Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου

Greek Aquarist's Boards - Φόρουμ συζητήσεων γιά το χόμπυ του Ενυδρείου (http://www.aquatek.gr/vb/index.php)
-   Δίσκοι (http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=25)
-   -   Ενυδρείο-Δίσκοι. Μια πονεμένη ιστορία (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=16664)

Tolis 07-05-07 14:52

Ρωτας κατι πραγματα ομως...ποτε θα φυγουν οι μπαρες..θα φυγουν οταν και αν ξεαγχωθει. Σουχουμε πει εδω οτι το καλυτερο θα ηταν ναχεις βαλει ιδιο μεγεθος δισκους ολους μαζι. Κανεις του κεφαλιου σου και μετα τρεχουμε ολοι μαζι να διορθωσουμε τα αδιορθωτα....

Carebean pirate 07-05-07 14:55

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Tolis (Μήνυμα 173000)
Ρωτας κατι πραγματα ομως...ποτε θα φυγουν οι μπαρες..θα φυγουν οταν και αν ξεαγχωθει. Σουχουμε πει εδω οτι το καλυτερο θα ηταν ναχεις βαλει ιδιο μεγεθος δισκους ολους μαζι. Κανεις του κεφαλιου σου και μετα τρεχουμε ολοι μαζι να διορθωσουμε τα αδιορθωτα....

Οκ..θα δω τι θα κάνω...

Giorgos 07-05-07 16:23

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Theokyr (Μήνυμα 172997)
Τόλη από την δική μου εμπειρία αυτό που προτείνεις δεν θα είναι αποτελεσματικό. Μετά από μερικές μέρες που ο κυρίαρχος δίσκος συνηθίσει την νέα διακόσμηση το φαινόμενο θα επαναληφθεί. Τι προτείνω εγώ; Ειλικρινά δεν ξέρω... Πάντως σε μία ακραία περίπτωση είχα αναγκαστεί να απομακρύνω το ένα από τα δύο ψάρια.

Συμφωνώ. Η πράξη έχει δείξει ότι ο κυρίαρχος θα συνεχίσει τη δουλειά του.....

Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνεις και γρήγορα... πριν επεκταθούν τα προβλήματα (αρρώστειες κλπ):
- Ενισχύεις επειγόντως τη φίλτρανση
- Ολοκληρώνεις τη διακόσμηση φροντίζοντας να έχεις δημιουργήσει όσες περισσότερες κρυψώνες μπορείς
- Παίρνεις άλλους δύο ή τρεις δίσκους ιδίου μεγέθους με αυτούς που έχεις ώστε να μοιραστεί η επιθετικότητα των πιο κυρίαρχων ψαριών.
- Κάνεις πολύ καλή προσαρμογή και αφήνεις τα φώτα κλειστά μέχρι το επόμενο πρωινό.
- Αφού βάλεις τα άλλα 2-3 ψάρια, φροντίζεις να κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού και να ταΐζεις ελάχιστα (μέρα παρά μέρα).

Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα τα παραπάνω και σύντομα.

Theokyr 07-05-07 16:41

Νομίζω ότι μοναδική όσο και ουτοπική λύση είναι ο πειρατής (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του) και να αξιοποιήσει την εμπειρία μελών που με τόση υπομονή του την μεταδίδουν. Εγώ συγνώμη αλλά την έχω χάσει... την υπομονή μου.

Το ξαναλέω μήπως και χτυπήσει καμία κουδούνα... Αγαπητέ Πειρατή, αν συνεχίσεις με την προσέγγιση που έχεις μέχρι τώρα θα σου παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς το πολύ ωραίο χόμπυ που έχεις διαλέξει.

Θέοφιλος
ΥΓ1. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιώργου.
ΥΓ2. Να προσθέσω ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι πιθανό να στρεσάρουν τα ήδη στρεσαρισμένα ψάρια ιδίως τον "κατάδικο" (αυτόν με τις ρίγες). Για αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ιεράρχηση των ενεργειών σου πριν την αγορά των δίσκων.

