εντάξει.
|
Παράθεση:
3 λιτρα υλικα χωραει. Αν μπει και κεραμικο βιολογικο υλικο (και οχι μονο σφουγγαρια) σηκωνει καλη ιχθυοφορτωση. Παει και σε μεγαλυτερο ενυδρειο απο 100, (μεχρι οσο λεει η εταιρεια, απο 80 εως 250 λιτρα), απλα η ροη θα ειναι μικρη και θα χρειαζεται βοηθεια η κυκλοφορια μεσα στο χωρο του ενυδρειου απο καποιο κυκλοφορητη. Η ιχθυοφορτωση παντως που θα υποστηριζει, θα ειναι σχεδον ιδια, ειτε ειναι σε 80 λιτρα, ειτε σε 250. (λεει εως 250 γιατι η ροη του ειναι 440 λ/ω ονομαστικη και περιπου 60% η πραγματικη συνηθως, δηλαδη 250 λ/ω περιπου. Αν σκεφτουμε οτι αν γυριζουν απο το φιλτρο μια φορα την ωρα πραγματικα τα λιτρα του ενυδρειου, η ροη της φιλτρανσης επαρκει. Για την ιχθυοφορτωση δεν μπορει να ειναι συγκεκριμενες οι οδηγιες, αφου παιζουν ρολο τα υλικα που θα μπουν, οπως και το ταισμα της ιχθυοφορτωσης. Ξεκινας χαλαρα με την ιχθυοφορτωση και αναλογα τις μετρησεις πορευεσαι, σε οτι ενυδρειο και να το βαλεις, μεχρι 250 λιτρα φυσικα -εγω θα το εβαζα σε ενυδρειο απο 80-100 λιτρα παντως για να ειμαι ανετος. Σε πιο μικρο απο 80 λιτρα παει και το 2211). |
Για να αιτιολογισω την απαντηση μου με αριθμους..απο αυτα που με εχουνε μαθει οι περισσοτεροι "εμπειροτεροι" συνχομπιστες,σε ενα ενυδρειο θελουμε 3 φορες τον ογκο του σε ροη..εξηγουμαι...σε ενα ενυδρειο 200 λιτρα θελουμε 600 λιτρα/ωρα.
Ετσι λοιπον αν εχουμε ενα φιλτρο με 440λιτρα/ωρα κανοντας χοντρικα τις πραξεις βγαινει 100+ λιτρα ενυδρειο...ΑΛΛΑ με μια χαλαρη σχετικα ιχθυοφορτωση..Παντα σχεδον υπερβαλουμε ωστε επειτα να ειμαστε σε καλο επιπεδο και "ανετοι" αυτη ειναι η αποψη μου... συμφωνω και με την αποψη του Delta(Σπυρου) εννοειται... :-) αυτα απο εμενα |
Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:15. |
Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board