Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Θαλασσινό νερό - Γενικά (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Αλλαγη σε θαλλασινο (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=19662)

mikele 04-10-07 19:12

ο καπακι εχει δικο του χωρο για τις δυο λαμπες οι οποιες ειναι μεσα σε διαφανες πλαστικο χωρις καμια επαφη αμμεση με την επιφανεια ......το σαλονακι εχει θερμοκρασια 24 25 αναλογα την ωρα της μερας......

accnt 04-10-07 22:41

Ωραία... άφησες το καπάκι λίγο ανοιχτό να δεις αν θα πέσει η θερμοκρασία?

enzo 05-10-07 01:09

το 29 ειναι νομιζω αφυσικο με θερμοκρασια δωματιου 24, εστω και με κλειστο καπακι....:???:ουτως η αλλως οι λαμπες δεν ειναι πολλες...
μηπως το ενυδρειο το χτυπαει ηλιος?

υγ. το ενυδρειο βλεποντας τις photo θα γινει πολυ ωραιο, απλως να
επισημανω οτι θα χρειαστεις περισσοτερη ποσοτητα αραγωνιτη...:cool: υπολογισε περιπου 7,8 cm σε ολη την επιφανεια του πατου....

mikele 05-10-07 17:45

σημερα το ενυδρειο εχει 27,5 εδω και καναδυο μερες επεσε 1,5 βαθμο ....ναι το αφησα λιγο το καπακι ανοιχτο οπως μου ειπες...
..σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια ειναι πολυ ομορφο και καθομαι και το χαζευω σα μωρο παιδι......ο κυκλοφορητης μου τον κανει αμμολοφους τον αραγωνιτη και μενει τζαμι κατω σε ορισμενα σημεια.....
-------------------------
οχι ηλιος δε το χτυπαει......

mikele 20-03-08 14:28

μετα απο 5 μηνες

εχοντας καταληξει , οπως απο την αρχη το σκεφτομουν , σε clown tank με ζωντανο βραχο , ηρθε και η ωρα της ανεμωνης .......μπηκε η πρωτη και μετα απο μια μερα εφαγε απο το χερι μου και πανω στη τριτη μερα δεχεται ξανα φαι.....το ενδιαμεσω το αποριπτει.......
χτες με μεγαλη μου χαρα διαπιστωσα οτι ειναι συμβατη και με τους δυο απο τους τρεις κλοουν που εχω ....και λογο κυριαρχιας μονιμος κατοικος εγινε ο κοκκινος.....στα κλεφτα οταν μπορει χωνεται και ο κλαρκυ.........
το βραδυ κοιμαται μεσα της ο κοκκινος........
εντος ημερων θα βαλω και δευτερη ανεμωνη........:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

http://media.putfile.com/mikeles-clown

accnt 20-03-08 15:33

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mikele (Μήνυμα 246609)
εντος ημερων θα βαλω και δευτερη ανεμωνη........:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Δεν χρειάζεται βιασύνη.... άσε να περάσουν μερικές εβδομάδες....

Tricky 20-03-08 15:34

O maroon θελει μεγαλυτερη :D

Χαιρομαι που θελεις να φτιαξεις κατι εντελως συγκεκριμμενο ...τελικα ειναι οτι καλυτερο ;)

nikman 20-03-08 17:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mikele (Μήνυμα 246609)
θα βαλω και δευτερη ανεμωνη........:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Άντε να δούμε και κανένα Ανεμωνάριουμ (δε ξέρω αν το γράφω σωστά).

Πήξαμε στην ανεμωνοφοβία :twisted: (γενικά μιλάω και όχι ειδικά για τι συγκεκριμένο Forum που είναι τέλειο :D )

mikele 20-03-08 22:15

ειμαι πολυ ευτυχισμενος που βολευονται τα ψαρια σε αυτο που μπορω να προσφερω............φετος η δουλεια μου αφηνει λιγες ωρες για τα ενυδρεια μου και το φορουμ........αν το παρατηρησατε εμφανιζομαι σκ και αν....

επισης ειμαι πολυ πολυ φαν με τα κλοουν fish....