Carebean pirate 07-05-07 17:26

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Giorgos (Μήνυμα 173011)
Συμφωνώ. Η πράξη έχει δείξει ότι ο κυρίαρχος θα συνεχίσει τη δουλειά του.....

Πιστεύω ότι η μοναδική λύση είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων που πρέπει να κάνεις και γρήγορα... πριν επεκταθούν τα προβλήματα (αρρώστειες κλπ):
- Ενισχύεις επειγόντως τη φίλτρανση
- Ολοκληρώνεις τη διακόσμηση φροντίζοντας να έχεις δημιουργήσει όσες περισσότερες κρυψώνες μπορείς
- Παίρνεις άλλους δύο ή τρεις δίσκους ιδίου μεγέθους με αυτούς που έχεις ώστε να μοιραστεί η επιθετικότητα των πιο κυρίαρχων ψαριών.
- Κάνεις πολύ καλή προσαρμογή και αφήνεις τα φώτα κλειστά μέχρι το επόμενο πρωινό.
- Αφού βάλεις τα άλλα 2-3 ψάρια, φροντίζεις να κάνεις συχνότερες αλλαγές νερού και να ταΐζεις ελάχιστα (μέρα παρά μέρα).

Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουν στη θέση σου θα φρόντιζα τα παραπάνω και σύντομα.

Θα τα κανονισω. Μέχρι το τέλος της ευδομάδας θα προσπαθήσω να έχω κάνει τα πιο πανω...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Theokyr (Μήνυμα 173015)
Νομίζω ότι μοναδική όσο και ουτοπική λύση είναι ο πειρατής (συγνώμη αλλά δεν θυμάμαι το μικρό του=Χριστόφορος) και να αξιοποιήσει την εμπειρία μελών που με τόση υπομονή του την μεταδίδουν. Εγώ συγνώμη αλλά την έχω χάσει... την υπομονή μου.

Το ξαναλέω μήπως και χτυπήσει καμία κουδούνα... Αγαπητέ Πειρατή, αν συνεχίσεις με την προσέγγιση που έχεις μέχρι τώρα θα σου παρουσιάζονται συνεχώς προβλήματα και δεν πρόκειται να ευχαριστηθείς το πολύ ωραίο χόμπυ που έχεις διαλέξει.

Θέοφιλος
ΥΓ1. Κατά τα άλλα συμφωνώ με τις προτάσεις του Γιώργου.
ΥΓ2. Να προσθέσω ότι οι αλλαγές που πρέπει να κάνεις από εδώ και πέρα είναι πιθανό να στρεσάρουν τα ήδη στρεσαρισμένα ψάρια ιδίως τον "κατάδικο" (αυτόν με τις ρίγες). Για αυτό είχε πολύ μεγάλη σημασία η σωστή ιεράρχηση των ενεργειών σου πριν την αγορά των δίσκων.

..........

Carebean pirate 09-05-07 14:18

Νομίζω θα τα έχω κανονίσει τα περισσότερα μιας και είναι η γιορτή μου σήμερα...:) :D :p

Carebean pirate 12-05-07 15:16

Σήμερα αγόρασα νέο ξύλο μόμπανι και μερικά ακόμα φυτά.. Ο δίσκος δεν έχει σταματήσει να κυνηγάει τον άλλο, και όποτε τον δει να παίρνει λίγο θάρρος τον κυνηγά... zw
Εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο μικρός κυνηγαει τον μεγάλο :smt108...;;:smt108 Σκέφτηκανα τον βάλω σε γεννήστρα για λίγο να δω τι θα γίνει αλλά δεν ξέρω κατα πόσο αυτό είναι σωστό..:confused:

Και κάτι λίγο άσχετο τώρα... λίγο πιο πέρα από το δωμάτιο μου, που είναι το ενυδρείο έχουμε πιάνο.. Θα υπάρχει πρόβλημα όποτε παίζει κάποιος...;;

netblues 12-05-07 18:28

Με τα αυτια σας?

klaz 12-05-07 18:31

χεχεχεχεχεχεχε...........................

