκτος καπακιου και μεσα απο τρυπουλες να περνανε τα καλωδια για τη λαμπα...εχεις στεγανα ακροφυσια?? αν οχι μπορεις να στεγανοποιησεις τις συνδεσεις με θερμοσυστελομενο μακαρονι..

mafia 27-08-08 15:55

Χεχεχε… μα λέω και εγώ δεν διάβασε ?!?!? λοιπόν τα γκουραμι αν και μ’αρεσουν πολύ πρέπει να φύγουν το ξέρω… όσο για την λάμπα πήρα αυτό εδώ .

Το πρόβλημα είναι που θα μπει η λάμπα !
Μάλλον θα αφαιρέσω από το καπάκι το κουτί του ballast τις πρώτης λάμπας και στη θέση του να μπει η λάμπα. Τα 2 ballast θα είναι εξω

Πάνος 27-08-08 17:03

ωραια...εχεις λοιπον στεγανα ακροφυσια.....κι εγω στη θεση σου το ιδιο θα εκανα...θα εβγαζα και τα 2 μπαλαστ απο εξω ωστε να εχω χωρο για 2 λαμπες μεσα η και περισσοτερες αν χρειαζοταν..
Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mafia (Μήνυμα 286179)
Χεχεχε… μα λέω και εγώ δεν διάβασε ?!?!?

αν δουλευεις νυχτα και την επομενη δε πιεις καφε ειδες τι παθαινεις??:D

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 06:15.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01542 seconds with 10 queries