επειδη και ο κλαρκυ μπαινει μεσα οποτε μπορει στα κλεφτα να παρω ακριβως την ιδια ανεμωνη ετσι ωστε να εξασφαλισω σπιτι και για αυτον... η να δοκιμασω καμια αλλη...???
οι ανεμωνες μεγαλωνουν ..??
με τι ρυθμο....??
σας ευχαριστω παρα πολυ για τις οποιες συμβουλες παρατηρησεις και τα καλα σας λογια......
μια διαπιστωση που εκανα ειναι
οτι στην δευτερη μερα αν δε τη ταισω ετοιμαζεται να την "κανει"...με το που την ταιζω με το χερι μια γαριδα αααααπππ απλωνεται παλι βαρδια πλατια.....:p :p :p

accnt 21-03-08 08:47

Και βέβαια μεγαλώνουν και μάλιστα όταν μεγαλώσουν αρκετά και οι συνθήκες είναι σωστές, πολλαπλασιάζονται με διχοτόμηση.
Τώρα μερικοί έμπειροι (π.χ. Calfo) τις διχοτομούν εκούσια ενίοτε.
Στο σεμινάριο που έγινε, έκοψε μπροστά μας μια ανεμώνη στη μέση. Το ένα κομμάτι της ενώθηκε αμέσως και το άλλο είχε ενωθεί μέχρι να τελειώσει το σεμινάριο. Έτσι προέκυψαν δυο ίδιες ανεμώνες….

Εγώ θα σου πρότεινα πάντως να μην βάλεις την ίδια, αλλά να προσέξεις την καινούργια να είναι συμβατή με τον κλάρκυ.

mikele 21-03-08 13:58

μπορω να το καθορησω εγω η ειναι θεμα τυχης η συμβατοτητα.....???

σας ευχαριστω και παλι ολους για τις γνωμες συμβουλες και παρατηρησεις σας.....

accnt 21-03-08 14:16

Και βέβαια δεν είναι θέμα τύχης.
http://www.aquacon.com/clownfishanen...atibility.html

nikman 21-03-08 16:42

O Clarkii είναι συμβατός σχεδόν με όλα τα είδη ανεμώνης :smt052

mikele 22-03-08 10:28

thanκs παιδια ......
την αλλη βδομαδα θα παω να δω μιας που ερχεται νεα παραλαβη.....:rolleyes:

mikele 05-04-08 09:41

η ανεμωνη χτες αλλαξε μερος και βολευτηκε στην αλλη μερια .....ανακαλυψα οτι εκει που ηταν κολλημενη ειχε κενο και μαλλον δεν τη βολευε στο κολλημα ......την ταιζω 2 φορες τη βδομαδα αν και εχω δει και το κλοουν να την δινει τροφη αλλα οχι παντα.........
την δινω μια γαριδα τη φορα.......εφησα να περασει λιγο ενα διαστημα πριν παρω δευτερη.......και απο βδομαδα θα παω να δω για δευτερη......

accnt 07-04-08 11:41

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από mikele (Μήνυμα 251870)
.....ανακαλυψα οτι εκει που ηταν κολλημενη ειχε κενο και μαλλον δεν τη βολευε στο κολλημα ......

Aν δεν την βόλευε θα έφευγε από μόνη της. ;)

mikele 27-04-08 18:33

ο κλοουν ταιζει την ανεμωνη .....αλλα δε μπορω να καταλαβω αν το κανει απο πονηρια (αφου παρει το πρωτο κομματι το αφηνει στην ανεμωνη) η οτι ξερει οτι πρεπει να την ταισει (και μετα τρωει το δευτερο που πεταω) σαν να θελει να κρυψει το πρωτο για να το φαει μετα .....αλλα η ανεμωνη το εχει καπαπιει σε χρονο dt.........:rolleyes:

accnt 27-04-08 19:26

Εντελώς φυσικό. Ο κλόουν όντως ταίζει την ανεμώνη που τον φιλοξενεί!

mikele 27-04-08 19:57

να βγαλω απο τομυαλο μου δλδ οτι το κανει απο πλεονεξια πονηρια για να παρει και τα δυο κομματια γαριδας βαζοντας το ενα εκει ........:rolleyes:thanks και παλι......πολυ ομορφη εμπειρια ειναι.........

accnt 27-04-08 21:17

Από ευγνωμοσύνη ταΐζει και περιποιείται την ανεμώνη η οποία σε αντάλλαγμα του παρέχει προστασία.

mikele 27-04-08 21:31

ακομα δε εχω βαλει δευτερη :( αλλα σηντομα θα το κανω.........
εχω τον κλαρκυ που προσπαθει ματαια να κλεψει λιγα δευτερολεπτα στην ανεμωνη ......αλλα που ο μαροον ειναι κερβερος......και το βραδυ κοιμαται μεσα της .....τρελα σκετη ειναι......!!!!!!!!:p:p:p

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 11:38.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,01831 seconds with 10 queries