Carebean pirate 12-05-07 18:37

[quote=Carebean pirate;174091
Και κάτι λίγο άσχετο τώρα... λίγο πιο πέρα από το δωμάτιο μου, που είναι το ενυδρείο έχουμε πιάνο.. Θα υπάρχει πρόβλημα όποτε παίζει κάποιος...;;[/quote]

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από netblues (Μήνυμα 174116)
Με τα αυτια σας?

Αστείοοο...

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz (Μήνυμα 174117)
χεχεχεχεχεχεχε...........................

Να γελάσω και εγώ χα χα

klaz 12-05-07 18:42

μα αφου συνεχιζεις να κανεις του κεφαλιου σου....τι να κανουμε βρε χριστοφορε....???το ριξαμε λιγο στο γελιο.....

Carebean pirate 12-05-07 18:48

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz (Μήνυμα 174122)
μα αφου συνεχιζεις να κανεις του κεφαλιου σου....τι να κανουμε βρε χριστοφορε....???το ριξαμε λιγο στο γελιο.....

Τι έκανα δλδ..;; εφτιαξα τo aquascaping..το μόνο που μένει τώρα είνα η αγορά του εξωτερικου φίλτρου το οποιό θα είναι το sera fil 900 και το έχω παραγκειλει και θα το πάρω την πέμπτη που έρχεται και θα αγοράσω ακόμα 3 νέους δίσκους και θα πάρω πιθανον πισω τον άλλο γιατί είναι άγριος.

Carebean pirate 16-05-07 15:42

Λοιπόν..εχθές αγόρασα ακόμα λίγα φυτά, μονο που δεν ξέρω το όνομα τους..!:grin: Το aquascaping άρχισε να παίρνει την μορφη του νμζ, παρόλο που μόνο η μια μεριά του ενυδρείου έχει φυτά..!!

θα σας δείξω δωτό σύντομα και νμζ πρέπει να βάλω και μερικές μετρήσεις..., έτσι..?? :rolleyes: :D

Την Παρασκευή νμζ θα αγοράσω ακόμα 2 δίσκους..Είδα κάτι όμορφους μπλέ σε κάποιο πετ σοπ και νμζ θα πάω να τους πάρω..!!

Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..??

Με τα σαλιγκάρια τι να κάνω..?? Σκέφτηκα να πάρω 2-3 κλοουν για να τα εξαφανίσουν...:smt120 τι λέτε...??

PascM 16-05-07 15:46

Άσε τους κλόουν στην άκρη! Βγάζε μηχανικά όσα βλέπεις και μπορείς στις περιοδικές συντηρήσεις που κάνεις στο ενυδρείο και αργότερα βλέπεις/ουμε

Carebean pirate 16-05-07 16:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από PascM (Μήνυμα 175094)
Άσε τους κλόουν στην άκρη! Βγάζε μηχανικά όσα βλέπεις και μπορείς στις περιοδικές συντηρήσεις που κάνεις στο ενυδρείο και αργότερα βλέπεις/ουμε

Ok..ελπίζω να μην μου βγάλουν καμοιά τρύπα στα φυτά μ...:smt073
Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..??:confused: Εδώ τι λές..?? :rolleyes:

Carebean pirate 18-05-07 19:16

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Carebean pirate (Μήνυμα 175105)
Για την σκέψη μου, να κάνω λίγα λίτρα αλλαγή κάθε δευτέρα, πέμπτη και κυριακή, είναι σωστή ή όχι..??:confused: Εδώ τι λές..?? :rolleyes:

:confused: :confused: :confused: :confused:

Giorgos 18-05-07 22:06

Βλέπω ότι δεν έχεις τηρήσει αυτά που σου είπα (τα έχω γράψει με σειρά προτεραιότητας μάλιστα).

Αυτό που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό αλλά δεν αναφέρεις πόσο νερό θα αλλάζεις. Αν αλλάζεις 20% / τρεις φορές την εβδομάδα θα είσαι άρχοντας.

Carebean pirate 18-05-07 22:11

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Giorgos (Μήνυμα 175622)
Βλέπω ότι δεν έχεις τηρήσει αυτά που σου είπα (τα έχω γράψει με σειρά προτεραιότητας μάλιστα).

Αυτό που σκέφτεσαι είναι πολύ καλό αλλά δεν αναφέρεις πόσο νερό θα αλλάζεις. Αν αλλάζεις 20% / τρεις φορές την εβδομάδα θα είσαι άρχοντας.

20% τότε, 3 φορές την ευδομάδα..,στα 400 λίτρα που είναι περίπου 80 λίτρα σε κάθε αλλάγή νερου.., σωστά..?

Giorgos 18-05-07 22:16

Ακριβώς.

Carebean pirate 27-05-07 14:14

Μερικές μετρήσεις που έκανα σήμερα..? Τι λέτε..?
  1. ph:~6.5
  2. gh:11-12
  3. kh:6-7
  4. Nh4:0
  5. No2:~0,05
  6. Po4:1,5
  7. No3:~0,5
Έγιναν όλα με υγρά τεστς της jbl..

klaz 27-05-07 14:17

οχι ασχημα(αν μετρας με ακριβεια βεβαια)
λιγο αν μπορει να χαμηλωσει η γενικη σου σκληροτητα,θα ηταν καλυτερα....

Carebean pirate 27-05-07 14:28

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz (Μήνυμα 177938)
οχι ασχημα(αν μετρας με ακριβεια βεβαια)
λιγο αν μπορει να χαμηλωσει η γενικη σου σκληροτητα,θα ηταν καλυτερα....

Ε νμζ ότι τα τεστ της jbl είναι αρκετά καλά, και πιστευω ότι τα μέτρησα σωστά..:D
Η γενική σκληρόττα πως θα χαμηλώσει και πόσο..?

klaz 27-05-07 14:32

πριν πουμε το οτιδηποτε,μετρα την gh της βρυσης σου,για να δουμε τυχον αποκλισεις...και βλεπουμε....

thanosatha 27-05-07 15:10

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από Carebean pirate (Μήνυμα 177937)
  1. ph:~6.5
  2. kh:6-7

Xρησιμοποιεις co2? Καποιο αλλο μεσο για να κατεβασεις το ph?
Γιατι κατι δεν παει καλα...

Carebean pirate 27-05-07 15:38

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanosatha (Μήνυμα 177957)
[/list]Xρησιμοποιεις co2? Καποιο αλλο μεσο για να κατεβασεις το ph?
Γιατι κατι δεν παει καλα...

Χρησιμοποιώ α/ο και ταμπλέτες co2...τι δεν πάει καλά..?:confused:

klaz 27-05-07 15:41

και ξαναρωταμε......
η βρυση σου,τι πεχα,ανθρακικη,και γενικη σκληροτητα εχει....???

thanosatha 27-05-07 15:42

Για να εχεις ph 6.5 με kh 6 χωρις να χρησιμοποιεις καποιο αλλο μεσο εκτος co2 για να κατεβασεις το ph (π.χ. τυρφη), σημαινει πως εχεις 57ppm co2 στο νερο σου. Δε νομιζω να ζουν ψαρια ετσι...

Carebean pirate 27-05-07 17:04

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από klaz (Μήνυμα 177973)
και ξαναρωταμε......
η βρυση σου,τι πεχα,ανθρακικη,και γενικη σκληροτητα εχει....???

Θα σας πω σε λίγο..

Παράθεση:

Αρχική Δημοσίευση από thanosatha (Μήνυμα 177974)
Για να εχεις ph 6.5 με kh 6 χωρις να χρησιμοποιεις καποιο αλλο μεσο εκτος co2 για να κατεβασεις το ph (π.χ. τυρφη), σημαινει πως εχεις 57ppm co2 στο νερο σου. Δε νομιζω να ζουν ψαρια ετσι...

:-? :smt017 :smt017 :smt017

PascM 27-05-07 17:29

Τι δεν κατάλαβες Χριστόφορε!! ???

Carebean pirate 27-05-07 20:01

Αυτό.. που είπε ο thanosatha..!:)

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 21:38.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2000-2016 Greek Aquarists Board

Page generated in 0,02642 seconds with 10 queries